Havlíčkův Brod – Plzeň 1:3 (kon.) | Třebíč – Olomouc 4:3 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
HC Škoda Plzeň
Úterý 29.07.2014, 17:30 • ZS Kotlina • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Rebelové svedli s Plzní velmi pohledný zápas, když se jim povedlo soupeře z nejvyšší soutěže potrápit. Škodovka nakonec zvítězila 3:1 a překvapení nedopustila ani v samostatných nájezdech, které ovládla poměrem 2:1. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek večera. Na shledanou. (19:38:52)
     
    Nakonec rozhodl o vítězství Plzně i v samostatných nájezdech Michal Dvořák (PLZ), který nekompromisně zavěsil pod horní tyčku – 1:2!
     
    Jakub Lev (PLZ) se rozjel hodně rychle, ale brankář Dlouhý se překonat nenechal – 1:1.
     
    Ján Sýkora (PLZ) si najel až před branku a se štěstím propálil gólmana Dlouhé – 1:1!
     
    Matěj Beran (PLZ) trefil jen betony brankáře Dlouhého – 1:0.
     
    Dominik Simon (PLZ) tentokrát nemířil přesně, vylámal si zuby na brankáři Dlouhém – 1:0.
     
    Tomáš Semrád (HBR) se rychle rozjel a uspěl pěknou střelou – 1:0!
     
    Ještě se jedou samostatné nájezdy.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A je zřejmě definitivně rozhodnuto! Rebelové zkusili štěstí při závěrečné hře bez brankáře, ale David Moravčík nahrál DOMINIKU SIMONOVI, který neomylně trefil prázdnou branku a odměnil se za svůj velmi dobrý výkon! Asistence: David Moravčík.
     
    59:10
    Škodovka se sice snaží ze všech sil, ale nějaký souvislejší tlak z její strany stále nepřichází. Havlíčkův Brod velmi dobře bruslí.
     
    58:50
    Rebelové se zatím brání velmi dobře, pravidelně získávají puky a odpalují je do bezpečné vzdálenosti od gólmana Dlouhého.
     
    58:19
    Rebelové měli příliš mnoho hráčů na ledě a obdrželi dvouminutový trest, který odsedí Kristián Kučera (HBR). Berou si oddechový čas.
     
    57:37
    Obrázek hry se nemění, v Kotlině pozorujeme vyrovnanou a bojovnou partii, jež bohužel moc zajímavých situací před brankáři nenabízí.
     
    57:05
    Velmi nepříjemnou ránu vyslal ze své hole od modré čáry Jan Schleiss, proti němuž zasáhl gólman Dlouhý svou vyrážečkou, když kotouč vytěsnil k pravému mantinelu.
     
    56:50
    Oba týmy mají problém s tím, aby přešli přes území v blízkosti středového kruhu.
     
    56:15
    Stále se hraje v podstatě bez přerušení.
     
    55:39
    Plzeň se teď marně pokouší překonat pevnou obranu soupeře.
     
    55:17
    Až teď ohrozil gólmana Polívku dalekonosnou střelou od modré čáry Tomáš Semrád. Maskovaná opora Plzně vymrštila vzhůru proti zápěstnímu projektilu svou lapačku.
     
    54:45
    Havlíčkův Brod kombinuje v Polívkově blízkosti, ale indiáni brání i nadále s velkým přehledem.
     
    54:10
    Už dlouho se nepřerušovalo, kotouč se stěhuje po ledové ploše z jedné strany na druhou, ale žádné šance se nerodí.
     
    53:39
    Brodská defenziva má ale oči na stopkách a gólman Dlouhý tak má v brankovišti Rebelů minimum práce, když převážně vypomáhá jen s rozehrávkou.
     
    53:18
    Indiáni získali postavení v útočném pásmu a hledají si prostor k zakončení.
     
    52:59
    Stále se hraje s minimem přerušení, ale hra teď upadla do mdlého průměru. Obrany si plní své úkoly zodpovědně a útočníkům se kupí na hole řada nepřesností.
     
    52:30
    Kotouč se zdržuje hlavně ve středním pásmu. Utkání sleduje na přátelské zápasy velmi slušná návštěva, v ochozech Kotliny sleduje vyrovnanou bitvu 700 diváků.
     
    52:10
    Plzeňští hokejisté drží puk ve svém pásmu, jenže mají problém s rozehrávkou. Rebelové je dobře napadají.
     
    51:50
    Hra se rychle přesunula na opačný konec ledové plochy. Plzeň se snažila s kotoučem vybruslit z rohu pásma, jenže Rebelové jí to nedovolili a získali kotouč do své moci.
     
    51:07
    Domácí drží útočné pásmo a snaží se o co nejčastější střelbu, jenže zatím mají hodně vychýlenou mušku, gólman Polívka nic vážnějšího řešit nemusí.
     
    50:50
    Na trestnou lavici usedli za menší potyčku Michal Žvátora (HBR) a Jan Schleiss (PLZ), oba za hrubost. Hrát se bude v rovnovážném počtu 4 na 4.
     
    50:20
    Plzeň kombinuje u havlíčkobrodské branky, zatím bez zakončí.
     
    49:55
    David Minárik, který se v havlíčkobrodském dresu prezentuje od svého příchodu sympatickými výkony, dorážel v nepřehledné skrumáži, jež se vytvořila před plzeňským brankovištěm. Gólman Polívka se proti němu však betony vyznamenal.
     
    49:26
    Oba týmy se opět střídají v útočné aktivitě, ale nic nebezpečnějšího to s sebou zatím nepřineslo.
     
    49:00
    Dvakrát se probil ke střele Michal Dvořák, když nejdříve z otočky v pravém kruhu o kousek minul vzdálenější tyčku a podruhé z opačné strany útočného území našel u přední tyčky Dlouhého náruč.
     
    48:25
    Plzeň opět předvádí svůj aktivní pohyb a přesnou kombinaci naplno, Havlíčkův Brod je zatlačen hluboko do obranné ulity v blízkosti brankáře Dlouhého.
     
    47:40
    Sražená střela z prostoru levého kruhu doplachtila jen do ochranné sítě. Buly za malou chviličku proběhne po pravé ruce gólmana Dlouhého.
     
    47:13
    Rebelové se teď musí soustředit hlavně na střežení zadních vrátek, na která začínají indiáni pozvolna bušit.
     
    46:39
    Domácí hráči si marně hledají cestu přes útočnou modrou čáru, na níž vyrostl pohyblivý obranný val Plzně.
     
    46:19
    Havlíčkův Brod častěji manipuluje s pukem na svých holích, jenže plzeňská obrana si počíná na jedničku podtrženou. Rebelům v závěrečném dějství zatím v podstatě nic nedovolila.
     
    45:51
    Hraje se ve vysokém tempu, přičemž hra je velmi plynulá a nebrzdí ji četná přerušení. Rebelové teď mají o něco více ze hry, ale svou aktivitu zatím v nebezpečnější střelu nepřetavili.
     
    45:09
    Letní počasí dělá své, na ledě se už opět vytváří pozvolna mlžný opar.
     
    44:48
    Škodovka se v ofenzivním postavení dlouho neohřála, nepřesná nahrávka do rohu pásma našla jen hole Rebelů.
     
    44:26
    Sledujeme teď hodně vyrovnaný hokej, při němž dominují na ledě obě pozorné defenzivy. Brankáři spíše jen nezúčastněně sledují dění před sebou.
     
    43:48
    Havlíčkův Brod přidal na aktivitě a sám se teď snaží něco nebezpečného vymyslet v útočném pásmu, ale obrana indiánů je rezolutně proti.
     
    43:11
    Brankář Dlouhý vyrazil tvrdou ránu od modré čáry před sebe a Dominik Simon z ostrého úhlu pohotově dorážel, ale puku vložil do cesty hůl jeden z brodských beků a kus černé gumy doplachtil vysokým obloučkem jen do rohu pásma.
     
    43:00
    A další icing Rebelů, hosté mají na své straně územní převahu.
     
    42:39
    Svižnou ránu vyslal ze své hole v blízkosti modré čáry David Sklenička, ale puk neměl potřebnou přesnost a nezasáhl svůj cíl. Domácí ihned vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    42:18
    Obrázek hry se nemění, v Kotlině stále přihlížíme útočným choutkám Plzně. Rebelové si zatím v obraně počínají svědomitě a žádnou velkou šanci nedopustili.
     
    41:40
    Západočeši se pokouší o útočnou hru, ale v cestě jim stojí pevný obranný val bojovníků z Kotliny, kteří zodpovědně čistí prostor u svého gólmana Dlouhého.
     
    41:13
    Domácí získali puk a ve středním pásmu kombinují.
     
    40:35
    Talentovaný mladík a plzeňská posila z pražské Sparty Dominik Simon, který proslul na mistrovství světa dvacetiletých v Malmö svým samostatným nájezdem proti Kanadě a kličce po vzoru Petera Forsberga, neprošel přes útočnou modrou čáru, kde zkoušel odvážnou kličku.
     
    40:10
    Západočeši ihned po vhazování získali postavení v útočném pásmu, ale v jeho rohu byli přesilou odzbrojeni a hrát tak mohou Rebelové.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Z kabin už vyjeli také vzácní hosté z Plzně. Začátku závěrečného dějství tak už nic nestojí v cestě, protože led už brázdí i brusle trojice rozhodčích.
     
    Havlíčkobrodští Rebelové už vyjeli zpět do ledového kolbiště.
    Souboj před havlíčkobrodskou brankou
     
    Prostřední část přinesla několik slibných šancí na obou stranách, ale paradoxně se ujala utěšená střela Petra Zítky, který od modré čáry spíše nahodil kotouč směrem na branku a gólman Polívka, který nic přes hradbu těl před svým brankovištěm vůbec nic neviděl, poprvé kapituloval. Sluší se podotknout, že Rebelové hráli bez přehnaného respektu a plzeňská obrana měla práce o něco více než v úvodním dějství. Před závěrečnou dvacetiminutovkou, jež začne přibližně v 19:03, vede Plzeň v Havlíčkově Brodě už jen 2:1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:40
    Puk se zdržuje v blízkosti brankáře Polívky, puk mají na holích jeho spoluhráči, kteří se pokoušejí přes napadajícího soupeře rozehrát.
     
    39:26
    Až teď se domácím podařilo odpálit kotouč do bezpečí.
     
    39:10
    Rebelům se stále nedaří vymanit se z pevného objetí svého soupeře, který vytrvale a nebezpečně kombinuje v blízkosti brankáře Dlouhého. V permanenci je znovu velký větrák, hřiště halí mlha.
     
    38:37
    Plzeň už rozjela svůj přesilovkový kolotoč, po střele ze skrumáže mezi kruhy zasahoval brankář Dlouhý svými betony.
     
    38:17
    Rebelové ukořistili kus černé gumy a rychle vyhodili.
     
    38:07
    Škodovka si vynutila územní převahu, při níž si vyměňovala kotouč krátkými nahrávkami, ale ke střele se neprobila.
     
    37:45
    Pavel Sedláček (HBR) – 2 minuty – vysoká hůl.
     
    36:50
    Pavel Sedláček pálil z mírného úhlu na levé straně k přední tyčce, jenže brankář Polívka přitiskl k brankové konstrukci své betony a nedovolil puku projít za jeho záda.
     
    36:17
    Jakub Kadlec z mezikruží vyslal další svižnou střelu, ale gólman Polívka měl dobrý výhled a kotouč vyrazil svými betony do rohu pásma.
     
    36:07
    Domácí jsou teď na ledě překvapivě pánem, Plzeň se musí s vypětím všech sil bránit rozjetým Rebelům, kteří jsou po vstřelené brance jako pokropeni živou vodou a neustále zaměstnávají brankáře Polívku.
     
    35:47
    Další dvě skvělé příležitosti Rebelů! Od modré čáry vypálil David Valla, jehož ránu ještě tečoval ze vzduchu mezi kruhy Michal Žvatora, ale těsně vedle plzeňské tyčky!
     
    35:30
    Hostům se povedlo vyhodit.
     
    35:02
    hledal svým pasem před brankou najetého Pavla Sedláčka, který se tlačil i přes dva protihráče k puku! Nakonec pro hosty vše dobře dopadlo, brankář Polívka měl betony připravené. Jan Trummer z kruhu. Na trestnou lavici usedl Michal Dvořák (PLZ) za vražení na hrazení.
     
    34:25
    A domácí nemají dost, i nadále se snaží svého soka, s nímž navázali před sezonou spolupráci, co nejvíce potrápit. Defenziva Škodovky má rázem hodně práce.
     
    33:23
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové v prostřední části ztratili ostych před silným sokem z extraligy a zaslouženě se radují ze snížení! Obrovskou šanci nejdříve spálil Dominik Simon, který zblízka trefil jen Dlouhého betony, a s dorážkou neuspěl ani Jan Schleiss. Domácí se vrhli do protiútoku, který se sice zbrzdil, jenže od modré čáry nahodil puk PETR ZÍTKA a brankář Polívka měl zcela zakrytý výhled, díky čemuž mu puk projel po ledě až za záda! Asistence: Roman Maliník, David Minárik.
     
    32:36
    Nebezpečnou střelou uvítal brankáře Dlouhého mezi havlíčkobrodskými tyčemi Jan Schleiss, který vypálil z pravého kruhu. Trefil však jen nastavenou náruč.
     
    31:59
    A další šance domácích hokejistů. Jakub Kadlec zkoušel dorážet po nahození svého spoluhráče, jenže nedokázal trefit z velkého úhlu branku.
     
    31:26
    Velmi hezkou střelu vyslal z prostoru pravého kruhu Kristián Kučera, ale trefil jen betony brankáře Polívky. V ochozech to jen pochvalně zahučelo. Filipa Baruse nahradil mezi tyčemi Rebelů jeho kolega Jan Dlouhý.
     
    30:40
    Plzeň v plném počtu hned vystrčila ofenzivní růžky a nastěhovala se do útočného pásma, jenže soupeřova obrana si počínala bezchybně.
     
    30:17
    Hraje se hlavně ve středu hrací plochy.
     
    29:37
    A hráči si vzali tato slova opravdu k srdci, gólman Polívka musel vytasit dobrý zákrok proti ráně Davida Minárika. Rebelové chtěli ještě dorážet, ale plzeňský muž s maskou betony poslal puk do bezpečí a zamezil tak dorážkám.
     
    29:15
    Domácí se zatím při první početní výhodě notně trápí, puk se jim vůbec nedaří posunout před střed pole, který hosté dobře zahušťují. Z ochozů se už ozval výkřik "Hrajte dopředu!".
     
    28:55
    Indiáni dvakrát v krátkém časovém sledu zachytili soupeřův útok už ve středu hrací plochy a vyhodili kotouč do bezpečného prostoru u brankáře Baruse.
     
    28:26
    Havlíčkův Brod teď pořádně motal hlavy plzeňským hráčům a je odměněn přesilovou hrou. Tomáš Sýkora (PLZ) se provinil hákováním.
     
    27:54
    Havlíčkův Brod se postupem času proti silnému soupeři čím dál víc osměluje. Nyní se ocitl v dobré palebné pozici před brankou Tomáš Chlubna, který je dnes velmi aktivní, ale přes důsledné soupeřovy obránce nakonec neprocedil puk na Polívkovu bránu.
     
    27:36
    Ondřej Stehlík teď spálil obrovskou příležitost, když se dostal do samostatného úniku, sjel si až před brankoviště a zblízka zakončil, jenže nenašel mezi betony gólmana Polívky mezírku!
     
    27:18
    Domácí teď častěji mají puk ve své moci a snaží se o korekci nepříznivého stavu.
     
    26:56
    Rebelové ustáli oslabení bez úhony a hned se hnali do nebezpečného brejku. Navrátilec z trestné lavice Daniel Kolář hledal od pravého mantinelu mezi kruhy najíždějícího Kristiána Kučeru, jenže ten prudký puk nezasáhl.
     
    26:25
    Plzeň se stále drží na dostřel gólmana Baruse, ale bez větší efektivity. Domácí se dobře brání.
     
    25:50
    Domácím se povedlo dvakrát v krátkém časovém sledu vyhodit. Hosté vytvořili aktivním pohybem před brankářem Barusem několik nepřehledných závarů, ale bez přesného zakončení.
     
    25:28
    Další nadějný plzeňský mladík Jan Schleiss to zkusil z úhlu na pravé straně, ale brankáře Baruse nepřekvapil. Hosté pokračují v útočné aktivitě a obléhání brodské svatyně.
     
    25:07
    Indiáni už operují s kotoučem na svých holích a drží Rebely v šachu u jejich brány.
     
    24:37
    Rebelové zvládli dobře důležité vhazování ve svém pásmu a odpálili puk přes celou délku hřiště až k brankáři Polívkovi.
     
    24:33
    Dnes se hraje velmi slušný zápas, až teď tu máme první vyloučení. Na lavici hanby usedl ke dvěma minutám Daniel Kolář (HBR) za napadení.
     
    23:55
    Škodovka se zabydlela v soupeřově pásmu a po několika přihrávkách prověřila Barusovu pozornost. Dost času na zakončení měl v levém kruhu David Pavlíček, který našel jen u přední tyčky nachystanou hruď brodského brankáře.
     
    23:18
    Petr Zítka při útočné kombinaci svého týmu upadl na led u soupeřovy modré čáry a fanoušci se dožadovali vyloučení. Rozhodčí Kukeně ale vylučovat nebude.
     
    23:00
    Havlíčkobrodští se opět probili přes útočnou modrou čáru, ale hosté je přitlačili k mantinelu, odkud musel Ondřej Stehlík nahrávat jen zpět ke středovému kruhu na svého spoluhráče.
     
    22:33
    Havlíčkův Brod se nechce nechat zahanbit. Domácí předvedli dobrý postupný útok a dostali se až do zakončení, když zkoušel bez přípravy pálit z vrcholu pravého kruhu Tomáš Chlubna, jenže puk takřka vůbec nezasáhl.
     
    22:10
    Rebelové se ocitli pod tlakem a brankář Barus musel předvést dva úspěšné zákroky. Poprvé si poradil se zápěstí střelou z pravého kruhu, ve druhém případě se roztáhl ve svém brankovišti od tyče k tyči, když se hosté začali nebezpečně uvolňovat před jeho bránou.
     
    21:40
    Rebelové ztratili v útočném pásmu kotouč a modrobílí se toho snaží využít. Rozkmitali své brusle a míří do středního pásma.
     
    21:13
    Domácí se nastěhovali do útočného pásma, jenže zkonsolidovaná obrana indiánů se nenechala ničím překvapit. Brankář Polívka zůstal mezi tyčemi klidný.
     
    20:50
    Parádní akci teď předvedli při přečíslení dva na jednoho plzeňští hráči! Ján Sýkora našel před brankou svého spoluhráče, který střílel zblízka úplně sám před přesouvajícím se gólmanem Barusem, ale bekhendem minul branku!
     
    20:09
    Plzeň byla úspěšnější na vhazování ve středovém kruhu a hned se přesunula s pukem do útočného pásma, kde bojuje u hrazení.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči obou mužstev už jsou zpět na ledové ploše, uvidíme, jakou nám budou servírovat podívanou.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je v Kotlině už minulostí. Od začátku jsme přihlíželi vyrovnané partii, která moc šancí nenabízela. Postupem času se začala aktivita přenášet na plzeňské hole a indiáni byli za svou aktivitu odměněni hned dvěma góly, když se trefili Michal Moravčík a Michal Dvořák. Prostřední část začne přibližně v 18:16, Západočeši vedou v Havlíčkově Brodě 2:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    Rebelové ještě zkoušejí něco vymyslet, ale Plzeň si počíná velmi zodpovědně a pečlivě střeží svá zadní vrátka.
     
    19:06
    Hosté mohli navýšit své dvougólové vedení, jenže Dominik Simon z ostrého úhlu na pravé straně nechal ranou na přední tyčku vyniknout pozorného brankáře Baruse.
     
    18:50
    Děj hry se teď odvíjí především ve středním pásmu, ani jednomu z týmů se nedaří na souvislejší časový úsek přejít do blízkosti soupeřovy brány.
     
    18:12
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni pokračují ve spanilé ofenzivní jízdě, která jim vynesla už dvoubrankové vedení! Ján Sýkora se svou střelou z kruhu před chvílí ještě neuspěl, ale jeho spoluhráči pokračovali v útočné aktivitě, Tomáš Sýkora posunul před branku puk na volného MICHALA DVOŘÁKA a ten si už v dobré střelecké pozici věděl rady, když obstřelil brankáře Baruse, který se jen bezmocně ohlédl! Asistence: Tomáš Sýkora, Pejchar.
     
    16:45
    Indiány první střelecký úspěch očividně navnadil na útočnou notu, Rebelové teď nevědí, kam dřív skočit. Jakub Lev číhal na odražený puk od zadního mantinelu, který se vrátil před brankoviště, ale Filip Barus byl pohotový a puk před ním zalehl.
     
    16:18
    Jakub Ferenc nevymýšlel nic složitého a okamžitě napálil od modré čáry puk směrem na havlíčkobrodskou bránu, kterou ale o pořádný kus minul.
     
    16:07
    A hosté nemají dost, gólman Barus si teď musí připadat jako na střelnici, protože ho soupeřovi střelci ostřelují ze všech možných pozic.
     
    15:27
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škodovka se usadila v útočném pásmu a po utěšené akci se ujímají vedení! Vojtěch Tulačka předložil v blízkosti modré čáry puk MICHALU MORAVČÍKOVI, který si sjel do příznivé palebné pozice mezi kruhy a povedenou střelou zápěstím skóroval k pravé Barusově tyčce! Asistence: Vojtěch Tulačka.
     
    14:32
    Patrik Petruška, který ještě v minulé sezoně oblékal dres Rebelů, se ocitl v rohu útočného pásma v obležení hned dvou protihráčů, ale dlouho držel u sebe puk. Hru přerušil až hvizd sudího.
     
    14:03
    Rebelové nic nebezpečného v blízkosti mladého a talentovaného gólmana Polívky nevymysleli a kupředu už se žene soupeř.
     
    13:34
    Nyní už jsou to znovu havlíčkobrodští hokejisté, kdo operuje s kotoučem na svých holích a hledá trpělivou kombinací skulinku v soupeřově defenzivě.
     
    13:00
    Plzeň diktuje tempo hry, jenže s pozornou obranou soupeře si teď neví rady.
     
    12:35
    Ledovou plochu nám začala pomalu zahalovat hustá mlha, na což obsluha ledové plochy okamžitě reaguje zapnutím velkých větráků.
     
    11:36
    Hraje se už dlouho bez přerušení, přičemž oba týmy se vcelku pravidelně střídají u puku i v útočné aktivitě. Zatím sledujeme hodně vyrovnanou a bojovnou bitvu.
     
    11:00
    Vlachova střela z vrcholu levého kruhu neměla vůbec špatné parametry, když se snažili další plzeňští hráči před brankovištěm ještě clonit a tečovat letící puk, jenže Barusovy betony byly na místě!
     
    10:24
    Tohle vypadalo velmi slibně pro domácí barvy! Plzeňští hráči teď byli trochu dezorientovaní kolem své branky a nechali nepokryté útočníky rebelů, kteří okamžitě zakončovali ze slibné pozice před brankou! Brankář Polívka se ale vyznamenal!
     
    09:57
    Havlíčkův Brod opět bušil do defenzivy hostů, jenže kotouč po souboji u mantinelu vyletěl pryč z hrací plochy. Buly proběhne ve středním pásmu.
     
    09:35
    Plzeň podnikla další útočný výpad ve velké rychlosti, jenže po nepřesné přihrávce o kus černé gumy znovu přišla. Vpřed tak mohli Rebelové, jenže byli brzy odzbrojeni.
     
    09:08
    Ten skončil prudkou, ale zároveň i hodně nepřesnou střelou od modré čáry, která minula o notný kus Barusovu bránu a skončila v rohu pásma.
     
    08:58
    Západočeši už kontrolují puk a ženou se do rychlého protiútoku.
     
    08:25
    Rebelové teď třímají otěže zápasu ve svých rukou. Častěji drží puk na svých holích, jenže pevná defenziva indiánů jim zatím nic nedovoluje.
     
    08:00
    Plzeň neprošla do útočného pásma, kotouč doletěl přes celou délku hřiště jen na odpískané zakázané uvolnění.
     
    07:26
    Mezi kruhy si najel pro nahrávku od Tomáše Sýkory rozjetý útočník Pejchar, jenže v těžké pozici ztratil rovnováhu a než stihl zakončit, upadl na led.
     
    07:04
    Hosté sevřeli svého soupeře do pevného objetí a probili se do zakončení. Obránce Patrik Marcel, který se zúčastnil na přelomu roku mistrovství světa dvacetiletých ve švédském Malmö, vypálil od modré čáry do Barusovy nastavené náruče.
     
    06:25
    Plzeň si opět proklestila přes střední pásmo cestičku do Barusovy blízkosti, jenže ani tentokrát nevyzrála na zkonsolidovaný obranný blok Havlíčkova Brodu.
     
    05:59
    Jeden z Rebelů, zřejmě to byl Tomáš Chlubna, obdržel přesný pas mezi kruhy a jeho svižná střela zápěstím doletěla doprostřed brány, kde byl připravený se svou náručí gólman Polívka. Ochozy tleskají.
     
    05:28
    Nyní už mají kotouč na svých holích Rebelové, kteří se řítí vpřed.
     
    05:06
    Útok Škodovky táhl po pravé straně rozjetý Tomáš Sýkora, jenže jeho postup zastavilo postavení mimo hru.
     
    04:41
    Domácí přišli ve středním pásmu o kotouč a vpřed se už ženou rozjetí indiáni.
     
    04:38
    Plzeň sice odrazila další útok svého soupeře z Vysočiny, jenže vzápětí odpálila puk jen na odpískané zakázané uvolnění. Buly proběhne po Polívkově pravici.
     
    04:06
    Havlíčkobrodští hokejisté se zatím proti mistrovi extraligy ze sezony 2012/13 drží statečně. Nyní se pokusili o bleskový přechod do Polívkovy blízkosti, ale dopustili se postavení mimo hru.
     
    03:36
    Tohle vypadalo pro účastníka české extraligy slibně! Matěj Beran měl dostatek času a prostoru v levém kruhu k tomu, aby vyslal štiplavý projektil k první tyči. Brankář Barus si povyjel daleko z brankoviště a vyrazil betony puk do bezpečí!
     
    03:17
    Děj hry se odvíjí střídavě v obou pásmech, ale obě obrany jsou pozorné.
     
    02:50
    Před Rebely se rýsovala skvělá příležitost k přečíslení 2 na 1, jenže hosté se nakonec dokázali zkonsolidovat a zamezili vzniku nepříjemné situace.
     
    02:26
    Hokejisté ze západu Čech se zabydleli na dostřel Filipa Baruse, jenže jeho spoluhráči v poli odvedli dobrou práci a soupeřovým střelcům nedovolili zakončit.
     
    02:01
    Havlíčkův Brod se usadil v útočném pásmu a vyměňoval si puk, ale defenziva soupeře byla pevná jako skála a útočníkům nic nedovolila.
     
    01:26
    Tohle vypadalo hodně slibně pro indiány! Michal Dvořák si najel s pukem na holi za bránu a počkal na najíždějícího Tomáše Sýkoru, který však byl pokrytý a neusměrnil puk mezi tyče!
     
    01:02
    Jakub Grin vypálil od modré čáry, ale brankář Barus měl dobrý výhled a dokázal betony po ledě letící puk vyrazit do rohu pásma Havlíčkova Brodu.
     
    00:52
    Rebelové si chtěli pomoci dlouhým nahozením, jenže to končí jen na zakázaném uvolnění.
     
    00:37
    Plzeň sice vyvezla kotouč po levém křídle do útočného pásma, jenže obrana Rebelů byla pevná a brzy ukořistila kus černé gumy na své hole.
     
    00:28
    A poprvé se ozývají také havlíčkobrodští fanoušci se svým pokřikem "Rebel!". Sluší se zmínit, že ochozy jsou slušně zaplněné.
     
    00:15
    Rebelové založili první útočnou akci podél levého mantinelu, jenže plzeňská obrana si dokázala s útokem poradit a získala kotouč do své moci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: F. Barus (Dlouhý) – Grman, Semrád, Zítka, Sedlák, L. Vágner, D. Kolář, Žvátora, D. Vala, Kulhánek – Jankovič, Minárik, Maliník, Řehák, Sedláček, Trummer, Kučera, Stehlík, Boček, Milfait, Kadlec, Chlubna.

    HC Škoda Plzeň: Polívka (Pacl) – Marcel, Moravčík, Pavlíček, Grin, Prokop, Ferenc, Sklenička – Schleiss, Simon, Beran, Sýkora, Lev, Kepka, Pejchar, T. Sýkora, Dvořák, Vlach, Kristl, Tulačka.

    Rozhodčí: Tomáš Kukeně – Michal Habásko, Petr Křivohlavý
     
    Trenér Milan Razým pro web hcskoda.cz: „Nejedná se ještě o klasické přípravné utkání, spíše o hru na společném tréninku. Rebel například hraje den předem zápas. Prioritou je si navzájem v rámci spolupráce ukázat pár mladých hráčů.“
     
    Oba kluby spolu navázaly v období mezisezonní přestávky spolupráci. Do Havlíčkova Brodu se vypravili ze západu Čech vzácní hosté, generální manažer Martin Straka a trenér A-týmu Milan Razým, kteří si prohlédli i zázemí Rebelů.
     
    Zatímco Rebelové už za sebou mají úspěšné úvodní vystoupení, když soupeře z maďarské metropole přetlačili po samostatných nájezdech V Pěšinkách před velmi slušnou návštěvou 400 fanoušků, Plzeň čeká v přátelském utkání na ledě Kotliny premiéra.
     
    HC REBEL – FÉRENCVÁROŠ TC BUDAPEŠŤ 4:3sn

    Branky a nahrávky: 18. Štumpf (Kučera, Binárik), 22. Berger (Trummer, Sedláček), 43. Jak. Kadlec (D. Vala), rozh. náj. Minárik – 9. Mikušovič (Kramár, Kiss), 28. A. Půlpán (Siska, Dubek), 54. Németh (Lagemyr, Pál).

    Sestava Rebelů: Dlouhý (31. F. Barus) – D. Kolář "A", Žvátora, Sedlák, L. Vágner, Pecen, Grman, D. Vala, Kulhánek, Minárik, Štumpf, Kučera, Berger, P. Sedláček, Trummer, Valášek, Jak. Kadlec "C", Boček, Kuchta, Kozlík, Vaculín.
     
    Dobrý den! Je pro mě ctí, že vás mohu uvítat u premiérové bitvy Rebelů v domácím prostředí před novou prvoligovou sezonou 2014/15! V Kotlině přivítá parta pod vedením trenéra Miroslava Baruse vzácného a silného soupeře, extraligovou Plzeň, mistra České republiky ze soutěžního ročníku 2012/13! Utkání začíná v 17:30.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 34. Zítka (Maliník, Minárik) – 16. Moravčík (Tulačka), 19. Dvořák (Sýkora, Pejchar), 60. Simon (Moravčík)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: F. Barus (od 32. Dlouhý) – Grman, Semrád, Zítka, Sedlák, L. Vágner, D. Kolář, Žvátora, D. Vala, Kulhánek – Jankovič, Minárik, Maliník, Řehák, Sedláček, Trummer, Kučera, Stehlík, Boček, Milfait, Kadlec, Chlubna.
    HC Škoda Plzeň: Polívka (Pacl) – Marcel, Moravčík, Pavlíček, Grin, Prokop, Ferenc, Sklenička – Schleiss, Simon, Beran, Sýkora, Lev, Kepka, Pejchar, T. Sýkora, Dvořák, Vlach, Kristl, Tulačka.

    Rozhodčí: Tomáš Kukeně – Michal Habásko, Petr Křivohlavý

    Diváci: 700
    bahis siteleri