Eindhoven – Breda 6:1 (kon.) | Dordrecht – Zwolle 1:2 (kon.) | Twente – Den Haag 2:2 (kon.)
Arnhem – Cambuur 2:2 (kon.)
konec
PSV Eindhoven
6:1 (2:1)
NAC Breda
Sobota 16.08.2014, 18:30 • Phillips Stadion, Eindhoven • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    Hodinu jsme viděli skvělý fotbal, ve kterém sice favorizované PSV vedlo brzy 2:0 a zdálo se, že je po zápase, přesto hosté brzy snížili a poté měli dokonce celou řadu příležitostí na vyrovnání. Domácí ale po změně stran vstřelili tři branky během šesti minut a touto smrští zcela rozhodli o jasném bodovém zisku.

    I přes výsledek 6:1 je ale důležité podotknout, že hosté vyhráli na střely 16:15 a na střely na bránu 8:6. (20:23:45)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ten už ale rozehráli po zemi a nadále drží míč na svých kopačkách.
     
    90+1
    Locadia průnikem po pravém křídle vybojoval ještě jeden rohový kop ve prospěch PSV.
     
    90
    Rozhodčí Nijhuis prodlužuje hostující trápení o dvě nastavené minuty.
     
    87
    K zajímavé ráně z dvaceti metrů napřáhl Seuntjens a jeho povedená pumelice proletěla jen pár centimetrů nad břevnem domácí branky.
     
    85
    Hosté vedli svoji další útočnou akci po pravém křídle, tentokrát neúspěšně. Jakkoliv ale dnes v ofenzivě předvedli velmi sympatický výkon, tak v zadních řadách zcela propadli.
     
    83
    Depayovi se nabízel Locadia, vzájemná souhra ale postrádala potřebnou přesnost a blíže měl k míči brankář ten Rouwelaar.

    Z něj by po dnešním utkání mohl být dobrý rybář, neboť získává dostatek zkušenosti s lovením ze sítě.
     
    83
    Domácí kombinují s míčem na kopačkách a už nikam nespěchají.
     
    80
    Nepříjemné zranění utrpěl Falkenburg, do kterého v hlavičkovém souboji prudce narazil právě Vloet a hostující záložník má nejspíše vyražený dech a je značně otřesený. Jeho ošetření už pokračuje za postranní čárou a mezitím se pokračuje ve hře.
     
    78
    Aplaus na otevřené scéně si vychutnává Georginio Wijnaldum, kterého Cocu nechává odpočinout a místo něj vpouští do hry Vloeta.
     
    78
    Wijnaldum s de Jongem běželi proti jedinému obránci, kterého de Jong navíc šikovně odtáhl a první jmenovaný se snažil hostujícího brankáře přehodit, úmysl mu ale vůbec nevyšel a celá akce skončila velkým nezdarem.
     
    76
    Mohu posloužit těžko uvěřitelnou statistikou, neboť hosté vedou 8:6 na střely přímo na branku, ovšem na góly prohrávají 1:6. Jeden zákrok si ale brankář ten Rouwelaar přeci jen připsal, neboť druhou branku si hosté vstřelili sami.
     
    74
    PSV právě vstřelilo branku!
    MEMPHIS DEPAY podruhé skóruje přímo z přímého volného kopu! Tentokrát pálil o poznání z větší vzdálenosti, přesto brilantně zakroutil míč do dolního rohu hostující branky, brankář ten Rouwelaar plachtil vzduchem marně a nyní se jen marně snaží uvěřit tomu, co se to v druhém poločasu děje.
     
    73
    Domácí lodivod Phillip Cocu podruhé mění sestavu, Ariase nahrazuje Hendrix.
     
    72
    Zatímco na přelomu poločasů se domácí museli chvílemi třást o svůj náskok, tak nyní již bezpečně mohou šetřit síly na důležitý dvojzápas o účast v základní skupině Evropské ligy proti Šachťaru Soligorsk z Běloruska a také na obrovský šlágr Eredivisie, který je čeká za týden v neděli na hřišti mistrovského Ajaxu Amsterdam.
     
    72
    Na Matičův nadýchaný centr včas vyběhl brankář Zoet a schoval balón do své náruče.
     
    71
    Sarpong umotal v kličkách Ariase, následnou pumelici z úhlu vyráží brankář Zoet.
     
    69
    Střídání hostů, Seuntjensovi přepouští místo na hřišti Elson Hooi. Ten v prvním poločase pořádně motal hlavu Tamatovi a donutil trenéra PSV k poločasovému stažení tohoto beka, po změně stran už se ale Hooi ze hry zcela vytratil.
     
    68
    Byť se hodinu hrál oboustranně výborný fotbal, tak po třech brankách v rychlém sledu utkání ztratilo jakýkoliv náboj, potvrdil to i evidentně odfláknutý centr Mahera, jenž zakroutil svůj pas až za hostující branku.
     
    67
    Levý obránce Amieux pálil z velké dálky, ovšem výrazně přestřelil domácí branku.
     
    65
    Souhra Hiljemarka s Maherem postrádala přesnost, míč získávají do svého držení hosté.
     
    62
    Kingsley Boateng využil velmi otevřené domácí defenzivy k průniku středem pole, ten ale zakončil ránou pouze do připraveného brankáře Zoeta.
     
    60
    Opět se domácí probojovali do pokutového území soupeře, kde byli dokonce v pěti hráčích proti třem soupeřům, Wijnaldum ale měl příliš velký zájem o vlastní hattrick a zbytečnou ránou z úhlu branku vysoko přestřelil.
     
    59
    Jakoby se hostům všechno rozsypalo zraněním výborně hrajícího Tighadouiniho, krátce po jeho nuceném odchodu ze hry inkasovali třikrát během šesti minut a už jen těžko způsobí domácím nějaké komplikace.
     
    57
    PSV právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelná kanonáda! Domácí nejen, že dávají góly, ale jsou to góly světové kvality! Znovu se podařilo červeno-bílým kombinací I pomocí patiček naprosto rozebrat soupeřovu defenzivu a GEORGINIO WIJNALDUM zakončuje takřka do prázdné branky.
     
    57
    Depay pronikal po levém křídle, v klíčovou chvíli ale ztratil rovnováhu a míč mu utekl za brankovou čáru.
     
    55
    Zatímco v závěru prvního poločasu se na adresu herního projevu domácího celku ozýval i mírný pískot z hlediště, tak teď už si fotbalisté favorizovaného PSV hru užívají a zcela ji ovládají.
     
    53
    PSV právě vstřelilo branku!
    Fotbalisté Bredy měli celou řadu příležitostí k vyrovnání, ale místo toho jim domácí zasazují drtivý úder! To když v závěru nádherné kombinace de Jong patičkou přiťukl míč na levačku JÜRGENU LOCADIOVI a další ze skvělých mladíků v dresu PSV ránou z dvaceti metrů neomylně nasměroval míč do šibenice hostující branky!
     
    52
    O Depaye má čím dál větší zájem anglický Tottenham, nicméně zatím je tento fotbalista věrný PSV a odvádí pro tento tým neocenitelné služby.
     
    51
    PSV právě vstřelilo branku!
    Top kvalita od top hráče! MEMPHIS DEPAY technickou ránou posílá míč přes zeď do sítě a brankář ten Rouwelaar se za balónem pouze ohlédl!
     
    51
    A naopak na druhé straně budou mít zajímavou příležitost domácí, ti totiž vybojovali standardní situaci ve vzdálenosti nějakých dvaceti metrů od branky.
     
    50
    Obrovskou příležitost na vyrovnání měl Uroš Matič, mladší bratr známějšího Nemanji z Chelsea ale ztroskotal na výborném zákroku Zoeta!
     
    49
    Zdravotní potíže evidentně trápí jednoho z nejlepších hráčů zápasu, Adnane Tighadouiniho, kulhajícího hostujícího útočníka na hřišti nahrazuje Jeffrey Sarpong.
     
    49
    Následný rohový kop Mahera hosté odvrací a ačkoliv se míč bleskově vrátil na kopačku domácího záložníka, tak ten se ošklivě ukopl a další centr nasměroval daleko za hostující branku.
     
    48
    Locadia si na hranici pokutového území našel střelecký prostor, jeho ránu ale stačil tečovat vedle branky Amieux.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí mění sestavu, ze hry je stažen v prvním poločase často "hořící" levý obránce Abel Tamata, kterého nahrazuje Joshua Brenet.
     
    Fotbalisté se houfují zpět na trávník a během několika desítek sekund bude druhý poločas zahájen.
     
    Po prvním dějství vede PSV nad Bredou 2:1, nicméně domácí nemohou být z průběhu zápasu nadšeni. Úvodní půlhodina sice patřila jim, měli příležitosti, které dokonce i dokázali proměnit, nicméně následná čtvrthodina se hrála jednoznačně v režii hostů, kteří nejdříve snížili a poté měli celou řadu šanci na vyrovnání, zatím se ale nedočkali.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o dva tisíce korun!
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Z rohových kopů ale hosté zatím nijak nebezpeční nejsou a prokázali to i tentokrát, kdy se PSV snadno ubránili.
     
    45
    Rozhodčí Nijhuis k úvodním pětačtyřiceti přidává jednu nastavenou minutu.
     
    45
    A další příležitost hostů měl Kingsley Boateng, jenž se s míčem od rohového praporku protancoval až do střelecké pozice, následná rána je tečována do boční sítě.
     
    44
    Následný rohový kop vyboxoval brankář Zoet až téměř ke středovému kruhu.
     
    43
    Hosté neustále bojují a snaží se vyrovnat, do odraženého centru Seewankamba se opřel Matič, jeho rána je nadražena nad domácí branku.
     
    42
    Domácí hrají s míčem na vlastní polovině, v posledních minutách se jen stěží probojovávají k pokutovému území soupeře.
     
    39
    Maherův přízemní centr odkopává z dosahu vlastní branky Damčevski.
     
    38
    Ariasův centr srazil za hostující branku Amieux.
     
    36
    A další příležitost hostů, to když šikovný technik Tighadouini opět kroutil míč ke vzdálenější tyči, tentokrát vzduchem, ale Zoet stačil vyškrábnout míč u horního rohu vlastní branky.
     
    34
    Hosté jsou nebezpeční a to pořádně! Tighadouini si posunul míč kolem Ariase a následnou technickou ránou zakroutil jen těsně za vzdálenější tyč domácí branky.
     
    33
    S domácí odpovědí se k pokutovému území dral Depay, jeho rána z osmnácti metrů je ale odražena blokujícími obránci zpět do pole.
     
    31
    Breda právě vstřelila branku!
    Brankář Zoet sice vystihl směr rány, přesto ADNANE TIGHADOUINI umístil míč k tyči natolik přesně, že domácí brankář plachtil vzduchem marně!
     
    30
    Arias v pokutovém území jasně stáhnul Falkenberga a sudí Bas Nijhuis okamžitě ukazuje na penaltový bod, navíc Ariasovi ukazuje žlutou kartu.
     
    30
    Penalta pro Bredu!
     
    29
    Ani třetí standardní situace od rohového praporku hostů ale nevedla k vážnější práci pro brankáře Zoeta.
     
    28
    Hooiův centr je sražen na rohový kop, hosté v této statistice vedou 3:2.
     
    27
    Maherův nákop za hostující obranu postrádal přesnost a pro míč si snadno došel brankář ten Rouwelaar.
     
    26
    PSV právě vstřelilo branku!
    Santiago Arias se s míčem prohnal po pravém křídle a jeho centr si nešťastně srazil do vlastní sítě ALEXANDAR DAMČEVSKI.
     
    25
    Hosté měli možnost rohového kopu, míč ale snadno stahuje ze vzduchu brankář Zoet.
     
    24
    Do Ariasova centru se zavěsil Locadia, jeho hlavička ale doletěla do rukavic brankáře ten Rouwelaara.
     
    23
    Wijnaldum se efektní kličkou zbavil Damčevského, který jej poté musel faulovat.
     
    22
    PSV právě vstřelilo branku!
    Přeci jen se domácí střelecky prosazují! Na parádní pas Depaye mezi hostující stopery si naběhl GEORGINIO WIJNALDUM a po souhře světových bronzových medailistů uklidil míč k tyči hostující branky!
     
    20
    Maherův centr Damčevski nadrazil do vzduchu a následně se balón stal snadným soustem pro brankáře ten Rouwelaara.
     
    18
    Locadia byl sice u postranní čáry zdvojen hostujícími fotbalisty, zároveň ale také faulován a domácí tak dostávají prostor ke klidné rozehrávce.
     
    17
    Depay pálil z dobrých pětadvaceti metrů, střela úspěšného nizozemského reprezentanta ze světového šampionátu ale proletěla nad hostující brankou.
     
    16
    Falkenburg pronikl celou obranou domácích jako nůž máslem, následně ale v zajímavé příležitosti střílel jen do brankáře Zoeta.
     
    15
    A další velmi nepřesný centr Tamaty, který doskákal do rukavic brankáře ten Rouwelaara.
     
    13
    Oba krajní obránci PSV, Tamata i Arias, se snaží často podporovat ofenzivu, zatím jejich centry ale nenachází adresáty.
     
    11
    Hosté získali dostatek prostoru k rychlé útočné akci po pravém křídle, Hooiův centr si v pokutovém území zpracoval Boateng, dvacetiletý ghanský útočník už ale vystřelit nedokázal.
     
    10
    Další centr Ariase si Depay zády k brance zpracoval na hruď a poté střílel akrobaticky přes hlavu, ovšem vysoko nad hostující branku.
     
    8
    Nedostatkem střeleckých pokusů zatím rozhodně netrpíme, ani ten Tighadouiniho na druhé straně ale nebyl z nejpřesnějších a hostující fotbalista se po následném střetu s Brumou ještě nejspíše zranil.
     
    7
    Po následném rohovém kopu zakončoval Maher, jeho hlavička se ale mezi tyče nevešla.
     
    7
    Na nebezpečný centr Tamaty si nabíhal de Jong, těsně před ním ale stačil hrozící nebezpečí odvrátit na rohový kop Drost.
     
    6
    Hosté ale nedokázali Zoeta po centru od rohového praporku nijak ohrozit a po útočném faulu bude rozehrávat právě brankář PSV Eindhoven.
     
    5
    Velká chyba v domácí rozehrávce končí rohovým kopem pro hosty, neboť Tamata vracel malou domů brankáři Zoetovi pořádně nepřesně.
     
    4
    Z hranice pokutového území se do odraženého míče opřel Depay, jeho projektil ale letí nad hostující branku.
     
    4
    Sražený centr Tamaty rezultuje v první rohový kop ve prospěch PSV Eindhoven.
     
    3
    Domácí hrají s míčem na kopačkách na útočné polovině, podobný obrázek hry bychom měli vidět po většinu hrací doby, neboť fotbalisté PSV jsou velkými favority dnešního derby.
     
    2
    Po pětasedmdesáti sekundách hry zaznamenáváme první střelecký pokus, Kingsley Boateng ale z dvaceti metrů mířil přímo do připraveného Zoeta v brance PSV.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Do sestavy domácích nakonec proniklo velmi důležité jméno, Karim Rekik. Mladý obránce Manchesteru City, jenž v PSV působil na hostování v loňské sezóně, se nedlouho před zápasem opět připojil k PSV, které jej získalo na hostování i pro tuto sezónu a Rekik bude v zadních řadách týmu velkou oporou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o dva tisíce korun!
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Bruma, Rekik, Tamata – Wijnaldum, Hiljemark, Maher – Locadia, De Jong, Depay
    Náhradníci: Pasveer – Narsingh, Jozefzoon, Brenet, Vloet, Ritzmaier, Hendrix

    NAC Breda: ten Rouwelaar – Amieux, Drost, Damcevski, Seewankambo – Falkenburg, de Kamps, Matič – Hooi, Boateng, Tighadouini
    Náhradníci: Babos – Van der Weg, de Roover, Sarpong, Seuntjes, Swerts, Suk

    Rozhodčí: Nijhuis.
     
    Příjemný podvečer při sledování přenosu druhého kola nizozemské Eredivisie, ve kterém PSV Eindhoven přivítá Bredu.


    PSV EINDHOVEN
    PSV do sezóny vstoupil jednoznačnou výhrou 3:1 nad Tilburgem, když již po deseti minutách vedli fotbalisté PSV 2:0. Tým se pyšní skvělým útočným triem Depay, Locadia, de Jong a vzhledem k vysoké kvalitě i na ostatních postech, nebudou zranění Scharse a Willemse nějakým velikým handicapem.

    Předpokládaná sestava:Zoet – Brenet, Hendrix, Bruma, Tamata – Hiljemark, Maher, Wijnaldum – Depay, Locadia, de Jong


    NAC BREDA

    Hosté z Bredy zakončili loňskou sezónu prohrou 2:0 a byť ještě neměli jistou záchranu, dokázali prvoligovou příslušnost na poslední chvíli udržet a čtvrtou sezónu po sobě uspěli v tuhém záchranářském boji. Sérii soubojů o záchranu ale budou mít letos velmi těžké přerušit, což dokázala již úvodní remíza proti nováčkovi Excelsior Rotterdam 1:1.

    V týmu se během léta udály velké změny a hned několik posil proniklo do základní sestavy. Tou bezesporu největší posilou je útočník Boateng z AC milán, kterému by měl připravovat střelecké příležitosti zejména Falkenburg, jenž loni oblékal barvy Alkmaaru. Z noviců by měli nasotupit i Ssewankambo na pravém kraji obrany a De Kamps na postu defenzivního štítu.

    Předpokládaná sestava: ten Rouwelaar – Ssenwakambo, Drost, van der Weg, Amieux – De Kamps – Falkenburg, Matic – Hooi, Tighadouini, Boateng
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 22. Wijnaldum, 26. Damčevski (vla.), 51. Depay, 53. Locadia, 57. Wijnaldum, 74. Depay – 31. Tighadouini

    Karty:   30. Arias (PSV)


    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Bruma, Rekik, Tamata (46. Brenet) – Wijnaldum (78. Vloet), Hiljemark, Maher – Locadia, De Jong, Depay
    Náhradníci: Pasveer – Narsingh, Jozefzoon, Brenet, Vloet, Ritzmaier, Hendrix

    NAC Breda: ten Rouwelaar – Amieux, Drost, Damcevski, Seewankambo – Falkenburg, de Kamps, Matič – Hooi (69. Seuntjens), Boateng, Tighadouini (49. Sarpong)
    Náhradníci: Babos – Van der Weg, de Roover, Sarpong, Seuntjes, Swerts, Suk

    Rozhodčí: Nijhuis
    bahis siteleri