USA – Švédsko 5:4 (po pr.) | Česko – Kanada 2:6 (kon.)
konec
Česko
2:6 (0:4, 2:1, 0:1)
Kanada
Sobota 16.08.2014, 17:00 • ZS Břeclav • Hlinka Gretzky Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:10
    A byla z toho nepříjemná rána, jíž gólman Sawchenko viděl a vyrazil až na poslední chvíli!
     
    55:39
    Oslabení teď čeká pro změnu domácí výběr. Na trestné lavici už je Roman Dymáček (CZE) za držení hole.
     
    53:12
    To bylo velmi zbytečné, ihned po vhazování podrazil protihráče David Kaše (CZE).
     
    53:06
    Češi budou hrát minutu a 27 sekund přesilovku 5 na 3, to je velká šance na další snížení! Za katr putuje Tyler Soy (CAN) za zdržování hry, když vyhodil kotouč mimo hrací plochu.
     
    52:33
    To je ono, ještě to zkusme. V obranném pásmu si počínal za hranicí pravidel Nicolas Meloche (CAN), jenž se dopustil krosčeku.
     
    51:38
    Kanada právě vstřelila branku!
    Bohužel, javorové listy jsou velice produktivní, vsítily už svou šestou branku! A znovu u toho byl Mitchell Marner, který tentokrát nahodil kotouč od modré čáry a krásnou tečí se mezi kruhy prezentoval LAWSON CROUSE, jenž usměrnil kotouč mezi Stezkovy betony! Asistence: Mitchell Marner.
     
    48:19
    Od modré čáry vypálil Jan Dufek a byla z toho vskutku slušná rána. Od modré čáry vyprášil betony gólmana Sawchenka, který měl poměrně zakrytý výhled!
     
    43:59
    Radek Koblížek (CZE) přerušil nápor Kanady, ale jen za cenu faulu. Provinil se proti hokejovým pravidlům hákováním.
     
    42:38
    To byla šance jako hrom! Nick Merkley dostal před brankou trochu více prostoru, než by bylo zdrávo, a hned z toho bylo obrovské nebezpečí! Zblízka zakončil bekhendem a jen o kousek minul levou Stezkovu tyč!
     
    41:01
    Jan Dufek (CZE) to přehnal s důrazem a zbytečně v útočném pásmu držel protihráče.
     
    38:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    Břeclavské publikum je ve varu, český výběr skóruje podruhé! Nejdříve tvrdě vypálil těsně vedle Travis Konecny, Češi získali puk, založili rychlý protiútok, při němž od Lukáše Doudery putoval kus černé gumy k LUKÁŠI JAŠKOVI, jenž si sjel mezi kruhy a krásnou střelou zápěstím skóroval k pravé Sawchenkově tyčce! Asistence: Lukáš Doudera.
     
    32:59
    To nevypadalo špatně, v ochozech to jen zahučelo! Libor Hájek hledal před brankou dobře postaveného Lukáše Jaška, jenže tomu se nepodařilo zasáhnout prudkou nahrávku!
     
    29:29
    Kanada právě vstřelila branku!
    Ten sice přichází, jenže na opačné straně, než by si většina břeclavského publika přála! Matthew Spencer naznačil na modré čáře střelu, ale poslal před brankoviště chirurgicky přesný pas na hůl NICOLASE ROYE, kterému jen stačilo dobře nastavit hůl a usměrnit puk mimo Stezkův dosah! Asistence: Matthew Spencer.
     
    25:14
    To vypadalo nadějně! Při přesilovkové kombinaci dostal nabito do levého kruhu Lukáš Jašek, který chtěl vypálit bez přípravy, ale netrefil z mohutného nápřahu před odkrytou částí Sawchenkovy brány prudký puk!
     
    24:42
    A je tu druhá přesilovka pro domácí soubor! Na lavici hanby je vykázán za sekání Matthew Spencer (CAN).
     
    23:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Fantazie! Češi opět ukázali, jak silnou zbraní jsou pro ně přesilovky! Kanada byla pod enormním tlakem, když se jí dlouho nedařilo vyhodit puk, Daniel Krenželok tvrdě vypálil od modré čáry a puk ze zasekl ve skrumáži před brankou, kde se bleskově zorientoval RADEK KOBLÍŽEK a svižnou střelou po ledě našel mezírku mezi Sawchenkovými betony! Asistence: Daniel Krenželok.
     
    22:28
    Češi rychle přešli do útočného pásma a jsou za to odměněni přesilovou hrou. Na lavici hanby rozhodčí poslali na 2 minuty Adama Musila (CAN) za napadení.
     
    21:34
    Zákrok večera vytáhl ze svého arzenálu Aleš Stezka! Mathew Barzal se ocitl sám před jeho brankou a z mírného úhlu na levé straně mířil ke vzdálenější tyčce, ale Stezka vymrštil vzhůru svou lapačku a sklidil zasloužený potlesk tribun!
     
    19:58
    Domácí družina ještě stihla jednou vystřelit a byla to slušná šance! Rána Romana Dymáčka z vrcholu pravého kruhu ještě na branku neprošla, ale mezi kruhy se rychle zorientoval Tomáš Šoustal a bekhendem nastřelil Sawchenkovu hruď!
     
    16:51
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tohle nevypadá vůbec dobře, česká reprezentace nabírá už čtyřbrankové manko! Kotouč objel v útočném pásmu destinace Mathew Barzal – Jérémy Roy – TRAVIS KONECNY, přičemž posledně jmenovaný práskl na modré čáře do puku a brankář Vladař se i kvůli zakrytému výhledu stihl jen smutně ohlédnout za svá záda! Asistence: Jérémy Roy, Mathew Barzal.
     
    15:15
    Další nepříjemnost pro české barvy. Na lavici hanby usedl Jakub Zbořil (CZE) za držení protihráče a Kanada bude hrát 4 sekundy přesilovku 4 na 3.
     
    14:16
    Mitchell Marner (CAN) – 2 minuty – podražení. Hraje se 4 na 4.
     
    13:19
    Radek Koblížek (CZE) obdržel dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    13:09
    Kanada právě vstřelila branku!
    Češi bojují jako lvi, ale javorové listy hrají opravdu fantasticky a jsou velmi produktivní! Při velkém tlaku vypálil od modré čáry Matthew Spencer a kotouč se mezi kruhy ještě otřel o chránič MITCHELLA MARNERA, na což nemohl gólman Vladař stihnout zareagovat a puk doplachtil pod horní tyčku! Asistence: Matthew Spencer.
     
    11:08
    Roman Dymáček (CZE) si pomohl proti ujíždějícímu Kanaďanovi nedovoleným bráněním.
     
    09:06
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy si užívají podruhé gólovou radost a navyšují svůj náskok na dvě branky! Češi při útočení zapomněli na zadní vrátka, ztratili puk a Kana´dané předvedli bleskový kontr, při němž převzal kotouč LAWSON CROUSE a zblízka nedal brankáři Vladařovi přesnou střelou vůbec žádnou šanci! Asistence: Nicolas Roy, Jérémy Roy.
     
    04:02
    Nick Merkley (CAN) – 2 minuty – vysoká hůl.
     
    03:34
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak to je velká škoda, Kanaďané předvedli povedený útok a slaví vedení! Mitchell Marner přesně přihrál a kotouče se ujal DYLAN STROME, který si sjel až před brankoviště, naznačil střelu, čímž si položil gólmana Vladaře na led, a bekhendem pohodlně uklidil puk do odkryté brány! Asistence: Mitchell Marner.
     
    01:13
    Češi jsou teď pod velkým tlakem, gólman Vladař se musel mít na pozoru. Zblízka na něj pálil po otočce bekhendem Mathew Barzal, ale o kousek minul levou tyčku!

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 24. Koblížek (Krenželok), 39. Jašek (Doudera) – 4. Strome (Marner), 10. Crouse (N. Roy, J. Roy), 14. Marner (Spencer), 17. Konecny (Roy, Barzal), 30. N. Roy (Spencer), 52. Crouse (Marner)


    Česko: Vladař (od 17. Stezka) – Zbořil, Weinhold, Krenželok, Kaňák, Hájek, Doudera, Kalina – Koblížek, F. Chlapík (A), Jašek – Dufek, D. Kaše (C), Suchý (A) – Anděl, Šoustal, Dymáček – Stránský, Dvořák, Gago – Ďurač.
    Kanada: Sawchenko (Booth) – J. Roy (A), Spencer, Briseboys, Meloche, Hobbs, Bear, Sompel – Knott, Strome, Marner – Crouse, N. Roy, Merkley (A) – Harkins, Barzal, Konecny (C) – Stephens, Soy, Musil – Beauvillier.

    Rozhodčí: Fraňo, Hodek – Bláha, Lhotský

    Diváci: 3000
    bahis siteleri