Csíkszereda – Slovensko U20 0:2 (kon.) | Poprad – Kapfenberg 8:2 (kon.)
konec
HK Poprad
8:2 (4:0, 2:1, 2:1)
HC Steelers Kapfenberg
sk Pátek 22.08.2014, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tatranský pohár
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    TATRANSKÝ POHÁR

    Na Slovensku má tradíciu už niekoľko turnajov. Či hovoríme o RONA CUP-e, Spišskom pohári alebo Memoriáli Pavla Zábojníka. Žiadny z nich však nemá takú hlbokú históriu ako Tatranský pohár. Ten je totižto tento rok už 67. v poradí...

    Všetko mohlo byť inak a dnešný hokejový turnaj o Tatranský pohár mohol byť starší, keby boli Košičania vytrvalí v organizovaní svojich týždňov a viac spolupracovali s organizátormi z Tatier. V histórii však "keby" neplatí. Košické týždne postupne stratili na rovnovážnosti, prevalcovali ich podujatia organizované domácimi klubmi, či už to bol na lyžovanie orientovaný Karpatenverein alebo ŠKVT.
    Rok 1929 bol rokom, ktorý potvrdil vo Vysokých Tatrách definitívu kanadskému hokeju. Najprv sa uskutočnil hokejový turnaj o Pohár Palace sanatória Dr. Szontagha v dňoch 29. decembra 1929 až 1. januára 1930. Všeobecne sa tento turnaj považuje za 1. ročník dnešného Tatranského pohára. Podnet k usporiadaniu turnaja je jasný už z názvu, hľadajme teda za ním predovšetkým osobu novinára Ferdinanda Mareka z Bratislavy, Dr. Jána Kubíka, riaditeľa Palace sanatoria dr. Szontagha a predsedu Športového klubu Vysoké Tatry (ŠKVT), ale napr. aj funkcionárov Skiklubu Bratislava. Turnaj bol pre slovenský hokej mimoriadne významný. Po prvý raz sa na súťažnom podujatí stretli tri slovenské mužstvá, pričom pôvodne mali byť štyri, ale Košičania sa na poslednú chvíľu odhlásili. Víťazom turnaja sa stala ŠK Slavia Praha.

    Posledných päť víťazov
    62. ročník, 2009, medzinárodný, HC Vítkovice Steel (Česko)
    63. ročník, 2010, medzinárodný, HC Oceláři Třinec (Česko)
    64. ročník, 2011, medzinárodný, Kölner Haie (Nemecko)
    65. ročník, 2012, národný, HK Poprad (Slovensko)
    66. ročník, 2013, medzinárodný, Moser Medical Graz 99ers (Rakúsko)

    Pohár pre víťaza Tatranského pohára
    Pohár pre víťaza Tatranského pohára

    Kto sa môže stať držiteľom trofeje tento rok?
    Jeden zo štvorice:
    HK ŠKP Poprad (Slovensko)
    HC Kapfenberg Steelers (Rakúsko)
    HSC Csíkszereda (Rumunsko)
    Slovensko U20

    Systém hrania
    Hrá sa klasicky 60 minút podľa pravidiel IIHF. Ak bude nerozhodný stav po troch tretinách, nasleduje päťminútové predĺženie po štyroch hráčoch na oboch stranách. Ak by sa ani v tomto prípade nerozhodlo, nasledujú samostatné nájazdy. Najprv po troch hráčoch na každej strane, ak sa nerozhodne, tak pokračuje sa ďalej po jednom na oboch stranách.
    Ak sa zápas skončí rozhodným výsledkom po 60 minútach, čiže víťazom v riadnom hracom čase, trestné strieľania nasledujú aj tak. Kto na nich zvíťazí, získa jeden pomocný bod do tabuľky. Nájazdy sa uskutočňujú rovnakým spôsobom ako pri nerozhodnom stave.

    Tatranský pohár začína tohto roku 21.8. a finišuje 23.8. Každý deň sa hrajú dva zápasy. Jeden o 15:00 a druhý o 18:00, ktorý je vyhradený pre domácich hokejistov. Pohár začína 21. augusta zápasom slovenskej "dvadsiatky" s HC Steelers Kapfenberg a finišuje duelom medzi domácim HK ŠKP Poprad a slovenským výberom do 20 rokov.

    Kompletný rozpis
    21. august
    15:00, Slovensko U20 – HC Steelers Kapfenberg 4:3
    18:00, HK ŠKP Poprad – HSC Csíkszereda 8:0
    22. august
    15:00, HSC Csíkszereda – Slovensko U20
    18:00, HK ŠKP Poprad – HC Steelers Kapfenberg
    23. august
    15:00, HC Steelers Kapfenberg – HSC Csíkszereda
    18:00, HK ŠKP Poprad – Slovensko U20

    K sledovaniu prenosov zápasov z Tatranského pohára 2014 ste srdečne pozvaní. Vychutnajte si s nami tento druhý najstarší turnaj v Európe a taktiež najstarší turnaj na Slovensku vôbec. Príjemné sledovanie on-line prenosov želá Lukáš R. Ovšonka, ktorý tu bude pre vás počas každého zápasu. Pekný športový zážitok!
     
    Vitajte pri on-line prenose z druhého zápasu druhého hracieho dňa 67. ročníka Tatranského pohára! Dnes nastúpi domáci Poprad proti rakúskemu súperovi HC Steelers Kapfenberg. Zápas začína o tradičnom čase pre tento turnaj, čiže 18:00.

    Ako vyzerá tabuľka po prvom hracom dni?
    1. HK Poprad, 8:0, 4 body
    2. Slovensko U20, 4:3, 4 body
    3. HC Steelers Kapfenberg, 3:4, 0 bodov
    4. HSC Csíkszereda, 0:8, 0 bodov

    Súhrn toho, čo tieto mužstvá predviedli včera
    Popradskí kamzíci včera rozniesli v zuboch rumunskú Csíkszeredu vo večernom zápase, ktorú zmietli z ľadu výsledkom 8:0. Už po minúte a 45 sekundách vyhrávali po góloch Matisa a Takáča 2:0. To boli jediné góly v úvodnej fáze hry. V druhej časti spustili popradskí hráči gólovú kanonádu, keď sa počas druhých dvadsiatich minút presadili až päť ráz. Prvý gól v druhej dvadsaťminútovke tohoto zápasu zaznamenal Sýkora, po ňom prišiel gól od Štraucha, následne sa znovu presadil Sýkora, po ňom na výmenu opäť Štrauch a a skóre v druhej tretine uzavrel Matis. V poslednej časti hry sa presadil už len Ďuriš. Najlepším hráčom Popradu pre tento zápas sa zaslúžene stal Matúš Matis, ktorý Poprad ťahá aj celú prípravu.

    Novučičký klub HC Steelers Kapfenberg uhral včera so slovenským výberom do 20 rokov solídny zápas, keď jedenkrát vyrovnal a dva razy sa priblížil na rozdiel jedného gólu, no tak aj zápas skončil. Už po šestnástich sekundách, čiže po prvom útoku sa slovenský výber dostal do vedenia zásluhou Pavla Skalického. Na konci siedmej minúty však Steelers skórovali a bolo vyrovnané. Ďalší gól padol takmer po rovnakom časovom slede, čiže dosť presne po druhom góle, keďže druhý padol pred začiatkom siedmej minúty a tretí v 13. minúte. Puk sa v tejto časti hry ocitol v sieti rakúskeho celku a mladíci viedli. V prvej tretine sa už nikomu skórovať nepodarilo, a tak sa prešlo do druhej pasáže hry. V nej mladíci zvýšili svoje vedenie počas 30. minúty, ale o dve minúty na to už bolo znížené. Slovenskí hokejisti však boli drzí, nápadití a ich akcie mali "šmrnc", z čoho prišiel aj ďalší gól v sieti Steelers, a to na začiatku 36. minúty. V závere druhej dvadsaťminútovky strelil rakúsky celok gól do šatne, ale v tretej časti hry sme už videli na oboch stranách zodpovednú hru založenú na obrane, útoky len zriedkavé a ani odvolanie brankára Kapfenbergu to pravé orechové neprinieslo. Najlepším hráčom Steelers sa stal brankár Richard Sabol, ktorý naozaj niekedy pochytal aj len ťažko uveriteľné.

    Popradskí hokejisti sa včera skvelo naladili vysokou výhrou a dnes budú chcieť túto skúsenosť pretaviť aj do dnešného zápasu. Steelers však včera predviedli bojový výkon, síce prehrali, no ich hra bola zorganizovaná a pre popradskú defenzívu môže byť nebezpečná.

    Sledujte tento zaujímavo vyzerajúci zápas (podľa včerajších vystúpení) len na webe Onlajny.eu.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sedlačko (Kmeť) – Kurali, Kasík ("A") – Šeliga, Malina – Popela, Makovský – Dinda, Pitka – Sýkora, Ďuriš, Matis – Kroták ("C"), Takáč, Paločko – Rapáč, Vartovník, Hvila ("A") – Štrauch, M. Nagy, Gápa
    Tréner: Milan Jančuška

    HC Steelers Kapfenberg: Sabol (Bauer) – Jáchym ("A"), Stühlinger – Orsagh, Polata ("A") – Loibnegger, Schaurhoffer – Natter, P. Winzig, D. Winzig ("C") – Hložek, Laritz, Pirmann – Schiechl, Schonklener, Titze – Trost, Pastl, Ober
    Tréner: Štefan Mikeš.
     
    Oba celky vychádzajú postupne na ľadovú plochu. Hráči Kapfenbergu odohrajú svoje druhé vystúpenie na Tatranskom pohári v červených dresoch. Popradskí hokejisti sa predstavia v bielych dresoch.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:06
    Úvodné vhadzovanie štvrtého stretnutia tohto ročníka Tatranského pohára získali na svoje hokejky hráči Popradu, ktorí získali pásmo, keďže Sabol prikryl nahodený puk.
     
    00:54
    Kapfenberg sa dostal do útočného pásma, ale popradská defenzíva na čele s obrancom Jánom Šeligom dokázala puk vybojovať.
     
    01:23
    Hokejisti Steelers už odchádzali striedať, no vtom prišlo zakázané uvoľnenie a hráči sa musia vrátiť na miesta, kde sa bude vhadzovať.
     
    01:54
    Lukáš Popela nechtiac spadol pri rozohrávke, no napokon sa jemu kolegovi v obrane, Jakubovi Makovskému, podarilo získať puk a rozohrať ho.
     
    03:06
    Štrauch vybojoval puk v rohu klziska, posunul ho Marekovi Nagyovi za bránu, ten našiel medzi kruhmi voľného, ale ten túto možnosť prepálil, keďže strieľal mimo brány.
     
    03:46
    Philip Winzig bol sám proti trom hráčom Popradu, no od modrej čiary sa mu podarilo zakončiť, keď vyslal strelu švihom, no popradský brankár Sedlačko ju zachytil jednoducho do lapačky a rýchlo rozohral.
     
    04:37
    Takáč našiel spoza brány pred bránkoviskom Paločka, no ten bol veľmi obsadený a tak sa nedostal do dobrej streleckej pozície, ale brankár Sabol musel napriek tomu zasahovať, keďže puk odpratal do rohu klziska.
     
    05:32
    Hvila najprv trošku zabudol puk pred ľavým kruhom, no potom mu ho prihral Vartovník, Hvila na stredovej osi v medzikruží prihral na pravú stranu Richardovi Rapáčovi, ktorý tvrdo pálil, ale brankár Sabol účinne použil svoje betóny.
     
    06:44
    Od začiatku stretnutia vidíme dosť rýchly hokej, ktorý sa prelieva zo strany na stranu, no menej šancí vidíme z pohľadu hráčov Steelers, Sedlačko má zatiaľ málo práce, z čoho majú popradskí fanúšikovia radosť.
     
    07:05
    Presilovka pre Poprad! Filip Orsagh odchádza na dve minúty za seknutie.
     
    07:32
    Mário Kurali vypálil od modrej čiary, ale jeho strela bola zblokovaná.
     
    07:56
    Matúš Matis si myslel, že si vystačí sám v súboji pri mantineli v útočnom pásme, podarilo sa mu jedného hráča prekabátiť, ale následne sa vrátil iný hráč Kapfenbergu, ktorý mu puk vzal a odstrelil.
     
    08:33
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti využívajú presilovú hru! Paločko si spracoval puk v medzikruží, vystrelil, no Sabol vyrážal svojimi betónmi presne na pravý kruh, kde už stál pripravený SAMUEL TAKÁČ, ktorý švihom zakončil do odkrytej brány Kapfenbergu!
    Asistenciu si pripísali: Matúš Paločko a Arne Kroták.
     
    09:08
    Hráči Steelers získali puk pod svoju moc, ale vrátili sa s ním do stredného pásma a keďže zle rozohrali, tak sa dostali až do vlastnej tretiny.
     
    09:44
    Marek Nagy si spracoval prihrávku od Štraucha pri ľavom mantineli v útočnom pásme a všimol si pred bránou Gápu, nahodil mu puk, no ten zrazili hráči Steelers mimo nebezpečenstva.
     
    10:05
    Popradskí hokejisti si zahrajú aj v ďalšej presilovej hre. Patrick Schonklener odchádza na dve minúty za seknutie.
     
    10:30
    Hokejisti domáceho Popradu si zahrajú presilovku piatich proti trom. Na trestnú lavicu odchádza Ivan Schaurhoffer, ktorý sa dopustil krosček.
     
    10:42
    Poprad dal gól!
    Ďalšia využitá presilová hra! Popradskí hráči na jeden dotyk prekabátili defenzívu Steelers. Kroták sa zmocnil puku na modrej čiare, posunul ho krížom ku spodnej časti ľavého kruhu na Takáča a ten krížne ku opačnej žrdi, kde bol MATÚŠ PALOČKO a ten len sklepol do brány!
    Asistencie: Samuel Takáč a Arne Kroták.
     
    11:07
    Lukáš Hvila tvrdo pálil z ľavého kruhu od mantinelu po krížnej Rapáčovej prihrávke, no jeho koncovka sa odrazila od bočnej žrdi na ochrannú sieť.
     
    11:48
    Rapáč sa s pukom dostal medzi kruhy odkiaľ strieľal, no jeho zakončenie smerovalo len na pleksisklo.
     
    12:32
    Kapfenberg hrá s piatimi hráčmi.
     
    12:41
    Rapáč prihral krížom pred bránu, kde hľadal Mareka Nagya, no ten jeho adresovaný puk netrafil.
     
    13:12
    Poprad si však zahrá v ďalšej početnej prevahe. Matyaš Hložek odchádza na dve minúty za vrazenie.
     
    13:34
    Oliver Ďuriš vymyslel, keď stál pri ľavej žrdi krížnu prihrávku na Sýkoru, no ten jeho prihrávku nečakal a nezakončil.
     
    13:52
    Matúš Matis sa dostal do samostatného prieniku, ale jeho blafák na bekhend zneškodnil gólman Sabol bravúrne betónom!
     
    14:01
    Poprad bude hrať znovu v početnej prevahe o dvoch hráčov. Na trestnú lavicu si sadá Patrick Schonklener, ktorý sa previnil kroščekom.
     
    14:17
    Poprad dal gól!
    Popradskí hráči sa dostávajú do trojgólového vedenia! Kroták si na modrej prikopol puk od Malinu a následne strieľal, no jeho projektil spomalil hráč Kapfenbergu a ocitol sa pri MATÚŠOVI PALOČKOVI, ktorý aj so šťastím, no predsa dorazil do brány!
    Asistencie: Arne Kroták a Ľubomír Malina.
     
    14:56
    Richard Rapáč sa z rohu klziska miešaním puku a dravosťou dotlačil až ku bráne, no napokon len vystrelil a dorážal do tela brankára Sabola.
     
    15:45
    Hvila sa snažil od ľavého kruhu nájsť pred bránkoviskom Richarda Rapáča, no tomu puk preskočil cez hokejku.
     
    16:01
    Kapfenberg už hrá v plnom počte.
     
    16:22
    Andreas Štrauch strieľal z ľavého kruhu, no jeho koncovku dokázal brankár Richard Sabol vyraziť svojou vyrážačkou.
     
    16:31
    Peter Gápa vystrelil švihom z pravého kruhu, no brankár Sabol zachytil tento vystrelený puk svojou lapačkou a rovnako predviedol aj krásny semafór!
     
    17:08
    Matis prešiel za bránu, hľadal pred bránou spoluhráčov, no nemal komu puk prihrať, a tak ho len nahodil pred Sabola, ktorý ho stihol zachytiť a prikryť pod svoju lapačku.
     
    17:58
    Puk sa od ľavého mantinelu v útočnom pásme Popradu odrazil do medzikružia, kde poň korčuľoval Takáč, no nedostihol ho.
     
    18:41
    Po dlhšom čase si na puk siahol Sedlačko. Daniel Natter zrýchlil po pravom krídle a z pravého kruhu tvrdo vypálil. Popradský brankár dokázal puk vyrážačkou odraziť do bezpečia.
     
    19:18
    Lukáš Hvila sa pretlačil z rohu klziska pred bránu, no napokon sa len potkol o hokejku brankára Sabola, ktorá však nevykonala nedovolený zákrok.
     
    19:54
    Poprad dal gól!
    V závere tretiny strieľajú domáci hokejisti aj štvrtý gól. Štrauch sa nádherne uvoľnil po ľavej strane, prehodil si puk popod korčuľe a bekhendom zakončoval. Sabol vyrazil puk pred seba, kde prikorčuľoval MAREK NAGY, ktorý strelou do stredu brány zakončil!
    Asistencie: Andreas Štrauch a Matúš Matis.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Presvedčili sme sa, že hráči Popradu pretavili včerajšie gólové hody aj do druhého zápasu, keď sa v prvej tretine presadili až štyrikrát. Postupne skórovali Takáč, po ňom dvakrát Paločko a na záver Marek Nagy. Hostia doplácali v úvodných dvadsiatich minútach najmä na vylúčenia.
    Druhá tretina sa začína približne o 18:45.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Buly vyhrali hráči Kapfenbregu, ale hokejisti domáceho Popradu ich ani len nepustili cez modrú čiaru. Domáci sú už v pásme.
     
    20:44
    Ježek hľadal strieľanou prihrávkou od vrchola pravého kruhu pred bránou Matúša Matisa, ktorému puk nahral, no Matis z ťažkej pozície zakončoval len veľmi slabo.
     
    21:15
    Arne Kroták tvrdo vypálil od ľavého mantinelu, ale gólman Sabol dokázal puk s prehľadom a s hokejkou upratať do rohu klziska.
     
    21:52
    Takáč sa pozrel na opačnú stranu od ľavého mantinelu v útočnom pásme, no nemal tam ani Krotáka a ani Paločka, a tak strieľal, ale jeho zakončenie bolo zblokované.
     
    22:57
    Rapáč poslal z rohu klziska puk naslepo pred bránu, kde však cítil, že tam bude Lukáš Hvila, ktorý tam napokon aj bol, ale ku koncovke sa nedostal, keďže priestor bol preplnený hráčmi Kapfenbergu.
     
    23:56
    Štrauch sa najprv rozhodoval či z ľavého kruhu prihrá do medzikružia Nagyovi, ale zistil, že lepšia bude asi streľba, ktorá však bola napokon zblokovaná.
     
    24:19
    Matis našiel od mantinelu v medzikruží postaveného Tomáša Sýkoru, ktorý si pýtal puk na strelu z prvej, no napokon mu ho vypichli súperovi hráči.
     
    24:51
    Manuel Laritz prešiel cez Mária Kuraliho ako cez malého chlapca po pravom krídle, mal na druhej strane spoluhráča, ale rozhodol sa pre strelu, ktorú Sedlačko vyrazil do vzduchu hokejkou a potom ju schoval do lapačky.
     
    25:42
    Takáč sa vysunul po ľavom krídle a hľadal v medzikruží spoluhráča Paločka, no ten sa k puku nedostal.
     
    25:55
    Juraj Sedlačko teraz zachránil svoj tím, keď sa mu podarilo zachytiť strelu od Philipa Winziga a potom aj sériu dorážok od ostatných hráčov Kapfenbergu.
     
    26:19
    HC Steelers Kapfenberg dáva gól! Hráči Kapfenbergu znižujú stav stretnutia. Popradskí hokejisti akosi prepadli v obrane a pri pravom mantineli v útočnom pásme sa vyskytol s pukom na hokejke Winzig, ktorý prihral do medzikružia MILOSLAVOVI JÁCHYMOVI a ten z prvej ku pravej žrdi rozvlnil sieť!
    Asistenciu si pripísal Diethard Winzig.
     
    27:10
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti si vracajú svoj štvorgólový náskok späť. PETER GÁPA sa od ľavého mantinelu pretlačil až do bránkoviska a ľahkým zakončením medzi nohy prekonal brankára Sabola.
    Asistenciu si pripísal Andreas Štrauch.
     
    27:45
    Poprad dal gól!
    Začne platiť staré známe: Čo strela, to gól? Matis sa natlačil až do bránkoviska a zakončoval, Sabol vyrážal pred seba ku ľavej žrdi, kde dobehol TOMÁŠ SÝKORA, ktorý len jednou rukou dotlačil puk do brány.
    Asistenciu si pripísal Matúš Matis.
     
    28:51
    Hráči Kapfenbergu sa na výmenu snažia zakončovať a obliehajú bránu gólmana Sedlačka, ale defenzíva domácich hokejistov je naozaj dôsledná a hráčov nepúšťa do priestoru okolo brankára Sedlačka.
     
    29:15
    Steelers smerovali do útočného pásma, no s prechodom cez modrú čiaru to veľmi nepremysleli, keďže sa dopustili ofsajdu.
     
    29:27
    Lukáš Hvila strieľal z vrchnej časti pravého kruhu, no brankár Sabol dokázal jeho strelu skrotiť a prerušiť hru.
     
    29:54
    Popela nahodil od modrej puk pred bránu, kde mal viacerých spoluhráčov, no ani jeden hráč v bielom drese sa nedostal ku teču alebo dorážke.
     
    30:40
    Štrauch miešal puk spoza brány až do rohu klziska, pozeral na hru, snažil sa prihrať Nagyovi pred bránkovisko, no brankár Sabol si bol tohto úmyslu vedomý a prihrávku pre istotu šibalsky zachytil do svojej lapačky.
     
    31:04
    Andreas Štrauch sa rýchlo dostal do medzikružia odkiaľ švihom strieľal, no Sabol si jeho strelu všimol a vyrazil ju do bezpečia.
     
    31:51
    Markus Pirmann strieľal z vrcholu ľavého kruhu na bránu, no Sedlačko, keďže mal odkrytý výhľad, nemal s touto strelou ani najmenšie problémy, vyrazil ju pred seba a následne lapačkou prikryl.
     
    31:51
    Jaroslav Kasík je potrestaný dvomi minútami za nedovolené bránenie.
     
    32:26
    Hráči Kapfenbergu strelili gól, ale ten bohužiaľ neplatí. Diethard Winzig si nakorčuľoval pred bránu a dostal nahodený puk, ktorý korčuľou zrazil do brány. Gól nemôže byť v tomto prípade platný.
     
    33:08
    Manuel Laritz si nádherne prešiel cez Ľubomíra Dindu, ktorého si stiahol ako kužeľ na tréningu a pokračoval sám na bránu, no Sedlačko dokázal jeho nájazd zneškodniť.
     
    33:46
    Miloslav Jáchym odchádza na trestnú lavicu na 2 minúty za podrazenie a desať minút za nešportové správanie.
     
    34:21
    Lucas Titze prikorčuľoval k puku ku rohu klziska, ocitol sa s ním na bránkovej čiare a len naslepo ho nahodil na Sedlačka, ktorý nemal s týmto nahodením najmenšie problémy a tak ho schoval vo svojej výstroji.
     
    35:09
    Popradskí kamzíci si vypracovali šancu, keď Štrauch od ľavého kruhu posunul na modrú čiaru Malinovi, ten na pravý kruh Jánovi Šeligovi, ktorý už strieľal, no len do výstroje brankára Sabola.
     
    35:24
    Tomáš Sýkora si vytvoril priestor na zakončenie, keď sa s pukom dostal na ľavý kruh odkiaľ švihom strieľal, no Sabol jeho strelu bezpečne prikryl.
     
    35:39
    Diethard Winzig smeroval do zakončenia po strede ihriska, z medzikružia vyslal na Sedlačka prízemnú strelu, ktorú popradský brankár vyrazil pred seba s hokejkou a následne prikryl.
     
    36:01
    Sýkora si vypýtal puk do Matisa spoza brány, no napokon puk len prenikol popod Sýkorovu hokejku a dostali sa do útoku hostia.
     
    36:13
    Jaroslava Kasíka vidíme na trestnej lavici opäť. Tentokrát odchádza na dve minúty za hákovanie.
     
    36:53
    Honza Polata vystrelil od modrej čiary, keď pred bránou stál Daniel Natter, ktorý si puk sklepol a snažil sa ho čo najrýchlejšie dostať do brány, no napokon Sedlačko puk dokázal upratať do rohu klziska!
     
    37:00
    Kapfenberg má dvojnásobnú príležitosť na skórovanie. Ľubomír Malina sa previnil krosčekom.
     
    37:28
    Laritz nabil spoza brány pred bránkovisko Markusovi Pirmannovi, ktorý neohrozene strieľal, no Juraj Sedlačko dokázal jeho strelu vytlačiť do rohu klziska za pomoci vyrážačky.
     
    38:04
    Philip Winzig pálil od modrej, no svojím projektilom takmer trafil spoluhráča pri pravom kruhu, keďže strela letela do blízkeho priestoru, do rohu klziska.
     
    38:50
    Marek Nagy obetavo napádal rozohrávku súpera, nepodarilo sa mu získať puk, ale vrátil na dvakrát rozohrávku Steelers.
     
    39:15
    Popradskí hráči sú už v plnom počte a svojím vyhodením puku, ktoré sa udialo teraz, sa dopustili icingu.
     
    39:32
    Markus Pirmann sa uvoľnil cez stred ihriska, puk zatiahol do útočného pásma ku ľavému kruhu odkiaľ strieľal, no Sedlačko jeho strelu bez problémov zachytil do svojej výstroje.
     
    39:47
    Vylučuje sa opäť. Lukáš Popela odchádza na dve minúty za hákovanie.
     
    39:56
    Tomáš Sýkora teraz podnikol samostatný prienik po ľavom krídle, puk si prehodil popod nohy a od tyčky zakončoval, no jeho strelu brankár Sabol bez problémov zachytil.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme videli už menej gólov, no za to v rýchlom časovom slede. Počas 27. a 28. minúty sme videli tri góly. Za hostí najprv skóroval Jáchym a za domácich rozvlnili sieť Gápa so Sýkorom.
    Posledná tretina začína približne o 19:33.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:06
    Popradskí hokejisti zvíťazili na vhadzovaní a puk okamžite nahodili do útočnej tretiny, no tam už boli súperovi hráči.
     
    41:14
    Ján Šeliga odchádza na dve minúty za podrazenie.
     
    41:37
    Lucas Loibnegger si spracoval puk na vrchole pravého kruhu a z prvej strieľal, no jeho nedôrazné zakončenie brankár Sedlačko s prehľadom zachytil.
     
    41:57
    Hráči Kapfenbergu nedomysleli prechod cez modrú čiaru, keďže ich prenechávka puku znamenala postavenie mimo hry.
     
    42:27
    Honza Polata nahadzoval zo stredovej osi od modrej čiary puk na bránu, no gólman Sedlačko nemal prácu, keďže puk letel nad bránu.
     
    43:11
    Lucas Titze sa dostal ku koncovke spred tesnej blízkosti brány, no jeho bekhend napokon brankár Sedlačko skrotil a puk prikryl.
     
    43:41
    Aleš Ježek našiel prihrávkou z medzikružia na ľavej strane Tomáša Sýkoru, ktorý strieľal, no výstroj brankára Bauera bola bezpečná.
     
    44:15
    Arne Kroták strieľal z pravého kruhu, podarilo sa mu nastreliť hornú žŕdku brány súpera, od ktorej sa puk dokonca odrazil a trafil prilbu jendého z hráčov Kapfenbergu.
     
    44:55
    Orsagh prihral od modrej čiary ku ľavému kruhu Pirmannovi, ktorý bekhendom zakončoval, no Sedlačko jeho strelu s prehľadom zachytil do svojej lapačky.
     
    45:21
    Ľubomír Dinda poslal k zemi čistým a pekným bodyčekom Markusa Pirmanna v obrannom pásme Popradu.
     
    46:35
    Gápa získal puk v strednom pásme po Dindovej prihrávke, snažil sa v medzikruží obhodiť si obrancu Steelers, ale nepodarilo sa mu to, takže sa nedostal do zakončenia.
     
    47:46
    Matúš Matis si prevzal puk pri mantineli na ľavej strane, dostal sa až do medzikružia, odkiaľ švihom strieľal, no brankár Bauer dokázal jeho strelu schovať do svojej lapačky.
     
    48:35
    Hvila si pýtal puk v medzikruží, no Paločko, ktorý ho mal na hokejke pri pravom mantineli mu síce odoslal prihrávku, ale tá bola zrazená do stredného pásma.
     
    48:59
    Hostia si zahrajú presilovú hru. Richard Rapáč odchádza na dve minúty za hákovanie.
     
    49:24
    Marek Nagy skvelo získal puk v obrannom pásme, posunul si ho do samostatného nájazdu, v ktorom mu však excelentný brankár Robin Bauer vypichol puk!
     
    50:41
    Lucas Loibnegger vypálil od modrej čiary, no jeho zakončenie sa odrazilo od Sedlačkovej masky do rohu klziska.
     
    50:53
    Poprad dal gól!
    Popradčania majú šesťgólové vedenie! TOMÁŠ SÝKORA nádherne po ľavom krídle prešiel cez Loibneggera, natlačil sa ku bránkovisku a strelou pomedzi nohy prekonal Bauera!
    Bez asistencie.
     
    51:40
    Paločko prihral do rohu klziska Takáčovi, ktorý v medzikruží hľadal Arneho Krotáka, no ten sa k puku pred bránkoviskom už nedostal, keďže sa ho zmocnili protihráči.
     
    52:16
    Steffan Trost teraz škaredo narazil na mantinel Lukáša Vartovníka, a tak odchádza na dve minúty za vrazenie.
     
    52:56
    Vartovník hľadal prihrávkou pred bránkovisko Hvilu, ale tento puk bol zblokovaný.
     
    53:14
    Richard Rapáč sa skúšal sám pretlačiť, ale zo spodnej časti pravého kruhu sa rozhodol pre strelu, ktorá šla veľmi tesne pravej žŕdky.
     
    53:46
    Poprad dal gól!
    A malo by byť rozhodnuté. PETER GÁPA strieľal od pravého kruhu, no jeho zakončenie si tečol do brány protihráč.
    Asistenciu si pripísal Marek Pitka a Andreas Štrauch.
     
    54:13
    Už sme takmer videli ďalší zásah po Sýkorovom prieniku, keď Bauer nevedel, kde má puk, keďže mu preletel tesne popri pravej tyčke.
     
    55:54
    Popradčania zmierňujú tempo a puk držia s istotou na hokejkách. Dnešný zápas už majú v suchu.
     
    56:27
    Hvila videl pred bránkoviskom Rapáča, ktorý zakončoval, no nepodarilo sa mu trafiť priestor brány.
     
    56:52
    Gápa strieľal od pravého mantinelu, no jeho projektil bol zblokovaný na ochrannú sieť.
     
    57:43
    Sme svedkami ďalšieho vylúčenia. Peter Gápa si bude musieť odpykať trest za hrubosť.
     
    57:58
    Adrian Stuhlinger vypálil od modrej čiary, no Sedlačko dokázal jeho strelu vyraziť do rohu klziska.
     
    58:31
    Na oboch stranách sme videli zakončenia do odkrytej brány, no ani jeden hráč sa nepresadil. Daniel Natter prepálil bránu a Matúš Matis trafil korčuľu brankára Bauera.
     
    59:48
    HC Steelers Kapfenberg dáva gól! V momente, keď sa vracal Peter Gápa z trestnej lavice prišiel gól. Pirmann prihral od mantinelu do medzikružia MATYAŠOVI HLOŽEKOVI, ktorý z prvej trafil priestor pri Sedlačkovom betóne.
    Asistenciu si pripísal Markus Pirmann.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Tak, nasledujú ešte samostatné nájazdy, ktoré rozhodnú o zisku jedného pomocného bodu.
     
    Začína Kapfenberg.
     
    Ako prvý ide Honza Polata.
     
    Nedal, trafil nad bránu. Prichádza Arne Kroták.
     
    Arne Kroták si vytiahol Bauera a bekhendom zakončil! 1:0.
     
    Za hostí ide Hložek.
     
    Matyaš Hložek trafil vyrážačku brankára Sedlačka. Za Poprad ide Aleš Ježek.
     
    Ježek naznačil dva razy streľbu a potom to napálil do vyrážačky. Za hostí ide tento raz Laritz.
     
    Markus Laritz si položil Sedlačka a zakončil nad betón. Za domácich sa rozbieha Rapáč.
     
    Rapáč skúsil Forsbergovu kľučku, no tú mu Bauer zastavil betónom. Poprad začína opäť.
     
    S Lukášom Hvilom.
     
    Hvila z medzikružia trafil do pleksiskla.
     
    Za hostí ide Schonklener.
     
    Sedlačko vyrazil jeho nájazd do rohu klziska. Za Poprad sa chystá Paločko.
     
    Paločko vyskúšal prízemnú strelu a tá sa oplatila! 2:1.
     
    Sedlačko vychytal Titzeho nájazd!
     
    Markus Pirmann je najlepším hráčom hostí.
    Za domácich sa ním stáva Arne Kroták.

    Popradskí hokejisti dnes "rozbili" hráčov Kapfenbergu výsledkom 8:2. Druhý deň Tatranského pohára tak máme za sebou. Dvadsiatka dnes zvíťazila nad Csíkszeredou 0:2 a Poprad teraz vyhral nad Kapfenbergom výsledkom 8:2.

    Ja sa s vami z dnešku lúčim a nenechajte si ujsť posledné dva zápasy zajtrajšieho dňa. Už je jasné, že majstrom bude slovenská reprezentácia do 20 rokov alebo domáci HK Poprad.

    Dovidenia zajtra! (20:11:23)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 9. Takáč (Paločko, Kroták), 11. Paločko (Takáč, Kroták), 15. Paločko (Kroták, Malina), 20. M. Nagy (Štrauch, Matis), 28. Gápa (Štrauch), 28. Sýkora (Matis), 51. Sýkora, 54. Gápa (Pitka, Štrauch) – 27. Jáchym (D. Winzig), 60. Hložek (Pirmann)


    HK Poprad: Sedlačko (Kmeť) – Kurali, Kasík ("A") – Šeliga, Malina – Popela, Makovský – Dinda, Pitka – Sýkora, Ježek, Matis – Kroták ("C"), Takáč, Paločko – Rapáč, Vartovník, Hvila ("A") – Štrauch, M. Nagy, Gápa
    Tréner: Milan Jančuška

    HC Steelers Kapfenberg: Sabol (Bauer) – Jáchym ("A"), Stühlinger – Orsagh, Polata ("A") – Loibnegger, Schaurhoffer – Natter, P. Winzig, D. Winzig ("C") – Hložek, Laritz, Pirmann – Schiechl, Schonklener, Titze – Trost, Pastl, Ober
    Tréner: Štefan Mikeš

    Rozhodčí: Miroslav Valach – Roman Bednár, Tomáš Štofančík
    bahis siteleri