Jihlava – Třebíč 3:4 (kon.) | Havlíčkův Brod – Motor ČB 1:3 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
1:3 (1:2, 0:0, 0:1)
Banes Motor České Budějovice
Úterý 02.09.2014, 18:00 • ZS Kotlina • Regionální pohár
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Příjemný úterní podvečer, srdečně vás vítám ze zimního stadionu v Kotlině u dalšího přátelského utkání, které se odehraje v rámci 5. kola Regionálního poháru. Střetnou se spolu domácí HC Rebel Havlíčkův Brod a ČEZ Motor České Budějovice. Utkání začíná v 18:00.
     
    Havlíčkův Brod se zatím v přípravě hodně trápí, dosud si připsal jen tři vítězství, když si na ledě Světlé nad Sázavou poradil s maďarským soupeřem Férencvároš TC Budapešť (4:3sn), doma přetlačil juniorku Komety Brno (3:2) a vyloupil sluj Draků ze Šumperku (4:2).

    Naopak postupně nestačil v domácím prostředí na Plzeň (1:3), Benátky nad Jizerou (3:4sn), Šumperk (2:3), Třebíč (0:1) a Jihlavu (2:3), venku podlehl druholigovému Hodonínu (3:7), Benátkám nad Jizerou (1:3), Jihlavě (1:4) a Českým Budějovicím (0:5). Rebelové prohráli už šestkrát za sebou, přičemž nezískali ani jeden bod.
     
    České Budějovice si zatím vedou o poznání lépe než jejich soupeř z Vysočiny, radovaly se už z šesti triumfů. Doma si vyšláply na Rytíře z Kladna (4:1), Havlíčkův Brod (5:0) a Třebíč (4:3sn), venku vyhrály nad extraligovou Plzní (4:3sn), Třebíčí (3:1) a naposledy nad německým Deggendorferem SC (13:0).

    Sklonit se musely před svým soupeřem jen čtyřikrát, v domácím prostředí se jednalo o pražskou Spartu (4:7) a Plzeň (1:4), venku o Kladno (2:7) a Duklu Jihlava (3:5).
     
    Minulé zápasy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Dukla Jihlava 2:3

    Deggendorfer SC – ČEZ Motor České Budějovice 0:13
     
    Vzájemný zápas:

    ČEZ Motor České Budějovice – HC Rebel Havlíčkův Brod 5:0
     
    Nastoupí proti „svým“?

    Zajímavý náboj může mít utkání hned pro pět hráčů, kteří mohou nastoupit proti svému bývalému klubu. Na straně českobudějovického Motoru se jedná o útočníky Jana Trummera, který za Rebely nastupoval ještě v probíhající přípravě, a Michala Švihálka, jenž v Kotlině během minulé sezony vypomáhal z Hradce Králové.

    Na straně Havlíčkova Brodu se to týká obránců Davida Pavlíčka a Tomáše Prokopa, kteří pod Černou věží působili v předešlém soutěžním ročníku. Českobudějovickým odchovancem je útočník Tomáš Rousek, který hájil barvy Jihočechů ještě v soutěžním období 2012/13.
     
    Regionální pohár

    Zatímco českobudějovičtí hokejisté drží v tabulce 2. místo a s jednobodovým odstupem dýchají na záda vedoucí Jihlavě, Rebelové uvízli na úplném dně, když dosud nevybojovali ani jeden bod. Už teď je jisté, že Havlíčkův Brod se z poslední příčky nemůže posunout, protože jeho ztráta na třetí Třebíč činí 7 bodů a zbývají už jen dvě kola.

    1. HC Dukla Jihlava – 15:11, 9 bodů
    2. ČEZ Motor České Budějovice – 15:9, 8 bodů
    3. SK Horácká Slavia Třebíč – 10:10, 7 bodů
    4. HC Rebel Havlíčkův Brod – 3:13, 0 bodů
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Rebelové vyhráli úvodní vhazování a ze svého pásma zakládají útok. Omlouváme se, ale kvůli technickým problémům doplníme sestavu domácích v průběhu zápasu.
     
    00:40
    Zatím sledujeme především tuhý boj o střední pásmo.
     
    01:05
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to byla rychlost, Rebelové se ujímají bleskového vedení! Nejdříve před brodskou brankou Radek Prokeš neuspěl když se marně tlačil k nahrávce zpoza branky, kotouč mu uzmul Tomáš Prokop, který vyslal do úniku PAVLA SEDLÁČKA, jenž si sjel až před brankoviště a zblízka propálil gólmana Kůdelu! Asistence: Tomáš Prokop.
     
    01:50
    České Budějovice se pokoušejí o rychlou odpověď, ale zatím bez efektu. Gólman Dlouhý se však činí a náporu na svou osobu odolává.
     
    02:05
    Rebelové se nakonec pod tlakem probili ke kotouči a dokázali se osvobodit, nicméně nebezpečí u gólmana Dlouhého pokračuje. Zakázané uvolnění.
     
    02:30
    Zatím sledujeme oboustranně vyrovnaný hokej. Hra se přelévá z jedné strany na druhou, ale obě defenzivy dobře střeží nejnebezpečnější prostor před gólmany, dosud registrujeme hlavně střely ze stran.
     
    02:55
    Rebelové drží puk na svých holích, jenže se jim nedaří proklouznout do útočného pásma. České Budějovice pečlivě hlídají svou modrou čáru.
     
    03:12
    Tohle vypadalo hodně nebezpečně! Roman Vráblík nejdříve vypálil z mezikruží do Dlouhého betonů a probil se i ke střele od modré čáry!
     
    03:36
    Českobudějovický útok pokračoval a brankář Dlouhý vytáhl fantastický zákrok! Z levého kruhu vyrazil nepříjemnou ránu Daniel Boháč a k dorážce se probil před odkrytou bránou Tomáš Nouza, jenže Dlouhý vymrštil vzhůru lapačku!
     
    04:09
    Rebelové přerušili tlak soupeře jen za cenu faulu, Pavel Sedlák (HBR) vyloučen na 2 minuty za hákování.
     
    04:40
    Rebelové čelili mohutnému tlaku, ale nakonec přerušili kombinaci soupeře vyhozením.
     
    05:30
    Dvě obrovské příležitosti Jihočechů! Nejdříve zblízka trefil gólmana Dlouhého Roman Vráblík a nyní dorážel k odkrytému prostoru u levé Dlouhého tyčky Josef Straka, ale brodský brankář v leže vyrazil puk ven!
     
    05:56
    Motor stále diktuje tempo hry a přetížená obrana Rebelů v čele s gólmanem Dlouhým, který už vytasil několik skvělých zásahů, odolává.
     
    06:26
    Nyní se karta otočila, Rebelové jsou v plném počtu a tahají za delší konec pomyslného provazu. I Motor si však vede směrem dozadu skvěle.
     
    07:15
    Tempo hry teď trochu opadlo, nyní se kotouč nejčastěji drží v blízkosti středového kruhu, kde o něj hráči usilovně a dlouze bojují.
     
    08:00
    Led nám halí hustá mlha, kterou se ledaři pokoušejí rozehnat velkým ventilátorem.
     
    08:28
    Domácí podnikli po zisku kotouče ve středu hrací plochy rychlý útok, jenže nakonec nedokázali přesněji zakončit a brankář Kůdela tak měl klid.
     
    08:48
    Sledujeme svižný hokej, oba týmy se snaží o útočné pojetí hry, což je pro fanoušky jen dobře. Sluší se dodat, že návštěva v Kotlině je hodně tristní. Atmosféru vylepšují hodně fanoušci Motoru, kteří na Vysočinu přicestovali.
     
    09:40
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A teď mají důvod k radosti, mohou si zakřičet radostné "Už je tam!"! Radek Prokeš zavezl puk do útočného pásma, všiml si dobře najetého TOMÁŠE NOUZY, jemuž poslal krásnou nahrávku před brankoviště, a českobudějovickému střelci stačilo před odkrytou bránou jen nastavit dobře hůl, kotouč zamířil neomylně za Dlouhého záda! Asistence: Radek Prokeš.
     
    10:04
    A hosté z jihu Čech nemají zdaleka dost, snaží se využít své psychické výhody po vstřeleném gólu k velkému obratu. Havlíčkův Brod má stále vzadu spoustu starostí.
     
    10:27
    Další rána vyletěla ze skrumáže hráčů mezi kruhy, brankář Dlouhý těžil ze svého dobrého postavení a kotouč ukryl uprostřed svého území v náruči, čímž přerušil hru.
     
    10:48
    Nyní už se hraje u branky Českých Budějovic.
     
    10:59
    Domácí hokejisté pokračují v obléhání brankáře Kůdely, jehož obránci zatím odvádějí spolehlivou práci, brodské střelce drží na uzdě.
     
    11:11
    Rok Pajič s Radkem Prokešem ujeli do přečíslení 2 na 1, ale prvně jmenovaný vzal zodpovědnost na sebe a z mírného úhlu na pravé straně vypálil. Jeho rána neměla špatné parametry, jen o kousek minula vzdálenější tyč!
     
    11:41
    Rebelové se sice dostávají k puku, ale jsou pod takovým tlakem, že jej jen posílají do středního pásma. Jihočeši jsou mnohem aktivnější.
     
    12:09
    Od modré čáry vypálil při útočné kombinaci Motoru Jakub Suchánek, jenže nesešteloval si dobře mířidla a o notný kus minul bránu.
     
    12:42
    Na trestnou lavici usedá Tomáš Prokop (HBR) za hákování.
     
    12:49
    Českobudějovičtí prohráli souboj po vhazování v rohu brodského pásma a domácí chtěli vyhodit, jenže vyhození Branislava Jankoviče bylo sraženo na střídačku. Buly ve středním pásmu.
     
    13:02
    A znovu kotouč končí mimo vymezené hrací území. Po souboji za brankou se kotouč odrazil vysoko nad hráče a skončil v ochranné síti. Buly před gólmanem Dlouhým.
     
    13:21
    Tomáš Nouza nabral rychlost na levém křídle, sjel si do kruhu a okamžitě vypálil zápěstím. Dobrou práci odvedl obránce David Vala, jenž jeho střelu srazil do ochranné sítě.
     
    13:28
    Motor pokračuje v útočném snažení.
     
    13:36
    Jan Mucha (CEB) se dopustil naprosto zbytečného útočného faulu a obdržel dvouminutový trest za držení hole.
     
    13:52
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Havlíčkobrodská obrana zaspala a pyká za to nejkrutějším možným trestem! Na pravé straně se otevřel volný prostor před ROKEM PAJIČEM, jenž obdržel přesný pas od Lukáše Chmelíře a měl dostatek času na to, aby si sjel do kruhu, srovnal si puk na hůl a zápěstím polovysokou střelou přehodil beton gólmana Dlouhého! Asistence: Lukáš Chmelíř.
     
    14:26
    Havlíčkův Brod se ujal kotouče a hledá si cestu, kudy by se probil do blízkosti brankáře Kůdely, který toho v posledních minutách moc na práci neměl.
     
    14:49
    Rebelové hrají přesilovku, jenže proti dobře bruslícímu soupeři, který je navíc povzbuzen dvěma vstřelenými góly a obratem vývoje zápasu, to mají hodně těžké.
     
    15:15
    Obrázek hry se nemění, fanoušci v ochozech Kotliny stále sledují marnou snahu Rebelů, kteří se marně snaží na delší dobu usadit v útočném pásmu.
     
    15:50
    Hosté v plném počtu okamžitě zahrozili. Postaral se o to dnešní střelec Tomáš Nouza, kterého je opravdu úplný led. Z levého kruhu dobře mířil ke vzdálenější tyčce, jenže jeho střelu schoval ve vymrštěné rukavici skvělým zákrokem brankář Dlouhý.
     
    16:24
    České Budějovice pokračují ve velmi dobrém a aktivním výkonu, nyní se opět protlačily k ohrožení havlíčkobrodské brány. Lukáš Chmelíř vypálil od modré čáry, ale zasáhl jen dobře postaveného Jana Dlouhého. Hra je přerušena.
     
    17:06
    Havlíčkobrodští se natlačili do útočného území a podařilo se jim vytvořit závar před gólmanem Kůdelou, jenže českobudějovická defenziva si opět poradila na jedničku.
     
    17:43
    Motor opět přitlačil v ofenzivní fázi na pilu a Havlíčkův Brod si pomohl jen za cenu faulu. Jan Milfait (HBR) hákoval protihráče.
     
    17:54
    Rebelové hned nahodili do útočného pásma.
     
    18:05
    České Budějovice už kombinují v útočném pásmu.
     
    18:17
    Havlíčkův Brod však odkázal vystihnout nepřesnou nahrávku a okamžitě poslal kotouč co nejkratší cestou až za brankáře Kůdelu.
     
    18:40
    Mlha, která se utěšeně vznáší nad ledem, je stále problémem. Ventilátor, který má za úkol ji rozehnat, sice odvádí svou práci poctivě, ale nestačí to.
     
    18:40
    Poměr sil na ledě se na 63 sekund vyrovná, hosté špatně vystřídali a pykají za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Jakub Suchánek (CEB).
     
    18:56
    Roman Vráblík se pokusil zavézt kotouč podél levého mantinelu do útočného pásma, jenže o kotouč proti přesile protihráčů přišel.
     
    19:17
    Motor se ale nenechává dílčím neúspěchem odradit a trpělivě dotírá na brodskou bránu.
     
    19:36
    Gólman Dlouhý teď pomohl svým spoluhráčům, když přitiskl odražený puk u své pravé tyčky, čímž přerušil hru. Buly po jeho pravici.
     
    19:48
    Lukáš Chmelíř obdržel nahrávku na modrou čáru a okamžitě vyslal nepříjemnou jedovku ze své hole. Brankář Dlouhý měl zakrytý výhled, ale i přesto zasáhl svým levým betonem!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je u konce. Rebelové se sice dostali po rychlém protiútoku do rychlého vedení, když se trefil Pavel Sedláček po bleskovém protiútoku. České Budějovice ale nesložily zbraně a předvedly skvělý obrat, když vyrovnal Tomáš Nouza a hubený náskok zajistil zkušený Rok Pajič. Před prostřední částí, jež začne přibližně v 18:48, vede Motor v Havlíčkově Brodě těsně 2:1.
     
    Rebelové budou po přestávce dohrávat ještě 40 sekund přesilové hry 5 na 4.
    Věrní fanoušci Motoru
     
    Hráči obou týmů i rozhodčí už jsou připraveni ke druhé třetině.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Motor se usadil v útočném pásmu a poměr sil na ledové ploše se vyrovná. Na lavici hanby je vykázán Tomáš Prokop (HBR) za vysokou hůl.
     
    20:32
    Tomáš Rousek se ujal puku v obranném pásmu a zavezl jej do rohu pásma Motoru, kde byl však odzbrojen. Českobudějovický odchovanec tak branku neohrozil.
     
    21:06
    Motor drží kotouč a operuje s ním ve středu hrací plochy, jenže domácí brání své pásmo zodpovědně.
     
    21:34
    Hosté už se probili do útočného pásma a obranu Rebelů v čele s brankářem Dlouhým zřejmě čekají krušné chvilky.
     
    21:57
    Všudybyl Tomáš Nouza se ocitl v mírném úhlu na pravé straně a hned dvakrát zblízka zakončoval, ale kotouč přes Dlouhého betony neprocedil!
     
    22:14
    Rebelům se stále nedaří vyhodit a nápor na jejich bránu narůstá.
     
    22:37
    Další obrovský závar před gólmanem Dlouhým, hned několik hráčů se probilo k dorážkám zblízka. Maskovaná opora Rebelů ale i nadále potvrzuje skvělou formu.
     
    23:12
    Havlíčkův Brod se pokoušel něco vymyslet směrem dopředu, jenže bez úspěchu, opět narazil na pečlivou budějovickou defenzivu, jež hodně usnadňuje práci gólmanu Kůdelovi.
     
    23:39
    Tohle už ale bylo nebezpečné! Tomáš Rousej prokázal své zkušenosti s nejvyšší tuzemskou soutěží, najel si mezi kruhy a vyslal tvrdou přízemní ránu, jež zaduněla na pravý Kůdelův beton!
     
    24:28
    Obrovská šance Rebelů! Tomáš Prokop dorážel z bezprostřední blízkosti u odkrytého koutu branky, jenže narazil jen na brankáře Kůdelu. Potom zkoušel objet branku Pavel Sedláček, ale skvělý Kůdela byl opět na místě!
     
    24:50
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou, ale teď si obě obrany dávají dobrý pozor na to, aby soupeři nedovolily nějakou zbytečnou gólovou šanci.
     
    24:53
    Rebelové protestují, ale nebude jim to nic platné. Na trestnou lavici usedl Lukáš Endál (HBR) za sekání a Tomáš Nouza (CEB) na osobní trest na 10 minut za nesportovní chování. Motor hraje přesilovku.
     
    25:06
    Domácí získali po vhazování puk a rychle vyhodili.
     
    25:17
    Jihočeši se probili zpět, jenže jen na chvíli. Po další ztrátě kotouče se musí vracet až za svou bránu.
     
    25:54
    Další vyhození Rebelů. Bojovníci z Kotliny si zaslouží za své dosavadní počínání při oslabení pochvalu.
     
    26:10
    Čas ubíhá a České Budějovice se proti oslabenému soupeři stále viditelně trápí. Havlíčkův Brod drží puk daleko od své brány a šetří vteřinky ze svého trestu.
     
    26:31
    Ani teď to hostům zpod Černé věže nevyšlo, kotouč opět poslali domácí hráči až za brankáře Kůdelu.
     
    27:00
    Rebelové už jsou kompletní, ale nápor hostů pokračuje.
     
    27:17
    Gólman Dlouhý opět čelil sérii nepříjemných střel z bezprostřední blízkosti, ale opět se vyznamenal a drží naděje svého týmu na bodový zisk.
     
    27:39
    Nyní už se protlačili do útočného pásma i svěřenci trenérského tandemu Barus – Cachnín, jenže po souboji v mezikruží se puk odrazil jen do rohu pásma.
     
    28:05
    Motor se sice probil ke kotouči, jenže vyhodil jen na odpískané zakázané uvolnění.
     
    28:33
    Domácí vytrvale svírají České Budějovice u jejich brankáře Kůdely a konečně se ozývají i havlíčkobrodští fanoušci se svým pokřikem "Rebel!".
     
    28:59
    Hra je teď značně neurovnaná, puk se stěhuje od jedné branky ke druhé, jenže bojuje se převážně v blízkosti hrazení, odkud oběma gólmanům bezprostřední nebezpečí nehrozí.
     
    29:37
    Rebelové byli pod tlakem a vypomohli si dalším faulem. České Budějovice pokračují v útočném snažení, mají ponechanou výhodu.
     
    29:54
    Z ní sice nedokázali hráči Motoru nic nebezpečnějšího vymyslet, když vyprodukovali jen dvě střely mimo branku, ale teď budou hrát další přesilovku, Daniel Kolář (HBR) se provinil proti hokejovým regulím faulem loktem.
     
    30:00
    Tomáš Rousek odvedl skvělou práci, s jedním svým spoluhráčem vyvezl kotouč až k útočné modré čáře, kde chvíli zdržel hru.
     
    30:29
    Motor už se prokousal přes poctivý obranný val svého soupeře z Vysočiny a rozvíjí útočnou kombinaci v blízkosti gólmana Dlouhého.
     
    30:50
    A opět se bude hrát v rovnovážném počtu hráčů na ledové ploše, na trestnou lavici zamířil nedobrovolně Rok Pajič (CEB) za sekání.
     
    31:03
    Hodně nepříjemný závar musel před svou brankou řešit gólman Dlouhý, když na něj dotírali českobudějovičtí střelci, kteří dokázali rychle přesunout děj hry na opačný kout hřiště. A fanoušci Motoru chtějí gól ve čtyřech.
     
    31:46
    Obrovské šance Rebelů! David Vala nejdříve štiplavou střelou zasáhl z pravého kruhu hruď gólmana Kůdely, z dorážky pálil těsně vedle Roman Maliník. Tentýž hráč vzápětí dostal nabito z rohu pásma před brankoviště a bez přípravy zasáhl brankáře Kůdelu! Za katr Jakub Suchánek (CEB) usedl za krosček.
     
    32:00
    Havlíčkův Brod už má na ledě všechny síly a zahajuje svou přesilovku.
     
    32:15
    Zatím kombinuje kolem gólmana Kůdely, bez střelby.
     
    32:30
    Rebelům stále chybí střelba.
     
    32:40
    Havlíčkův Brod stále drží pásmo. Tomáš Prokop vypálil od modré čáry, ale nepřesně.
     
    33:00
    Hostům se nedaří získat puk a osvobodit se.
     
    33:15
    Až teď budějovičtí hokejisté zachytili nepřesnou nahrávku a vyvezli kotouč až za brankáře Dlouhého, kde střádají drahocenné sekundy ze svého trestu.
     
    33:31
    Domácí se probili do útočného pásma, jenže jejich přesilovka se rychle krátí.
     
    33:55
    Rebelové teď předvedli před českobudějovickým brankovištěm důraz jako z hokejové učebnice a dostali se k zakončení! Branislav Jankovič zblízka vyprášil jen Kůdelovy betony!
     
    33:55
    A budějovický brankář si vysloužil ovace svých fanoušků, kteří stojí za jeho brankou.
     
    34:17
    Havlíčkobrodští hokejisté si hledají cestu do pásma, zatím bez úspěchu.
     
    34:25
    Po souboji u mantinelu českobudějovického pásma se strhla opravdu tvrdá bitka, do níž se zapojila spousta hráčů. Nakonec z toho vykrystalizovala jediná dvojice, havlíčkobrodský David Škůrek a z řad Motoru Dan Růžička. Domácí hráč měl jednoznačně navrch a povalil svého soupeře na zem, po čemž míří do kabin. Místní DJ vtipně pustil písničku s textem "Když se u nás chlapi poperou.".
     
    34:25
    Rozhodčím teď opravdu nezávidím, všechny viníky musí potrestat, což nějakou dobu zabere.
     
    34:25
    Střídačka Rebelů protestuje a ještě si něco vyříkává s rozhodčím.
     
    34:25
    Do kabin zamířil Dan Růžička (CEB) za trest 5 minut plus do konce zápasu za hrubost, na lavici hanby Václav Pašek (CEB) na 2 minuty za hrubost. David Škůrek (HBR) zamířil rovněž do kabin, trest na pět minut plus osobní trest do konce zápasu za hrubost, Petr Zítka (HBR) obdržel 2 minuty za hrubost.
     
    35:00
    Už se pokračuje ve hře, puk se zdržuje u středového kruhu.
     
    35:29
    Rebelové mají více ze hry a častěji se tlačí k soupeřově bráně. Zatím bez úspěšného výsledku.
     
    35:42
    Tomáš Chlubna si najel do levého kruhu a vyslal ostrou ránu z mohutného nápřahu, jež doplachtila do Kůdelovy náruče u první tyčky.
     
    36:12
    Havlíčkův Brod pokračuje v útočné aktivitě.
     
    36:33
    Motor už uklidnil u své brány situaci. Vybojoval kotouč, kotouč drží za branko a většina hráčů odjíždí střídat.
     
    36:59
    Sledujeme dlouhý a urputný souboj u mantinelu v brodském pásmu, blízko modré čáry.
     
    37:15
    Nakonec z něj vyšli vítězně domácí Rebelové, kteří zpoza svého gólmana Dlouhého zkoušejí přes napadající protihráče založit útočnou akci.
     
    37:26
    S úspěchem se ale rozhodně neshledali, dopustili se jen nepřesného nahození na odpískané zakázané uvolnění.
     
    37:38
    Děj hry se už odvíjí v blízkosti brodského brankáře Dlouhého, České Budějovice zatím drží puk hlavně v rozích pásma.
     
    37:59
    Havlíčkobrodští hokejisté sice ukořistili ve svém území puk a vydali se rychle kupředu, přechod přes útočnou modrou čáru jim však nevyšel a je z toho ofsajd.
     
    38:15
    Petr Kuchta těžil z práce svého napadajícího spoluhráče, převzal puk a ze strany mířil k brance. Jeho rána z kruhu zaduněla na betony brankáře Kůdely.
     
    38:33
    Tomáš Semrád se opřel do puku na modré čáře tak tvrdě, že zlomil hůl, která se rozletěla na malé kousíčky, které jsou teď rozesety v pásmu Motoru.
     
    39:15
    Roman Vráblík se ujal kotouče, projel většinou útočného pásma a z ostrého úhlu na levé straně zakončil do náruče gólmana Dlouhého, jenž si první tyčku pohlídal.
     
    39:34
    Hokejisté z jižních Čech mají teď na své straně značnou územní převahu a pokoušejí se z ní vytěžit svůj třetí přesný zásah. Zatím bez úspěchu.
     
    39:45
    Další nepřehledná situace před gólmanem Dlouhým, který si opět poradil s projektily dotírajících útočníků Českých Budějovic, kteří se vehementně natlačili do předbrankového prostoru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část s sebou přinesla několik slibných šancí na obou stranách pomyslné barikády, jenže oba týmy trápila horší koncovka. Navíc si bezchybně počínali oba maskovaní muži, brodský Jan Dlouhý a českobudějovický Hynek Kůdela. Viděli jsme také jednu divokou bitku, po níž zamířily dvě ústřední postavy, budějovický Dan Růžička a domácí David Škůrek, předčasně do kabin. Před závěrečným dějstvím, jež začne přibližně v 19:41, vede Motor v Kotlině nad místními Rebely stále těsně 2:1.
    I když návštěva není dobrá, nechybí ani brodští fanoušci
     
    Hráči i rozhodčí už jsou zpět na ledové ploše.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Rebelové uspěli na úvodním vhazování ve středovém kruhu a míří vpřed. Brodští fanoušci to kvitují pokřikem "Rebel!". Jsem opravdu zvědavý, jakou návštěvu dnes hlasatel oznámí.
     
    40:35
    Domácí se usadili na chvilku v útočném pásmu a rychle toho využili k zakončení. Se střelou z prostoru kruhů neměl gólman Kůdela problémy.
     
    40:45
    Domácí kombinují za brankou Motoru, oba fanouškovské tábory jsou hodně slyšet, což je pro atmosféru zápasu samozřejmě jen dobře.
     
    41:00
    Rok Pajič nabral na pravém křídle rychlost, sjel si do příznivější palebné pozice a z pravé strany zakončil. U přední tyčky jeho ránu vyrazil betony gólman Dlouhý jen před své brankoviště, kde se chystal dorážet Lukáš Chmelíř, ale přerušuje se hra kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    41:26
    Rebelové mají puk na svých holích, jenže rozehrávku mají hodně ztíženou tím, že je neustále napadající dobře napadající útočníci Motoru.
     
    41:59
    Havlíčkův Brod si neproklestil cestu přes zahuštěné střední pásmo, hrát mohou české Budějovice.
     
    42:28
    Silný útočný tandem Jihočechů Josef Straka – Tomáš Nouza dotíral na brankáře Dlouhého, který však uhlídal prostor u své levé tyčky a přerušil hru.
     
    42:50
    Havlíčkobrodští sice přesunuli děj hry za českobudějovickou branku. jenže odtud vypomohl svým spoluhráčům s rychlou rozehrávkou dnes skvěle chytající gólman Kůdela.
     
    43:07
    Rebelové drží puk ve středním pásmu a rádi by se probili na dostřel brankáře Kůdely, jenže zatím jim vůbec není přáno. Brodští příznivci si hlasitě přejí gól.
     
    43:38
    České Budějovice drží puk v rohu pásma Rebelů.
     
    43:40
    Nepřehledná skrumáž před gólmanem Dlouhým nakonec dopadla lépe pro Rebely, Motor však má puk za bránou a pokračuje v tlaku.
     
    43:55
    Ladislav Marek a Radek Prokeš se hodně důrazně tlačili před brankoviště a druhý jmenovaný, i když byl tísněný, stihl v pádu vyprášit Dlouhého betony.
     
    44:17
    Motor nepouští Rebely z hloubi jejich obranného pásma.
     
    44:28
    Jihočeši hrají velmi koncentrovaně a zejména v defenzivě si počínají v této fázi utkání velmi obezřetně. Rebelům zatím prakticky nic nedovolili.
     
    44:50
    Útočník Kňazev se probil do útočného pásma, přebruslil obránce a z úhlu vyprášil Kůdelovy betony. Hosté zkusili po zisku kotouče založit rychlý brejk, jenže brodská obrana se zavřela včas.
     
    45:21
    Přihlížíme vyrovnanému hokeji, který teď s sebou moc šancí nepřináší, což pochopitelně více nahrává do karet hostům zpod Černé věže, kteří drží nejtěsnější náskok.
     
    45:49
    Havlíčkův Brod se sice dostal do blízkosti gólmana Kůdely, jenže k jeho ohrožení ho už budějovická obrana nepustila.
     
    46:08
    A už znovu útočí hosté z jihočeské metropole. Radek Prokeš zkusil štěstí z úhlu na pravé straně, vyprášil však jen Dlouhého betony.
     
    46:39
    České Budějovice i nadále zastávají pravidlo, že nejlepší obrana je útok. A čas pomalu ubíhá, Rebelům se čas na kýžené vyrovnání rychle krátí.
     
    47:01
    Domácí jsou stále pod ustavičným a velkým tlakem.
     
    47:35
    Až teď se Rebelům trochu podařilo otupit nápor Českých Budějovic a vyvézt puk do útočného pásma. Přetížené zadní řady v čele s gólmanem Dlouhým si tak mohou vydechnout.
     
    48:06
    Hraje se v pásmu hostů. Rebelové se prezentují neúnavným napadáním rozehrávky. Hosté pod tlakem zatím žádnou chybu nevyrobili.
     
    48:18
    Ladislav Marek (CEB) oslabil svůj tým, obdržel 2 minuty za hákování.
     
    48:24
    Jihočeši rychle vyhodili.
     
    48:42
    Havlíčkův Brod se snažil o bleskový návrat do ofenzivního postavení, jenže kotouč opustil ve středním pásmu hrací plochu.
     
    48:42
    A pozor, bude to za dvě minuty, Rebelové budou hrát minutu a 36 sekund přesilovku 5 na 3.
     
    48:42
    Jan Mucha (CEB) – 2 minuty . zdržování hry.
     
    48:42
    Teď mají Rebelové opravdu velkou šanci vyrovnat.
     
    48:46
    Motor podél levého mantinelu vyhazuje až do útočného pásma.
     
    49:05
    Domácí už rozvinuli svou přesilovkovou kombinaci.
     
    49:17
    Stále si vyměňují kotouč.
     
    49:39
    Po dlouhé sérii nahrávek vypálil od modré čáry Tomáš Prokop, jenže těsně minul pravou Kůdelovu tyčku. Z druhé strany to tak na modré čáře vzápětí zkusil Tomáš Semrád, jenže našel jen připraveného gólmana Kůdelu.
     
    49:55
    To hlasitě volalo po gólu! Štěpán Jeník trefil gólmana Kůdelu a k dorážce se rychle natlačil Branislav Jankovič, ale podle všeho zazvonil ze strany jen na bližší tyčku!
     
    50:15
    Hosté založili bleskový protiútok a Rebelové měli i pořádné štěstí, že měli nepřesnou mušku a prudká rána zblízka přeletěla horní Dlouhého tyčku.
     
    50:35
    Martin Janáček (HBR) potrestán za držení protihráče.
     
    51:00
    Motor už kombinuje kolem brodské brány.
     
    51:19
    Rok Pajič přebral nahrávku v pravém kruhu a okamžitě střílel. Trefil však jen zadní mantinel, od kterého se puk odrazil k brankovišti do rukavice brankáře Dlouhého.
     
    51:32
    Havlíčkův Brod se osvobodil dlouhým vyhozením.
     
    51:47
    A znovu se Motor u brankáře Dlouhého neohřál moc dlouho, další vyhození.
     
    52:00
    Teď už ale hráči ve žlutém svírají Rebely v jejich pásmu.
     
    52:11
    Tomáš Nouza, kterého je opravdu plný led, tvrdě vypálil úplně sám mezi kruhy a Rebelové mohou děkovat skvělému brankáři Dlouhému, který puk vyrazil maskou těsně nad horní tyčku! Po zásluze si vysloužil ovace fanoušků.
     
    52:40
    Rebelové už jsou kompletní, ale tlak hostů pokračuje.
     
    53:10
    Rebelům už se čas na vyrovnání opravdu rychle krátí, kotouč se stále zdržuje hlavně v jejich pásmu.
     
    53:41
    Motor i nadále pevně třímá otěže zápasu ve svých rukách, Rebely vůbec nepouští z jejich obranného pásma. Pořád drží nejtěsnější náskok.
     
    54:07
    Domácí se snaží projít přes střední pásmo, ale bez úspěchu.
     
    54:25
    Daniel Kolář to zkusil z ostrého úhlu na levé straně, ale jeho projektil si bez větších problémů pohlídal ve své náruče u bližší tyče gólman Kůdela.
     
    54:59
    Rebelové se už tlačí do zakončení u brankáře Kůdely, jenže opět se jejich snaha rozbíjí o pečlivou českobudějovickou defenzivu.
     
    55:18
    Nyní už přihlížíme útoku Motoru.
     
    55:34
    Ostrá rána vyletěla z blízkosti modré čáry, ale postrádala potřebnou přesnost. Kotouč jen zaduněl o mantinel za brankářem Dlouhým.
     
    55:49
    Rok Pajič si vybruslil z přehuštěného rohu brodského pásma a ocitl se na chvíli úplně sám před brankářem Dlouhým, kterého si chtěl rozhýbat blafákem, jenže brodský gólman se přesunul rychle.
     
    56:14
    A mohlo být vyrovnáno! Do úniku se dostal Tomáš Rousek, který vyslal ze své hole prudkou ránu, jež však minula branku gólmana Kůdely!
     
    57:11
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A je zřejmě hotovo, Rebelům to s největší pravděpodobností ani tentokrát nevyjde a posedmé v řadě vyjdou bodově naprázdno! Jan Mucha našel před brankou DANIELA BOHÁČE, který se bleskově zorientoval a zblízka vymetl všechny pavučiny z pravého horního rohu Dlouhého branky! Asistence: Jan Mucha.
     
    57:30
    Motor pokračuje v útočné aktivitě, nyní už hraje ve velké pohodě, protože už má v zádech dvoubrankový náskok. Fanoušci hostů to kvitují pokřikem "Tohle je Motor!".
     
    58:00
    Radek Prokeš (CEB) – 2 minuty – hákování.
     
    58:15
    Hostům se podařilo rychle vyhodit.
     
    58:35
    Domácí hráči ani teď nedokázali přejít přes střed hrací plochy.
     
    58:48
    České Budějovice se zatím brání s velkým přehledem, Havlíčkův Brod se zatím nedokázal na souvislejší časový úsek usadit před gólmanem Kůdelou.
     
    59:10
    Už se blíží konec a tlak Rebelů stále nepřichází.
     
    59:20
    Kotouč hosté vyhodili za brodskou bránu, takže domácí nemůžou jít ani do hry bez brankáře.
     
    59:40
    Posledních dvacet sekund, puk je stále na dostřel gólmana Dlouhého.
     
    59:55
    Puk je ve středním pásmu, fanoušci Motoru už se radují.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Havlíčkův Brod ani na sedmý pokus neprotrhl svou černou sérii a drží vleklý bodový půst. V Regionálním poháru je stále bez bodu a pokud nechce jít do soutěže s osmi porážkami v řadě, musí v posledním přátelském utkání před začátkem nového prvoligového ročníku uspět na ledě Třebíče. Motor zcela zaslouženě vyhrál 3:1, když se v poslední třetině trefil Daniel Boháč. Ode mě je to z dnešního utkání vše, děkuji vám za pozornost. Dovoluji si vás pozvat na online přenos z tiskové konference klubu HC Rebel Havlíčkův Brod, jež přibližně za 30 minut začne ve VIP prostorách Kotliny. Zatím na počtenou. (20:14:37)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 2. P. Sedláček (Prokop) – 10. Nouza (Prokeš), 14. Pajič (Chmelíř), 58. Boháč (Mucha)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Dlouhý (Novák) – Jeník, Prokop, Vala, Janáček, Zítka, Škůrek, Kolář, T. Semrád – Rousek, Maliník, Sedláček – Sedlák, Kňazev, Endál – Pejchar, Jankovič, Kuchta – Kadlec, Milfait, Chlubna
    Banes Motor České Budějovice: Kůdela (Bláha) – Chmelíř, Parýzek, Mucha, Semrád, D. Růžička, Suchánek – Nouza, Straka, Boháč – Marek, Pajič, Prokeš – Vaniš, Trummer, Přibyl – Pašek

    Rozhodčí: Jan Doležal, Marek Honza – Tomáš Kukeně, Petr Křivohlavý
    bahis siteleri