Frölunda – Villach 5:2 (kon.) | Eisbären – Djurgården 4:3 (2:0 po s.n.) | Luleå – Nottingham 9:1 (kon.)
Rauma – Hamburg 5:0 (kon.) | Kloten – JYP 2:3 (po pr.) | Pardubice – TPS 2:3 (1:2 po s.n.)
Kölner Haie – Kärpät 3:2 (kon.) | Salzburg – HV71 3:1 (kon.) | Bolzano – Linköping 1:2 (kon.)
konec
Frölunda HC
5:2 (1:1, 2:0, 2:1)
EC Villach SV
Neděle 07.09.2014, 14:35Hokejová Liga mistrů
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec. Favorit tohoto střetnutí si hladce poradil s celkem Villacheru v poměru 5:2. Viděli jsme zajímavý zápas v němž padly čtyři góly z přesilových her. Frölunda byla po celé utkání lepším týmem a Rakušané, ačkoliv se snažili tahali za kratší konec. To je ode mne pro dnešek vše. Já se s Vámi loučím a přeji příjemný zbytek dnešního večera. (17:01:52)
    Je dobojováno a ani pozdní branka Bochera už vítěze nezmění.

     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    58:35
    Villach právě vstřelil branku!
    Nakonec se přeci jen hosté radují a snižují při přesilové hře. Autorem gólu je STEFAN BOCHER. Asistence: Geofff Waugh.
     
    57:42
    Villacher se snaží vsítit alespoň ještě jeden čestný gól, jenže útočníkům schází větší důraz a přesnost.
     
    56:37
    Avšak poprvé si v zápase zahrají přesilovou hru také hosté z Rakouska. Lundqvist obdrží menší trest na lavici hanby za hákování.
     
    53:01
    Teď už je o vítězi rozhodnuto definitivně. Zbytek zápasu se snad dohraje v klidu bez větších potíží a zbytečných strkanic.
    LEHKONEN - 5:1
     
    51:38
    Frölunda právě vstřelila branku!
    I třetí přesilovou hru Švédové využívají. ARUTRR LEHKONEN si sjel ze strany k odraženému kotouči, když krátce před ním vypálil z brankoviště Lundqvist. Prvně zmiňovaný potom v těžké pozici dokázal poslat kus černé pryže do pravé části branky, kterou nestihl Lamoureux včas pokrýt. Asistence: Joel Lundqvist, Erik Gustafsson.
    Mcbride dostal trest do konce utkání
     
    50:17
    McBride jako smyslu zbavený napadl protihráče a mlátil jej pěstmi, ačkoliv byl domácí hráč na zemi. Ten následně zůstal ležet a nevypadalo to s ním vůbed dobře.McBride okamžitě inkasoval trest do konce utkání.
     
    49:46
    Jak je vidět, tak Švédové nechtějí dopustit další zaváhání, které by dostalo soupeře ke snížení, a tak domácí opět kombinují v útočné třetině.
    Únik McBrida
     
    48:37
    McBride ukořistil kotouč a nikým nehlídán si to namířil od poloviny hřiště sám na Johanssona. Toho se snažil propálit, ale neúspěšně. I druhý nájezd tak švédský gólman chytil.
     
    47:13
    Hodně tvrdě napálil kotouč Bäckman, který dostal nabito k vrcholu kruhu. Jeho rána si ale prostor mezi třemi tyčemi nenašla.
     
    45:56
    Bude se vylučovat. Na trestnou putuje Alagic, který se provinil podražením.
     
    45:23
    A opět! Švédové jsou při chuti a podnikají nájezdy do útočného pásma s nimiž si obrana Villacheru zatím neví moc rady.
     
    44:19
    Krátce na to musel Lamoureux opět zasahovat, když vypálil Olimb. Bude se vhazovat v útočném pásmu Frölundy.
     
    43:21
    Při rychlém přečíslení domácích poslal Janmark zadovku na najíždějícího Blidha, který poté zakončoval rychlým najetím před brankoviště, jenže gólman Villachu se mu postavil do cesty a ránu zneškodnil.
     
    42:13
    V této chvíli hrají domácí ve velké pohodě. Naopak Villlacher opět inkasoval gól na začátku třetiny a do zápasu se už bude jen velmi těžce vracet.
     
    41:26
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Gortz si nejprve sjel od mantinelu mezi kruhy, kde poté vypálil. Tuto ránu dokázal hostující gólman ještě vyrazit, jenže puk se následně dostal na hokejku MATHISE OLIMBA, který se z následné dorážky nemýlil. Asistence: Max Görtz, Oliver Bohm.
    OLIMB - 4:1
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina byla přesnou ukázkou toho, jak má vypadat atraktivní hokej. Byli jsme svědky dvou gólů, těch ale mohlo být mnohem víc. Další mohl přidat Fortier, jenže ten neproměnil trestné střílení a Lehkonen, který svou napálil levou tyč. Domácí jsou i nadále lepším týmem, ale Villacher začíná kousat a čeká nás tak ještě velmi zajímavá perioda.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:30
    Z mezikruží vypálil Jarmark, avšak trefil pouze brusli protihráče. Na to se hosté vydali do protiútoku a tvrdá rána ze strany končí v lapačce Johanssona.
     
    38:05
    Obrovská šance Indiánů! Po vyhraném vhazování napřáhl Lehkonen a sražená střela orazítkovala levou tyč. Poté puk klouzal po brankové čáře a následně Lamoureux puk zalehl! Poté se šel hlavní arbitr poradit s videorozhodčím, ale gól to nebyl.
     
    37:48
    Hraje se opět poměrně dlouho bez přerušení. Hra se přelévá ze strany na stranu a oba gólmani se rozhodně nemohou stěžovat na to, že by byli bez práce.
     
    36:19
    Následně se domácí dostali do přečíslení, nicméně svou akci zbrzdili a ze slibné šance tak nic nebylo.
     
    35:26
    Axelsson chtěl překvapit hostujícího gólmana a zpoza branky si sjel před něj, kde zakončoval k tyči. Lamoureux ale včas nastavil beton a šanci zneškodnil.
     
    33:45
    Ale pro Rakušany je to oživení studenou vodou. Snad poprvé v zápase si vytvářejí šance a dokonce se dokážou udržet nějaký čas v útočné třetině.
    Neproměněný nájezd Fortiera
     
    33:00
    Mohlo být sniženo! Villacher jel trestné střílení, kterého se ujal Fortier. Ten zvolil bekhendovou kličku, avšak svým zakončením poslal puk jen do betonu Johanssona, který jeho záměr přečetl.
     
    32:26
    Na protější straně číhal před svatyní Frölundy McBride, který čekal na to, až bude moci letící projektil tečovat. Toho se ale nedočkal, protože se puku zmocnili domácí.
     
    31:35
    Janmark obdržel přihrávku k zadnímu mantinelu odkud se poté snažil přeposlat puk ke středu brankoviště, nicméně neúspěšně.
     
    30:22
    Hra má ve druhé pasáži ale rozhodně větší spád. Hraje se rychlý a svižnější hokej než v předchozí periodě. Diváci se tak mají rozohdně na co dívat.
    LEHKONEN - 3:1
     
    29:43
    Frölunda právě vstřelila branku!
    I druhou početní výhodu domácí využívají. Už už to vypadalo, že z útočné akce Frolundy nic nebude, když Nyberg upadl, ale naštěstí pro Švédy se kotouč dostal až na hůl ARTURRIHO LEHKONENA, který ve velkém úhlu dokázal puk procedit ranou k bližší tyči, kterou nestihl Lamourex včas pokrýt.
     
    29:09
    Po vyhraném buly vypálil od modré Bohm. Jeho rána byla sražena, ale domácí hráč se ke střele dostal ještě jednou. Avšak ani při druhém pokusu branku netrefil.
     
    28:52
    Přichází druhé vyloučení v zápase. Za sekání si menší trest odsedí další hráč hostů. Tentokrát jim je Unterluggauer.
     
    28:09
    Už to vypadalo, že se Rakušané dostanou do přečíslení tři na dva, nicméně v poslední chvíli pokazil na útočné modré čáře přihrávku Ringrose.
     
    26:18
    Hraje se dlouho bez přerušení. Domácí mají opět kotouč ve své moci a kombinují s ním v útočném pásmu.
    Šance McBrideho
     
    24:39
    Tak jsem to zakřikl, protože pár vteřin na to mohl srovnat McBride, jenže ten z velké blízkosti nedokázal číhajícího Johanssona propálit.
     
    24:17
    Jak je vidět, hosté mají stále velké potíže s přechodem do útočného pásma. Pokud se dostají k puku, tak se s ním dostanou maximálně do středního pásma.
     
    23:57
    Další zákrok si připsal gólman rakouského celku, když vytěsnil svým pravým betonem tvrdý projektil Larssona z úhlu.
     
    22:25
    Ehn našel na protější straně kluziště Olimba, který poté vypálil z první. Rána mu ale nesedla a kotouč mezi tři tyče nezamířil.
     
    21:47
    Rázem je Frölunda opět na koni. Překypuje sebevědomím a drží se před brankou soupeře. Lamoureaux se musí mít neustále na pozoru.
     
    20:40
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Hned zkraje druhé třetiny si Švédové vracejí vedení zpět na svou stranu. Autorem gólu je MAX GÖRTZ. Asistence: Mathis Olimb, Christoffer Ehn.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V úvodním dějství jsme byli svědky velkého tlaku domácí Frölundy. Tak tlačila na soupeře, avšak Villacher se dobře bránil. První gólu jsme se dočkali až v 18. minutě, kdy využil přesilovou hru Gustafsson. Jenže hosté vyrovnali pár vteřin po rozehrání, když se prosadil Fortier.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    FORTIER - 1:1
     
    18:34
    Villach právě vstřelil branku!
    Jenže radost švédskému týmu nevydržela moc dlouho! V podstatě ze své první útočné akce hosté vyrovnávají. FRANCOIS FORTIER se dostal k odraženému puku, poté si položil brankaře a následně již neměl problém poslat kus černé pryže do odkryté branky domácích. Asistence: Cole Jarett, Mark Santorelli.
    GUSTAFSSON - 1:0
     
    17:54
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Domácí se přeci jen v přesilové hře ujímají zaslouženého vedení. Indiáni založili rychlý útok od své branky a po přechodu do útočné třetiny, kde dostal ERIK GUSTAFSSON ideální přihrávku, kterou zužitkoval k tažné střele, v níž zamířl kotouč přesně mezi betony hostujícího muže v masce. Asistence: Mathis Olimb, Elias Fälth.
     
    17:31
    Následně se hráči Villacheru dostali k puku a okamžitě ho poslali přes všechny čáry a odjeli vystřídat.
     
    17:06
    Axelsson byl v dobré pozici, když číhal u pravé tyče, ale v poslední chvíli mu sjel kotouč z čepele a k zakončení se nedostal.
     
    16:26
    Bude se poprvé vylučovat. Na trestnou putuje hostující Fortier, který se provinil hákováním.
     
    15:23
    Bohužel ani s pomalu blížícím se závěrem úvodního dějství se hra nezměnila. Indiáni soupeře z Rakouska stále tlačí, ale bez nějakého většího efektu.
     
    14:11
    Více prostoru obdržel na vrcholu levého kruhu Görtz, který krátce na to vypálil, ale Lamourex zasáhl včas ramenem a jeho ránu zneškodnil.
     
    13:27
    Gustafsson si sjížděl mezi kruhy, kde se poté pokoušel prostrčit přihrávku na najíždějícího Janmarka, jenže bez úspěchu.
     
    12:35
    Následuje komerční přestávka po které se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    11:34
    Fälth napřáhl těsně za modrou čarou a letící puk musel hostující muž zkrotit ve své připravené lapačce. Bude se vhazovat před svatyní Villacheru.
     
    10:55
    Celek Frölundy sice drží soupeře pod tlakem, ale domácím schází střely. Často před brankou jen kombinují a pak se vlastní nepozorností dostanou z útočné třetiny.
     
    09:32
    Po rychlé kombinaci domácích dostal Alexsson nabito k mezikruží. Jeho trvrdá střela zamířila do připraveného betonu Lamoureuxe.
     
    08:15
    Už už to vypadalo, že se hosté po delší době dostanou alespoň ze středního pásma, jenže nikoliv. Petrikovi utekl kotouč od hokejky.
     
    07:22
    Švédský tým pomalu a jistě začíná vytvářet tlak na Villacher, který je momentálně v křeči a zuby nehty se brání.
     
    06:18
    Janmark si najel k brance hostů a pokoušel se tečovat nahozený puk. To se mu nakonec povedle, ale kus černé pryže mezi tři tyče nezamířil.
     
    05:11
    To se změnilo, když Widerström obdržel dobrou přihrávku k levému kruhu, kde vypálil z bekhendu. Lamoureux zakročil včas a puk lapil do své výstroje.
     
    04:22
    Oba týmy vstoupily do zápasu poměrně dost nervózně. K vidění je mnoho chyb a zatím pouze jedna střela na branku.
     
    03:55
    Krátce na to se vhazovalo dvakrát v krátkem sledu před brankou Johanssona, ale žádné větší pozdvžiení z toho nebylo.
     
    03:06
    Wideström se pokoušel zakončovat indiivudálně, nicméně v přesile tří protihráčů neměl nárok na úspěch.
     
    02:19
    Hosté založili další akci a dlouho kroužili s pukem v útočném pásmu. Frolunda raději pod tlakem vyhodila na zakázané uvolnění.
     
    01:18
    Na protější straně se snažil Pretnar nahodit kotouč na branku, jejnže puk zablokoval první atakující protihráč.
     
    00:48
    První střelu si připsal Olibm, avšak jeho pokus zamířil pouze k zadnímu mantinelu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
    Rozbruslení v areně Scandinavium.


     
    Úvodní sestavy:

    Frölunda Indians: Johansson – Bohm, Bäckman, Fälth, Persson, Nyberg, Gustafsson, Larsson – Axelsson, Lasu, Widerström – Görtz, Ehn, Olimb – Elgestål, Janmark, Blidh – Lundqvist, Karlsson, Lehkonen

    EC Villacher SV: Lamoureux – Pretnar, Altmann, Jarrett, Unterluggauer, Bacher, Waugh, Brunner – Lammers, Ringrose, Petrik – McBride, Santorelli, Fortier – Nageler, Pewal, Platzer – Gelfanov, Alagic

    Rozhodčí: Kurmann (SUI), Edqvist (SWE) – Pihlblad (SWE), Lundgren (SWE).
    Švédská reportérka zdraví Göteborg.

     
    Frolunda má ve svém týmu několik reprezentatů Švédska a v lize patří k nejlepším týmum. V poslední sezóně skončil celek Indians na druhém místě. Naopak Villacher nemá tak velké ambice jako dnešní soupeř, který bojuje o první pozici v základní části ligy mistrů.
     
    Krásné hokejové odpoledne. V dnešním střetnutí hokejové ligy mistrů se střetne švédský cxelek Frolunda Indians, která přivítá na své půdě celek Villacheru, který pochází z Rakouska. Favoritem tohoto střetnutí je domácí tým.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:35.

    Martin Doležal

    Branky a nahrávky: 18. Gustafsson (Olimb, Fälth), 21. Görtz (Olimb, Ehn), 30. Lehkonen, 42. Olimb (Görtz, Bohm), 52. Lehkonen – 19. Fortier (Jarett, Santorelli), 59. Bocher (Waugh)


    Frölunda HC: Johansson – Bohm, Bäckman, Fälth, Persson, Nyberg, Gustafsson, Larsson – Axelsson, Lasu, Widerström – Görtz, Ehn, Olimb – Elgestål, Janmark, Blidh – Lundqvist, Karlsson, Lehkonen.
    EC Villach SV: Lamoureux – Pretnar, Altmann, Jarrett, Unterluggauer, Bacher, Waugh, Brunner – Lammers, Ringrose, Petrik – McBride, Santorelli, Fortier – Nageler, Pewal, Platzer – Gelfanov, Alagic.

    Rozhodčí: Kurmann (SUI), Edqvist (SWE) – Pihlblad (SWE), Lundgren (SWE)
    bahis siteleri