Vítkovice – Mountfield HK 3:5 (kon.) | Litvínov – K. Vary 5:0 (kon.) | Olomouc – Slavia 2:3 (2:3 po s.n.)
Liberec – Kometa Brno 3:5 (kon.) | Třinec – Pardubice 2:1 (kon.) | Zlín – Mladá Boleslav 2:5 (kon.)
Sparta – Plzeň 3:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 12.09.2014, 18:20 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:16
    Roth se nakonec u mantinelu dostal ke kotouči a vyhodil do útočného pásma obloukem. Tomáš Marcinko (PCE) puk sevřel a podle nových pravidel odchází na dvě minuty za katr. To je asi konec pardubických nadějí.
     
    58:38
    Pardubice hrají bez brankáře se šesti bruslaři! Sýkora našel v dobré střelecké pozici Zohornu, ale Hamerlík se přemístil včas a vytěsnil!
     
    54:28
    Perné chvilky pro domácí obranu! Sýkorovu střelu chtěl dorazit za Hamerlíka Nahodil, ale jeho krajan v bráně Ocelářů si vše pohlídal! V následné potyčce obránci Třince Nahodila umravnili.
    Přečíslení hostí.
     
    53:14
    Linhart trefil jen clonícího Marcinka a do útoku vyrazila dvojice Východočechů! Přečíslení dvou na jednoho řešil přihrávkou Radil, ale Tybor nedotáhl svůj bekhendový blafák do přesného zakončení!
    Zbyněk IRGL - 2:1
     
    48:22
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři dvojnásobnou přesilovou hru bleskově využívají a převracejí stav utkání na svou stranu! Rothova střela od modré čáry se od betonu Kristana odrazila ke ZBYŇKU IRGLOVI, jenž si bruslí zpracoval a doklepl do opuštěné branky – 2:1! Asistence: Vladimír Roth.
     
    48:10
    A nakonec jsou všichni aktéři menší bitky vyloučeni. Václav Benák (PCE) dostal dvě minuty za krosček, Tomáš Marcinko (PCE) dvě minuty za hrubost. Za Oceláře je na trestné lavici Tomáš Plíhal (TRI) na dvě minuty za hrubost. Domácí budou hrát v pěti proti třem.
     
    46:56
    A v bohaté sedmačtyřicáté minutě přichází ještě pardubické vyloučení. Blaž Gregorc (PCE) zasáhl za Kristanovou brankou Adamského vysokou holí a odsedí si perné dvě minuty.
    Jiří POLANSKÝ - 1:1
     
    46:21
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ale přeci jen jsou na startu sedmačtyřicáté minuty za svou snahu odměněni vyrovnávacím gólem! Irgl předal puk Adamskému, ten na nic nečekal, vystřelil a Kristan byl na jeho střelu tentokrát krátký. Velikou roli samozřejmě sehrála teč JIŘÍHO POLANSKÉHO, jenž je střelcem branky! Asistence: Martin Adamský, Zbyněk Irgl.
    Polanského tutovka po Irglově pasu.
     
    36:54
    A další dvě obrovské tutovky pro Třinec! Nejdříve byla Polanského přihrávka na Adamského před branku dlouhá, pak si vzal kotouč Irgl a našel na zadní tyči Polanského, jenomže ten z bezprostřední blízkosti minul Kristanovo zařízení!
    Trončinského šance po skvělém Polanského předložení.
     
    31:39
    Obrovskou šanci spálil Trončinský! Polanský mu připravil zpoza brány ideální střeleckou pozici, ale obránce Třince zblízka přestřelil!
     
    30:31
    Hned po vítězném buly se dopředu za Kristanovu bránu tlačil Orsava, ale zezadu byl podražen Tomášem Zohornou (PCE). Ten je vyloučen na dvě minuty za podražení. Přesilovka pro Třinec.
    Skvělý zákrok Hamerlíka.
     
    26:35
    Na jedné straně střílel jen do Kristana Galvas, pak se do střelecké šance dostal hostující Nahodil, ale proti němu skvěle zasáhl lapačkou Hamerlík!
    Obětavost Vladimíra Rotha.
     
    25:43
    Potom však Pardubice zamkly Třinec před Hamerlíkem a vytvořily si dvě obrovské šance! Nejprve pálil těsně vedle Kolář, pak se k puku dostal Gregorc, navezl si jej do středu na střelu, ale místo ní vykoupal všechny obránce a vracel pod sebe Kolářovi! Jeho ránu zastavil v brankovišti obětavě zadák Roth!
     
    24:22
    Zprvu nevinný souboj u mantinelu v obranném pásmu Třince končí vyloučením Davida Noska (TRI) na dvě minuty za krosček.
     
    19:19
    Pardubice chybovaly v rozehrávce a následně si musely pomoct faulem. Odnesl to Václav Kočí (PCE), jenž byl vyloučen na dvě minuty za držení protihráče.
    Jan KOLÁŘ - 0:1. Sledujte celý zápas na tvtipsport.cz/elh

     
    14:43
    Pardubice právě vstřelily branku!
    A Pardubice odskakují do vedení! JAN KOLÁŘ ve středním pásmu přebral přihrávku Starého, prodral se mezi bránícími beky Třince a tváří v tvář před Hamerlíkem zavěsil do pravého horního rohu – 0:1! Asistence: Jan Starý, Václav Benák.
     
    14:07
    Jenomže i Východočeši musí do čtyř. Naprosto zbytečně byl vyloučen Petr Sýkora (PCE) na dvě minuty za podražení Orsavy.
     
    13:59
    Po zásahu Kristana se před ním strhla menší potyčka a znovu se bude vylučovat. Po komerční pauze usednou za katr Tomáš Plíhal (TRI) na dvě minuty za nedovolené bránění plus dvě minuty za hrubost. Trest za něj odpyká Lukáš Jašek. Pardubice si zahrají přesilovku, protože Petr Čáslava (PCE) si odsedí pouze dvě minuty za hrubost.
     
    12:35
    Už jsou Třinečtí v pěti a paradoxně proti tomuto počtu si Pardubice vytvořily velkou šanci! Přihrávka na Starého byla ještě nepřesná, pak ovšem vystřelil Gregorc a tečovaný pokus skončil jen o chloupek vedle!
     
    10:27
    Je tady další přesilová hra pro hosty z Pardubic. Jiří Polanský (TRI) přibrzdil průnik Sýkora nedovoleně a je potrestán dvěma minutami za sekání.
     
    09:16
    Hamerlík se blýskl skvělým zásahem proti Starému! Toho uvolnil uprostřed útočného pásma Kolář, ale Starý zacílil jen do připravené třinecké lapačky! Následuje první komerční přestávka.
     
    05:40
    V další minutě se Oceláři dostali do útočné třetiny a vykoledovali si faul. Jiří Cetkovský (PCE) v souboji za brankou hákoval a posedí si dvě minuty na trestné lavici.
     
    04:16
    Východočeši však mohli jít do vedení po dravém průniku Radila! Ten objel z levé strany Hamerlíkovu klec a chybělo zasunout puk do sítě! Hamerlík ve spolupráci s obránci tomu zabránil!
     
    02:54
    O čtyři sekundy později už je ale Martin Adamský (TRI) vyloučen na dvě minuty za držení protihráče. Oceláři se budou bránit v prvním oslabení.
     
    02:50
    První tutovou šanci utkání měl na holi Adamský! Toho od mantinelu skvěle viděl obránce Linhart a nabil mu mezi kruhy na střelu! Adamský si zpracoval, ale bránu minul!
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 47. Polanský (Adamský, Irgl), 49. Irgl (Roth) – 15. Kolář (Starý, Benák)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Klesla (C), Roth, Linhart, Nosek, M. Doudera, Trončinský, Galvas, L. Doudera – Adamský, Plíhal, Kreps – Rufer, Polanský (A), Irgl – Orsava, Žejdl, Jašek – Kindl, Matuš, Dravecký. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Dynamo Pardubice: Kristan (Halász) – Čáslava (C), Píša, Ščotka, Benák, Kočí (A), Gregorc, Korím – Nahodil, Zohorna, Sýkora (A) – Tybor, Marcinko, Radil – Starý, Špaček, Kolář – Semorád, Cetkovský, Moučka – Poulíček. Trenér: Zdeněk Venera.

    Rozhodčí: Hribík, Mrkva – Barvíř, Blümel

    Diváci: 5200 (vyprodáno)
    bahis siteleri