Třinec – Olomouc 6:1 (kon.) | Kometa Brno – Zlín 0:0 (odl.) | K. Vary – Vítkovice 3:4 (kon.)
Slavia – Liberec 3:2 (kon.) | Plzeň – Litvínov 2:3 (1:2 po s.n.) | Mladá Boleslav – Pardubice 3:4 (kon.)
Mountfield HK – Sparta 3:1 (kon.)
odloženo
HC Kometa Brno
0:0 (-:-, -:-, -:-)
Berani Zlín
Neděle 14.09.2014, 15:30 • Hala Rondo • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Videopřenos
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:20.
     
    Hezké nedělní odpoledne, dobrý podvečer. Poprvé v této sezoně Vás vítám u sledování hokejové Tipsport extraligy z brněnské haly Rondo. Na programu dnes je druhé kolo, ve kterém domácí Kometa přivítá soupeře ze Zlína. Hned začátek soutěže tedy okoření zápas dvou moravských klubů, který je zároveň reprízou loňského finále.
     
    HC Kometa Brno

    Hráči Komety za sebou mají velice povedenou přípravu na sezonu. V deseti zápasech totiž jen jedinkrát prohráli, a to hned v prvním zápase. Poté jejich forma jen gradovala. Brňané v přípravných duelech porazili extraligové kluby ze Slovenska i Česka, zástupce KHL a jasně ukázali, že jsou na nový ročník dobře připravení.

    To dokázali potvrdit i v úvodním utkání nové sezony. Na ledě Bílých Tygrů z Liberce sice třikrát prohrávali, ale vždy dokázali vyrovnat. Ve třetí periodě už za kratší konec provazu tahali liberečtí hokejisté, kterým se poslední dvacetiminutovka moc nepovedla. Kometa si dvěma krásnými góly došla pro první tři body v novém ročníku extraligy. Tohle je pro ni naprosto ideální start.

    Nyní se Kometa poprvé představí před svým publikem. Dá se očekávat, že Rondo bude zaplněné do posledního místa a diváci budou hnát svůj tým za dalšími třemi body. Zvlášť, když jde o souboj s mistrovským Zlínem, jenž byl loni ve finále nad síly jejich týmu.
     
    PSG Zlín

    Zato zlínským hokejistům se v přípravě tolik nedařilo. Co se týče běžných zápasů, tak ze šesti pokusů se Zlínu povedlo vyhrát pouze jedinkrát. Ostatní utkání vyhráli jeho čeští či slovenští extraligoví soupeři. V mezinárodním porovnání už se beranům dařilo lépe. V Lize mistrů za sebou mají čtyři zápasy a ve všech bodovali. Jednou zvítězili v základní hrací době a jednou na nájezdy. Dvakrát potom neuspěli až v prodloužení či nájezdech.

    Nepříliš povedenou přípravu mohli napravit v prvním kole extraligy. Obhájce titulu totiž na svém ledě hostil navrátilce soutěže Mladou Boleslav. Namísto lehkého úvodu zápasu však na domácí hráče čekal ostrý start, už v páté minutě prohrávali. Do hry se dostali až ve třetí třetině, ale to bylo pozdě. Čtyřbrankový náskok Středočechů byl nedostižný. Loňský mistr nakonec prohrál 2:5.

    Teď na Zlíňany čeká jiná výzva. V dubnu, ve finále extraligy, Kometě ukázali, že na ni umí hrát a udělili ji lekci z efektivity. Potvrdit to budou chtít určitě i v tomto zápase. První kolo však naznačilo, že to nebude nic lehkého.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Čiliak (Falter) – Hanzlík, Kuboš, Kempný, König, Malec, Ptáček (C) – Hruška, Ostřížek, Ton – Káňa, Němec, T. Svoboda – Dočekal, Zohorna, J. Svoboda – Vondráček, Raška, Mrázek.
    Trenér: Vladimír Kýhos

    PSG Zlín: Kašík (Horčička) – Kotvan, Marušák, Řezníček, Žižka, Horák, Tesařík – Köhler, Leška, Balaštík – Veselý, Čajánek (C), Holík – Kubiš, Vlach, Ondráček – Čech, Fořt, Sedláček.
    Trenér: Rostislav Vlach

    Rozhodčí: René Hradil, Robin Šír – Milan Jindra, Michal Zíka.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Diváci v Rondu si momentálně vychutnávají záběry a největší úspěchy Komety z loňské stříbrné sezony, jež jsou promítány na kostce nad ledem. Tím si krátí čekání na svoje oblíbence, které poprvé uvidí v nové sezoně.
    Pod strop Haly Rondo byl také vyzdvihnut dres brněnské legendy Bronislava Dandy.

     
    A ta chvíle přišla. Na ledě už jsou oba týmy, a tak po pár oficialitách můžeme začít. Hráči Komety byli přivítáni bouřlivým potleskem.
     
    Začátek utkání se ještě o chvilku musí odložit, jelikož fanoušci naházeli na led nafukovací balónky, jimiž vítali hráče. Během minuty se však už bude moct začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Hned v úvodu se do pěkné šance dostal Balaštík, ale jeho tečovaná střela skončila na betonu Marka Čiliaka.
     
    01:04
    Hosté však vzápětí zahrávají na zakázané uvolnění, a tak se hra stěhuje před Kašíka.
     
    01:29
    Kometa sice v útočném pásmu neudržela puk, ale vzadu si hru kontroluje a Zlín nepouští k žádné střele.
     
    02:05
    U puku sice byli hosté, ale Zohorna vystihl jejich rozehrávku a mohl zahrozit. Místo toho však volil přihrávku a možnost Komety na ohrožení branky se rozplynula.
     
    02:50
    Teď už se brněnský Mrázek dostal ke střele, ale Kašík ji po celou dobu dobře viděl a neměl s ní problém. Hra přerušena.
     
    03:21
    Kometě se nepovedlo udržet puk v útočné periodě, ale i tak zůstává v držení kotouče. Snaží se být hodně aktivní.
     
    04:29
    Teď se o to stejné pokoušel také zlínský Holík, ale jeho střelu z pravé strany zblokovala jedna z domácích hokejek. Marek Čiliak tedy zůstal bez práce.
     
    05:03
    Na kluzišti se utvořila mlha a rozhodčí se rozhodl přerušit utkání. Zatím nikdo neví, na jak dlouho.

     
    05:03
    Zdá se, že už je situace o něco lepší a znovu se začíná. Sudí vhazují ve středovém kruhu.
     
    05:17
    Domácím se nepovedla rozehrávka a celá akce končí zakázaným uvolněním. Vhazovat se bude po levici Čiliaka.
     
    05:37
    Buly však získali domácí a puk si vzal Jakub Svoboda. Ten se snažil prokličkovat až před Kašíka, ale byl nedovoleně zastaven a Jiří Marušák dostává dvě minuty.
     
    06:02
    Jan Hruška se na chvíli ocitl sám před Kašíkem, ale ještě se snažil posunout puk na volného Tona, což už bylo navíc. Kašík nemusel ani zasahovat.
     
    06:35
    Nyní si domácí dvěma rychlými přihrávkami dokázali uvolnit Káňu, jeho střelu však Kašík vytěsnil lapačkou.
     
    06:57
    Zápas je opět přerušený kvůli mlze.

     
    06:57
    A už se znovu hraje. Kometa pokračuje v přesilovce, ale momentálně se vhazuje ve středním pásmu.
     
    07:35
    Kometě se podařilo získat útočné pásmo až dvě vteřiny před vypršením Marušákova trestu. Hraje se 5/5.
     
    08:04
    Zohorna se nyní krásně proháčkoval mezi třemi protihráči, ale ten čtvrtý už byl nad jeho síly. Zlín se však osvobozuje pouze za cenu zakázaného uvolnění. Krásná akce brněnského útočníka.
     
    08:56
    Tomáš Vondráček se hezky uvolnil z rohu kluziště a ještě si zvládl vybruslit na vrchol kruhu, odkud prověřil Kašíka. Ten ramenem vyráží až do ochranné sítě. Následuje komerční přestávka, po níž se bude vhazovat před zlínským brankářem.
     
    Tak nakonec se nebude jednat pouze o krátkou komerční přestávku. Rozhodčí se po domluvě rozhodli, že hráče pošlou do kabin a utkání bude pokračovat až po technických úpravách. Časově zatím blíže nespecifikováno.

     
    08:56
    Hráči jsou opět na ledě a po cca 25 minutách se znovu začne. Snad se dnešní utkání bude moct dohrát.
     
    09:18
    Kometa začala hodně aktivně a Zlín vyhazuje přes všechny čáry.
     
    09:47
    Káňa hledal před brankou hokejku Vojtěcha Němce, ale tomu krok či dva chyběl. Kašík hru posunul do rohu.
     
    10:18
    Na druhé straně se k odraženému puku dostal Holík, před nímž byla poloodkrytá branka. Marek Čiliak se však rychle zorientoval a jeho dorážku chytil.
     
    11:02
    Jakub Svoboda je vyloučený za vysokou hůl. Tohle rozhodnutí rozhodčího nesou fanoušci hodně nelibě, ale co zmůžou. První přesilovku v zápase si zahrají také berani.
     
    11:52
    Ze začátku se hostům v přesilovce příliš nevedlo, ale tentokrát si připravili dobrou pozici. Zatím je však úspěšnější brněnský brankář. Zlínští jsou ale i nadále u puku.
     
    12:42
    Další povedená střela hostí, jejím autorem byl tentokrát Žižka. Po závaru před brankou se ale Kometě povedlo osvobodit.
     
    13:03
    Na ledě už je znovu mlha. Jedna půlka hřiště se zdá být v pořádku, ale ta druhá nikoli. Kapitáni obou týmů teď konzultují s rozhodčími, jak to vyřeší.
     
    Je rozhodnuto. Místo druhého kola extraligy se půjde domů. Protože v Brně dnes nejsou dobré podmínky, zápas byl ukončen. O tom, jestli se bude utkání dohrávat či bude úplně nahrazeno apod. rozhodne vyšší orgán. Jak to dopadne se dozvíte na webových stránkách www.hc-kometa.cz.

     
    S přáním hezkého večera se tedy s Vámi loučím už takto brzo. Budu se těšit u dalších zápasů Komety a snad i při náhradním termínu této reprízy loňského finále. (18:32:42)
    Marken.cz

    Adam Havel

    Branky a nahrávky:


    HC Kometa Brno: Čiliak (Falter) – Hanzlík, Kuboš, Kempný, König, Malec, Ptáček (C) – Hruška, Ostřížek, Ton – Káňa, Němec, T. Svoboda – Dočekal, Zohorna, J. Svoboda – Vondráček, Raška, Mrázek.
    Trenér: Vladimír Kýhos

    Berani Zlín: Kašík (Horčička) – Kotvan, Marušák, Řezníček, Žižka, Horák, Tesařík – Köhler, Leška, Balaštík – Veselý, Čajánek (C), Holík – Kubiš, Vlach, Ondráček – Čech, Fořt, Sedláček.
    Trenér: Rostislav Vlach

    Rozhodčí: René Hradil, Robin Šír – Milan Jindra, Michal Zíka
    bahis siteleri