Zvolen – Nitra 3:4 (kon.) | Trenčín – Žilina 4:1 (kon.) | Martin – Poprad 4:1 (kon.)
Košice – Banská Bystrica 4:2 (kon.) | Skalica – Piešťany 1:7 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
4:1 (3:1, 0:0, 1:0)
HK Poprad
sk Neděle 21.09.2014, 17:00Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:30
    Martin dal gól!
    V Martine je definitívne rozhodnuté – popradskému bekovi nešťastne preskočil puk a tam už bol pripravený JAROSLAV MARKOVIČ, ktorý si pripísal tretí bod v dnešnom zápase. Asistencia: Ivan Ďatelinka.
     
    56:44
    J. Čech neskutočný – vychytal v súboji jeden na jedného – skúseného útočníka Ľ. Bartečka, ktorý vyskúšal blafák.
     
    51:54
    Peter Smrek sa v ďalšom stretnutí už nevyhol vyššiemu trestu – 5. min. + 10. min. do konca stretnutia za narážanie na mantinel. Nevyzeralo to až tak nebezpečne ako predchádzajúca zrážka – popradský krídelník však padol zrejme aj na hranu mantinelu a bola tam aj krv.
     
    49:19
    Nepríjemná situácia pred útočnou modrou popradského tímu – Zrejme Peter Smrek sa nešťastne zrazil s Richardom Rapáčom, blízko offsidovej zóny – Rapáč sa nedokázal postaviť a zvíjal sa v bolestiach – zrejme si to odnieslo koleno alebo väzy blízko neho. Odniesli ho až záchranárski pracovníci na ležadle. Nepríjemná strata pre Poprad – diváci ho vytlieskali a nikto na štadióne mu neprial v tom momente nič zlé. Snáď sa dravý útočník dostane z nepríjemných bolestí bez väčších následkov.
     
    48:01
    Matúš Paľočko sa obtočil okolo martinskej obrany a vystrelil celkom nebezpečne – brankár Čech všetko videl a pohotovo reagoval na rýchlu koncovku Paľočka.
     
    39:52
    V závere prostrednej tretiny – Jaroslav Kasík 2. min. držanie.
     
    35:30
    Domáci v plnom počte. Gólová šanca hostí. Arne Kroták dostal ideálny pás do brejku, keď mal pred sebou už iba J. Čecha, martinský obranca sa však šikovne vrátil, čo využil skúsený Kroták a našiel Boltuna, ktorý sám pred brankárom MHC nepochodil, brankár domácich sklopil vyrážačku a ukazuje svoju najlepšiu možnú tvár v dnešnom zápase.
     
    33:37
    Martin sa opäť môže dostať do tlaku 2. min. pre Jakuba Čecha, ktorý sa snažil hokejkou odohrať puk a popritom však zasiahol popradského dobiedzajúceho hráča. Trest si za neho odsedí A. Themár.
     
    29:23
    Dve minúty pre Ivana Ďatelinku, napriek nevôli martinských tribún – podrazenie. Poprad ihneď po ukončení svojej početnej výhody držal Martin vo vlastnom obrannom pásme, z čoho rezultoval aj trest pre martinského kapitána.
     
    26:50
    Dominik Fujerík 2. min. hákovanie, zahákovaný bol Ľuboš Bartečko, a tak Martin bude čeliť presilovkovej invázii skúseného Popradu.
     
    18:27
    Martin dal gól!
    Málo výdaný hetrik je tu! A opäť pritom prvý martinský útok, tentoraz ukázal svoje schopnosti Peter Galamboš, keď po celej dĺžke šírky klziska našiel TIBORA VARGU, ktorý bol ako pravák ideálne postavený a mal prázdnu bránku pred sebou a zároveň aj jednoduchú koncovku. Asistencie: Peter Galamboš, Lukáš Matejka
     
    18:05
    Mário Kurali 2. min. podrazenie. Poprad sa bude brániť.
     
    15:20
    Martin dal gól!
    Typické hokejové Nedáš – dostaneš. Popradčan T. Sýkora, zároveň najlepší strelec doterajšieho priebehu extraligy nastrelil žŕdku, potom Poprad stratil puk v strednom pásme, nasledovalo prečíslenie, v ktorom Markovič využil svoje šikovné ruky, našiel TIBORA VARGU, ktorý rozjasal tribúny. Asistencia: Markovič
     
    13:04
    Martin dal gól!
    Učebnicová práca pri prechode do útočného pásma, zo strany prvého martinského útoku, ešte krajšia prihrávka od Markoviča, na úplne voľného TIBORA VARGU, ktorý strelou pod hornú žŕdku vyrovnal. Asistencia: Markovič
     
    08:33
    Matúš Matis – aktér predchádzajúcej strely, 2. min. údery.
     
    06:45
    Dve minúty pre Jaroslava Markoviča – krošček, zbytočný faul skúseného martinského hráča.
     
    01:25
    Domáci mohli v rušnom úvode vyrovnať, no Pokrivčák zoči-voči nepochodil, keď svižnou strelou neprekvapil brankára Popradu.
     
    01:03
    Poprad dal gól!
    Martin takticky nezvládol buly a do medzikružia sa dostal Ľuboš Bartečko, ktorý dobre vystrelil, no vychytal ho Čech – ten však bol krátky na dorážku RICHARDA RAPÁČA. Asistencia: Ľuboš Bartečko.
     
    00:58
    Peter Smrek 2. min. hákovanie – Martin sa bude ešte v úvodnej minúte brániť.
     
    00:33
    Ďalšia kontra bola už úspešnejšia – Markovič ideálne našiel Tibora Vargu v prečíslení 2:1 – ten neprekonal pozorného Kostúra, ktorý v správnom momente zatarasil betóny.

    Jozef Čelestiak

    Branky a nahrávky: 14. Varga (Markovič), 16. Varga (Markovič), 19. Varga (Galamboš, Matejka), 60. Markovič – 2. Rapáč (Bartečko)


    HK VITAR Martin: Čech (Dzubina) – Markovič-Galamboš-Varga, Ďatelinka-Matejka
    Themár-Fujerík-L. Klíma, Smrek-Dvořák
    Jokeľ-Pokrivčák-Suja, Tupý-Rusina
    Šugár-Dírer-Jurášek, Fillo-Brcko

    HK Poprad: Kostúr (Sedlačko) – T. Sýkora, Bartečko, R. Rapáč – R. Suchý, Kurali
    Paločko, Takáč, Kroták – Fabián, Dinda
    Matis, Paukovček, Nagy – Kasík, Malina
    Gapa, Boltun, Štrauch – Makovský, Pitka

    Rozhodčí: V. Baluška – Orolín, Tvrdoň

    Diváci: 2350
    bahis siteleri