Zvolen – Nitra 3:4 (kon.) | Trenčín – Žilina 4:1 (kon.) | Martin – Poprad 4:1 (kon.)
Košice – Banská Bystrica 4:2 (kon.) | Skalica – Piešťany 1:7 (kon.)
konec
HC Košice
4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Neděle 21.09.2014, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej hokejovej súťaže. Tipsport extraliga má dnes na programe už 5. kolo, v rámci ktorého uvidíme aj súboj Košíc s Banskou Bystricou, z ktorého vám vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Uvidíme súboj tímov z opačných polovíc tabuľky. Zatiaľ čo Košičania sa aktuálne nachádzajú na tretej pozícii, hosťom z Banskej Bystrice patrí miesto v druhej päťke. Oceliari v tejto sezóne doposiaľ odohrali štyri ligové zápasy, v ktorých získali 9 bodov a celkové skóre 12:10. Barani sú na tom o čosi horšie. Na svojom konte majú na siedmej pozícii po dvoch odohraných zápasoch iba tri body a celkové skóre 6:6.




    Čo je nové v Košiciach? V metropole východu sa po úspešnej minulej sezóne a zisku ďalšieho majstrovského titulu začala sezóna pre povinnosti v prestížnej medzinárodnej Champions Hockey League už skôr. Košičania museli tejto súťaži podriadiť aj letnú prípravu, aj stavbu kádra,. Kabína Oceliarov je v súčastnosti plne nabitá hviezdnymi hráčmi i talentovanými mladíkmi a to na každej pozícii. Košičania svoju kvalitu potvrdzujú okrem medzinárodnej scény aj na slovenských klziskách, pretože v tomto ročníku Tipsport extraligy zatiaľ prehrali iba jediný raz – vo finálovej repríze spred roka proti Nitre a to najtesnejším možným rozdielom v nájazdovej lotérii.



    Čo je nové v Banskej Bystrici? Aj Barani môžu uplynulú sezónu považovať za úspešnú. Do finále sa síce napokon nedostali, ale konečná tretia priečka a zisk bronzových medailí bezpochyby tešia. Po súťažnom ročníku 2013/2014 kabínu banskobystrického tímu síce opustilo viacero hráčov (najmä zahraničných), ale funkcionári dokázali tieto straty šikovne nahradiť a celok spod Urpína disponuje opäť kvalitným tímom s vysokými ambíciami. Vrásky na čele robí Banskobystričanom rekonštrukcia zimného štadióna, kvôli ktorej strávili letnú prípravu v Brezne a všetky domáce zápasy nateraz odkladajú. Po dokončení rekonštrukcie v srdci Európy tak budú mať Barani plne nabitý a náročný program. Zatiaľ odohrali iba dva ligové duely – jeden víťazný, druhý bez zisku bodu.




    Jasným favoritom zápasu sú domáci Košičania. Bookmakeri stávkových kancelárií vypísali na triumf tímu z metropoly východu kurz iba 1,5, zatiaľ čo na víťazstvo hostí z Banskej Bystrice je to až 4,5. Ak si myslíte, že zápas sa po šesťdesiatich minútach hry skončí nerozhodne, určite využite ponuku pohybujúcu sa takisto okolo čísla 4,5.

    Začiatok zápasu je naplánovaný na 17:00. Ak sa ho nemôžete osobne zúčastniť, nezúfajte. Vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu vám z neho určite neunikne nič podstatné.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Jánošík, Cebák – Černák, Štrbák – Drgoň, Philipp – Šeda, Macejko – Lapšanský, Kolena, Bartánus – Spilar, Bartoš, Jenčík – Stupka, Češík, Sojčík – Hinďoš, Chovan, Zikmund. Tréner: A. Tomko

    HC 05 Banská Bystrica: Wiikman – Montgomery, Nicastro – Bambúch, Lunter – Biro, Luža – Jaborník, Rosandič – Lunter, Kytnár, Hudec – Handlovský, Preisinger, Kafka – Kudrna, Block, Lamper – Matoušek, Zigo, Larson. Tréner: M. Chudý

    Rozhodca: Novák, Konc – Korba, Rovenský.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche. Košičania nastúpia v tmavomodrých dresoch, hostia z Banskej Bystrice v bielej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:09
    Úvodné buly získali na svoje hokejky banskobystrickí hokejisti. Hostia sa okamžite stiahli pred vlastné bránku, odkiaľ bude rozohrávať Nicastro.
     
    00:40
    Banská Bystrica sa dokonca dostala aj ku strele z medzikružia, no tá letela iba úplne mimo priestoru troch žrdí. V úvode zatiaľ žiaden gólman zasahovať nemusel.
     
    01:01
    Hostia sa teraz musia brániť. Puk vyhodili iba cez všetky čiary, a tak bude nasledovať vhadzovanie pred gólmanom Wiikmanom.
     
    01:18
    Druhá útočná formácia Košíc trochu potrápila súpera, no akciu zakončila iba jednoduchou strelou, ktorú gólman dobre videl. Nič zaujímavé sa v Steel aréne zatiaľ nedeje.
     
    02:12
    Košičania naďalej ostávajú v útoku a poriadne trápia svojho súpera! Teraz to skúsil strelecky od modrej čiary Šeda, no ani jeho pokus sa neujal.
     
    02:49
    Hosťujúci hokejisti sa musia v úvode zápasu brániť, ale statočne odolávajú. barani sú nasťahovaní pred svojím gólmanom a darí sa im puk na neho nepúšťať.
     
    03:33
    Úvodné minúty sa nesú v znamení hokeja bez akýchkoľvek šancí. Puk síce lieta hore-dole po ihrisku, no ani jeden z tímov nechce urobiť zbytočnú chybu a nikam na neponáhľa.
     
    03:50
    Do útoku chcela ísť po nahodenom puku na zadný mantinel aj Banská Bystrica. Dokorčuľovať ho skúšal Kafka, ale Černák bol rýchlejší a rýchlo rozohral.
     
    04:34
    Košice sa budú brániť! Na tresnú lavicu smeruje za vrazenie na mantinel Philipp.
     
    04:50
    Košičania v úvode vlastného oslabenia nedali svojmu súperovi šancu ani len na strelu. Oceliari získali puk a vyhodili ho cez všetky čiary.
     
    05:23
    Hosťom sa stále nedarí návrat do pásma. Košickí hokejisti hrajú v tejto početnej nevýhode veľmi dobre a súpera k puku vôbec nepúšťajú.
     
    05:50
    Domáci mohli otvoriť skóre zápasu vo vlastnom oslabení! Lapšanský urobil kusisko práce, v medzikruží našiel Chovana, no toho v rýchlosti stihol vychytať Wiikman.
     
    06:20
    Presilovka hostí sa už nezadržateľne kráti a Barani sa nevedia nadlhšie usadiť pred Melicherčíkom. Takýmto štýlom sa im skórovať rozhodne nepodarí.
     
    06:34
    Košickí hokejisti hrajú v plnom počte. Ubrániť sa dokázali bez akéhokoľvek väčšieho zaváhania. Hostí môže nevyužitá presilovka ešte mrzieť.
     
    06:58
    V Košiciach sa hra prerušila a rozhodcovia sa radia. Nevedno, čo je problémom, no zrejme menšia hmla nad ľadovou plochou. Objektívne ale musíme uznať, že v iných mestách sa hraje v oveľa horších podmienkach. Viditeľnosť v Steel aréne je stále skvelá.
     
    07:20
    Napokon sa v hre po menšej porade pokračuje. Obrovská šanca pre Košice! domáci hokejisti sa natlačili úplne pred bránku súpera, kde operoval Jenčík, no hosťujúci gólman v akrobatickom zákroku puk dokázal aj za pomoci svojich spoluhráčov vytlačiť spred čiary.
     
    07:50
    O rýchly brejk sa pokúsili aj Banskobystričania, no domáci nenechali nič na náhodu. Puk v rámci obrannej činnosti vyhodili cez všetky čiary.
     
    08:17
    Domáci sa rýchlo vrátili späť do útočnej tretiny a pokúsili sa tam niečo vymyslieť. Oceliari dobre clonili pred bránkou, ale hostia strelu ukážkovo zblokovali úplne mimo priestoru troch žrdí.
     
    08:50
    Stále pokračuje aktivita košického tímu, ktorý sa do súpera poriadne oprel. Domáci hráči chcú jednoznačne otvoriť stav tohto stretnutia, ale Barani zatiaľ svedomito bránia a robia to veľmi dobre.
     
    09:20
    Tak toto vyzerá veľmi nepríjemne! Zrejme Bambúch poslal tvrdo k zemi mladého Zikmunda, ktorému nevedia pomôcť kustódi a ani lekár HC Košice a na ľadovú plochu prichádzajú aj záchranári!
     
    09:20
    Za pomoci hráčov Košíc sa podarilo záchranárom dostať Zikmunda na nosidlá a rýchlo ho odvážajú z ľadovej plochy. Pevne veríme, že bude po tvrdom náraze hlavy na ľadovú plochu v poriadku! Rozhodca nevylučuje.
     
    09:50
    Pokračuje sa v hre, ktorá je od nešťastného momentu veľmi tvrdá. Dnes to bude v metropole východu ešte poriadne zaujímavé, do útoku sa vrhajú hosťujúci hráči.
     
    10:16
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za podrazenie Bartánus.
     
    10:30
    Nicastrovi ušiel na útočnej modrej čiare puk a priestor tak otvoril domácim hokejistom! našťastie pre Baranov ale spomínaný hráč začal okamžite šprintovať dozadu a súperovi nedovolil ani len vystreliť.
     
    10:48
    Banská Bystrica dala gól!

    Hostia sa ale do pásma vrátili a dostávajú sa do vedenia! Po Nicastrovej prihrávke sa pred Melicherčíkom najlepšie zorientoval PETR KAFKA a nekompromisne zakončil. Asistencia: Max Nicastro.
     
    11:20
    Košičania už teda medzičasom hrajú v plnom počte a dokonca aj prehrávajú, Hosťom sa zatiaľ darí a inkasovať rozhodne nebudú chcieť.
     
    12:00
    Košice dali gól!

    Je vyrovnané. MAREK BARTÁNUS dostal skvelú prihrávku priamo k bránke súpera, osamotený si z nej vytiahol gólmana a bezproblémovo zakončil okolo jeho ľavého betónu. Asistencia: Juraj Cebák.
     
    12:50
    V Steel aréne je teda opäť vyrovnané. Hostia sa do vedenia bleskovo dostali, ale po úplnom prepadnutí vo vlastnej obrane o neho aj bleskovo prišli.
     
    15:06
    Hostia sa budú brániť! Za hákovanie je vylúčený Handlovský.
     
    15:30
    Košickí hokejisti sú už od úvodu presilovky nasťahovaní v útočnej tretine, no nič sa im tam nedarí vymyslieť. Hostia sa ukážkovo bránia a Kolena nevie puk prepasírovať spoza bránky.
     
    16:01
    Hostia sa ale mohli dostať do skvelého prečíslenia! Domácim hráčom trochu ušiel puk na modrej čiare, no vracajúca sa obrana a brankár Melicherčík všetko s prehľadom vyriešili. Hostia premárnili ďalšiu skvelú šancu.
     
    16:50
    Košickí hokejisti sa nasťahovali späť pred súperovho brankára a naďalej sa tam pokúšajú niečo vymyslieť. Hostia sú ale stiahnutí v obrannej ulite a dobre sa bránia.
     
    17:03
    Do konca košickej presilovky už ostáva iba pár sekúnd, no domáci hráči vyvíjajú na Wiikmana stále väčší a väčší tlak. Hostia sa musia neustále brániť.
     
    17:40
    Presilovka Košíc je už medzičasom minulosťou a hostia sú v plnom počte. Aj naďalej sa ale iba bránia, pretože Oceliari výrazne zvýšili tempo hry a tlačia sa do zakončenia.
     
    18:02
    Hostia sa budú brániť! Za hákovanie smeruje na trestnú lavicu Matouška.
     
    18:26
    Hostia to v úvode presilovky spravili výborne a puk vyhodili cez všetky čiary. Dlho si ale vydýchnuť nemohli, pretože Košičania už smerujú späť do pásma.
     
    19:01
    Hostia ale aj v tomto prípade vystihli prihrávku svojho súpera a puk vyhodili preč od vlastnej bránky. Barani sa svedomito bránia.
     
    19:46
    Košičania ale nič nevzdávajú a vrátili sa do útočnej tretiny. Tam ale narazili iba na tvrdý odpor hostí, ktorí ich ku strele nepustili.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina duelu Košíc s Banskou Bystricou sa skončila jednogólovou remízou. Viac z hry mali doposiaľ domáci Košičania, ktorí súpera niekoľkokrát nebezpečne ohrozili, no Wiikman podržal svoj tím a inkasoval iba raz.

    Pomer striel doposiaľ: 13:7.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:52.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:12
    Košičania vyhrali prvé buly druhej tretiny, v ktorej dohrávali dve sekundy presilovky. Tie sa im, samozrejme, zúžitkovať nepodarilo a tak sa pokračuje v hre piatich proti piatim.
     
    20:43
    Hostia sa dostali do útoku a takmer sa im podarilo opäť dostať do vedenia! Z ľavej strany to strelecky skúšal Montgomery, no Melicherčík jeho pokus vyrazil ľavým betónom. Potom všetko upratal Kolena.
     
    21:14
    Pozor si ale musia dávať aj hostia. Oceliari opäť podnikli svoj tradičný bleskový prechod do útoku zakončený strelou, ale tá smerovala iba do lapačky pozorného gólmana.
     
    21:45
    Barani sa dlho brániť nemusia. Aj do tejto časti hry vstúpili veľmi sebavedomo a puk s prehľadom berú spred vlastnej bránky.
     
    22:20
    V tejto časti hry stále pokračujeme bez nejakého súvislejšieho tlaku na jednej či druhej strane. Aktívnejší sú aktuálne hostia, ktorým sa ale cez domáci obranu vôbec nedarí vystreliť.
     
    22:56
    Hostia sú aj naďalej veľmi aktívni. Barani sa do súpera v úvode tejto časti hry zakusli a radi by sa opätovne dostali do vedenia. Obrana Košíc ale nič podobné nepripúšťa.
     
    23:58
    Košičania budú mať po faule na unikajúceho Lapšanského k dispozícii trestné strieľanie!
     
    23:58
    Košice dali gól!

    ADAM LAPŠANSKÝ pri samostatnom nájazde predviedol svoje kvality, vymiešal Wiikmana a puk mu nechytateľne zavesil do siete.
     
    24:22
    Košičanov presný zásah posmelil a naďalej sa tlačia do útoku! Hostia mali aj v tejto chvíli čo robiť aby ustrážili dorážajúcich hráčov, no napokon sa im to podarilo.
     
    24:50
    Košickí hokejisti už ale o puk prišli a ich ofenzívna vlna sa skončila. Do útoku idú Barani a to s jasným cieľom vyrovnať.
     
    25:27
    Hosťom sa ale v útočnej tretine nepodarilo ani len vystreliť. Oceliari ich iba natlačili k mantinelu a nič iné im nedovolili.
     
    25:36
    Košickí hokejisti si teraz pri rozohrávke vôbec nerozumeli a dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia. Barani majú ďalšiu šancu na strelu.
     
    25:56
    Žiadna strela hostí ale neprišla, práve naopak. Košičania vyhrali vhadzovanie a unavená formácia si to okamžite namierila do útoku, kde brankára zamestnala ľahkým nahodením, ktoré ale Wiikman radšej podržal.
     
    26:20
    Košickí hokejisti v týchto chvíľach ovládli dianie na ľadovej ploche., Oceliari sa usadili pred hosťujúcou bránkou a po sérii prihrávok sa tam pokúšajú niečo vymyslieť.
     
    26:32
    Hostia sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za podrazenie Bambúch.
     
    27:06
    Košičania to v presilovke pred súperovou bránkou poriadne roztočili. Po sérii prihrávok sa k strele odhodlal Lapšanský, no jeho pokus bol zblokovaný.
     
    27:38
    Domáci hokejisti v útočnej tretine naďalej ostali a ešte aj ostanú. Oceliari sú v útoku veľmi aktívni a trápia svojho súpera, ale toho zatiaľ drží nad vodou Wiikman.
     
    27:55
    Baranom sa až v tejto chvíli podarilo puk dostať z vlastnej obrannej tretiny. Aj to ho hostia nevyhodili, ale len jemne vysunuli z pásma.
     
    28:25
    Košice sa síce do pásma vrátili, ale nestihli tam nič vymyslieť. Barani sa už dobre ubránili a puk nekompromisne odpálili cez všetky čiary.
     
    28:32
    Hostia hrajú v plnom počte. Počas tohto oslabenia im súper väčšie problémy nenarobil.
     
    29:25
    Košičania v ďalšej skvelej príležitosti, útočiť im totiž nerobí problém ani proti plnému počtu súperových hráčov. Jenčík pálil spomedzi kruhov, ale bol faulovaný a bude sa vylučovať.
     
    29:26
    Banskú Bystricu oslabuje opäť Bambúch, tentokrát za hákovanie.
     
    30:12
    Košičania to síce v útočnej tretine roztočili, no do zaujímavejšej streleckej pozície sa nedostali. barani sa oslobodzujú vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    30:34
    Hostia situáciu zopakovali opäť a súpera do pásma vôbec nepúšťajú. Banská Bystrica sa bráni skutočne veľmi dobre.
     
    31:19
    Presilovka Košičanov sa kráti, no ich snaha zatiaľ účinok neprináša. Oceliari sú aj naďalej veľmi aktívni, no cez pozornú defenzívu súpera sa nevedia presadiť.
     
    31:40
    Medzičasom sa už hrá v plnom počte na oboch stranách. Hostia sa dokázali ukážkovo ubrániť a teraz majú priestor na pokusy o vyrovnanie.
     
    32:25
    Košičania ale súpera ani len nepustili k strele, vzali si puk a namierili si to do útoku. Puk ťahal po pravej strane Češík a zdalo sa, že bol podrazený, ale rozhodca bol blízko, situáciu dobre videl a vylučovať nebude.
     
    32:45
    Domáci hokejisti sú stále aktívnejší, o čom svedčí aj pomer striel. Ten je doposiaľ 23:13 v ich prospech.
     
    33:37
    Domáci hráči sa dostali do skvelej príležitosti! Bol v nej Hinďoš, ktorý sa pretlačil medzi dvojicu obrancov a chcel zakončovať, no napokon mu brániaci hráči puk jemne vypichli a jeho strela už nebola tak razantná, aby Wiikmana prekvapila.
     
    33:49
    Košice sa budú brániť. Na ľade ich v jednom momente bolo okrem brankára až 6, a tak je trest za príliš veľa hráčov na ihrisku jednoznačný. Trest si odpyká Spilar.
     
    34:06
    Košickí hokejisti sa zatiaľ veľmi brániť nemuseli. Puk za bránou Melicherčíka vybojoval Philipp a chladnokrvne ho vyhodil cez všetky čiary.
     
    34:27
    Pomer síl na ľadovej ploche sa na minútu a 22 sekúnd vyrovná, potom bude nasledovať krátka presilovka Košíc. Na trestnú lavicu odchádza za seknutie hosťujúci Handlovský.
     
    35:13
    Košičania si hru štyroch proti štyrom zrejme pomýlili s vlastnou presilovkou! Šeda si vzal puk za bránkou na hokejku, sám s ním prešprintoval cez celé klzisko a napokon sa aj z uhla natlačil do zakončenia. Wiikman ale situáciu dobre videl, nič neriskoval a puk radšej prikryl.
     
    35:50
    Košičania už hrajú v plnom počte a pokračovať budeme ich skrátenou presilovkou. Oceliari chcú založiť nový útok spoza vlastnej bránky.
     
    36:12
    Oceliari sa okamžite nasťahovali do útoku, no tam sa im zatiaľ veľmi nedarí. Strelecky to z ľavej strany skúsil Štrbák, ale jeho pokus bol zblokovaný.
     
    36:20
    Presilovka Košíc sa pomaly kráti, no Oceliari musia po puk korčuľovať iba mimo útočnej tretiny. Hostia sa veľmi dobre bránia a v oslabení už asi neinkasujú.
     
    37:06
    Medzičasom už skutočne hráme v plnom počte na oboch stranách. Hostia prežili krátke oslabenie a vhrajú sa do útoku.
     
    37:56
    Mohlo byť vyrovnané! Banská Bystrica sa nasťahovala pred súperovu bránku a tento priestor plne ovládla. Napokon sa zrazený puk dostal na ľavú stranu ku Kafkovi, ktorý ale v čistej pozícii minul odkrytú sieť, ktorú sa akrobatickým spôsobom vo výskoku snažil uchrániť Melicherčík.
     
    38:20
    Medzičasom sa nám začala už posledná dvojminútovka tejto časti hry. Hostia zacítili šancu na vyrovnanie a naďalej útočia.
     
    38:46
    Banskobystričanom sa ale v útočnom pásme zatiaľ vôbec nedarí. oceliari ich zatlačili iba k mantinelom, odkiaľ strieľať nemôžu.
     
    39:07
    Hostia sa budú brániť! Kudrna sa previnil podrazením.
     
    39:32
    Banská Bystrica začala oslabenie úplne ideálne a puk za pukom vyhadzuje z vlastnej obrannej tretiny. Hostia hrajú skutočne s veľkým prehľadom a rozhodne neplánujú inkasovať.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina sa skončila triumfom Košíc 1:0. Treba uznať, že domáci hokejisti si ho rozhodne zaslúžili, pretože na ľadovej ploche sú jednoznačne aktívnejším tímom.

    Pomer striel doposiaľ: 27:16.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:40.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:20
    Tretia tretina sa začala výherným buly pre domácich hráčov. Tí si to okamžite namierili do útoku, kde skúsil zakončiť svojimi technickými parádami Spilar, no jeho pokus Wiikman vychytal. Pripomeňme, že Košice dohrávajú presilovku.
     
    40:55
    Košickí hokejisti sú aj naďalej veľmi aktívni a pokúšajú sa puk spoza bránky natlačiť za čiaru. Skúšal to najmä Jenčík, no jeho pokusy úspešné neboli.
     
    41:16
    Banská Bystrica už ale hrá medzičasom v plnom počte. ak chcú hostia pomýšľať nad bodovým ziskom, mali by čo najskôr vyrovnať.
     
    42:12
    Tak toto je neuveriteľné! Kolena bol pred bránkou úplne sám, Wiikman ležal na zemi, ale gól sme aj tak nevideli! To, čo teraz predviedol hosťujúci gólman, by sa nestratilo ani v záberoch sezóny v NHL! Jeho lapačka vystrelila priamo do dráhy puku, ktorý bol miliimetre od prechodu za čiaru.
     
    42:53
    Hostia si musia skutočne dávať obrovský pozor, pretože tretí gól v ich sieti by bol pre nich zrejme rozhodujúci. Oceliari sú veľmi aktívni a stále útočia.
     
    43:16
    Baranom sa podarilo puk na moment vyhodiť z vlastnej obrannej tretiny a hostia si tak aspoň na moment vydýchnu. Wiikman má od prestávky veľmi veľa práce.
     
    43:52
    Košičania v Ďalšej dobrej pozícii. Do medzikružia sa dokázal natlačiť Češík, ale jeho pokus bol zblokovaný a u Wiikmana ani neskončil.
     
    44:18
    Hostia sa budú brániť! Za nedovolené bránenie v hre ich oslabil Rosandič.
     
    45:08
    Košice dali gól!

    Košičania sa v presilovke usadili vo vlastnej útočnej tretine a napokon aj skórovali. Mladý talent z obrany ERIK ČERNÁK dostal puk na hranicu ľavého kruhu a jeho bomba nemohla skončiť inak ako gólom. Asistencie: Radek Philipp a Marek Bartánus.
     
    45:45
    Banská Bystrica sa teda ubrániť nedokázala a hostia prehrávajú už rozdielom dvoch presných zásahov. Teraz to už budú mať Barani veľmi náročné-
     
    46:16
    Hostia sa ale rozhodne nevzdávajú a pokúšajú sa ešte niečo vymyslieť. Pokúsili sa zaskočiť defenzívu a po rýchlom prechode hneď páliť, ale bez úspechu.
     
    47:01
    Košičania sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za držanie Jánošík.
     
    47:58
    Košičania mohli vo vlastnom oslabení ešte viac zvýšiť svoj náskok! Cebák sa dostal do brejku so Sojčíkom, no finálna prihrávka prvého menovaného bola veľmi prudká a zakončenie po nej nemohlo nasledovať.
     
    48:20
    Hostia si musia na podobné situácie dávať obrovský pozor. Košičania sú v ofenzívnej činnosti veľmi dobrí a nebyť prisilnej prihrávky už by bolo po zápase.
     
    48:56
    Barani si zrejme vstúpili do svedomia a už sa skutočne držia v útočnej tretine. Tam nám ale stále chýba ich strela a Melicherčík sa poriadne nudí.
     
    49:20
    Medzičasom sa už hrá v plnom počte na oboch stranách. Košice nemali v oslabení žiadne problémy, naopak – súpera poriadne potrápili.
     
    49:45
    Hostia skúšajú takmer nemožné a vrhajú sa do útočenia proti pätici Košičanov. Skúsený káder žiadne ohrozenie Melicherčíka nedovoľuje.
     
    50:17
    Domáci sa dostali aj do útoku, kde mohli opäť nebezpečne pohroziť. Wiikman vyrazil prudkú ranu z pravej strany iba na opačnú časť útočnej tretiny, no dobrý meter za Bartánusa. Ten nestihol zareagovať.
     
    50:50
    Košičania nechcú nechať nič na náhodu. Puk si vo vlastnej obrannej tretine prevzal Stupka, zamieril si to s ním do útoku, no tam jeho prudkú ranu vychytal gólman.
     
    51:09
    Oceliari chceli zaútočiť aj v tomto prípade, no zastavil ich ofsajd.
     
    52:00
    Banskobystričania sa opäť natlačili až pred brankára Košíc, ale nedarí sa im ho opäť prekonať. Zrejme zo zúfalstva do Melicherčíka zbytočne rýpali, z čoho vznikla menšia strkanica a bude sa vylučovať.
     
    52:01
    Vylúčenie na oboch stranách. Domáci Černák a hosťujúci Zigo si odpykajú tresty za hrubosť.
    Hrá sa vo štvoriciach na oboch stranách.
     
    52:49
    Hra štyroch proti štyrom zatiaľ veľa vzrušenia nepriniesla. Košice si pri zvýšenom priestore na ľade musia dávať pozor v obrane a nemajú sa kam zbytočne ponáhľať.
     
    53:22
    Banská Bystrica dala gól!

    V hre štyroch proti štyrom si Banská Bystrica vykresala iskričku nádeje! Postaral sa o ňu LUKÁŠ HANDLOVSKÝ, ktorý sa najlepšie zorientoval v zmätku pred bránkou a puk dorazil do siete. Asistencia: Milan Kytnár.
     
    54:20
    Oba tímy už teda medzičasom hrajú v plnom počte a Bystrica duel poriadne zdramatizovala. Košickí hokejisti si musia dávať pozor na prípadné vyrovnanie súpera, po ktorom by sa mohlo predlžovať.
     
    54:50
    Oceliari sa ale v zvyšnej časti duelu nechystajú iba brániť. Košičania skúsili podniknúť útočnú akciu, ale boli zastavení ešte pred modrou čiarou, a tak sme strelu ani nevideli.
     
    55:11
    Do útoku chceli ísť aj hostia. Puk si okamžite hodili na hokejky a zamierili do útoku, ale zastavil ich oba ofsajd.
     
    55:50
    Hostia sa nasťahovali do útočnej tretiny ako by hrali presilovku. Košice ich ale k strele vôbec nepúšťajú, no aj napriek tomu to ešte bude mimoriadne zaujímavý záver zápasu.
     
    56:17
    Košice sa nechcú vo zvyšnej časti hry iba brániť. Oceliari puk zaviezli do útoku, kde chceli opäť získať dvojgólové vedenie, no zastavilo ich postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    56:28
    Košice dali gól!

    Košičania sa do pásma rýchlo vrátili a košický odcovanec RICHARD JENČÍK predviedol svoje kvality. Osamotený sa s pukom pred bránkou pohral, vymiešal Wiikmana a zavesil mu ho pod hornú žrď. Bez asistencií.
     
    57:18
    Banská Bystrica má pred sebou mimoriadne náročnú úlohu. Košiciam musí dať ešte dva góly, inak môže na body zabudnúť.
     
    57:59
    Košičania sa ale nechcú iba brániť. Bartoš ťahal puk stredom klziska až pred Wiikmana, no bol tvrdo zastavený a k strele sa nedostal.
     
    58:20
    Na bystrického brankára letela ďalšia strela po pokuse Košíc, no Wiikman puk iba vyráža a snaží sa podporiť svoj tím.
     
    59:00
    Začína sa posledná minúta a Košice sú stále v útoku. Wiikman ani nemôže opustiť bránku.
     
    59:20
    A zdá sa, že banskobystrický gólman už medzi tromi žrďami aj ostane. Košičania majú všetko pod kontrolou a smerujú za ziskom ďalších troch bodov.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Zápas sa skončil triumfom košických hokejistov, ktorí si tak do tabuľky pripisujú ďalšie tri body. Hostia odchádzajú z metropoly východu naprázdno.

    S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme ešte príjemný športový zážitok. (19:40:50)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 12. Bartánus (Cebák), 24. Lapšanský, 46. Černák (Philipp, Bartánus), 57. Jenčík – 11. Kafka (Nicastro), 54. Handlovský (Kytnár)


    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Cebák, Jánošík, Černák, Štrbák (C), Drgoň, Philipp (A), Šeda, Macejko – Lapšanský, Kolena, Bartánus – Spilar (A), Bartoš, Jenčík – Stupka, Češík, Sojčík – Hinďoš, Chovan, Zikmund
    HC´ 05 Banská Bystrica: Wiikman (Košarišťan) – Nicastro, Montgomery, P. Lunter, Bambúch, Luža, Biro, M. Rosandič, Jaborník – Hudec, Kytnár, M. Lunter – Kafka, Preisinger, Handlovský – Lamper, Block, Kudrna – Larson, Zigo, Matoušek

    Rozhodčí: Novák, D. Konc – Korba, Rovenský
    bahis siteleri