Perm – FK Krasnodar 1:2 (kon.) | Torpedo Moskva – Dynamo 1:3 (kon.)
konec
FC Torpedo Moskva
1:3 (1:1)
Dynamo Moskva
Pondělí 22.09.2014, 18:00 • Stadion Eduarda Strelcova, Moskva. Kapacita: 13,400 diváků. • Ruská Premier Liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný pondělní podvečer, ruská Premier Liga má na programu dohrávku 8. kola, ve které na sebe narazí FC Torpedo Moskva a FK Dinamo Moskva. Textovým přenosem Vás budou doprovázet Lucie Rapantová.
     
    FC Torpedo Moskva se v tabulce nachází na 13. pozici a na svém kontě má pouhé 4 body. Fotbalisté Torpeda jednou zvítězili, jednou remizovali a už pětkrát poznali chuť hořké porážky. Dosavadní stav skóre je 6:20.
     
    FK Dinamo Moskva má na svém kontě 15 bodů a v tabulce se nachází na 5. příčce. Fotbalisté Dinama pětkrát zvítězili, ami jednou neremizovali a dvakrát byli poraženi. Dosavadní stav skóre je 18:9.
     
    Derby favorita nikdy nemá, protože se vždy jedná o velmi atraktivní zápas, ve kterém se ani jeden tým nechce zahanbit. Nicméně papírovými favoritem je FK Dinamo Moskva, které je na tom prozatím mnohem lépe, avšak nikde není napsáno, že Torpedo Moskva nemůže překvapit. Doufejme, že zápas bude pohledný a přinese spoustu zajímavých momentů i vstřelených branek.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Torpedo Moskva: Ževnov – Kacalapov, Rykov (C), Kokoszka, Novoselcev – Tarakanov, Stevanovič – K. Kombarov, Biljaletdinov, Mirzov – Ševčenko.
    Náhradníci: Blažević, Budakov – Kňazev, Franjic, Bagajev, Stěklov, Vieira, Davydov, Salugin.

    FK Dinamo Moskva: Gabulov – Hubočan, Samba, Büttner, Granat (C) – Vainqueur, Jusupov – Ionov, Noboa, Dzsudzsák – Kurányi.
    Náhradníci: Šunin, Berezovskij – Morozov, Douglas, Manolev, Rotenberg, Žirkov, Zobnin, Tašajev, Kokorin, Prudnikov, Živogljadov.

    Rozhodčí: Ivanov – Širjajev, Usačev.
     
    -1
    Hlavní sudí Ivanov přivedl dnešní aktéry na zelený pažit.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali domácí fotbalisté, kteří se s míčem přesunuli na vlastní polovinu hřiště a do rozehrávky zapojili i brankáře, ten ale dlouhým odkopem poslal balon mimo hrací plochu.
     
    1
    Hosté dostali výhodu autového vhazování, rozehráli a okamžitě se přesunuli na útočnou polovinu. Na levém křídle se dobře uvolnil Dzsudzsák, který obehrál svého protihráče, navedl si míč na střelu a v úvodní minutě zápasu prověřil brankáře Ževnova. Nicméně Ževnov se blýskl parádním zákrokem a střelecký pokus zneškodnil. Následovat bude rohový kop.
    První šance utkání!
     
    2
    Standardní situaci si vzal na starost Dzsudzsák, jenž odcentroval před branku povedený balon, ke kterému se dostal hlavičkující Samba, avšak jeho střelecký pokus skončil nad brankou. Stav skóre se ve 2. minutě zápasu nemění.
     
    3
    Domácí tým se rychle přesunul na útočnou polovinu, kde se dobře uvolnil Ševčenko, ale ke kolmé přihrávce se nedostal, protože brankář Gabulov byl rychlejší.
     
    4
    Domácí Torpedo dnes hraje v bílých dresech a v černých trenýrkách.
     
    4
    Dinamo Moskva dnes zvolilo tradiční modré komplety.
     
    5
    Hosté jsou stále aktivnější na míči a snaží se na soupeře vyvinout tlak. Nicméně domácí Torpedo se pozorně brání a nerado by se dopustilo dalšího výpadku.
     
    6
    Rozhodčí přerušuje hru, na trávníku zůstal ležet Stevanovič a potřebuje lékařskou pomoc.
     
    7
    Po krátkém přerušení se pokračuje ve hře. Stevanovič je ošetřován za postranní čarou, ale vypadá to, že bude v pořádku.
     
    7
    Hosté jsou u míče a pohybují se s ním na vlastní polovině. Nyní už se přesouvají na útočnou polovinu.
     
    8
    Na levém křídle se znovu uvolnil Dzsudzsák, který obdržel přihrávku a poté míč odcentroval do pokutového území, ale domácí tým se ubránil. Hosté však u balonu zůstávají.
     
    8
    Stevanovič se zapojil zpět do hry.
     
    8
    Dzsudzsák znovu obdržel přihrávku na levém křídle, ale tentokrát sudí hru přerušil, protože se Dzsudzsák zapomněl v ofsajdu.
     
    10
    Dinamo Moskva právě vstřelilo branku!
    Na levém křídle se znovu dobře uvolnil Dzsudzsák, který se prezentoval povedeným centrem před branku, kde jeden z jeho spoluhráčů míč ještě sklepl pro ALEXEJE IONOVA, který přesnou trefou ke vzdálější tyči nedal Ževnovovi šanci.
    Alexej IONOV - 0:1
     
    11
    Tomáš Hubočan se provinil faulem a od rozhodčího vyfasoval žlutou kartu.
     
    11
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Domácí tým se nezalekl a z rychlého brejku na inkasovanou branku okamžitě odpověděl. Skvělý centr do pokutového území obdržel ALEXANDR KACALAPOV, který se dostal ke střele hlavou a přesnou trefou zblízka vyrovnal na 1:1.
    Alexandr KACALAPOV - 1:1
     
    13
    Domácí fotbalisté zahrávali rohový kop, ale ze standardní situace svého soupeře neohrozili.
     
    15
    V ofsajdu se zapomněl Ionov, a tak musel rozhodčí hru přerušit.
     
    16
    Kurányi dostal parádní přihrávku od Dzsudzsáka, ale zpoza vápna vystřelit nedokázal, protože k němu rychle přistoupil bránící protihráč. Nicméně hosté u balonu vydrželi a získali výhodu standardní situace.
     
    17
    Dinamo Moskva z rohového kopu nic nevytěžilo, protože domácí tým se bránil pozorně a centrovaný míč odvrátil do bezpečí.
     
    19
    Bránit se musí také hosté, protože Torpedo zaútočilo a snažilo se dostat balon před branku. Nicméně defenzíva Dinama zafungovala na jedničku a domácí budou zahrávat rohový kop.
     
    19
    Na centrovaný míč si u bližší tyče vyskočil jeden z hlavičkujících hráčů, ale jeho pokus byl nepřesný.
     
    20
    Vypadalo to, že Hubočan ve vápně fauloval, ale rozhodčí penaltu nenařídil. Bude z toho pouze rohový kop.
     
    21
    Domácí tým branku soupeře sice neohrozil, ale získal další výhodu rohového kopu. Nicméně ani tentokrát to nebylo nic nebezpečného a hosté těžké chvíle přečkali bez inkasované branky.
     
    23
    V posledních minutách se toho na hřišti příliš moc neděje. Hra probíhá převážně mezi pokutovými územími. Doufejme, že fotbalisté svůj výkon zlepší a zápas bude pohlednější.
     
    25
    Přihrávku za obranu obdržel Ionov, ale zapomněl se v ofsajdu, a tak rozhodčí musel hru přerušit.
     
    26
    Na pravém křídle se s míčem pohyboval Noboa, ale neměl dostatek prostoru, protože ho obtěžovali bránící protihráči, a tak zvolil přihrávku do pokutového území, jenže tam mu nikdo ze spoluhráčů nenaběhl. Hosté tak o míč přišli a rychle se vrací na vlastní polovinu.
     
    27
    Mirzov si udělal prostor, navedl si míč na pravačku a poté se prezentoval technickou střelou, avšak tento pokus byl nepřesný a skončil vysoko nad brankou. Rozehrávat bude Gabulov.
     
    30
    Hosté si dokázali vytvořit velmi zajímavou šanci, ale Ionov jen o kousek minul branku. Dinamo totiž podniklo rychlý brejk podél levé postranní čáry, kde obdržel přihrávku právě Ionov, který si připravil míč na střelu a poté se snažil balon dostat do pravého horního rohu, ale to se mu nepodařilo. Kdyby to klaplo, byl by z toho nádherný gól.
    Šance Ionova!
     
    31
    Na druhé straně to zkoušel Biljaletdinov, ale tomu střela ani trochu nesedla, a tak se stav skóre nemění.
     
    33
    Jusupov se snažil zastavit svého protihráče, a tak ho zatáhl za dres. To neuniklo sudímu a odpískal nedovolený zákrok.
     
    34
    Fotbalisté v modrých dresech se dostali do pokutového území, kde jeden z hráčů vystřelil, ale domácí obránce si připsal důležitý obranný zákrok a hosté budou zahrávat rohový kop.
     
    35
    Torpedo Moskva se ubránilo bez potíží a centrovaný balon odvrátilo do bezpečí.
     
    35
    Jusupov znovu fauloval a Torpedo Moskva dostane výhodu standardní situace. Brankář Gabulov už si staví zeď.
     
    36
    Volný přímý kop si vzal na starost Kacalapov, který se rozhodl pro střelu, ale ta mu ani trošku nesedla a balon skončil velmi vysoko nad brankou.
     
    38
    Obrana Dinama teď zaspala a Ševčenko se velmi lehce dostal do zakončení, avšak střela mu nesedla a Gabulov zasahovat nemusel. Nicméně Büttner se na své spoluhráče zlobí, protože mu ani trošičku nepomohli a mohou být rádi, že Ševčenko ve velmi dobré situaci selhal.
     
    41
    Hosté to znovu zkusili přes šikovného Dzsudzsáka, který obehrál protihráče a poté poslal ke vzdálenější tyči nadýchaný centr. Nicméně brankář Ževnov vyskočil ze všech hráčů nejvýše a centrovaný balon si stáhl do rukavic.
     
    43
    Granat se snažil obehrát svého protihráče o balon, ale pomohl si faulem, a tak mu rozhodčí nedovolený zákrok odpískal. Následovat bude standardní situace ve prospěch Torpeda.
     
    44
    Volný přímý kop domácím žádné ovoce nepřinesl, protože Gabulov byl připraven na jedničku.
     
    44
    Domácí fotbalisté se znovu ocitli v šanci, ale i tentokrát byl Gabulov spolehlivý a střelecký pokus zlikvidoval. Navíc míč mířil přesně do těch míst, kde se Gabulov pohyboval.
     
    45
    Noboa dostal od Dzsudzsáka ukázkovou přihrávku a poté měl na kopačce vedoucí gól, ale brankář Ževnov vytasil parádní zákrok a jedovatou střelu zneškodnil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o 1 minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Držení míče: FC Torpedo Moskva 47% – 53% FK Dinamo Moskva.
    Střely celkem: FC Torpedo Moskva 8:6 FK Dinamo Moskva.
    Střely na branku FC Torpedo Moskva 3:3 FK Dinamo Moskva.
    Střely mimo branku: FC Torpedo Moskva 5:3 FK Dinamo Moskva.
    Zákroky brankářů: FC Torpedo Moskva 2:2 FK Dinamo Moskva.
     
    Rozhodčí Ivanov ukončil první poločas za stavu 1:1. Prozatím sledujeme velmi vyrovnané utkání, ve kterém padly dva góly. O ten první se postaral v 10. minutě Ionov a o minutu později odpověděl Kacalapov, který tak vyrovnal na 1:1. Pak byly ještě na každé straně k vidění dvě zajímavé šance, ale brankáři zasáhli na jedničku. Doufejme, že poločas druhý bude ofenzivnější a zajímavější.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Míč do druhého poločasu uvedli hosté.
     
    46
    Ve druhém poločase si už nezahraje Samba, kterého nahradil Douglas.
     
    47
    Dobrou přihrávku do vápna obdržel Kurányi, který se dostal i do zakončení, ale brankář Ževnov svůj tým podržel.
    Kurányiho šance.
     
    48
    Kurányi to zkusil znovu, ale tentokrát z dálky. Jeho technický pokus nevypadal vůbec špatně, ale chyběla mu přesnost.
     
    50
    Mirzov se teď zlobí na sudího, protože se proti němu protihráč provinil šlapákem ve vápně a rozhodčí faul neodpískal.
     
    51
    Mirzov je ošetřován za postranní čarou.
     
    51
    Noboa mohl poslat Dinamo do vedení, když si ve vápně střihl parádní nůžky, ale brankář Ževnov byl proti.
     
    52
    Mirzov se po ošetření vrátil na trávník a pokračuje ve hře.
     
    53
    Domácí tým dostal výhodu standardní situace ze zajímavé vzdálenosti, ale brankář Gabulov si dobře postavil zeď, která jedovatou střelu úspěšně zablokovala.
     
    54
    Dohráno má Vainqueur, kterého vystřídal Kokorin.
     
    58
    Konečně jsme mohli vidět něco zajímavého. Z pravé strany se parádním centrem do vápna blýskl Hubočan, kterému se nabídl hlavičkující Jusupov, jehož pokus byl velmi nebezpečný, ale Ževnov zareagoval na jedničku s hvězdičkou.
    Jusupova hlavička!
     
    60
    Hosté chystají poslední střídání, které proběhne velmi brzy.
     
    61
    Avizované střídání je tady. Na hřiště se dostane Manolev, kterému uvolňuje místo Hubočan.
     
    62
    Na druhé straně se do zakončení dostal Kacalapov, ale tomu střela nesedla a Gabulov zasahovat nemusel.
     
    64
    Druhý poločas zatím nijak pohledný není. Hosté jsou aktivnější a třikrát se dostali do zajímavých příležitostí, ale brankář Ževnov byl vždy proti. Nicméně kromě těchto tří pokusů k vidění opravdu nic nebylo.
     
    64
    Ševčenko potřebuje ošetřit, a tak je hra přerušena.
     
    65
    Ševčenko je v pořádku a pokračuje se ve hře, už i samotný hráč se vrátil zpět do hry.
     
    66
    Manolev odcentroval balon do velkého vápna, ale našel pouze bránícího protihráče, který zasáhl spolehlivě.
     
    68
    Dinamo Moskva udělalo 3 změny v sestavě a jeho hra je aktivnější, ale stále to není ještě to pravé ořechové. To domácí fotbalisté působí velmi unaveně a chtělo by to provést nějaké střídání.
     
    69
    Hosté zahrávali standardní situaci a před branku doputovala velmi nebezpečná přihrávka, ke které už se rychle hlásil jeden z fotbalistů Dinama, ale brankář Ževnov zareagoval skvěle a balon vyrazil do bezpečí. Nicméně rozhodčí odpískal ofsajd, ve kterém se zapomněl Kurányi, a tak bylo veškeré vzrušení zbytečné.
     
    71
    Faulem se provinil Büttner, který poslal k zemi svého protihráče a arbitr mu okamžitě odpískal faul.Hráč Dinama se zlobí, ale úplně zbytečně, protože rozhodčí vše posoudil správně.
     
    72
    Torpedo Moskva ze standardní situace vůbec nic nevytěžilo, protože připravený Gabulov viděl, že centr míří ke vzdálenější tyči, kde číhá jeden z domácích fotbalistů, a tak si balon stáhl do rukavic a ke střele ho nepustil.
     
    74
    Hosté vyrazili do protiútoku, na jehož konci byl Büttner, který se snažil poslat Dinamo do vedení, ale to se mu nepodařilo. Nicméně hráči v modrém budou zahrávat rohový kop.
     
    74
    Standardní situace hostům podle představ rozhodně nevyšla, a tak se Torpedo ubránilo bez potíží.
     
    76
    Gól na kopačce měl Biljaletdinov, ale Gabulov zasáhl výtečně a svůj tým udržel ve hře. Biljaletdinov si nejprve na jedničku zpracoval míč, poté si ho navedl na střelu a vypálil. Jak už bylo řečeno, tak Gabulov zareagoval skvěle a nebezpečnou střelu zneškodnil.
    Obrovská šance domácího týmu!
     
    77
    Protože Gabulov vyrazil balon na rohový kop, tak Torpedo Moskva zahrávalo standardní situaci. Nicméně tentokrát domácí tým branku soupeře neohrozil, a tak se stav skóre v 77. minutě nemění.
     
    79
    Hosté se dostali na útočnou polovinu a snažili se dostat míč před branku, avšak obrana domácího celku zasáhla zkušeně. Dinamo dostalo výhodu rohového kopu, který si vzal na starost Büttner, ale jeho spoluhráč hlavičkoval nepřesně.
     
    80
    Na posledních 10 minut se na hřiště dostane Vieira, který vystřídá Mirzova.
     
    82
    Dinamo Moskva právě vstřelilo branku!
    Ve velkém vápně se k míči dostal ALEXEJ IONOV, který ze své kopačky vyslal nenápadnou střelu, která nádherně zaplavala mezi tři tyče a brankář Ževnov jen zíral.
    Alexej IONOV - 1:2
     
    83
    Ionov tak vstřelil oba góly Dinama a díky němu hosté vedou. Pokud jim tento stav skóre vydrží, tak si z derby odnesou tříbodový zisk.
     
    85
    S míčem do pokutového území se dostal jeden z hostů, který mohl pojistit vedoucí skóre Dinama, ale v souboji jeden na jednoho neuspěl. Velkou pochvalu zaslouží brankář Ževnov, který parádním zákrokem vyrazil střelu na rohový kop.
    Obrovská šance Dinama.
     
    86
    Ze standardní situace hosté nic nevytěžili, a tak se stále pokračuje za stavu 1:2.
     
    89
    Dinamo Moskva právě vstřelilo branku!
    BALÁZS DZSUDZSÁK hraje celý zápas velmi aktivně a nyní se konečně zapsal i mezi střelce. V pokutovém území se dostal do zakončení, které provedl velmi precizně a přesnou trefou pojistil vedení hostů.
    Balázs DZSUDZSÁK - 1:3
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o 2 minuty.
     
    90+1
    Torpedo zahrávalo rohový kop, a mělo tak větší šanci na snižující gól, ale to se nepodařilo.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Hlavní rozhodčí Ivanov dnes naposledy foukl do píšťalky, a ukončil tak zápas, ve kterém FC Torpedo Moskva podlehlo FK Dinamu Moskva 1:3. První poločas byl velmi vyrovnaný a oba týmy se střelecky prosadily, za Dinamo skóroval Ionov a za Torpedo vyrovnával na 1:1 Kacalapov. Domácí i hosté si v první polovině zápasu vytvořili ještě dvě zajímavé šance, ale Gabulov i Ževnov zasáhli zkušeně. Druhý poločas patřil už hostům, kteří provedli tři změny v sestavě a svůj výkon zlepšili, no a v závěru zápasu se v 82. a v 89. minutě střelecky prosadili. Nejprve se trefil Ionov a poté se z gólu radoval i Dzsudzsák. Domácí tým ve druhém poločase už tolik aktivní nebyl a šance si vytvářel velmi složitě. FK Dinamo Moskva si tak na své konto připisuje tříbodový zisk a domácí se s dnešním utkání loučí s prázdnou. Děkuji Vám za pozornost a přeji hezký večer. (19:53:19)

    Lucie Rapantová

    Branky: 11. Kacalapov (Biljaletdinov) – 10. Ionov (Kurányi), 82. Ionov (Kurányi), 89. Dzsudzsák

    Karty:   11. Hubočan (DMO)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:11. Střely mimo: 8:6.
    FC Torpedo Moskva: Ževnov – Kacalapov, Rykov (C), Kokoszka, Novoselcev – Tarakanov, Stevanovič – K. Kombarov, Biljaletdinov, Mirzov (80. Vieira) – Ševčenko.
    Náhradníci: Blažević, Budakov – Kňazev, Franjic, Bagajev, Stěklov, Vieira, Davydov, Salugin.

    Dynamo Moskva: Gabulov – Hubočan (61. Manolev), Samba (46. Douglas), Büttner, Granat (C) – Vainqueur (54. Kokorin), Jusupov – Ionov, Noboa, Dzsudzsák – Kurányi.
    Náhradníci: Šunin, Berezovskij – Morozov, Douglas, Manolev, Rotenberg, Žirkov, Zobnin, Tašajev, Kokorin, Prudnikov, Živogljadov.

    Rozhodčí: Ivanov – Širjajev, Usačev
    bahis siteleri