TK Svazu lyžařů ČR k plánům pro sezonu 2014/15 (kon.) | TK po zasedání výkonného výboru FAČR (kon.)
Tisková konference ženského týmu SK Slavia Praha (kon.) | Tisková konference ženského týmu FC Barcelona (kon.)
konec
Tisková konference ženského týmu SK Slavia Praha

Úterý 07.10.2014, 16:00Tiskové konference
     
    Z Edenu se tak pro zatím loučím a těším se na pokračování dnešní tiskové konference. (16:21:01)
     
    Je za námi první polovina tiskové konference s trenérem Slavie Mišovcem a kapitánkou jeho týmu, Blankou Pěničkovou. Tisková konference Barcelony začne nakonec s půlhodinovým zpožděním od 17:00, sledovat ji můžete v samostatném onlajnu.
     
    Anton Mišovec, trenér ženského týmu Slavie Praha: "Jenom dodám, že hráčky umějí nejen dobře hrát fotbal, ale zároveň i dobře slavit." (smích)
     
    Blanka Pěničková, kapitánka ženského týmu Slavie Praha: "Výhra v derby nad Spartou je určitě dobré povzbuzení. Co se týče oslav, rozhodně nebyly nijak divoké. Byly jsme si s holkama sednout, ale druhý den byl trénink a v pondělí jsme už šli zase do práce, takže nebyl prostor pro nějaké bláznění."
     
    Anton Mišovec, trenér ženského týmu Slavie Praha: "Výsledek bysme si přáli takový, abychom si do odvety udrželi šanci na postup."
     
    Jiří Vrba, tiskový mluvčí Slavie: "Očekáváme navštěvu v řádech tisíců, je prodáno zhruba 600 vstupenek plus mají vstup pernamentkáři. Jinak není pro Slavie nijak významně ekonomický, ta soutěž neni nijak ze strany UEFA dotovaná."
     
    Blanka Pěničková, kapitánka ženského týmu Slavie Praha: "Od trenéra máme slíbenou večeři od trenéra."
     
    Anton Mišovec, trenér ženského týmu Slavie Praha: "Odměny necháváme na vedení klubu, pro nás je největší odměnou ten samotný zápas a Liga mistrů."
     
    Anton Mišovec, trenér ženského týmu Slavie Praha: "Není to úplná tiki-taka jako u mužského týmu, ženský tým má silné standardky, střely z dálky, nesnaží se míč dostat až do prázdné brány."
     
    Blanka Pěničková, kapitánka ženského týmu Slavie Praha: "Chápu, že nehrajeme na Nou Campu, ty lidi by se tam ztratili. Snad bude čas alespoň stadion s holkama navštívit."
     
    Blanka Pěničková, kapitánka ženského týmu Slavie Praha: "Pro mě je to splněný sen, jsem velká fanynka mužské Barcelony. Samozřejmě v ženském fotbale není tak dominantní a slavná, jsou tam jiné německé nebo švédské týmy. Ale jméno to je pořád obrovské."
     
    Blanka Pěničková, kapitánka ženského týmu Slavie Praha: "Přemotivovanosti se nebojíme, věříme, že jsme připravení a dostatečně disciplinovaní. Snad si zápas užijeme a nerozklepou se nám kolena i z těch diváků."
     
    Blanka Pěničková, kapitánka ženského týmu Slavie Praha: "V Edenu hrajeme poprvé, snad si to užijeme. Víme, že přijde Karel Piták a Standa Vlček, budeme jenom rádi, když zavítají i další hráči A-týmu Slavie."
     
    Blanka Pěničková, kapitánka ženského týmu Slavie Praha: "Podmínky máme oproti Španělkám nesrovnatelné, museli jsme si brát dovolené, omluvenky do školy. Ale určitě jsme to udělali rády, je to pro nás skutečně velký svátek."
     
    Anton Mišovec, trenér ženského týmu Slavie Praha: "Je těžké porovnávat mužský a ženský fotbal. Sledoval jsem i reprezentační zápas Španělska s Českem, bylo to vyrovnané utkání. Za Španělsko hrálo devět hráček Barcelony, takže to i pro mě bylo užitečné."
     
    Anton Mišovec, trenér ženského týmu Slavie Praha: "Barcelona je silná ve standardních situací, naopak my můžeme využít naši aktivní hru."
     
    Anton Mišovec, trenér ženského týmu Slavie Praha: "Přípravu na Ligu mistrů jsme zahájeli už v zimní přípravě, kdy jsme sehráli několik kvalitních zápasů. V poslední době jsme byli na kvalitním turnaji v Maďarsku. Intenzivní příprava na toto utkání probíhá nějaké dva tři týdny. Bez ohledu na soupeře jsme se herně připravovali na Barcelonu. Samozřejmě jsem se hráčky snažil připravit na silnější i slabší stránky soupeře. Snad je využijeme."
     
    Blanka Pěničková, kapitánka ženského týmu Slavie Praha: "Pro nás pro hráčky je zápas s Barcelonou velký svátek, doufáme, že si to užijeme. Věříme, že přijde na poměry ženského fotbalu hojná účast diváků."
     
    Anton Mišovec, trenér ženského týmu Slavie Praha: "Dostali jsme se mezi 32 nejlepších týmů Evropy, tenhle zápas s Barcelonou je s námi velkým svátkem."

    Ondřej Voska