TK Svazu lyžařů ČR k plánům pro sezonu 2014/15 (kon.) | TK po zasedání výkonného výboru FAČR (kon.)
Tisková konference ženského týmu SK Slavia Praha (kon.) | Tisková konference ženského týmu FC Barcelona (kon.)
konec
Tisková konference ženského týmu FC Barcelona

Úterý 07.10.2014, 17:00Tiskové konference
     
    Do té doby, na shledanou. (17:15:58)
     
    Děkovnými slovy trenéra Llorense se s Vámi loučím z pražského Edenu, kde právě skončila tisková konference k prvnímu utkání prvního kola ženské Ligy mistrů. Slavia na hlavním stadionu v Edenu přivítá Barcelonu zítra v 18:30, textový přenos samozřejmě můžete sledovat na našem serveru.
     
    Xavier Llorens, trenér ženského týmu Barcelony: "Moc vám děkuji za účast, v Barceloně je nepředstavitelné, že by na tiskovou konferenci k ženskému fotbalu přišlo tolik novinářů."
     
    Marta Unzué, kapitánka ženského týmu Barcelony: "Hodně našich hráček pracuje s dětmi mimo školu nebo jako trenérky v posilovně."
     
    Marta Unzué, kapitánka ženského týmu Barcelony: "Je jasné, že nikdy nebudeme mít stejné platy jako hráči v Barceloně, takové má maximálně několik hráček na světě. Ovšem za posledních devět let se situace hodně zlepšila jako v zázemí tak v penězích samotných."
     
    Xavier Llorens, trenér ženského týmu Barcelony: "Snažíme se hrát stejně jako je celá koncepce Barcelony. V akademii jsem vedl i Messiho nebo Iniestu, nyní jsem několik let v ženském fotbale. Snažíme se v Barceloně udržovat od nejmenší přípravky až po žen tu stejnou koncepci a ten stejný styl. Profilově hledáme stejné hráčky, které by odpovídaly těm mužského týmu.
     
    Marta Unzué, kapitánka ženského týmu Barcelony: "Musíme si najít takovou práci, kde je možné skloubit ji s prací. Ligu mistrů hrajeme třetí rok, studia jsem musela zanechat, vše dohromady to nešlo skloubit."
     
    Xavier Llorens, trenér ženského týmu Barcelony: "Nerad srovnávám ženský a mužský fotbal v Barceloně. Mám rád hráče Barcelony, ale jsem v ženském fotbale a nerad své hráčky přirovnávám. Na Messiho se chodím koukat o víkendu."
     
    Xavier Llorens, trenér ženského týmu Barcelony: "Slavii příliš neznám. Nějaké informace máme ze záznamů nebo z internetu, vím, že je to silný tým. Loni jsem několikrát viděl Spartu, která hrála se stejnými soupeři jako my později. Takže český ženský fotbal znám. Zápas Španělska s Českem v Písku jsem bohužel neviděl, ale měl jsem tam devět hráček."
     
    Marta Unzué, kapitánka ženského týmu Barcelony: "Stejně jako slávistky pracujeme a studujeme, ani ve Španělsku není ženský fotbal profesionální. Museli jsme si také brát dovolenou a psát omluvenky."
     
    Xavier Llorens, trenér ženského týmu Barcelony: "Chci vždy vyhrát, i když hraji ping-pong. Jako Barcelona chceme ovšem stále sbírat zkušenosti. Spousta lidí si myslí, že jsme tak silní jako mužská Barcelona. V ženské Lize mistrů hodně záleží na losu, před dvěma lety jsme dostali v prvním kole Arsenal, i Slavia je hodně složitý tým. Samozřejmě chceme pořád vyhrávat, abysme za několik let byli stejně velkým týmem jako naši mužští kolegové."
     
    Xavier Llorens, trenér ženského týmu Barcelony: "Máte nádherný stadion. Věříme, že ukážeme fotbal, který hrajeme. Nechceme soupeřit se Slavií, ale chceme soupeřit sami se sebou. Nemáme žádné velké zkušenosti v evropských pohárech, teprve je musíme nabrat."
     
    Xavier Llorens, trenér ženského týmu Barcelony: "Žádnou odměnu za postup nemáme. Chápu Slavii, že takové dohody mají. Ale my nemáme povinnost postoupit, chceme předvést dobrý fotbal a dobře reprezentovat náš klub. Pokud se to povede, budu spokojený bez ohledu na výsledek."
     
    Marta Unzué, kapitánka ženského týmu Barcelony: "Zítřejší zápas bude velmi vyrovnaný, ale stejně jako říkal trenér, jsme sem přijeli ukázat svůj fotbal a věřím, že postoupíme."
     
    Xavier Llorens, trenér ženského týmu Barcelony: "Jsem velmi rád, že můžu být tady v Praze. Je to krásné město, několikrát v minulosti jsem tu už byl. Věříme, že postoupíme, víme, že to bude těžký zápas, ale přijeli jsme ukázat svoji hru.
     
    Za Barcelonu se tiskové konference zúčastní trenér Xavier Llorens a kapitánka Marta Unzué.
     
    Oproti původním plánu začne tisková konference Barcelony s půlhodiný zpožděním, tedy od 17:00.
     
    V Lize mistrů ovšem hráčky katalánského kluby na výraznější úspěch čekají. Jejich první účast v sezoně 2012/13 skončila v prvním kole na Arsenalu, o rok později už došly do čtvrtfinále. Po vyřazení dánského Bröndby a švýcarského Zürichu však nestačily na německý Wolfsburg, pozdějšího vítěze soutěže.
     
    První titul získal ženský tým Barcelony teprve v roce 2012, od té doby ovšem k poháru ženské Primera Division nikoho nepustil. Drží tak hattrick po sobě jdoucích titulů.

    Ondřej Voska