TK Svazu lyžařů ČR k plánům pro sezonu 2014/15 (kon.) | TK po zasedání výkonného výboru FAČR (kon.)
Tisková konference ženského týmu SK Slavia Praha (kon.) | Tisková konference ženského týmu FC Barcelona (kon.)
konec
Tisková konference po zasedání výkonného výboru FAČR

Úterý 07.10.2014, 13:30Tiskové konference
     
    Tisková konference je u konce. Děkuji za pozornost, mějte hezký zbytek dne! (14:07:39)
     
    Miroslav Pelta na otázku, zda hodlá nějak přítomnost Michela Platiniho využít ku prospěchu českého fotbalu: Spíš bychom ho rádi využili až příští rok v průběhu turnaje. Byli bychom rádi, kdyby byl u otevření nového centra FAČR, které se na Strahově buduje. Pro náš fotbal je významná už samotná událost.
     
    Miroslav Pelta k losování ME do 21 let a přítomnosti Michela Platiniho v Praze: Mistrovství Evropy do 21 let pro nás bude obrovskou událostí. Na los dorazí také pan Platini a skupina lidí, kteří mají šampionát na starosti. Los proběhne v hotelu Clarion a večeře na Pražském hradě, což je podle mého názoru důstojné místo pro takovou událost.
     
    Miroslav Pelta dodává zajímavost: Mimochodem, předsedou fotbalového svazu je ministr obrany.

    Na to jeden z novinářů zareagoval větou, že budou teda hodně bránit, což místní novináře rozesmálo.
     
    Miroslav Pelta ohledně asijských soupeřů ve skupině: Nic zvláštního v tom nevidím. Turecko je tradiční fotbalová země s parádní atmosférou, kde nás nečeká nic lehkého. Poté letíme do Kazachstánu, což je fotbalově rozvojová země. Hraje se na umělé trávě a místní podmínky nebudou příjemné pro nikoho.
     
    Miroslav Pelta na otázku, zda ho překvapuje nějaké z vybraných měst: Nepřekvapuje, možná trochu Ázerbajdžán. Jedna ázerbajdžánská firma se stala partnerem UEFA, ale tím nechci říct, že to má nějakou souvislost. Věřím, že to bude povedený šampionát.
     
    Miroslav Pelta o potenciálních šancích na pořádání ME 2020: Jelikož patřím mezi členy komise národních asociací, tak vím, že by Praze hodně lidí fandilo. Jedná se o krásné město s parádní infrastrukturou. Kdybychom měli stadion, tak by podle mě byla velká pravděpodobnost, že uspějeme.
     
    Ondřej Lípa k průkazům identity: Rád bych řekl jednu vložku ke zmíněným kartám. V Turecku průkazy identity zavedli také a náhle jim na stadionech ubyly dvě třetiny fanoušků. Řada dalších zemí se s podobným problémem potýká také a samozřejmě to přináší vlnu nevole. Nejsme jediní, kdo tento problém řeší.
     
    Miroslav Pelta o bezpečnostních kamerách na stadionech, které by měly být jednotné pro všechny prvoligové stadiony: Byli bychom rádi, kdyby se nám podařilo zajistit kamerový systém na všech prvoligových stadionech. Samozřejmě víme, že několik klubů už to vyřešilo individuálně jako například Plzeň.
     
    Miroslav Pelta k náročnosti programu posledních dnů: Zasedání bylo velmi rychlé, protože se blíží kvalifikační zápasy a zítra odlétáme, takže jsem byli rychle hotoví.
     
    Miroslav Pelta o českých sudích v mezinárodních soutěžích: Na naše rozhodčí, kteří pískají mezinárodní zápasy a evropské soutěže, mám pozitivní ohlasy. Na listině UEFA je několik českých sudích a jsme rádi, že máme rozhodčího v Lize mistrů.
     
    Miroslav Pelta společně s Ondřejem Lípou k listině rozhodčích, kam přibylo několik nových asistentů: Mezi hlavními arbitry zůstaly ověřené tváře. Jsou to kvalitní rozhodčí, kteří řídí mezinárodní zápasy. Nová jména jsou mezi asistenty.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:30.

    Daniel Ryl