Irsko – Gibraltar 7:0 (kon.) | Skotsko – Gruzie 1:0 (kon.) | Rumunsko – Maďarsko 1:1 (kon.)
Arménie – Srbsko 1:1 (kon.) | Polsko – Německo 2:0 (kon.) | Finsko – Řecko 1:1 (kon.)
Sev. Irsko – Faerské ostrovy 2:0 (kon.) | Albánie – Dánsko 1:1 (kon.)
konec
Finsko
1:1 (0:1)
Řecko
Sobota 11.10.2014, 20:45 • Olympic Stadium, Helsinki, Finsko. • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
    Pohjapalo a jeho nůžky
     
    89
    Joel Pohjapalo málem odšpuntoval finskou radost, když zastříhal v prostoru penaltového puntíku na nůžky a jen těsně minul pravou tyč branky Orestise Karnezise.
     
    88
    Poslední střídání v týmu Suomi. Útočníka Riku Riskiho nahrazuje veterán finského fotbalu Teemu Tainio.
    Kapitán Torosidis trefil přesně střed postoj Mäenpääho
     
    86
    Torosidis se před vápnem z levé strany odvážil ke střele, kterou však lehce lapí Niki Mäenpää.
     
    84
    Poslední střídání v řeckém týmu. Stefanos Athanasiadis přepouští své místo v útoku Konstantinosovi Mitroglumu.
     
    84
    Ve stejném čase dostávají žlutou kartu Niki Mäenpää, gólman Finska, a Joannis Maniatis, řecký záložník, zřejmě za vzájemné vyříkávání si výrazů. Na kávu se rozhodně nezvali.
     
    82
    Míč se znovu po odrazu dostal k řeckému hráči, tentokrát k Panagiotisovi Tachtsidisovi, který se pokoušel z pětadvaceti metrů ze středu zakroutit míč k pravé tyči Mäenpää, ale zhruba o pět metrů minul tyčku.
     
    81
    Místo Nikolaouse Karelise, útočníka hostí, přichází na plac na posledních deset minut legenda Řeckého fotbalu Georgios Samaras.
     
    76
    Samaris to udělal nejhůř, jak mohl, protože pouze nastřelil zeď a rázem je tu rychlý kontr Finska.
     
    74
    Tim Sparv si počínal proti Andreasu Samarisovi nedovoleně a nejenže dostává žlutou kartu, ale Řecko bude navíc mít přímý volný kop zhruba pětatřicet metrů od branky Mäenpää.
     
    71
    Samarisův roh našel přesně hlavu Sokratise Papastathopoulose, jenž hlavičkoval přesně do míst, kde stál Niki Mäenpää. Ten ukrývá mí do svých rukavic.
     
    70
    Dvojité střídání, na každé straně jedno. Joel Pohjapalo jde do útoku místo Teemu Pukkiho a zároveň obranu Řecka posiluje Vangelis Moras místo Charise Mavriase.
    Jarkko HURME - 1:1
     
    55
    Finsko právě vstřelilo branku!
    je tady to, co jsem říkal. Řekům se nevyplácí pasivita. Míč se před vápnem odrazil k Hämäläinenovi, který jej poslal do vápna, kde balon propadl k JARKKO HURMEMU. Obránce domácích nedal gólmanu Karnezisovi šanci a trefuje se podél jeho pravé ruky! Asistence: Kasper Hämäläinen.
    Ring protáhl Karnezise
     
    48
    Ring z pravé strany otestoval tvrdou ranou pozornost Karnezise, který vyráží jeho pokus na rohový kop. Toto byl dobrý zákrok gólmana Řecka a neméně špatná střela Alexandera Ringa.
     
    46
    Perparim Hetemaj je poměrně jasně střídán, protože po jeho projevu a žluté kartě v první půli hrozilo jeho vyloučení. Na jeho místo nastupuje Kasper Hämäläinen.
     
    40
    Roman Jerjomenko se s ničím nepáral, třicet metrů od branky Karnezise vyslal ránu na řeckou branku a gólman hostí jen kontroloval, jak míč prolétl nad jeho horní tyčí.
     
    28
    Zasloužená žlutá karta pro Nikolaose Karelise, který si v hlavičkovém souboji doslova osedlal Jarkka Hurmeho. Ač se to Claudio Ranierimu příliš nelíbí, tento výrok sudího je správný.
    Nikolaos KARELIS - 0:1
     
    24
    Řecko právě vstřelilo branku!
    NIKOLAOS KARELIS mrazí nadšení nejen finských hráčů, ale také fanoušků, když mu Tachtsidis přiťukl míč na vápno a Karelis vzápětí střelou plnou vitamínů zamířil přesně k levé tyči. Mäenpää se po míčí natahoval marně, finský gólman toho moc neviděl. Asistence: Panagiotis Tachtsidis.
     
    22
    Hlavní sudí udílí u rohového praporku žlutou kartu Torosidisovi za protesty. Nutno však podotknout, že oprávněné, protože loket Perparima Hetemaje zasáhl hlavu Konstantinose Manolase a Hetemaj může být rád, že nejde ven.
     
    13
    Perparim Hetemaj poblíž půlící čáry pořádně zabrousil, to se tedy musí nechat. Nejprve si pořádně přejel Charise Mavriase a poté předvedl ukázkovou kosu na Loukase Vyntru, což už hraničilo s trpělivostí hlavního sudího, který mu ukazuje žlutou kartu.
     
    2
    Obrovská šance domácích. Po centru Riskiho se na hranici penalty uvolnil Tim Sparv, který vystřelil s těsně minul levou tyčku branky Orestise Karnezise.

    Tomáš Lysý

    Branky: 55. Hurme (Hämäläinen) – 24. Karelis (Tachtsidis)

    Karty:   13. Hetemaj (FIN), 74. Sparv (FIN), 84. Mäenpää (FIN) – 22. Torosidis (GRE), 28. Karelis (GRE), 84. Maniatis (GRE)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:6.
    Finsko: Mäenpää – Arkivuo, Toivio, Moisander (C), Hurme – Ring, Sparv, Hetemaj (46. Hämäläinen) – Jerjomenko, Riski (88. Tainio) – Pukki (70. Pohjanpalo).
    Náhradníci: Joronen, Hradecky – Ojala, Uronen, Sorsa, Hämäläinen, Mattila, Kauko, Pohjanpalo, Markkanen, Lampi, Tainio.

    Řecko: Karnezis – Vyntra, Papastathopoulos, Manolas, Torosidis (C) – Samaris, Tachtsidis, Maniatis – Karelis (81. Samaras), Athanasiadis (84. Mitroglu), Mavrias (70. Moras).
    Náhradníci: Glykos, Kapino – Moras, Mantalos, Fortunis, Mitroglu, Samaras, Salpingidis, Stafylidis, Skondras, Tziolis, Giannoulis.

    Rozhodčí: David Fernández Borbalán – Raúl Cabanero Martínez, Jorge Canelo Prieto – Roberto Alonso
    bahis siteleri