Austrálie – Rusko 11:9 (kon.) | Německo – Finsko 2:9 (kon.) | Kanada – Dánsko 2:7 (kon.)
Švédsko – Lotyšsko 11:2 (kon.) | Slovensko – Japonsko 9:4 (kon.) | Česko – Norsko 7:6 (kon.)
konec
Německo
2:9 (1:3, 0:2, 1:4)
Finsko
Sobota 06.12.2014, 12:30 • Scandinavium • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
    Tero TIITU - 2:9
     
    54:15
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je TERO TIITU. Asistence: Kailiala. Ten nahrál skvěle Titovi míček před bránu, který měl proti ležícímu Kohlerovi jednoduchou situaci. Trefit odkrytou branku. A to se mu i povedlo. Asistence: Miko Kailiala.
    Jami MANNINEN - 2:8
     
    52:24
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je JAMI MANNINEN. Ten si skvěle naběhl doprostřed hřiště a z půlící čáry prostřelil vše včetně Kohlera. Asistence: Tatu Väänänen.
    Tino von PRITZBUER - 2:7
     
    48:34
    Německo právě vstřelilo branku! Ani ne minutu trvalo Finské šestigólové vedení. Benjamin Borth nahrál TINO VON PRITZBUEROVI, který snížil ranou z velké vzdálenosti na 7:2. Asistence: Benjamin Borth.
    Eemeli SALIN - 1:7
     
    47:35
    Finsko právě vstřelilo branku! Risto Tollikko nahrál EEMELI SALINU a ten krásnou ranou zvyšuje na 7:1. Asistence: Risto Tollikko.
    Tero TIITU - 1:6
     
    40:42
    Finsko právě vstřelilo branku! TERO TIITU využívá přesilové hry a střílí šestou branku Finů. Asistence: Miko Kailiala.
    Nico SALO - 1:5
     
    29:15
    Finsko právě vstřelilo branku! NICO SALO po výtečné přihrávce Eemeli Salina střílí pátý gól do Německé branky. Asistence: Eemeli Salin
    Mikael LAX - 1:4
     
    25:28
    Finsko právě vstřelilo branku! MIKAEL LAX počkal, až si jeden z obránců Německa položí na zem a vystřelil. Jeho střela prostřelila vše, včetně Kohlera. Asistence: Miko Kailiala.
    Dominic MUCHA - 1:3
     
    18:01
    Německo právě vstřelilo branku! Jen necelou minutu vydrželo Finům tříbrankové vedení. DOMINIC MUCHA vzal otěže do svých rukou a krásnou ránou snižuje. Bez asistence.
    Rckie HYVÄRINEN - 0:3
     
    17:11
    Finsko právě vstřelilo branku! RICKIE HYVÄRINEN dává svůj druhý gól v utkání a Risto Tollikko si připisuje třetí asistenci.
    Jami MANNINEN - 0:2
     
    06:12
    Finsko právě vstřelilo branku! JAMI MANNINEN využívá tlaku aktivnějších Finů a dává druhou branku. Asistence: Risto Tollikko.
    Rickie HYVÄRINEN - 0:1
     
    01:45
    Finsko právě vstřelilo branku! Tak to je velmi rychlý úvod do zápasu z pohledu Finska. RICKIE HYVÄRINEN se krásně otočil s míčkem a prostřelil všechno včetně brankáře Kohlera. Asistence: Risto Tollikko.

    Josef Zdobinský

    Branky a nahrávky: 19. Mucha, 49. Pritzbuer (Borth) – 2. Hyvärinen (Tollikko), 7. Manninen (Tollikko), 18. Hyvärinen (Tollikko), 26. Lax (Kailiala), 30. Salo (Salin), 41. Tiitu (Kailiala), 48. Salin (Tollikko), 53. Maninnen (Väänänen), 55. Tiitu (Kailiala)


    Německo: Kohler (Dietz) – Siede, Bottcherl, Falkenberger, D. Mucha, M. Mucha – Gysin, Bass, Herlt, Burmeister, Wenning – Ibold, Huhler, Borth, von Pritzbuer, Broker – Hoidis, Schuschwary.
    Finsko: Ikonnen (Kosonen) – Lamminen, Kivilehto, Kukkola, Kapanen, Moilanen – Salo, Töllikkö, Hänninen, Salin, Hyvärinen – Lax, Stenfors, Kohonen, Tiitu, Kailiala – Väänänen, Koskelainen, Manninen.

    Rozhodčí: Daniel Skoog, Ola Hamberg