Slovensko – Korea 15:2 (kon.) | Norsko – Estonsko 4:2 (kon.) | Japonsko – USA 1:9 (kon.)
Česko – Švýcarsko 2:2 (kon.) | Rusko – Kanada 8:9 (kon.) | Lotyšsko – Německo 5:3 (kon.)
konec
Japonsko
1:9 (0:5, 0:0, 1:4)
USA
Pondělí 08.12.2014, 13:30 • Lisebergshallen Arena, Švédsko • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
    Robin BROWN - 1:9
     
    58:18
    USA právě vstřelilo branku!
    Hansen se rozběhl od půlící čáry a když nebyl nikým atakován, přihrál na vedle sebe stojícího ROBINA BROWNA, který střelou k pravé tyči překonal Higučiho. Asistence: Mattias Hansen.
    Alexander MCVEY - 1:8
     
    54:36
    USA právě vstřelilo branku!
    Hansen proběhl od mantinelu až před branku, kde pouze přiťukl míček na hůl ALEXANDERA MCVEYE, kterému stačilo vyslat střelu na bránu, aby skončila za zády Higučiho. Asistence: Mattias Hansen.
    Michael BINDER - 1:7
     
    53:18
    USA právě vstřelilo branku!
    McVey držel míček u mantinelu, dokud mu na druhou stranu hrací plochy nedoběhl MICHAEL BINDER, který se nerozmýšlel a z nápřahu poslal míček na bránu. V tu chvíli měl Higuči zykrytý výhled vlastním spoluhráčem a míček se tak dostal až do sítě Japonska. Asistence: Alexander McVey.
    Ičiro UEDA - 1:6
     
    49:46
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Přeci jen se Japonci dočkávají minimálně čestné branky. Nišiiho střelu vyrazil Glanzmann pouze před sebe, kde se ho snažil ve spolupráci se svým obráncem dostat znovu pod kontrolu, jenže mezi ně šikovně vložil hůl IČIRO UEDA a míček si našel cestičku do brány. Asistence: Rjota Nišii.
    Stefan ZIMMEMANN - 0:6
     
    49:03
    USA právě vstřelilo branku!
    Ve chvíli, kdy vyslal Andersson střelu na bránu, se před brankou Japonska zjevil STEFAN ZIMMEMANN, který s hokejkou mezi nohama dokázal usměrnit míček za záda Higučiho. Asistence: Jesse Andersson.
    Marc FISCHER - 0:5
     
    19:46
    USA právě vstřelilo branku!
    K vyražené střele Browna se před bránou dostal MARC FISCHER, který nejprve z forhendové strany promáchl, aby o několik chvil později přeci jen zakončil bekhendem. Míček skončil v síti, i když Higuči ležel u levé tyče. Asistence: Robin Brown.
    Ryan WINKLER - 0:4
     
    19:29
    USA právě vstřelilo branku!
    Využitá přesilová hra! Förare si s Länzlingerem dvakrát vyměnil míček, aby nakonec putoval míček do předbrankového prostoru, kde byl dostatečně agilní RYAN WINKLER který už si v této pozici věděl rady se zakončením. Asistence: Fabian Länzlinger.
    Mattias HANSEN - 0:3
     
    07:56
    USA právě vstřelilo branku!
    Američané drželi míček velmi dlouho za bránou Japonska na holi Rüegga. Ten několikrát naznačil přihrávku, dokud nepřiběhl na pomoc MATTIAS HANSEN, na kterého už přihrávku opravdu nasměřoval. Hansenovi už stačilo pouze vystřelit z první do pravého horního růžku brány. Asistence: Maurin Rüegg.
    Stefan ZIMMERMANN - 0:2
     
    03:38
    USA právě vstřelilo branku!
    Američané sehráli učebnicově přechod do protiútoku. Míček se od hole Förareho dostal do středu hřiště na hůl Ryana Winklera, který postrčil do strany ještě na lépe postaveného STEFANA ZIMMERMANNA, pro kterého nebyl problém trefit míček do odkryté brány. Asistence: Ryan Winkler.
    Michael BINDER - 0:1
     
    01:09
    USA právě vstřelilo branku!
    Aa rozehrál velmi rychle od mantinelu standardní situaci a Japonci v tu chvíli nebyli ještě seřazeni do své formace. Střela MICHAELA BINDERA ze středu hřiště skončila za zády Hugčiho. Asistence: Randall Aa.

    Josef Cestr

    Branky a nahrávky: 50. Ueda (Nišii) – 2. Binder (Aa), 4. Zimmermann (R. Winkler), 8. Hansen (Rüegg), 20. R. Winkler (Länzlinger), 20. Fischer (Brown), 50. Zimmemann (Andersson), 54. Binder (McVey), 55. McVey (Hansen), 59. Brown (Hansen)


    Japonsko: Higuči (Jagju) – Šiba, Kimura, Cudome, Jamašita, Watabe, Terada – Macuura, Kurata, Akagami – Macuba, Hirokawa, Ueda – Šimada, Kuraba, Nišii – Iwasaki, Išikawa, Kano
    USA: Glanzmann (Frank) – Länzlinger, Andersson, Binder, Rüegg, P. Winkler, Möri, Webb – Förare, R. Winkler, Zimmermann – Aa, Hansen, McVey – Brown, Vähä-Vahe, Fischer – Patel, Torretta

    Rozhodčí: Bjørn Aksel Henriksen, Jan Magnar Ingebrigtsli (oba NOR)

    Diváci: 146