Mezinárodní turnaj fotbalových internacionálů (kon.)
konec
Liveblog - Mezinárodní turnaj fotbalových internacionálů

Pátek 26.12.2014, 10:00 • Arena Sparta (Podvinný mlýn, Praha) • Fotbalové události
    Pohledem na vítěze letošního ročníku turnaje fotbalových internacionálů - Slavii Praha - se s vámi z Areny Sparty na Podvinném mlýně loučíme a přejeme hezký zbytek večera.
     
    Nejlepším brankářem se stal Radek Černý, který inkasoval během celého turnaje pouhé čtyři branky. Nejlepším střelcem je Jakub Slunéčko z Bohemians se sedmi nastřílenými góly! (17:46:53)
     
    Slavia Praha – Sparta Praha 3:1 (0:0)
    Branky: 18. Veselý, 18. Skácel, 23. Jindráček – 23. Kincl.
     
    Slavia Praha získala historicky desátý titul na mezinárodním vánočním turnaji internacionálů. Spartu porazila ve finále 3:1!
     
    Marek Kincl ale vzápětí snižuje opět na rozdíl dvou branek! Kontaktní gól měl na kopačce chvíli poté Lukáš Zelenka, Radka Černého ale nepřekonal.
     
    Jaromír Jindráček zřejmě definitivně rozhoduje! Slavia vede díky jeho přesné trefě už 3:0!
     
    František Koubek měl hned několik příležitostí k tomu, aby navýšil vedení Slavie. Daniel Zítka ale za svá záda třetí míč nepustil, letenští tak mají stále šanci zápas zdramatizovat.
     
    Rudolf Skácel vzápětí navyšuje vedení červenobílých! V 18. minutě finále vedou slávisté 2:0!
     
    Patrik Berger dostal míč od pravé strany do středu na Ivo Ulicha, který jej z prvního doteku posunul k Františku Veselému, který poprvé překonal Daniela Zítku! Slavia vede ve finále 1:0!
     
    První poločas finálového zápasu gól nepřinesl. V závěru poločasu mohl udeřit opět Vladimír Šmicer, chyby v rozehrávce ale využít nedokázal.
     
    V polovině prvního dějství svítí na ukazateli skóre stále dvě nuly. V dresu Sparty minul Černého branku Lukáš Zelenka. Na druhé straně vychytal Vladimíra Šmicera Daniel Zítka.
     
    Pokud sešívaní vyhrají i tento zápas. Získají pro červenobílé barvy již historicky desátý titul, sparťané zase obhajují vítězství z loňského roku, kdy si ve finále poradili s Tatranem Prešov.
     
    V předehře silvestrovského derby, jež se uskuteční v poslední den roku v tréninkovém centru Slavie v Edenu, začali aktivněji sparťané. Střelu Marka Kincla ovšem Radek Černý vytáhl mimo tři tyče.
     
    Před námi je již vrchol celého turnaje. Finálový souboj mezi Slavií a Spartou. Zatímco sešívaní prošli celým turnajem bez jediné ztráty, Sparta ve skupině podlehla nakonec čtvrté Dukle.
    Bronzové medaile získali fotbalisté Bohemians.
     
    „Klokani“ oslavují bronzové medaile. Ke dvěma stříbrným medailím přidávají hráči Bohemians při dvacátém ročníku tradičního vánočního turnaje umístění na třetím místě. Dvěma góly se na konečném vítězství 3:2 nad Duklou podílel zatím nejlepší střelec turnaje Jakub Slunéčko.

    Dukla Praha – Bohemians 2:3 (1:2)
    Branky: 4. Vízek, 18. Vít – 1. a 11. Slunéčko, 10. Bouška.
     
    Marek Vít z Dukly snížil dvě minuty před koncem zápasu o 3. místo na 2:3!
     
    Jakub Slunéčko odskočil v tabulce střelců prešovskému Luboši Puhákovi. Druhým gólem do sítě Dukly se na čele seznamu kanonýrů osamostatnil se sedmi góly na kontě.
     
    O gól lépe jsou na tom po prvním poločasu souboje o 3. místo fotbalisté Bohemians. Na brzký gól Jakuba Slunéčka sice dokázal zareagovat vyrovnáním Ladislav Vízek. V samotném závěru prvního dějství však vrátil vedení vršovickým Pavel Bouška.
     
    Rozehráno již bylo také utkání o 3. místo mezi Duklou a Bohemians. Do zápasu vstoupili lépe „Klokani“, které po deseti sekundách hry poslal do vedení Jakub Slunéčko.
     
    V penaltách byla šťastnější Sparta, které rozstřel vyhrála 2:1. Rozhodující pokutový kop v dresu letenských proměnil Marek Kincl. V zápase o třetí místo se tak utká Dukla s vršovickou Bohemkou, ve finále se utkají pražská "S" – Slavia a Sparta.
     
    Krásný semifinálový zápas mezi Spartou a Bohemians skončil remízou. Skóre se přelévalo ze strany na stranu a penaltový rozstřel nakonec zajistil dvě vteřiny před koncem zápasu vyrovnávajícím gólem na 4:4 sparťan Jiří Novotný!

    Sparta Praha – Bohemians 4:4 (1:1)
    Branky: 3. a 20. Novotný, 13. Kincl, 16. Bouška (vl.) – 4. Bouška, 13. Jiráň, 17. Slunéčko, 18. Hruška.
    Po prvním poločasu druhého semifinále hraje Sparta s Bohemians nerozhodně. Na úvodní branku Jiřího Novotného odpověděl vršovický Lukáš Bouška.
     
    Oba soupeři se v semifinále utkali již minulý rok. Tehdy Sparta vyhrála 3:2, když se dvakrát prosadil Stracený a jednou Lokvenc. Za „Klokany“ výsledek korigovali Mojžíš a Slunéčko.
     
    Ve druhém semifinále se proti sobě postaví obhájce loňského prvenství a vítěz skupiny B Sparta Praha a další vršovický celek – Bohemians. „Klokanům“ k postupu stačila jediná výhra ve skupině, proti Plzni však zelenobílí vyhráli 8:1.
     
    Slavia je prvním letošním finalistou poté, co si v semifinále poradila s pražským rivalem z Julisky. Sešívaným vyšel závěr prvního dějství, kdy během tří minut nasázeli tři góly. Dukla zdramatizovala zápas brankami Josefa Němce a Ladislava Vízka, na víc už se ale nezmohla, na dvacátém ročníku turnaje internacionálů si tak armádní klub zahraje o třetí místo.

    Slavia Praha – Dukla Praha 3:2 (3:0)
    Branky: 7. Jindráček, 9. Skácel, 10. Koubek – 11. Němec, 20. Vízek.
     
    Gól Jaromíra Jindráčka zlomil počáteční odpor Dukly a ještě do přestávky navýšili vedení červenobílých Rudolf Skácel a František Koubek. Slavia se blíží mílovými kroky do finále!
     
    Dukla je zatím Slavii v celém turnaji nejvyrovnanějším soupeřem. Před malou chvílí zachránilo Radka Černého břevno, když se po krásné kombinační akci prosadil ke střele Jiří Trojan. Sešívaní ale naplnili nepsané pravidlo "nedáš, dostaneš" a po skvělé práci Vladimíra Šmicera je poslal do vedení nekrytý Jaromír Jindráček.
     
    Začalo první semifinále mezi Slavií a Duklou. Minulý rok se přitom oba týmy utkaly v čestném souboji o sedmé místo. Z vítězství se tehdy radovali červenobílí, kteří armádní klub porazili 4:0.
     
    Penaltové drama nakonec rozhodl až v desáté sérii Miloš Jakubík a pro Tatran Prešov získal na dvacátém ročníku turnaje internacionálů 5. místo!
     
    První penaltový rozstřel nabídne zápas o 5. místo mezi Umbro týmem a Prešovem. Stejně jako na loňském turnaji se tato mužstva rozešla smírně. Za Umbro zářil Michal Horňák, který se trefil hned třikrát, za hosty se dvakrát prosadil Luboš Puhák, který je s šesti góly v čele tabulky střelců.

    Umbro – Tatran Prešov 4:4 (2:3)
    Branky: 6., 8. a 16. Horňák, 17. Siegl – 2. Makara, 7. Puhák, 8. Ščasný
     
    Na programu je utkání o 5. místo, které proti sobě svede tým Umbro a Tatran Prešov. Obě mužstva ve skupině jednou zvítězila, Prešov si k výhře nad Brnem připsal ještě remízu s postupující Duklou.
     
    První výhrou na turnaji si Zbrojovka Brno zajistila sedmé místo. Loňští bronzoví medailisté z Plzně tak v letošním ročníku obsadili až poslední místo.

    Viktoria Plzeň – Zbrojovka Brno 2:6 (1:1)
    Branky: 4. a 16. Vlček – 8. a 17. Břežný, 11. Švancara, 14. Kore, 18. a 20. Valnoha
     
    Před malým okamžikem v hale na Podvinném mlýně začal první zápas o umístění. O sedmé místo hrají hráči Viktorie Plzeň a Zbrojovky Brno. Zatímco Plzeňští už v turnaji jednou vyhráli, Zbrojovka si ve skupině B připsala jediný bod za remízu s Duklou.
     
    Zápasy ve skupinách jsou minulostí. Následovat budou boje o sedmé a páté místo, po nichž už přijde na řadu vrchol celého turnaje. Semifinálové zápasy a následné rozuzlení turnaje v podobě zápasu o třetí místo a finále.

    O 7. místo: Viktoria Plzeň – Zbrojovka Brno
    O 5. místo: Umbro – Tatran Prešov
    Semifinále 1: Slavia Praha – Dukla Praha
    Semifinále 2: Sparta Praha – Bohemians
     
    Konečná podoba tabulky skupiny B:

    1. Sparta Praha 11:8 6 b.
    2. Dukla Praha 8:6 5 b.
    3. Tatran Prešov 5:7 4 b.
    4. Zbrojovka Brno 6:9 1 b.
     
    Sparta si zajistila postup z prvního místa a v semifinále narazí na Bohemians! Hvězdou zápasu byl Boris Kočí, který hattrickem během druhého poločasu zlomil odpor brněnské Zbrojovky, ta končí ve skupině B na posledním místě.

    Sparta Praha – Zbrojovka Brno 5:3 (2:1)
    Branky: 1. Kincl, 5. Zelenka, 12., 18. a 20. Kočí – 2. Dostálek, 8. Břežný, 19. Švancara.
    Jozef Chovanec v lítém souboji s Lukášem Doškem. Umbro tým si zahraje o páté místo, Slavia naopak míří za svým historicky desátým titulem na vánočním turnaji internacionálů!
     
    Cestu za postupem z prvního místa zahájila proti Zbrojovce Brno pražská Sparta. Po pěti minutách zatím letenští vedou nad moravským soupeřem 2:1.
     
    Konečná podoba tabulky skupiny A:

    1. Slavia Praha 15:1 9 b.
    2. Bohemians 9:6 3 b.
    3. Umbro 6:11 3 b.
    4. Viktoria Plzeň 5:17 3 b.
     
    Slavia si poradila i v posledním utkání skupiny A, když jednoznačně přehrála Umbro tým výsledkem 6:1! Do semifinále doprovodí sešívané jejich vršovický rival Bohemians, který má při rovnosti bodů na druhém místě nejlepší skóre.

    Slavia – Umbro 6:1 (2:0)
    Branky: 10. Koubek, 10. a 20. Šmicer, 11. Skácel, 13. Berger, 19. Veselý – 16. Obajdin.
     
    Poprvé na turnaji inkasoval branku Radek Černý ze Slavie, z otočky jej překonal Josef Obajdin z Umbro týmu!
     
    Umbro ztrácí po přestávce na Slavii dvě branky. Dlouho bezbrankové skóre zlomili až v poslední minutě úvodního dějství červenobílí František Koubek a Vladimír Šmicer.
     
    Jistotu postupu už mají také fotbalisté Slavie. Ti zatím na turnaji ještě neinkasovali a po skalpech Plzně a Bohemians na ně čeká poslední zápas ve skupině A proti Umbro týmu. Tým okolo Jiřího Štajnera nebo Horsta Siegla musí k jistotě postupu do semifinále získat proti sešívaným alespoň bod.
     
    Pro Duklu to znamená jistý postup mezi nejlepší čtyři týmy turnaje, Tatran musí ještě čekat na výsledek posledního utkání skupiny B mezi Spartou a Brnem.
     
    V souboj dvou střelců se změnil zápas Prešova s Duklou. Pražané slovenskému soupeři dvakrát odskočili zásluhou Davida Zoubka, skóre však pokaždé rychle srovnal Luboš Puhák, a tak se obě mužstva rozešla smírně.

    Tatran Prešov – Dukla Praha 2:2 (1:1)
    Branky: 5. a 20. Puhák – 4. a 18. Zoubek.
     
    Jistotu postupu si zajistí vítěz dalšího zápasu skupiny B. Zatím neporažená Dukla hraje s Tatranem Prešov, který po úvodní porážce od Sparty porazil o gól Zbrojovku Brno.
     
    Překvapivě jednoznačný průběh měl souboj Vitktorie Plzeň a Bohemians. Zelenobílí svého soupeře zničili osmi góly! Hvězdou zápasu byl čtyřgólový Jakub Slunéčko, jenž tak pomohl svému týmu zpět do hry o postup!

    Plzeň – Bohemians 1:8 (0:3)
    Branky: 11. Vaigl – 5., 12., 16. a 19. Slunéčko, 9. Jiráň, 9. Mojžíš, 14. Veselý, 20. Bouška.
     
    Jakub Slunéčko je autorem prvního hattricku v turnaji! „Klokani“ díky jeho další trefě vedou nad Plzní už 6:1!
     
    Repríza loňského souboje o třetí místo, který ovládli Plzeňští, zatím jednoznačně vyznívá pro hráče Bohemians. Ti vedou po první desetiminutovce již 3:0. Seberou „Klokani“ do své kapsy první tři body?
    Viktoria Plzeň v minulém utkání porazila Umbro 4:2. V posledním zápasu ve skupině proti ní stojí hráči Bohemians, kteří jsou naopak jako jediní na turnaji stále bez bodového zisku.
     
    Brno na své první vítězství stále čeká. Tatran Prešov si naopak první tři body do tabulky připsal díky Luboši Puhákovi, který dvěma góly výrazně přispěl ke skalpu Zbrojovky.

    Tatran Prešov – Zbrojovka Brno 2:1 (1:0)
    Branky: 1. a 18. Puhák – 20. Valnoha
     
    Velice vyrovnaný je zatím souboj Zbrojovky Brno a Tatranu Prešov. Jedinou branku obstaral po půl minutě hry Luboš Puhák, v brance slovenského mužstva se opět činí i Rudolf Vaško, nejlepší brankář loňského ročníku vánočního turnaje.
     
    Na první vítězství v turnaji stále čekají hráči Tatranu Prešov a Zbrojovky Brno. Slovenský tým na úvod podlehl pražské Spartě, Brňané si rozdělili po bodu s Duklou Praha. Jejich vzájemný souboj o první tři body v turnaji právě začal!
     
    Plzeňští napravili debakl, který utrpěli v prvním zápasu proti Slavii. Hvězdný Umbro tým porazili 4:2 zejména díky Radku Schweinertovi, jenž v úvodu druhého poločasu zajistil body dvěma rychlými góly!

    Viktoria Plzeň – Umbro 4:2 (2:2)
    Branky: 3. Jindra, 9. Purkart, 13. a 14. Schweinert – 8. Obajdin, 10. Siegl.
     
    Plzeňský Radek Schweinert se stává střelcem 2000. branky v historii vánočních turnajů! Dvěma slepenými góly nyní Západočechy poslal do vedení 4:2!
     
    Horst Siegl před malou chvílí srovnal skóre zápasu s Plzní na 2:2. Pro střelce Umbro týmu to byl již 55. gól ve dvacetileté historii vánočních turnajů internacionálů!
     
    Loňští medailisté z Plzně se chystají na své druhé vystoupení na turnaji. V samotném úvodu turnaje Viktoria vysoko prohrála se Slavií, složí reparát v zápase proti Umbro týmu?
     
    Napínavé a pohledné utkání nakonec vyznělo pro armádní celek, který ve druhém poločase otočil jeho vývoj a vyhrál 4:2. Chvíli před koncem mohli srovnat Lokvenc s Kočím, ale ani jeden míč do brány neprotlačili. V úplném závěru pak přesným lobem z poloviny hřiště pojistil výhru Dukle Martin Lafek.

    Sparta – Dukla 2:4 (1:1)
    Branky: 6. Zelenka, 12. Kincl – 8. Urban, 15. Mráz, 18. Vít, 20. Lafek.
     
    Právě se rozehrálo utkání mezi Spartou a Duklou. Zatímco celek z Letné vstoupil za obhajobou prvenství vítězstvím nad Prešovem 4:1, Dukla remízovala s Brnem 2:2. První šanci zápasu měl Stracený, který jen těsně minul růžek brány armádního celku.
     
    Slavia proplouvá turnajem stále s nulou v kolonce inkasovaných gólů. Na skalp Bohemians ve vršovickém derby stačily sešívaným dvě branky, které svojí výbornou prací zajistil Rudolf Skácel.

    Slavia Praha – Bohemians 2:0 (2:0)
    Branky: 1. Sadílek (vl.), 2. Skácel.
    Obrana Slavie je stále nepokořena. Radek Černý ještě ze své sítě nemusel lovit žádný míč.
     
    Slavia zatím letošnímu turnaji vládne, již po dvou minutách vede nad „Klokany“ z Vršovic 2:0. Svou první branku na turnaji vsítil Rudolf Skácel.
     
    Před námi je vršovické derby mezi Slavií Praha a Bohemians. Sešívaným vyšel ideálně první duel turnaje, když Plzeň deklasovali 7:0. Zelenobílí budou chtít naopak napravit porážku 1:3 s Umbro týmem.
     
    První remíza dvacátého ročníku mezinárodního vánočního turnaje internacionálů se zrodila v utkání Dukly s Brnem. Po čtyřgólovém prvním dějství se v druhé desetiminutovce nikdo neprosadil.

    Dukla Praha – Zbrojovka Brno 2:2 (2:2)
    Branky: 6. Dostálek, 8. Břežný – 4. Lafek, 5. Vít.
     
    Zápas Dukly a Brna zatím přinesl nejgólovější první poločas, Pražané se sice dostali do dvoubrankového vedení, Zbrojovka však skóre rychle srovnala. Na začátku druhého dějství tak platí skóre 2:2.
    Do turnaje vstupuje zápasem proti Dukle Praha také Zbrojovka Brno, kterou opět povede Petr Švancara, nejlepší střelec loňského ročníku.
     
    Umbro tým splnil roli favorita a proti Bohemians zvítězil 3:1. Jeden gól Umbra zajistil i Horst Siegl, který se tak v historické tabulce střelců přiblížil Pavlu Řehákovi. Rozhodující dvě branky však zajistil Jiří Štajner.

    Bohemians – Umbro 1:3 (1:1)
    Branky: 9. Jiráň – 8. Siegl, 12. a 18. Štajner.
    V týmu Umbro letos nechybí ani Jiří Štajner, proti „klokanům“ svůj tým před malou chvílí poslal do vedení 2:1!
     
    Skupina A pokračuje soubojem vršovických Bohemians a Umbro týmu. Za hosty nastupuje i Horst Siegl, druhý nejlepší střelec celé historie turnaje. Na prvního Pavla Řeháka, jenž se už turnaje neúčastní, mu chybí osm branek.
     
    Vyrovnanou bitvu jsme sledovali na úvod skupiny B. Sparťané porazili Prešov až díky drtivému závěru, v němž pomohl dvěma rozhodujícími brankami ke konečnému vítězství 4:1 Marek Kincl.

    Sparta Praha – Tatran Prešov 4:1 (1:0)
    Branky: 1. Stracený, 17. a 18. Kincl, 19. Zelenka – 12. Dvorožňák.
    Jiří Novotný a Albín Mišenčík v souboji o míč v opakovaném finále z loňského roku. Lepší závěr nakonec přinesl body Spartě.
     
    Právě Luděk Stracený si hned v první minutě utkání otevřel svůj střelecký účet. Prešov již se Spartou prohrává 0:1.
     
    Na začátek skupiny B uvidíme opakování loňského finále. Obhájci trofeje ze Sparty zahájí svou cestu turnajem proti Tatranu Prešov, který letenští v posledním utkání posledního turnaje porazili zásluhou dvou branek Luďka Straceného 2:1.
    Na turnaji se v dresu Slavie objevil i Patrik Berger, ačkoliv v předběžné nominaci chyběl.
     
    Slavia rázně vykročila za historicky desátým titulem z vánočního turnaje internacionálů. V úvodním duelu dnešního dne nadělila bezmocným Západočechům sedm branek!

    Slavia Praha – Viktoria Plzeň 7:0 (3:0)
    Branky: 7. a 10. Ulich, 9. Šmicer, 13. Veselý, 15. Koubek, 16. Jindráček, 17. Janoušek.
     
    Zatímco v minulém roce Viktoria Plzeň porazila ve skupině Slavii 3:2, letos na sešívané ztrácí po prvním poločase zápasu už tři branky! Dva góly červenobílých zařídil Ivo Ulich, jednu branku vstřelil po exliverpoolské spolupráci s Patrikem Bergerem Vladimír Šmicer.
     
    První branku letošního ročníku obstaral po elegantní patičce Rudolfa Skácela Ivo Ulich!
     
    Fotbalisté Slavie v týmu s Vladimírem Šmicerem nebo Patrikem Bergerem chtějí napravit neúspěšný rok 2013, kdy se jako nejúspěšnější tým v historii turnaje vůbec umístili až na předposledním místě. V právě probíhajícím utkání je stav stále bezbrankový.
     
    10:00
    Turnaj začíná! Fotbalisté Slavie zahajují letošní ročník mezinárodního vánočního turnaje s Viktorií Plzeň.
     
    Krásné dopoledne z Podvinného mlýna. V Areně Sparta se již za malou chvíli rozehraje dvacátý ročník mezinárodního vánočního turnaje internacionálů a vy můžete být prostřednictvím tohoto exkluzivního liveblogu u toho. Na palubovce se již připravují první dnešní soupeři – pražská Slavia a plzeňská Viktoria.
     
    Systém turnaje

    Turnaje se účastní hráči nad 40 let, přičemž v každém týmu mohou být dvě výjimky fotbalistů nad 35 let. Osm zúčastněných celků bude rozděleno do dvou skupin po čtyřech, dva nejlepší z obou skupin se utkají v semifinálových bojích (vždy první s druhým), později pak ve finále a zápase o bronz. V pořadí třetí týmy ve skupinách se utkají o konečné 5. místo, poslední celky v základních skupinách si pak zahrají o 7. příčku.

    Všechny zápasy se hrají dvakrát deset minut, jen finálové utkání bude trvat celkem o čtyři minuty déle – dvakrát dvanáct minut. Ve vyřazovacích bojích, eventuálně v zápasech o umístění, se v případě remízového stavu rozhodne o vítězi v penaltovém rozstřelu.
    Sparťan Luděk Stracený zvedá pohár pro vítěze loňského ročníku vánočního turnaje. Letenští před rokem ve finále zdolali slovenský Tatran Prešov.
     
    Jubilejní ročník tradiční povánoční fotbalové akce přiláká do Prahy osm týmů složených z fotbalových internacionálů. Vůbec nejúspěšnější je v devatenáctileté historii vánočního turnaje Slavia Praha, jež má na kontě už devět titulů a letos se v jejím dresu představí i vítěz Ligy mistrů z roku 2005 Vladimír Šmicer. Červenobílí se ve skupině A utkají s Viktorií Plzeň, vršovickými Bohemians a hvězdami nabitým Umbro týmem.

    Ve skupině B se představí jediný zahraniční účastník Tatran Prešov nebo třetí nejúspěšnější celek historie turnaje Dukla Praha. S nejlepším střelcem loňského ročníku Petrem Švancarou přicestuje opět Zbrojovka Brno a obhajobu premiérového loňského prvenství zde zahájí Sparta Praha.
     
    Vážené fotbalové fanynky, vážení fanoušci. Vítejte u přenosu z dvacátého ročníku mezinárodního vánočního turnaje internacionálů, který se koná v hale na Podvinném mlýně v pátek 26. 12., na druhý svátek vánoční, od 10 hodin. Přímo z místa vám Onlajny.com budou během celého dne přinášet aktuální informace, zajímavosti a fotografie v exkluzivním liveblogu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.

    FB

    Jiří Čihák

    bahis siteleri