Turné čtyř můstků, Ga-Pa, HS140, kvalifikace Vítěz: Anders Jacobsen (NOR) (kon.)
konec
Turné čtyř můstků, Ga-Pa, HS140, kvalifikace

Vítěz: Anders Jacobsen (NOR)

Středa 31.12.2014, 14:00 • Große Olympiaschanze, Garmisch-Partenkirchen • Turné čtyř můstků
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:45.
     
    Dobrý den, vážení sportovní příznivci. Ještě jednou vítejte u druhého dílu Turné čtyř můstků, které se po větrné loterii v Oberstdorfu přesouvá do Garmisch-Partenkirchenu, kde bude zakončena německá polovina proslulého čtyřdílného závodu. Poslední den v roce je na programu kvalifikace, na Nový rok pak tradiční hlavní závod.
     
    Doufejme, že program v Ga-Pa nenaruší vítr, jako tomu bylo v Oberstdorfu. Nedělní start hlavního závodu byl několikrát odkládán a nakonec za obřích prostojů odskákalo svůj závod jen 11 skokanů, než jury konečně dostala rozum a závod odložila na pondělí. Vítr sice v přeloženém závodě také zlobil, ale nakonec se odskákala celá dvě kola.

    Zaďák ale odvál naději na dobré umístění několika velkým jménům, mj. Gregoru Schlierenzauerovi či Severinu Freundovi, kteří se umístili až ve druhé desítce s obrovskou ztrátou na vítězného Stefana Krafta.

    Stejně tak přišel hned po prvním závodě o naději na výhru v Turné legendární Švýcar Simon Ammann, jenž po dopadu spadl a stále mu tak tato trofej bude v jeho bohaté kariéře chybět.
     
    Průběžné pořadí Turné čtyř můstků po prvním závodě v Oberstdorfu:
    1. Stefan KRAFT (AUT) 291,9 bodů.
    2. Michael HAYBÖCK (AUT) 285 b.
    3. Peter PREVC (SLO) 283,9 b.
    4. Kamil STOCH (POL) 274,9 b.
    5. Andreas KOFLER (AUT) 274,8 b.
    6. Anders FANNEMEL (NOR) 270,7 b.
    7. Roman KOUDELKA (CZE) 265,3 b.
    8. Noriaki KASAI (JPN) 264,3 b.
    9 Daiki ITO (JPN) 262,5 b.
    9. Jernej DAMJAN (JPN) 262,5 b.
    ...
    13. Severin FREUND (GER) 255 b.
    17. Gregor SCHLIERENZAUER (AUT) 247,5 b.
     
    Kvalifikační klání v Ga-Pa čítá přesně 77 skokanů, z nichž první desítka Světového poháru (Hayböck, Fannemel, Koudelka, Prevc, Freund, Kraft, Ammann, Schlierenzauer, Kasai a Damjan) má postup jistý. Zbylých 64 skokanů si to rozdá o 40 volných míst, mezi nimi i tři čeští zástupci – Jan Matura, Jakub Janda a Antonín Hájek, kteří bohužel doplatili v Oberstdorfu na vítr a do hlavního závodu se nekvalifikovali.
     
    Start
    Kvalifikace byla zahájena.
     
    1
    Sebastian Bradatsch si připisuje pouze 100,5 metrů. To je velmi málo od skokana německé národní skupiny.
     
    2
    Paul Winter půjde před svého reprezentačního koletu, 112,5 je přeci jen o něco dále. Ale také Winter asi bude muset na hlavní závod zapomenout.
     
    3
    Martin Hamann neměl štěstí na podmínky. Za bubnem mu fouklo do zad a bylo jasné, že se skokem již nepůjde nic dělat. 98,5 metrů znamená nejkratší skok dnešní kvalifikace. Hamann jde přesto před Bradatsche.
     
    4
    Ani Tim Fuchs nepřekvapil, německá národní skupina zatím neskáče daleko. Je to jen 97 metrů a poslední místo.
     
    5
    Z německé národní skupiny je nakonec nejlepší Karl Geiger, který dopadl na 115 metrů. Bodový součet je jen 89,5, to by také nemělo stačit.
     
    6
    Řecký skokan Nico Polychronidis se prezentoval o pět metrů menším výkonem než Karl Geiger. Ani on na zítřejší závod nezasáhne, 110,5 metrů znamená průběžné třetí míisto.
     
    7
    Ani Manuel Fettner, známé jméno minulosti, nepřekvapil. 111,5 metrů s malými známky od rozhodčích by také stačit nemělo, pro Fettnera to je průběžná čtvrtá pozice.
     
    8
    Nicholas Alexander je celkem spokojen, bodeť by ne. 114,5 rozhodně není vzdálenost, která by měla automaticky stačit na postup, ale Američan jde na první místo. 89,6 bodů znamená vedení o jednu desetinu.
     
    9
    Martti Nomme z Estonska doplachtil na 108,5 metrů, což při současných podmínkách a téměř bezvětří znamená průběžné čtvrté místo.
     
    10
    Seou Choi se do závodu také těžko podívá, je to pouze osm metrů za stometrovou hranici. Neskáče se daleko, to opravdu ne. Korejec nyní jde na šestou pozici.
     
    11
    Marat Žaparov přistál na přesně stometrové hranici a i pro něj závod končí. Osmé místo z jedenácti skokanů.
     
    12
    Daniele Varesco se tentokrát do hlavního závodu také neodstane, 109 metrů řadi Itala na čtvrtou pozici.
     
    13
    Matthew Rowley nezopakuje svůj postup do hlavního závodu v Oberstdorfu, jelikož předvedl krátký skok, pouze 104,5 metrů. Až deváté místo pro Kanaďana.
     
    14
    Italský trenér si poměrně pochvaluje skok Federica Cecona, jenž dává přesně 110 metrů. Známky od rozhodčích jsou však velmi slabé, celkem 46,5 bodů. Čtvrtá pozice.
     
    15
    Daleko nedoletěl ani Siim-Tanel Sammelselg z Estonska, jenž za téměř bezvětrného počasí orazítkoval vzdálenost 104 metrů. Také on může na zítřejsí závdo zapomenout, protože je až jedenáctý.
     
    16
    Konstantin Sokolenko šel na vzdálenost ještě o pět metrů menší než Sammelselg, Kazachstánci trošku fouklo, což znamená předposlední místo.
     
    17
    Gabrielu Karlenovi sice nefouklo, ale že by toho nějak využil, to se rozhodně říct nedá. 102 metrů přis oučtu 65,7 bodů znamená až dvanácté místo.
     
    18
    Reruhi Šimizu rozhodně předvedl delší skok, přece jen Šimizu pamatuje mnohem lepší časy než startovní číslo 18 v kvalifikaci. 111 metrů stačí na průběžné čtvrté místo.
     
    19
    Konečně jsme viděli skok za 120 metrů! Gregor Deschwanden vyloženě ulétl v kontextu předchozích skoků a je to nakonec 124 metrů! Deschwanden jde na jasné první místo s náskokem přes 20 bodů na Alexandera.
     
    20
    Heung-Chul Choi švýcarského skonana nenapodobil, 3x 16x 2x 15,5 při délce přesně 100 metrů znameá až patnácté místo. I Seou Choi je lepší než další skokan s příjmením Choi. Oba Korejce asi zítra neuvidíme.
     
    21
    Manuel Poppinger také rozhodně myslí výš než na pozice, které v současnosti okupuje. Do závodu se však asi také nedostane, 109,5 metrů jej řadí na šestou pozici.
     
    22
    Nicholas Fairall nenapodobil Nicholase Alexandera, který doskočil na 114,5 metrů. Fairall dal přesně 110, ale s větrnou náhradou 6,1 bodů. V tomto kontextu to nebyl špatný skok a znamená pátou pozici.
     
    23
    Ronan Lamy Chappuis šel na 113 metrů, to zas nebyl tak strašný skok, pokud bereme v potaz předchozí "lety". Francouz se řadí na druhé místo a vypadá to, že by mohl kvalifikaci zvládnout.
     
    24
    Naprosto stejnou vzdálenost jako Lamy Chappuis atakoval také Vladimir Zografski. Jenže dostává horší známky od rozhodčích a jde o bod za Francouze na třetí místo.
     
    25
    První polský skokan Alexander Zniszczol šel dál než Lamy Chappuis či Zografski. 116 metrů je dobrý skok a znamená druhou pozici za vedoucím Deschwandenem.
    Alexander Zniszczol
     
    Co na to Antonín Hájek?
     
    26
    Kdepak, Antonín Hájek měl sice štěstí na vítr, fouklo mu zepředu, ale skok hodně pokazil. Jen 107 metrů při odpočtu za dobrý vítr znamená až sedmnáctou pozici. Tondu Hájka neuvidíme ani v hlavním závodě v Ga-Pa.
    Antonín Hájek
     
    27
    Daniel Wenig navazuje na výborné umístění v Oberstdorfu a se svými 120 metry se řadí na druhé místo za Gregora Deschwandena. Němec má dobrou výchozí pozici pro postup z kvalifikace.
     
    28
    Klemens Muranka si může odškrtnout kvalifikaci jako celkem povedenou, i když mohl jít díky silném u přednímu větru dále. Zatím je to třetí místo za 122,5 metrů. Dva skokani musí pokazit, aby šel Muranka do hlavního závodu.
    Klemens Muranka
     
    29
    Ilmir Hazetdinov si připisuje 115,5 metrů, 2x 16,5 a 3x 17 metrů. Rus posílá do zítřejšího závodu také Daniela Weniga.
     
    30
    Dawid Kubacki využil větru proti a předvádí nejdelší skok dnešního dne! 128,5 metrů, 4x 18,5 a jednou 18, to je první místo o 1,4 body před Deschwandena. Pokud polský skokan takhle skočí i zítra, bude jistě nepříjemným soupeřem.
    Dawid Kubacki
     
    31
    Junširo Kobajaši dolétl na 124 metrů a také on dostává vyrovnané známky od sudích – 3x17,5 a 2x 18. Japonsý skokan se řadí na třetí místo před postupujícího Weniga.
     
    32
    Anssi Koivuranta měl dobrou nájezdovou rychlost, 90,8 metrů. Fin sice předvedl jen 121,5 metrů, ale má slušnou naději na postup. Nyní mu patří sedmé místo a potřebuje, aby dva skokané předvedli horší skok.
     
    33
    Doufejme, že horší skok nepředvede Jakub Janda.
     
    33
    A Jandys by měl zítra skákat, snad to tak bude. 120 metrů při horším větru než předchozí skokané je dobrou vizitkou, od sudích dostává v součtku 3x 17 bodů. Je to páté místo a postup do zítřejšího závodu.
    Jakub Janda
     
    34
    Killian Peier měl velké problémy hned na úvod letové fáze, což při dobrém větru (odečítá téměř devět bodů) znamenají jen 115 metrů. Aleksande Zniszczol se může radovat, bude zíta skákat, ztímco u Peiera je to asi utopie.
     
    35
    Michail Maksimočkin o půlmetru nepřekonal stodvacet metrů, vadit mu to však příliš nemusí. Patří mu deváté místo a bude na čekané, protože jistotu zítřejšího závodu má zatím prvních sedm skokanů.
     
    36
    Sami Niemi se příliš nepředvedl, i když asi půjde před Maksimočkina, protože nebude tolik odečítat. 117 metrů, 2x 17 a 3x 16,5 dává dohromady 93,1 a Fin nakonec Rusa těsně neporáží. Za desáté místo posílá do hlavního závodu svého krajana Koivurantu.
     
    37
    Kento Sakujama nemusí čekat, za 123,5 metrů jde jasně dále. Bodový součet 106,3 body jej řadí na průběžné třetí místo.
     
    38
    Thomas Diethart loni odstartoval v Ga-Pa parádní jízdu k vítězství v Turné, vyhrál zde. A potvrzue, že se mu na olympijském můstku daří, protože nyní skáče 126 metrů, což je na jeho letošní výkonnost parádat. Diethartovi patří druhé místo o čtyři desetiny za Kubackým.
     
    39
    Anže Laniška zřejmě zítra neuvidíme, neboť 116,5 při silném předním větru znamená až dvacáté místo. Hned osm skokanů by muselo zkazit, aby zítra Lanišek skákal.
     
    40
    A Lanišek si může hned jednoho odškrtnout, neboť Jan Ziobro dává za stejných podmínek ještě o metr menší skok. Až jednadvacátá pozice.
    Jan Ziobro
     
    41
    Bývalý vítěz Turné čtyř můstků Anders Jacobsen předvedl po všech částech naprosto famózní skok. 139 metrů s výborným telemarkem jej pasuje do role jasného lídra kvalifikace. 3 19, 1x 18,5 a jednou dokonce 19,5, to jsou naprosto zasloužené známky. Jacobsen samozřejmě vede s náskokem téměř 23 bodů.
    Andres Jacobsen
     
    42
    Davide Bresadola předvedl také dobrý skok, 121,5 znamená pohodový postup do zítřejšího závodu. Osmé místo.
     
    43
    Dimitrij Vassiljev chytil druhou mízu. 135,5 je daleko a nevadí ani Vassiljevův špatný styl. 120,9 bodů znamená druhé místo.
     
    44
    Johann Andre Forfang nenapodobil Andersa Jacobsen,a přesto i on zítra nastoupí. 118,5 metrů mu k tomu bez problémů stačí.
     
    45
    Bývalý juniorský šampion Andreas Wank také neměl sebemenší obavy o postup do druhého kola. 122 metrů řadí domácího skokana na devátou pozici a také jej zítra uvidíme.
     
    Kilian Peier byl diskvalifikován kvůli nevyhovující kombinéze. Vadit mu to příliš nemusí, neboť by tak jako tak nepostoupil.
     
    46
    Nejc Dežman se také poměrně předvedl, to je další vydařený skok. 128,5 metrů znamená třetí místo pro slovinského skokana a dobrou výchozí pozici pro zítřejší závod.
     
    47
    Stephan Leyhe se chytil v Engelbergu a od té doby skáče jak protržený. Také v Ga-Pa bude bojovat o body, 121 metrů totiž znamená postup do zítřejšího závodu. Dvanácté místo pro Němce.
     
    48
    Vincent Descombes Sevioe předvedl skok dlouhý 119 metrů a sudí se shodli na tom, že mu dají 17 bodů. Celkový součet 101,8 bodů stačí Francouzi na desáté místo a pohodový postup.
     
    49
    Kamil Stoch je zpět a to v obrovské formě! 4x 17,5 a jednou osmnáct za 126 metrů, to je výborné, výborné. Polák míří na třetí místo a i zítra bude velmi nepříjemným soupeřem.
     
    50
    Phillip Sjöen skočil na naprosto stejnou vzdálenost jako Kamil Stoch. Má o něco lepší bodové známky, ale na druhou stranu neodečítá tolik za vítr. Patří mu čtvrté místo, řadí se o 1,5 bodů za Stocha.
    Kamil Stoch
     
    51
    Daniel Andre Tande měl nepředvedl zrovna dobrý pokus, 120,5 mu však na postup stačí. Zítra ale chytne zřejmě jednoho z těžkých soupeřů, bude startovat na konci prvního kola.
     
    52
    Taku Takeuči vycítil vítr proti a odečítá 8,4 body. Dopadl na 127 metrů a za 3x 18 a 2x 17,5 se řadí na deváté místo. Také japonský skokan naprosto bez problémů jde dále.
     
    53
    Jarkko Määttä to bude mít hodně hodně těžké, Finovi foukl zadní vítr a bude přičítat tři desetiny. 114 metrů znamená 25 místo a s odřenými uši jde dále.
     
    54
    Jan Matura odečítá dokonce dva body za vítr, začal zase foukat zaďák. Honzovi to ale vůbec nevadí, deváté místo mu bude na postup stačit. Průběžné deváté místo.
    Jan Matura
     
    55
    Vladislav Bojarincev už měl zase dobrý vítr, ale šel na menší vzdálenost než Jan Matura. 116 metrů znamená také postup s odřenými uši, je zatím na 26. místě a postupuje ještě skokan na 28. pozici, kde je Ronan Lamy Chappuis. Vladimir Zografski tak stále čeká.
     
    56
    A nedočká se ani nyní, protože Michael Neumayer nedal vzpomenout na žádné komplikace. 123,5 metrů stačí domácímu letci na jedenáctou pozici a bude zítra mezi prvními závodníky prvního kola.
     
    57
    Piotr Zyla jde také bez jakýchkoliv problémů do zítřejší padesátičlenné rundy. 127 metrů byl povedený let, 3x 17,5 a 2x 18 bodů řadí polského skokana na třetí místo před krajana Kamila Stocha.
     
    58
    Ani Matjaž Pungertar nepřipouští žádné komplikace. 126,5 metrů, 3x 17,5 a jednou 18 a 17 dává dohromady 114,4 body. Slovinec odečítal nepatrné množství bodů az vítr a jde na pátou pozici.
    Piotr Zyla
     
    59
    Robert Kranjec téměř napodobuje svého krajana Pungertara. Dolétl sice na vzdálenost o čtyři metry kratší než Pungertar, ale vadit mu to příliš nemusí. Třináctá pozice za Janem Maturou znamená jistotu prvního kola.
     
    60
    Andreas Kofler, pátý muž průběžného pořadí Turné, nepředvedl nikterak dlouhý pokus. Je třeba říci, že mu fouklo do zad, dostává 4,8 bodů za vítr. 116 metrů znamená postup a jednadvacáté místo. No, Kofler asi bude mít zítra rovnocenného soupeře.
    Andreas Kofler
     
    61
    Lauri Asikainen šel o 3,5 bodů dále než Kofler, měl také zadní vítr, i když ne takový jako Kofler, přičítá 3,4 body. Fin je na šestnácté pozici a zítra by měl jít dále.
     
    62
    Marinusi Krausovi se první závod v Oberstdorfu vůbec nepovedl, byl až šestnáctý. Nyní dostává větrnou náhradu 6,1 bodů, což mu vykompenzuje skok o délce 118 metrů. Německý skokan ale rozhodil rukama, vítr ho rozzlobil, chtěl dále. Až šestnácté místo.
     
    63
    Rune Velta nabral poměrně dobrou výšku, což odpovídá dálce jeho skoku. Nor neměl prakticky žádný vítr, dává 128 metrů a řadí se na třetí pozici v kvalifikaci. Zítra bude také hodně nepříjemným soupeřem.
     
    64
    Daiki Ito dopadl ještě o čtyři metry dále než Velta, ale měl výrazný větrný odečet. Nyní však nechápu, proč mu americký sudí dal pouze 16,5 bodů, když odo ostatních dostal 17,5, 19 a 2x 18. Čtvrtá pozice pro Ita.
     
    65
    Werner Schuster, německý trenér, skrývá hlavu v dlaních. Markus Eisenbichler totiž předvedl kraťoučký skok, 113 metrů v bezvětří nebude stačit. A také že nestačí, až 41. pozice a třináctý muž průběžného pořadí Světového poháru zítra skákat nebude.
     
    66
    Tentokrát je Werner Schuster spokojen, protože Richard Freitag předvedl mnohem lepší let než Eisenbichler. 129,5 metrů znamená pro německého skokana druhé místo o 9,6 bodů za Andersem Jacobsenem, který zřejmě dnešní kvalifikaci vyhraje!
     
    67
    Posledním nekvalifikovaným skokanem je Anders Bardal. 125 metrů mu stačí na pohodový postup do zítřejšího závodu, osmá to pozice.
     
    Skokané, kteří nemají jistou zítřejší účast, mají své pokusy za sebou. Ve vedení je zatím Anders Jacobsen. České barvy může těšit, že Jakub Janda a Jan Matura zítra budou, narozdíl od Oberstdorfu, skákat, naopak Antonín Hájek se z kvalifikace znovu do hlavního závodu neprobojoval.
     
    68
    Jernej Damjan předvedl také dobrý skok, 129 metrů řpi známkách 2x 17,5 a 3x 17. Konec skoku sice nebyl nejlepší a Damjan bude odečítat i za vítr, ale je to naprosto klidné sedmé místo.
     
    69
    Před dvaadvaceti lety vyhrál Noriaki Kasai závod v Ga-Pa a nyní nastupuje stále, to je neuvěřitelné. Anders Jacobsen tleská, neboť fenomenální Japonec předvedl 135 metrů a ztratil na dosud vedoucího Nora jen 4,2 body. To je paráda, mistře Kasai.
     
    70
    Gregor Schlierenzauer vynechává dnešní kvalifikaci.
     
    71
    Stejně tai i Simon Ammann, který v Oberstdorfu spadl a nemá naději na výraznější umístění v Turné.
     
    72
    Stefan Kraft, vítěz z Oberstdorfu, letěl také dobře. Odečítá ještě o 1,3 body za vítr více než Kasai, ale skáče o půlmetru méně. Dostává však tři devatenáctky. V celkovém součtku jde o 4,3 body na třetí místo za Jacobsena a Kasaie.
     
    73
    Severin Freund si lehce zpravil chuť po Oberstdorfu. 134 metrů je také parádní výkon, který řadí německého skokana na pátou pozici.
    Severin Freund
     
    74
    Peter Prevc odepsal "jen" 3,9 bodů za vítr. 5x 18,5 při 133,5 metrech dávají slovinskému skokanovi průběžné třetí místo.
    Peter Prevc
     
    75
    Nahoře je připraven Roman Koudelka.
     
    75
    Roman Koudelka skáče výborných 131,5 metrů. 1x 19 a 4x 18,5 při téměř bezvětří, český skokan nedostal přední vítr. I tak to Koudymu stačí na čtvrtou pozici. To je dobré, dobré!
    Roman Koudelka
     
    76
    Anders Fannemel skáče "pouze" na 121 metrů, známky od sudích 3x 17 a 2x 17,5. Vzhledem k tomu, že Fannemel neodečetl vůbec nic za vítr, jde až na devětadvacátou pozici. To je zklamání pro norského skokana.
    Andres Fannemel
     
    77
    Michael Hayböck bez šel bez problémů na 127 metrů a se stejným bodovým součtem jako Rune Velta, 120,3 bodů, se řadí na deváté místo.
    Michael Hayböck
     
    Konec
    Kvalifikace skončila, vyhrál jí Anders Jacobsen.
     
    Kvalifikační klání je za námi, vyhrál jí skokan s číslem 41, který poté nenašel dalších 36 skoků přemožitele. Jde o bývalého vítěze Turné Anderse Jacobsena. Na druhé pozici skončil nestárnoucí japonský letec Noriaki Kasai a dobrou formu z Oberstdorfu potvrdil i Noriaki Kasai.

    Vedoucí muž Turné Stefan Kraft si doskočil na páté místo za čtvrtého Romana Koudelku, kterého v zítřejším závodě doplní další dva čeští skokané – Jan Matura a Jakub Janda.

    Překvapením je, že do zítřejšího závodu se nekvalifikoval mj. třináctý muž průběžného pořadí Světového poháru Markus Eisenbichler.
     
    No tak pozor, Roman Koudelka byl kvůli nevyhovující kombinéze diskvalifikován. V kvalifikaci tak neskončí na čtvrtém místě, ale na 48. pozici, a v KO systému by měl dostat zřejmě Petera Prevce.
     
    Dvojice pro první kolo hlavního závodu v Ga-Pa:
    Marinus KRAUS (GER) – Kento SAKUJAMA (JPN)
    Lauri ASIKAINEN (FIN) – Michael NEUMAYER (GER)
    Junširo KOBAJAŠI (JPN) – Robert KRANJEC (SLO)
    Anders FANNEMEL (NOR) – Taku TAKEUČI (JPN)
    Daniel WENIG (GER) – Jan MATURA (CZE)
    Vincent DESCOMBES SEVOIE (FRA) – Gregor DESCHWANDEN (SUI)
    Daniel- Andre TANDE (NOR) – Thomas DIETHART (AUT)
    Andreas WANK (GER) – Dawid KUBACKI (POL)
    Andreas KOFLER (AUT) – Nejc DEŽMAN (SLO)
    Jakub JANDA (CZE) – Phillip SJÖEN (NOR)
    Stephan LEYHE (GER) – Matjaž PUNGERTAR (SLO)
    Davide BRESADOLA (ITA) – Anders BARDAL (NOR)
    Klemens MURANKA – Kamil STOCH (oba POL)
    Johann Andre FORFANG (NOR) – Jernej DAMJAN (SLO)
    Aleksander ZNISZCZOL (POL) – Piotr ZYLA (POL)
    Anssi KOIVURANTA (FIN) – Daiki ITO (JPN)
    Michail MAKSIMOČKIN (RUS) – Rune VELTA (NOR)
    Sami NIEMI (FIN) – Michael HAYBÖCK (AUT)
    Vladislav BOJARINCEV (RUS) – Dimitrij VASSILJEV (RUS)
    Jarkko MÄÄTTÄ (FIN) – Severin FREUND (GER)
    Ronan LAMY CHAPPUIS (FRA) – Richard FREITAG (GER)
    Vladimir ZOGRAFSKI (BUL) – Stefan KRAFT (AUT)
    Roman KOUDELKA (CZE) – Peter PREVC (SLO)
    Siomon AMMANN (SUI) – Noriaki KASAI (JPN)
    Gregor SCHLIERENZAUER (AUT) – Anders JACOBSEN (NOR).
     
    S konstatováním, že Anders Jacobsen vyhrál kvalifikaci v Ga-Pa a nastoupí tak do zítřejšího závodu z nejlepší pozice, což však nutně nemusí znamenat lehkého soupeře, protože Simon Ammann a Gregor Schlierenzauer kvalifikaci vynechali, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (19:34:52)

    Tomáš Lysý

    bahis siteleri