Turné čtyř můstků, Ga-Pa, HS140, kvalifikace Vítěz: Anders Jacobsen (NOR) (kon.)
konec
Turné čtyř můstků, Ga-Pa, HS140, kvalifikace

Vítěz: Anders Jacobsen (NOR)

Středa 31.12.2014, 14:00 • Große Olympiaschanze, Garmisch-Partenkirchen • Turné čtyř můstků
    Roman Koudelka
     
    75
    Roman Koudelka skáče výborných 131,5 metrů. 1x 19 a 4x 18,5 při téměř bezvětří, český skokan nedostal přední vítr. I tak to Koudymu stačí na čtvrtou pozici. To je dobré, dobré!
    Jan Matura
     
    54
    Jan Matura odečítá dokonce dva body za vítr, začal zase foukat zaďák. Honzovi to ale vůbec nevadí, deváté místo mu bude na postup stačit. Průběžné deváté místo.
    Jakub Janda
     
    33
    A Jandys by měl zítra skákat, snad to tak bude. 120 metrů při horším větru než předchozí skokané je dobrou vizitkou, od sudích dostává v součtku 3x 17 bodů. Je to páté místo a postup do zítřejšího závodu.
     
    33
    Doufejme, že horší skok nepředvede Jakub Janda.
    Antonín Hájek
     
    26
    Kdepak, Antonín Hájek měl sice štěstí na vítr, fouklo mu zepředu, ale skok hodně pokazil. Jen 107 metrů při odpočtu za dobrý vítr znamená až sedmnáctou pozici. Tondu Hájka neuvidíme ani v hlavním závodě v Ga-Pa.
     
    Co na to Antonín Hájek?
     
    Kvalifikační klání v Ga-Pa čítá přesně 77 skokanů, z nichž první desítka Světového poháru (Hayböck, Fannemel, Koudelka, Prevc, Freund, Kraft, Ammann, Schlierenzauer, Kasai a Damjan) má postup jistý. Zbylých 64 skokanů si to rozdá o 40 volných míst, mezi nimi i tři čeští zástupci – Jan Matura, Jakub Janda a Antonín Hájek, kteří bohužel doplatili v Oberstdorfu na vítr a do hlavního závodu se nekvalifikovali.

    Tomáš Lysý

    bahis siteleri