Turné čtyř můstků, Ga-Pa, HS140, kvalifikace Vítěz: Anders Jacobsen (NOR) (kon.)
konec
Turné čtyř můstků, Ga-Pa, HS140, kvalifikace

Vítěz: Anders Jacobsen (NOR)

Středa 31.12.2014, 14:00 • Große Olympiaschanze, Garmisch-Partenkirchen • Turné čtyř můstků
     
    No tak pozor, Roman Koudelka byl kvůli nevyhovující kombinéze diskvalifikován. V kvalifikaci tak neskončí na čtvrtém místě, ale na 48. pozici, a v KO systému by měl dostat zřejmě Petera Prevce.
     
    72
    Stefan Kraft, vítěz z Oberstdorfu, letěl také dobře. Odečítá ještě o 1,3 body za vítr více než Kasai, ale skáče o půlmetru méně. Dostává však tři devatenáctky. V celkovém součtku jde o 4,3 body na třetí místo za Jacobsena a Kasaie.
     
    69
    Před dvaadvaceti lety vyhrál Noriaki Kasai závod v Ga-Pa a nyní nastupuje stále, to je neuvěřitelné. Anders Jacobsen tleská, neboť fenomenální Japonec předvedl 135 metrů a ztratil na dosud vedoucího Nora jen 4,2 body. To je paráda, mistře Kasai.
     
    Skokané, kteří nemají jistou zítřejší účast, mají své pokusy za sebou. Ve vedení je zatím Anders Jacobsen. České barvy může těšit, že Jakub Janda a Jan Matura zítra budou, narozdíl od Oberstdorfu, skákat, naopak Antonín Hájek se z kvalifikace znovu do hlavního závodu neprobojoval.
    Andres Jacobsen
     
    41
    Bývalý vítěz Turné čtyř můstků Anders Jacobsen předvedl po všech částech naprosto famózní skok. 139 metrů s výborným telemarkem jej pasuje do role jasného lídra kvalifikace. 3 19, 1x 18,5 a jednou dokonce 19,5, to jsou naprosto zasloužené známky. Jacobsen samozřejmě vede s náskokem téměř 23 bodů.
    Dawid Kubacki
     
    30
    Dawid Kubacki využil větru proti a předvádí nejdelší skok dnešního dne! 128,5 metrů, 4x 18,5 a jednou 18, to je první místo o 1,4 body před Deschwandena. Pokud polský skokan takhle skočí i zítra, bude jistě nepříjemným soupeřem.
     
    19
    Konečně jsme viděli skok za 120 metrů! Gregor Deschwanden vyloženě ulétl v kontextu předchozích skoků a je to nakonec 124 metrů! Deschwanden jde na jasné první místo s náskokem přes 20 bodů na Alexandera.

    Tomáš Lysý

    bahis siteleri