Jihlava – Liberec 4:3 (po pr.) | Slavia – Pardubice 3:1 (kon.) | K. Vary – Kladno 2:4 (kon.)
Olomouc – Kometa Brno 1:6 (kon.) | Havířov – Opava 5:3 (kon.) | Vsetín – Poruba 2011 1:2 (po pr.)
konec
HC Olomouc
1:6 (0:1, 0:3, 1:2)
HC Kometa Brno
Sobota 03.01.2015, 12:45 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst. • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    58:07
    A tak je tu ještě jednou vyloučení na hostující straně, kdy si dvě minuty za podražení odsedí Libor Zábranský (OLO).
     
    55:23
    Kometa právě vstřelila branku!
    A tak je tu ještě branka Komety, když si z rohu kluziště vybruslil Kučera, jenž viděl před olomouckou bránou zcela volného MATĚJE NOVÁKA, a tak mu ihned přihrál a brněnský útočník ke svým čtyřem asistencím dnes přidal i jednu branku. Štěpán Kučera, Patrik Vašíček.
     
    49:30
    Hosté ujížděli ve třech proti jednomu a M. Novák nakonec nahrál mezi kruhy na Süsse, jenž však trefuje břevno domácí brány.
     
    46:54
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Dajčar zachytil ve středu kluziště rozehrávku Komety a přikopl puk do jízdy MIROSLAVU SKOPALOVI, jenž využil zaváhání brněnských obránců a dostal se do úniku, který už proměnil svým bekhendovým blafákem. Asistence: Tomáš Dajčar.
     
    44:06
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno využívá svou druhou přesilovou hru! Kometě tam dnes spadne opravdu vše. Od modré čáry vystřelil DALIMIL MIKYSKA a jeho střela prošla až do olomoucké brány. Asistence: Filip Klenec, Matěj Novák.
     
    42:47
    Kometa bude hrát svou třetí přesilovou hru v utkání, protože si dvě minuty za podražení odpyká Petr Wolf (OLO).
     
    39:54
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno využívá přesilovou hru! Po Kučerově střele od modré se touš nebezpečně odrážel před olomouckou bránou, kde se nejlépe zorientoval JAKUB MATULA, jenž už jej dopravil do zcela prázdné klece. Asistence: Matěj Svoboda, Štěpán Kučera.
     
    39:44
    V závěru druhé třetiny tu je ještě vyloučení na domácí straně, protože si dvě minuty za podražení odsedí Tomáš Dajčar (OLO).
     
    36:09
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak to už je pro Olomouc hodné kruté, protože se po vyhraném vhazování v útočném pásmu Brna dostal ke střele JAN SÜSS, jenž už posílá Kometu do tříbrankového vedení. I na tuhle branku Brna si opět připisuje první asistenci Matěj Novák, jenž zatím připravil všechny góly hostů. Asistence: Matěj Novák.
     
    35:26
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak domácím to dnes zřejmě nikdo nepřeje, protože se Kometa dostává už do dvoubrankového úniku, který od modré čáry navýšil ŠTĚPÁN KUČERA, jehož rána skončila až v olomoucké bráně. Asistence: Matěj Novák.
     
    35:04
    Skopal nahrál zpoza brány až na modrou Krejčímu, jenž si s pukem ještě trochu popojel a následně trefil břevno brněnské brány! Při Dostálovi dnes snad stojí všichni svatí.
     
    29:09
    Tak to už není možné! Co víc by Hanáci ještě chtěli? Podlaha dostal nádhernou křižnou přihrávku do levého kruhu, odkud ihned vystřelil a jeho pokus letěl jen těsně vedle vzdálenější tyče Dostálovy brány!
     
    28:18
    Další obrovská šance Olomouce, do které se protlačil Janečko, jenž však z levé strany přestřelil brněnskou bránu!
     
    25:39
    Nedáš dostaneš mohlo platit na druhé straně, protože si Mikyska najel mezi kruhy, kam dostal touš do jízdy, ale jeho následnou střelu dokázal zastavit Schejbal.
     
    24:41
    Po obrovské chybě brněnské obrany se k puku za bránou Dostála dostal Janečko, jenž jej nahrál Skopali, který však už tváří v tvář brněnskému brankáři nedokázal touš procpat za jeho záda.
     
    21:03
    Mora bude mít ihned v úvodu druhé třetiny výhodu přesilové hry, protože si Libor Zábranský (KOM) odsedí dvě minuty za podražení.
     
    16:56
    Jenže tlak Komety přináší první vyloučení domácího hráče, protože je na dvě minuty za sekání vyloučen Petr Krejčí (OLO).
     
    11:10
    Další velká šance Komety, když M. Novák přihrál zpoza brány mezi kruhy, kam si najel Klenec, jenže jeho pohotovou střelu dokázal Schejbal vyrazit mimo svou bránu.
     
    07:47
    A tak přece jen si Mora zahraje první přesilovou hru v utkání, když už tentokrát dostává dvě minuty za podražení Štěpán Kučera (KOM).
     
    05:58
    Kometa právě vstřelila branku!
    Aktivita Komety přináší své ovoce, protože po přihrávce od M. Nováka se před bránou Olomouce nejlépe zorientoval FILIP KLENEC, který posílá Brno do vedení. Asistence: Matěj Novák, Jan Süss.
     
    03:53
    Olomouc se však dostala do rychlého protiútoku, kde Podlaha nahrál před Dotála Skopalovi, jenže jeho zakončení dokázal brněnský brankář vyrazit za svou bránu.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 47. Skopal (Dajčar) – 6. Klenec (M. Novák, Süss), 36. Kučera (M. Novák), 37. Süss (M. Novák), 40. Matula (Svoboda, Kučera), 45. Mikyska (Klenec, M. Novák), 56. M. Novák (Kučera, Vašíček)


    HC Olomouc: Schejbal (Galuška) – Dajčar, Krejčí, D. Mader, Vosátko, Galvas, Holiš, Klesla – Kořenek, D. Štefka, Pěcha, Skopal, M. Urban, Podlaha, Janečko, Palinek, Wolf, Spatharis, Skřivánek.
    HC Kometa Brno: Dostál (Šindelka) – Jeřábek, Zábranský, Kučera, Buchal, Vašíček, Gloz, Mikyska – M. Novák, Klenec, Gajarský, Matula, Süss, Svoboda, Kunc, J. Novák.

    Rozhodčí: Cik – Axman, Novotná
    bahis siteleri