SP skokanů na lyžích - kvalifikace HS134 Vítěz: Kamil Stoch (POL) (kon.) | SP skokanů na lyžích - jednotlivci HS134, Zakopane Vítěz: Kamil Stoch (POL) (kon.)
konec
SP skokanů na lyžích - jednotlivci HS134, Zakopane

Vítěz: Kamil Stoch (POL)

Neděle 18.01.2015, 13:45 • Wielka Krokiew, Zakopane, Polsko • Skoky na lyžích
     
    7
    Roman Koudelka měl vítr proti, odečte 4,4 body. Škoda jen, že to Koudy o metříček dva nenatáhl. 126 metrů pro Koudelku, 125 metrů pro Tepeše. Nakonec to nestačí o 1,5 bodů, větrný odečet byl velký. I tak ale může být Roman spokojen, bude nejhůře osmý.
     
    7
    Vylepší Roman Koudelka sedmé místo po prvním kole?
     
    46
    Roman Koudelka neskáče zle, je to skok na úrovni Anderse Fannemela a Nori Kasaie. Koudy odečítá stejně jako Fannemel, který jej o šest desetin poráží. Třetí místo pro českého skokana, to je dobré a ne že ne.
     
    46
    Vypadá to tak, na vedení by měl jít na hranici 136 metrů.
     
    46
    Snad bude mít přední vítr i Roman Koudelka.
     
    26
    Bude, český závodník totiž měl přední vítr o vzdálenosti 3 desetiny za vteřinu, což na druhé kolo jistě stačit nebude. Jan Matura si při polském turné nepřipíše žádné body do Světového poháru, nyní je dvacátý.
     
    26
    Snad tomu tak nebude v případě Jana Matury.
     
    8
    Antonín Hájek sice vystoupal do poměrné dobré výšky, ale prostě neletěl. Kdepak, Tondovi to příliš nejde, 118,5 metrů je při desetibodovém větrném odpočtu málo. Průběžné čtvrté místo pro českého skokana.
     
    8
    Antonínu Hájkovi by zaďák mohl svědčit, uvidíme.
     
    Z českých skokanů má závod jistý Roman Koudelka, nejlepší český skokan současnosti, okupující páté místo v průběžném pořadí Světového poháru. Koudy by rád navázal na vítězství v Engelbergu před Turném čtyř můstků, od této doby totiž na pomyslné "bedně" chyběl. Do závodu se z kvalifikace jistě bude chtít propracovat trojice Antonín Hájek, Lukáš Hlava a Jan Matura.

    Tomáš Lysý