SP v alpském lyžování - slalom mužů, 1. kolo Vítěz: M. Hirscher (AUT) (kon.) | SP v alpském lyžování - Super-G žen, St. Moritz Vítěz: L. Vonnová (USA) (kon.)
SP v alpském lyžování - slalom mužů, 2. kolo Vítěz: M. Hargin (SWE) (kon.)
konec
SP v alpském lyžování - Super-G žen, St. Moritz

Vítěz: L. Vonnová (USA)

Neděle 25.01.2015, 11:45Sjezdové lyžování
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (15:29:37)
     
    Konečné pořadí:

    1. Lindsey Vonnová (USA) 1:23,55
    2. Anna Fenningerová (AUT) +0,24
    3. Nicole Hospová (AUT) +1,10
    4. Kajsa Klingová (SWE) +1,48
    5. Cornelia Huetterová (AUT) +1,55
    6. Nicole Schmidhoferová (AUT) +1,80
    7. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +1,85
    8. Regina Sterzová (AUT) +1,99
    8. Viktoria Rebensburgová (GER) +1,99
    10. Francesca Marsagliová (ITA) +2,00
    11. Elena Fanchiniová (ITA) +2,06
    12. Marie Marchandová-Arvierová (CAN) +2,07
    13. Valerie Grenierová (CAN) +2,09
    14. Elena Curtoniová (ITA) +2,11
    15. Mirjam Puchnerová (AUT) +2,21
    ---
    25. Klára Křížová (CZE) +3,30
     
    Dobrou zprávou je, že na 25. místě skončila Klára Křížová, jediná česká sjezdařka tohoto závodu, která si připíše nějaký ten bod do světového poháru. Především se však dokázala umístit do první třicítky právě proto, že ze 62 závodnic na startovní listině 12 lyžařek nedojelo, 13 z nich bylo dodatečně diskvalifikováno a dvě vůbec nestartovaly.
     
    Lindsey Vonnová zaznamenala své 64. vítězství ve světovém poháru a dál rozšiřuje svou silnou sbírku těchto rekordních triumfů. Rakušanky Anna Fenningerová a Nicole Hospová skončily opět jen za ní. Především první jmenovaná Rakušanka je letos velkou smolařkou. Ne že by druhé místo nebylo hezké, ale když už přijde na řadu pošesté v řadě...
    Dnešní stupně vítězů. Na prvním místě skončila Lindsey Vonnová (USA), druhá, už pošesté v této sezóně, Anna Fenningerová (AUT), jako třetí se pak umístila Nicole Hospová (AUT):

     
    Závod skončil.
     
    59
    Také Elena Fanchiniová (ITA) zajela svůj závod výborným způsobem! Ztráta se zastavila na hodnotě 2,06 a díky ní se Fanchiniová dostala na 12. místo. To je opravdu parádní výsledek pro tuhle Italku.
     
    56
    Andrea Fischbacherová (AUT), známé to jméno v lyžařském světě, stlačila ztrátu pod 3 sekundy, konkrétně na 2,94 vteřiny. Rozhodně solidní výsledek pro zkušenou Rakušanku.
     
    52
    Adeline Baudová (FRA) také předjela českou reprezentantku, i když o pouhých 18 setin sekundy. Tahle Francouzka může být vcelku spokojená.
     
    50
    Tohle je opravdu parádní výsledek pro Valerie Grenierovou (CAN)! Čas 1:25,64 znamená třinácté místo průběžně! Ztráta 2,09 je opravdu solidním číslem, takovým disponovali děvčata se startovním číslem daleko nižším.
     
    46
    Také Johanna Schnarfová (ITA) je lepší než Křížová. A je dost možné, že se Italka také vydrží udržet v první třicítce, i když to bude dost těsné.
     
    45
    Edit Miklósová (HUN), která ve sjezdu skončila na senzačním třetím místě, tentokráte po druhém měřeném úseku chybovala. Je tak jedna z mnohých, která neviděla cílovou čáru.
     
    44
    Maria Therese Tvibergová (NOR) překonala českou reprezentantku, a to díky času 1:26,43, který znamená ztrátu 2,88 sekundy. Tohle Norce bude stačit na první třicítku.
     
    40
    Klára Křížová útočí na body do světového poháru! Ztráta 3,30 sekundy by mohla na první třicítku s trochou štěstí stačit. Dost závodnic totiž závod vůbec nedokončí, pro Češku je tedy dost důležité, že dojela do cíle.
     
    35
    Hned čtyři z pěti závodnic nyní nedokázalo projet cílovou čárou, kromě Corinne Suterové, která navíc ztratila 3,40 sekundy.
     
    Američanka L. Vonnová vyhrála další závod Super-G, a ačkoli na paty jí dost šlapala Rakušanka Anna Fenningerová, dokázala svůj náskok uhájit. Na bedně nakonec skončila i další rakouská závodnice Nicole Hospová, který byla se svým výkonem spokojená. Ostatní důležité situace z tohoto závodu Vám samozřejmě ještě nabídneme.
     
    Průběžné pořadí:

    1. Lindsey Vonnová (USA) 1:23,55
    2. Anna Fenningerová (AUT) +0,24
    3. Nicole Hospová (AUT) +1,10
     
    30
    Jennifer Piotová (FRA) uzavírá první třicítku nasazených lyžařek. Pořád především sbírá zkušenosti, i když ty jí například na kritickém místě trati nakonec nechyběly. Její ztráta 3,33 sekundy znamená 24. pozici.
     
    29
    Priska Nuferová (SUI) si představovala možná trošku lepší čas. Dojela do cíle se ztrátou 2,89 sekundy, což jí řadí až do třetí desítky. Ale nějaké body do svěťáku připíše.
     
    28
    Fabienne Suterová (SUI) si body do světového poháru nepřipíše. Chybovala někde v na závěrečném úseku trati, takže se do cíle nedostala.
     
    27
    Marie-Michéle Gagnonová (CAN) jela někde na úrovni své předchozí kolegyně Puchnerové. Deficit se vyšponoval na 2,34 sekundy.
     
    26
    Mirjam Puchnerová (AUT) dosáhne na body do světového poháru, ztratila na první příčku 2,21 sekundy.
     
    25
    Elena Curtoniová (ITA) také může být relativně spokojená. Ztráta 2,11 sekundy sice vypadá na první pohled hrozivě, jenže Vonnová dnes zajela opravdu skvěle. Italka je třináctá.
     
    24
    Ragnhild Mowinckelová (NOR) zajela velmi slušný závod, ztratila 1,85 sekundy, což jí stačí aktuálně na osmé místo. Mohla by se udržet v první desítce, to určitě ano.
     
    23
    Carolina Ruizová Castillová (ESP) chybovala na obvyklém místě, takže ani ona si nepřipíše na své konto úspěšný výsledek.
     
    Průběžné pořadí:

    1. Lindsey Vonnová (USA) 1:23,55
    2. Anna Fenningerová (AUT) +0,24
    3. Nicole Hospová (AUT) +1,10
     
    22
    Ani Tina Weiratherová (LIE) tohle Super-G nedokončila! Hned čtyři závodnice ze sedmi nasazených dnes neprojelo cílovou čárou. Ani ona tak nedosáhne na body do světového poháru.
     
    21
    Zase druhá! Anna Fenningerová (AUT) tu smůlu snad nikdy neprotrhne. Opět zřejmě bude stát na stupních vítězů, ale ne na stupínku nejvyšším. Na Vonnovou ztratila jen 24 setin. Celkově jela skvěle, jízdě se vlastně nedalo co vytknout.
     
    Pořadatelé ještě spravují trať po pádu Gutové, závod je tak na chvilku přerušený.
     
    20
    Mazeová, Görglová a teď také Lara Gutová (AUT) závod nedokončily! Vítězka včerejšího sjezdu udělala chybu, podjela jí lyže a ocitla se v ochranné síti. Nakonec by Švýcarka měla být v pořádku. Na startu už vlastně zbývá jen Fenningerová a Weiratherová, které mohou reálně ohrozit první příčku Vonnové.
     
    19
    Ve stejném místě, kde chybovala Mazeová, se nezadařilo ani Elisabeth Görglové (AUT). Také ona si tak na své konto připsala neúspěšný výsledek. Třetí branka od konce je dost složitá, tam je potřeba se dost soustředit a správně si najet.
     
    18
    Nicole Hospová (AUT) byla v cíli spokojená. Vydala ze sebe vše, takže jí ztráta 1,12 sekundy na Vonnovou vlastně nevadila. Je průběžné na druhém místě.
     
    17
    To je naprosto neskutečný čas, jaký nyní zajela největší favoritka Lindsey Vonnová (USA)! Tohle už bude dost těžké překonat. Celkově se dostala tahle vládkyně ženského alpského lyžování o 1,48 sekundy na první místo před Klingovou.
     
    16
    Tina Mazeová (SLO) těsně před cílem neprojela jednu z branek, takže ani ona tenhle závod nedokončila. Slovinka se zatím letos v rámci Super-G nemůže nějak výrazněji prosadit.
     
    Průběžné pořadí:

    1. Kajsa Klingová (SWE) 1:25,03
    2. Cornelia Huetterová (AUT) +0,07
    3. Nicole Schmidhoferová (AUT) +0,32
     
    15
    Nicole Schmidhoferová (AUT) se vecpala na slušnou třetí pozici za svou kolegyni Huetterovou. Celkově ztratila 32 setin sekundy.
     
    14
    Ani Verena Stufferová (ITA) neprojela jednu z branek čistě! Rozhodčí si toho všimli, takže její čas platit nemůže.
     
    13
    Julia Mancusová (USA) ztratila přes tři čtvrtě sekundy. Pomalu a jistě se blížíme nasazeným sjezdařkám, kteří by si to měli rozdat o vítězství. Zatím je na čele Klingová. Mancusová skončí někde v první patnáctce.
     
    12
    Nadia Fanchiniová (ITA) také nebude klasifikována korektním výsledkem, rozhodčí si všimli nějakého porušení pravidel. Jízda Italky stejně nestála moc za řeč.
     
    11
    Ani Regina Sterzová (AUT) první příčku neohrozila, zajela totiž naprosto stejný čas jako před pár okamžiky Rebensburgová, se kterou se dělí o průběžné třetí místo.
     
    10
    Jedna z favoritek Viktoria Rebensburgová (GER) nezajela iděální Super-G. A stupně vítězů se jí týkat dnes nebudou. Ztráta 51 setin sekundy znamená třetí pozici. Je dost nepravděpodobné, že by jí už nikdo nedokázal překonat.
     
    9
    Tohle bylo pořádně těsné! Cornelia Huetterová (AUT) doháněla ztrátu v samotném závěru, co jí síly stačily, ale nakonec vedoucí Švédku nepřekonala o pouhých 7 setin sekundy. Škoda pro Rakušanku.
     
    8
    Kajsa Klingová (SWE) nakonec byla rychlejší o 52 setin sekundy a dostala se na první místo před Italku.
     
    7
    Francesca Marsagliová (ITA) je novou vedoucí závodnicí, dosavadní líderku Marchandovou-Arvierovou porazila o pouhých 7 setin sekundy! Italka zajela určitě dobrý super obří slalom.
     
    6
    Tessa Worleyová (FRA) bude možná trochu zklamaná, představovala si určitě jiný výsledek. Její ztráta se vyšplhala na 1,45 sekundy. Uvidíme, jestli bude tenhle výsledek stačit například na první patnáctku.
     
    5
    Ilka Štuhecová (SLO) jela hodně riskantně, pořádně za to ve Svatém Mořici vzala. Disponovala dokonce náskokem 82 setin sekundy! jenže pak chybovala. A do cíle nakonec nedojela.
     
    4
    Stacey Cooková (USA) dojela do cíle se ztrátou 71 setin sekundy. Průběžně se zařadila na třetí příčku. Bylo to z její strany takové nemastné a neslané podání tohoto závodu.
     
    3
    U výsledku nyní svítí: diskvalifikována. Laurenne Rossová (USA) by stejně na přední příčky nedosáhla, ztráta 1,59 vteřiny byla v tu chvíli celkem vysoká. Zřejmě čistě neprojela jednu z branek.
     
    2
    Marie Marchandová-Arvierová (CAN) byla rychlejší než Hroneková, a to o 58 setin sekundy. Byla po celou dobu o něco rychlejší, až právě závěr trati jí pak vyšel velmi dobře.
     
    1
    Jako první dnes do cíle dorazila Veronique Hroneková (GER), která dojela s časem 1:26,20. Uvidíme, jak moc výchozí nakonec pro ostatní závodnice bude. Ty nejlepší pojedou kolem startovního čísla 20.
     
    Závod začal.
    Ve Svatém Mořici včera narozdíl od Kitzbühelu panovalo skvělé počasí. Doufejme, že i dnes neopustí dobrou náladu:

     
    Startovní listina:

    1. Veronique Hroneková (GER)
    2. Marie Marchandová-Arvierová (CAN)
    3. Laurenne Rossová (USA)
    4. Stacey Cooková (USA)
    5. Ilka Štuhecová (SLO)
    6. Tessa Worleyová (FRA)
    7. Francesca Marsagliová (ITA)
    8. Kajsa Klingová (SWE)
    9. Cornelia Huetterová (AUT)
    10. Viktoria Rebensburgová (GER)
    11. Regina Sterzová (AUT)
    12. Nadia Fanchiniová (ITA)
    13. Julia Mancusová (USA)
    14. Verena Stufferová (ITA)
    15. Nicole Schmidhoferová (AUT)
    16. Tina Mazeová (SLO)
    17. Lindsey Vonnová (USA)
    18. Nicole Hospová (AUT)
    19. Elisabeth Görglová (AUT)
    20. Lara Gutová (SUI)
    21. Anna Fenningerová (AUT)
    22. Tina Weiratherová (LIE)
    23. Carolina Ruizová Castillová (ESP)
    24. Ragnhild Mowinckelová (NOR)
    25. Elena Curtoniová (ITA)
    26. Mirjam Puchnerová (AUT)
    27. Marie-Michéle Gagnonová (CAN)
    28. Fabienne Suterová (SUI)
    29. Priska Nuferová (SUI)
    30. Jennifer Piotová (FRA)
    ---
    40. Klára Křížová (CZE)
     
    Český fanoušek se může těšit na Kláru Křížovou, která pojede se startovním číslem 40. Ta je ale jedinou závodnicí z našeho kraje, která se do závodu přihlásila. Ani žádná slovenská lyžařka Super-G ve Švýcarsku neokusí.
     
    Lindsey Vonnová (USA) je považována za největší favoritku tohoto závodu, vždyť vyhrála už tohle pondělí závod v Cortině d'Ampezzo, kde se proslavila svým historickým 63. vítězstvím ve světovém poháru. Smůlu bude chtít prolomit Anna Fenningerová (AUT). Ta sice letos ještě nevyhrála, ale již pětkrát skončila druhá! Zapomenout nesmíme ani na vítězku včerejšího sjezdu Laru Gutovou (SUI), Elisabethu Görglovou (AUT) nebo Tinu Weiratherovou (LIE). Startovat naopak nebude jedna ze světových sjezdařek Eva-Maria Bremová (AUT). Uvidíme, třeba se dočkáme i nějakého překvapení, kterého jsme byli svědky včera, když Edit Miklósová (HUN) dojela ve sjezdu na naprosto senzační třetí příčce. Ta má nyní startovní číslo 45.
     
    Trať, kterou pro dnešní závod stavěl Rakušan R. Assinger, nabídne 39 branek a 38 změn směru. Start je položený do výšky 2590 metrů na mořem, cíl pak do výšky 2040 metrů nad mořem. Rozhodně je tento super obří slalom posazený do opravdových horských podmínek, typických v Evropě pro Alpy.
     
    Švýcarský Svatý Mořic a hora Piz Nair po sobotním sjezdu nabídne divákům další rychlostní disciplínu, a to Super-G. Favoritek na celkové prvenství bychom mohli najít určitě hodně, především se v lepším světle než včera chce předvést Lindsey Vonnová, nejúspěšnější lyžařka všech dob.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:45.

    Patrik Sandev

    bahis siteleri