Skikros - kvalifikace muži, Kreischberg Vítěz: V. Ö. Norberg (SWE) (kon.) | Skikros - vyřazovací jízdy mužů a žen, Kreischberg Vítěz: F. Flišar (SLO) a A. Limbacherová (AUT) (kon.)
konec
Skikros - vyřazovací jízdy mužů a žen, Kreischberg

Vítěz: F. Flišar (SLO) a A. Limbacherová (AUT)

Neděle 25.01.2015, 12:00MS ve snowboardingu a akrobatickém lyžování
     
    MF-ž
    Nikol Kučerová v závěru předjela Margarethu Aschauerovou a je na šestém místě na Mistrovství světa ve skikrosu žen!
    Část semifinále Nikol Kučerové
     
    1/2-ž
    Je to jasné, Andrea Limbacherová s Fanny Smithovou jdou dále, na Nikolu Kučerovou zbyde malé finále a česká reprezentantka bude nejhůře osmá. To je pěkné umístění, o tom nemůže být sporu!
     
    4/4-ž
    Andrea Zemanová je nyní bohužel na chvostu čtyřky, ale zkouší ještě útočit.
     
    4/4-ž
    Pojďme na poslední čtvrtfinále žen, kde je i Andrea Zemanová.
    Výborná postupová jízda Nikol Kučerové
     
    1/4
    Tak to je fantazie, Nikol Kučerová v závěru zaptočila na Alizee Baronovou, předčila jí ve vlnách, měla lepší pozici do poslední zatáčky a v závěrečném skoku jí už nedala šanci.
    Paul Eckert (výše) vyhrál ve fotofiniši o ukazováček před Tomášem Krausem (níže)
     
    4/8-m
    Bohužel český závodník o půlku prsu nepostupuje, to je velká škoda pro skikrosařskou legendu!
     
    4/8-m
    Pojďme se věnovat čtvrté jízdě a Tomáši Krausovi především.
     
    7/8-ž
    Andrea Zemanová jde hned od začátku do vedení, to je dobré!
     
    7/8-ž
    Sedmé osmifinále nás bude hodně zajímat, bude v něm totiž desátá žena kvalifkace Andrea Zemanová.
     
    1/8-ž
    Georgia Simmerlingová se však zranila v kvalifikaci a je jasné, že v první jízdě se o nic nepojede. Nikol Kučerová stihla nakonec předjet Alizee Baronovou a jde dále.
     
    Tomáš Kraus si připsal v kvalifikaci dvacáté místo, které jej zařadilo do čtvrté osmifinálové jízdy spolu s čtvrtým mužem kvalifikace a známým to členem rakouské lyžařské rodiny Mattů – Andreasem Mattem. V této skupině je ještě z kvalifikace třináctý Paul Eckert z Německa a Rus Jegor Korotkov, který skončil v kvalifikaci na devětadvacátém místě. Snad se česká legenda úspěšně porve o postup mezi šestnáctku nejlepších.
     
    Hned v prvním ženském osmifinále bude startovat Nikol Kučerová, která narazí na jednu z velkých favoritek na celkové vítězství, Kanaďanku Georgii Simmerlingovou. O postup do čtvrttfinále bude česká závodnice, která v kvalifikaci skončila na šestnáctém místě, bojovat s Francouzskou Alizee Baronovou, které by mohla být rovnocennou soupeřkou. Právě s Baronovou by se Nikol Kučerová měla rvát o postup.

    V sedmém heatu pak nastoupí Andrea Zemanová, která si v kvalifikaci vybojovala parádní desáté místo. Jejími soupeřkami budou sedmá žena kvalifikace Polka Karolina Riemenová, kvalifikační třiadvacítka Tania Prymaková z USA a šestadvacátá žena kvalifikace Liz Stevensonová z Velké Británie. Doufejme, že Andrea Zemanovová potvrdí formu z kvalifikace a vyjede si postup do čtvrtfinále, které by pro ní nemuselo býti konečnou.
     
    Českou republiku může těšit, že zastoupení bude mít jak mezi muži zásluhou domácí skikrosařské legendy Tomáše Krause, tak i v ženách, kde kvalifikaci zvládly a do finále se probojovaly Andrea Zemanová s Nikol Kučerovou.

    Tomáš Lysý

    bahis siteleri