MS v cyklokrosu (Tábor) - závod juniorů Vítěz: Simon ANDREASSEN (DEN) (kon.) | MS v cyklokrosu (Tábor) - závod žen Vítěz: P. Ferrandová-Prévotová (FRA) (kon.)
konec
MS v cyklokrosu (Tábor) - závod žen

Vítěz: P. Ferrandová-Prévotová (FRA)

Sobota 31.01.2015, 14:00Cyklokros
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (15:07:28)
    Stupně vítězů. Jeden fanoušek si povšiml, že vítězka Pauline Ferrandová-Prévotová si vzala růžové boty:

     
    Konečné pořadí:

    1. Pauline Ferrandová-Prévotová (FRA) 49:11
    2. Sanne Cantová (BEL) +0
    3. Marianne Vosová (NED) +15
    4. Nikki Harrisová (GBR) +20
    5. Kateřina Nash (CZE) +34
     
    Nash na medaili na domácím mistrovství světa nedosáhla. Vlastně nikdy nebyla úplně na těch nejpřednějších pozicích. Tam naopak po celou dobu byla Pauline Ferrandová-Prévotová, která zaslouženě získala zlato. Druhá Sanne Cantová se musela prostě spokojit se stříbrem, byla dost zklamaná, že prohrála na cílové rovince. Třetí Marianne Vosová, která do Tábora nepřijela úplně zdravotně v pořádku, mohla být s bronzem vlastně spokojená. Nebylo to v podání Nizozemky prostě ono.
     
    Závod skončil.
     
    LAP 5
    Nash díky dvěma závěrečným pádům ztratila 34 sekund a dojela na pátém místě.
    Ferrandová-Prévotová porazila v závěru svou soupeřku Cantovou:
     
    LAP 5
    Ferrandová-Prévotová dojela v čase 49:11 na prvním místě. Popasovala se na poměry ženského cyklokrosu s dost dlouhou tratí. Za ní dojela Cantová, která jí na cílové rovince nestačila. Třetí pak dojela Vosová. Nash je bez medaile.
     
    LAP 5
    Ferrandová-Prévotová vítězí!
     
    LAP 5
    Blížíme se do cíle. Můžeme očekávat spurterský souboj Cantové a Ferrandové-Prévotové. O třetí příčku si to rozdají Vosová a Harrisová.
     
    LAP 5
    A další pád pro Nash. A je po medaili. Vosová uniká, Harrisová se před ní také dostala. Velká škoda pro Češku.
     
    LAP 5
    Tak to je velká smůla! Nash upadla, ztratila cenné sekundy a Vosová se díky její chybě dotáhla. Uvidíme, jak moc tenhle moment Češku poznamená.
     
    LAP 5
    Nash se podařilo utrhnout od sebe Vosovou alespoň na chvilku. Bude se snažit dotáhnout na vedoucí dvojici. Vypadá to spíše ale nejlépe na třetí místo.
     
    LAP 5
    Vypadá to, že Cantová a Ferrandová-Prévotová si to rozdají o první místo. Nash, Vosová ani Harrisová se stále nemůžou dotáhnout.
     
    LAP 5
    Nash je sice na třetím místě, ale Cantovou a Ferrandovou-Prévotovou se jí pořád nedaří dohnat. Ztrácí na ně nějakých dvacet, třicet metrů. Vosová a Harrisová se drží za Češkou.
     
    LAP 5
    Nash zaútočila! Teď vystartovala na Vosovou, kterou během chvilky předjela. Jestli byl tohle taktický záměr, tak naprosto skvělý. Cantová a Ferrandová-Prévotová nejsou vyloženě daleko.
     
    LAP 5
    Cantová nyní utvořila dvojičku s Ferrandovou-Prévotovou, pak se utvořila mezera a zaní je pak Vosová, Harrisová i Nash. Češka musí hodně zabrat, ale nevypadá úplně nejlépe.
     
    LAP 4
    Pár set metrů před cílem se změnilo pořadí na čele. Cantová předjela Ferrandovou-Prévotovou! A Belgičanka bude mít nejlepší výchozí pozici pro poslední úsek trati.

    Patrik Sandev

    bahis siteleri