Koper – Slovan Bratislava 0:4 (kon.) | Esbjerg – Trenčín 1:2 (kon.) | Koper – Slovan Bratislava 1:2 (kon.)
Plzeň – Dynamo Kyjev 1:1 (kon.)
konec
FC Koper
1:2 (0:0)
ŠK Slovan Bratislava
sk Úterý 10.02.2015, 15:00 • Stadion Bonifika, Koper • Přípravný zápas
     
    S konštatovaním, že Slovan Bratislava zvíťazil v Koperi 2:1 vďaka gólu zo záveru stretnutia, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! (16:55:35)
     
    Je koniec, Slovan zaznamenal štvrté víťazstvo v zimnej príprave a odchádza zo Slovinska s dvomi výhrami a priaznivým skóre 6:1! Druhý zápas, v ktorom za oba tímy nastúpili tie najsilnejšie zostavy, bol podstatne vyrovnanejší než dopoludňajšie meranie síl. Po gólovej pasáži v 63.- 69. minúte zápas smeroval k remíze, to však v závere zmenil dnešný gólový hrdina Tomáš Jablonský, ktorý dvomi gólmi rozhodol o triumfe belasých!
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90
    Sledujeme úplne posledné momenty dnešného prípravného zápasu, Koper v tlaku a snaží sa o vyrovnanie! Slovan sa bráni, čaká ho ešte niekoľko minút v nadstavenom čase.
     
    87
    Slovan dal gól!
    Belasí v závere zápasu dokázali strhnúť skóre na svoju stranu! Už-už sa zdalo, že zápas smeruje k remíze, Slovan však práve možno teraz rozhodol o svojom triumfe. Výborný zápas hrá TOMÁŠ JABLONSKÝ, ktorý strieľa svoj druhý gól! Stále však nie je koniec, belasí si musia vo zvyšnom čase dať pozor na útoky domácich!
     
    85
    Blížime sa k úplnému záveru, skóre stále remízové! Pre Slovan by to bola tretia remíza v príprave, podobne 1:1 remizoval s Duklou Praha a v Salzburgu uhral bezgólový výsledok.
     
    81
    Je tu šiesta žltá karta, hrá sa pomerne tvrdo, videli sme šesť kariet aj penaltu. Napomínaný je jeden z hráčov Slovana.
     
    80
    Do konca ostáva 10 minút + nadstavený čas, duel pomaličky smeruje k remíze. Škoda inkasovaného gólu po odpískanej penalte, aj remíza však pre Slovan bude cenným výsledkom.
     
    75
    Pred nami je posledných 15 minút, po dvoch góloch v rozmedzí 6 minút sa hra trochu upokojila. Zápas zatiaľ smeruje k remízovému koncu, oba tímy sa však určite pokúsia o víťazný gól, nemajú dôvod taktizovať, v prípravných zápasoch totiž výsledky nie sú až tak dôležité.
     
    70
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Matej Jakúbek, prichádza Adrián Čermák.
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Lester Peltier, prichádza Karol Mészáros.
     
    69
    FC Koper dáva gól!
    A tak predsa, domáci hráči využili zmätok v obrane Slovana po nepremenenej penalte a svoju aktivitu zúročili vo vyrovnávajúci gól! Skóre sa nám teda začalo zaujímavo pohybovať, čaká nás posledných 20 minút! Strelca gólu doplníme neskôr.
     
    69
    Tak to je neuveriteľné, Koper penaltu nepremenil! V šestnástke to však vyzerá na veľkú skrumáž, Perniš v bráne sa musí mať na pozore!
     
    68
    Môže byť rýchlo vyrovnané, Koper bude zahrávať pokutový kop!
     
    65
    Tak to je veľká radosť v belasom tábore, odísť zo Slovinska s dvomi víťazstvami by sa veru pri zvyšovaní reputácie rátalo. Stále je však ďaleko do konca, domáci sa snažia minimálne o vyrovnanie a tak obranu na čele s Pernišom čakajú neľahké chvíle.
     
    63
    Slovan dal gól!
    Belasí otvárajú skóre, tak sa im predsa podarilo využiť jednu zo šancí a sú tak bližšie k ďalšiemu víťazstvu! Strelecky sa presadil hráč z defenzívy, a to konkrétne ľavý obranca TOMÁŠ JABLONSKÝ! Aktivita sa Slovanu vyplatila, pred záverečnou polhodinou vedie a tak sú na ťahu domáci!
     
    60
    Je za nami hodina hry a z hľadiska skóre nič nové, na ukazovateli svietia dve nuly. Je to určite aj zásluha dobrej defenzívnej hry Slovana, na pravom kraji sa pri zranení Čikoša veľmi dobre ukazuje mladík Kotula, na ľavej strane bojuje o miesto v základnej zostave snaživý, ale zároveň často chybujúci Jablonský.
     
    55
    Je za nami takmer hodina hry, bezgólové skóre zostáva v platnosti. Začína to vyzerať tak, že zápas rozhodne jeden presný zásah. Slovan naň v ofenzíve potenciál má, Zreľákovu formu som už spomínal, rovnako aj Peltier sa v príprave prezentuje solídnymi výkonmi a pred jarnou časťou si chce získať pevné miesto v základnej zostave.
     
    50
    V úvode druhého polčasu sú o niečo aktívnejší Slovinci, aj si vypracovali rohový kop, obrana Slovana bola pozorná. Na hrote belasého útoku určite čakáme góly od Adama Zreľáka, ten sa v príprave presadil už 3-krát a ukazuje sa ako veľmi platná posila pre bratislavský tím.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Štatistiky po 1.polčase:

    Rohové kopy: 0:2
    Žlté karty: 3:2
     
    Skončil sa nám prvý polčas druhého dnešného duelu bratislavského Slovana v slovinskom Koperi. Na rozdiel od dopoludňajšieho zápasu vidíme podstatne vyrovnanejší a opatrnejší futbal, a preto je výsledok 0:0 zatiaľ logickým vyústením. Uvidíme, či sa hra v druhom polčase zmení, pri jeho začiatku sa na vás teším po krátkej prestávke.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    V posledných sekundách polčasu ešte prišiel faul domáceho hráča, je z toho piata žltá karta v zápase.
     
    40
    Do konca prvej polovice zápasu ostáva 5 minút, zdá sa, že v tomto úseku hry už gól nepadne. Ešte sa vrátim k striedaniu z 36.minúty – z ihriska odišiel vysoký útočník Filip Ďuriš, miesto neho je na ihrisku talentovaný stredný záložník Matej Jakúbek.
     
    38
    Ofenzívne to dnes veru produktívne príliš nie je, veď až teraz sme videli prvý rohový kop bratislavského Slovana. Center do šestnástky odvrátila slovinská obrana.
     
    36
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Filip Ďuriš, prichádza Matej Jakúbek.
     
    35
    Pomaly sa blíži koniec prvého polčasu, v Koperi gól zatiaľ nepadol. Belasí budú určite chcieť minimálne remizovať a zveľadiť svoje dobré výsledky v príprave, počas ktorej vyhrali trikrát, dvakrát remizovali a len jediný raz prehrali.
     
    30
    Slovan po polhodine hry striedal, z trávnika odišiel ofenzívne ladený František Kubík, striedal ho Michal Sipľak. Ten je založený skôr defenzívne, tréner Chovanec teda zrejme trochu preskupí svoju zostavu.
     
    30
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza František Kubík, prichádza Michal Sipľak.
     
    28
    Miesto gólov zatiaľ vidíme množstvo žltých kariet. Štvrté napomenutie si vyslúžil jeden z hráčov bratislavského celku.
     
    26
    Hrá sa pomerne zostra, vzhľadom na to, že ide o prípravný zápas. Tretiu žltú kartu vidí jeden z hráčov Koperu.
     
    25
    Polovica prvého polčasu je minulosťou, stav sa oproti úvodnému výkopu nezmenil. Hra je vyrovnaná, útoky oboch tímov narážajú na pozorné defenzívy. Pripomínam výsledok dopoludňajšieho duelu, v tom belasá omladina zvíťazila 4:0.
     
    20
    Máme za sebou takmer polovicu prvého polčasu, gól nám naďalej nepadol. V bráne Slovana si čisté konto určite chce udržať Dušan Perniš, ktorý bojuje o pozíciu brankárskej jednotky s Martinom Krnáčom. Ten odchytal dopoludňajší zápas s čistým kontom.
     
    18
    Žltá karta aj na strane belasých, meno ,,oceneného" hráča doplníme neskôr.
     
    15
    Máme za sebou prvú štvrťhodinu zápasu, stav je bezgólový, je to pomerne opatrný futbal. Stále je to bez väčších šancí, mierne aktívnejší sú belasí. Tí postupne rysujú svoju zostavu na jarnú časť, napríklad stopérska dvojica Gorosito-Saláta si na ihrisku skvele rozumie a je veľmi pravdepodobné, že takto nastúpi aj v majstrovských zápasoch.
     
    10
    Jeden z hráčov Koperu je napomínaný žltou kartou. Meno napomínaného doplníme neskôr.
     
    5
    V prvej päťminútovke je o niečo aktívnejší Slovan, ktorý v tomto zápase nastúpil v podstate vo svojej elitnej zostave, chýba len Martin Dobrotka, ten nenastúpil pre chorobu. Zatiaľ neevidujeme strely na bránu, čakáme na prvú vážnejšiu príležitosť.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Vážení priaznivci, vzhľadom na komplikované spojenie s Koperom vám z dnešného zápasu prinesieme informácie o zmenách stavu. Za pochopenie ďakujeme, veríme, že si prenos aj napriek tejto komplikácii vychutnáte.
     
    Úvodná zostava Slovana:

    ŠK Slovan Bratislava: Perniš – Kotula, Gorosito, Saláta, Jablonský – Simovič, Štefánik – Peltier, Ďuriš, Kubík – Zreľák
    Náhradníci: doplníme.
     
    Zimná príprava pomaly vrcholí, slovenský úradujúci majster vycestoval do Slovinska, kde sa stretne s domácim Koperom, ktorý sa v príprave prezentuje vo výbornej forme – tak to je snáď tá najlepšia pozvánka k sledovaniu zápasu FC Koper – ŠK Slovan Bratislava! Koper prežíva po úspechu v minulej sezóne bolenie brucha, v lige je až na siedmom mieste a zaostáva za očakávaniami. Zdá sa však, že v zime sa svojej šance nevzdal a prezentuje sa výbornou hrou, veď zdolal silné tímy ako Hajduk Split či Rijeka! Slovan prežíva intenzívnu zimnú prípravu a s obmeneným kádrom robí všetko pre to, aby ešte na jar zabojoval o titul. Určite nás teda čaká zaujímavý zápas, pri jeho sledovaní sa na vás teším od 15:00!
     
    Doterajšie výsledky v prípravných zápasoch

    Príprava oboch tímov je intenzívna, domáci Koper už odohral 6 prípravných zápasov. V nich sa mu darilo veľmi dobre – 4-krát zvíťazil, raz remizoval a raz prehral pri celkovom skóre 10:2! Rešpekt vzbudzujú výhry nad silnými chorvátskymi celkami – nad Rijekou Koper vyhral 1:0 a nad slávnym Hajdukom Split dokonca 2:0!

    Slovanisti odohrali o jeden prípravný zápas menej, než ich slovinský súper, ich bilancia je taktiež priaznivá. Pripísali si totiž 2 výhry, 2 remízy a 1 prehru pri priaznivom skóre 6:4. Najlepším strelcom prípravy je Adam Zreľák, ten sa už presadil 3-krát. Belasí postupne zdolali doma Šaľu 1:0, potom remizovali s Duklou Praha 1:1, prehrali s Libercom tesne 1:2 a zdolali Zlín jednoznačne 3:1. Najcennejším výsledkom je víkendová remíza s rakúskym majstrom Salzburgom, keď sa kvalitný a vyrovnaný zápas skončil bezgólovou remízou.
     
    ŠK SLOVAN BRATISLAVA

    Slovanisti zažívajú pod dohľadom prísneho trénera Jozefa Chovanca náročnú zimnú prípravu, počas ktorej sa chcú pripraviť na jarnú časť tak, aby ešte stiahli veľkú stratu a zabojovali o majstrovský titul. Káder cez prestávku postihlo viacero zmien – odišli skúsení harcovníci ako Žofčák, Halenár, Grendel, Fořt a spolu s nimi aj ďalší hráči, ktorí nenaplnili očakávania – Kolčák, Bagayoko, či Josimov. Na ich miesta prišla veľmi kvalitná náhrada – obľúbenec fanúšikov Martin Dobrotka, obranný pilier Kornel Saláta, duo talentovaných útočníkov Adam Zreľák a Filip Oršula. Konkurenciu v bráne má zvýšiť Martin Krnáč, na poste defenzívneho záložníka sa veľmi nádejne ukazuje Slobodan Simovič, ktorý prišiel z Dinama Minsk. Belasí na ihrisku aj mimo neho prezentujú enormnú snahu navrátiť späť lesk slávnej značky a v jarnej časti stiahnuť 12-bodovú stratu na Žilinu a pobiť sa o titul. Výsledky a výkony v príprave nasvedčujú, že by táto ambícia nemusela byť úplne nereálna.
     
    FC KOPER

    Slovinský majster z roku 2010 a klub s nesporným kreditom – tak to je vizitka slovinského Koperu. Slovinský futbal robí kroky vpred, poznali sme to aj v tomto ročníku Ligy majstrov, keď sa Maribor prebojoval do skupinovej fázy. FC Koper v tomto ročníku zaznamenal ústup z pozícii, po 2.mieste z minulej sezóny sa aktuálne nachádza až na 7.priečke ďaleko od pohárových pozícií, ale zároveň aj mimo priameho boja o záchranu. Tím je zložený takmer výhradne z domácich hráčov, jediným cudzincom je srbský útočník Nenad Srečkovič. Koper hráva svoje zápasy na Stadion Bonifika s kapacitou 4047 divákov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

    Tomáš Schügerl

    Branky: 69. doplníme – 63. Jablonský, 87. Jablonský

    Karty:   10. doplníme (KPR), 26. doplníme (KPR), 45+2. doplníme (KPR) – 18. doplníme (SBA), 28. doplníme (SBA), 81. doplníme (SBA)


    FC Koper: doplníme
    Náhradníci: doplníme

    ŠK Slovan Bratislava: Perniš – Kotula, Gorosito, Saláta, Jablonský – Simovič, Štefánik – Peltier (70.Mészáros), Ďuriš (36.Jakúbek, 70.Čermák), Kubík (30.Sipľak) – Zreľák
    Náhradníci: Krnáč (NB), Sipľak, Čermák, Jakúbek, Mészáros
    bahis siteleri