Litovel – Lovosice 24:35 (kon.) | Zubří – Frýdek-M. 29:23 (kon.) | Jičín – Královo Pole 27:18 (kon.)
konec
HC ROBE Zubří
29:23 (13:9)
Pepino SKP Frýdek-Místek
Sobota 14.02.2015, 18:00 • SH - Gumárny Zubří Aréna • Chance Extraliga mužů
Předzápasové kurzy
     
    Házenkáři Gumáren Zubří v sobotním utkání 18. kola extraligy nepřipustili žádné komplikace a dle očekávání si připsali další domácí vítězství. V souboji ostře sledovaných snajprů si skvěle vedl Tomáš Řezníček, jenž přispěl k výhře Gumáren třinácti kousky, zatímco hostující vrchní dělostřelec Petrovský nasbíral „pouze" pět zásahů.

    Zubří – Frýdek-Místek 29:23 (13:9)

    Zubří, které nyní upíná všechny síly do honby za druhým místem po základní části, chtělo potvrdit domácí neporazitelnost. A to se mu beze zbytku potvrdilo. Hosté, kteří naopak bojují o postupovou osmičku, se drželi jen první čtvrthodinku, ve které se vedení přelévalo. Pak domácí odskočili na poločasové čtyři branky a na začátku druhé půle Frýdku-Místku definitivně ujel vlak. „Právě na konci prvního a startu druhého poločasu jsme zápas rozhodli v náš prospěch," konstatoval po vítězném utkání trenér Gumáren Zubří Jiří Kekrt. Zkušený stratég byl hlavně rád, že se jeho týmu podařilo parádně ubránit odstřelovače hostů Petrovského. „Jeho schopnosti známe, v minulém kole dal 19 branek, proto jsme se na něj velmi soustředili. Myslím, že se nám to podařilo, a to bylo pro výsledek také důležité. Myslím, že jinak to bylo pro fanoušky zajímavé a atraktivní utkání," pravil Jiří Kekrt. Hosté si čichli k šanci na možný úspěch jen prvních zhruba dvacet minut, pak už výrazně zaostávali, nejvíce až o devět gólů. „Pokud chcete uspět v Zubří, musíte podat i více, než stoprocentní výkon. A to se nám rozhodne nepodařilo. Zápas nám utekl v začátku druhé půle. Nedali jsme tam ani ty největší šance. Obrovským problémem pro nás byl Tomáš Řezníček, jeho bránění jsme nezvládli, přestože jsme se na něj hodně připravovali," bilancoval prohrané utkání kouč Frýdku-Místku Aleš Chrastina.

    Nejvíce branek: Řezníček 13/5, Hrstka 4, Šustáček 4 – Kichner 8/1, Hečko 5, Petrovský 4/1. Rozhodčí: Nezbeda, Zelenka. Sedmimetrové hody: 6/5 – 4/2. Vyloučení: 6 (přímá ČK Bechný). Diváci: 950. (00:15:45)
     
    Pozápasové ohlasy obou dnešních trenérů:

    Aleš Chrastina, trenér týmu SKP Frýdek-Místek: „Já gratuluji Zubří k zaslouženému vítězství. My jsme věděli, že jestli chceme uspět, tak musíme podat stoprocentní výkon. Bohužel jsme si dovolili takový luxus, že jsme soupeři dovolili vsítit i deset branek. Když jsme se zase moli zvednout, tak jsme neproměnili. Nástup do druhého poločasu se nám nevyvedl a už jsme s tím nedokázali nic udělat. Velkým problémem byl také pro nás Tomáš Řezníček, kterého jsme v dnešním utkání nedokázali uhlídat.“

    Jiří Kekrt, trenér Gumáren Zubří: „Já jsem samozřejmě s výkonem mého družstva spokojený. My jsme vstupovali do utkání připraveni. Důležité pro nás bylo ubránit Vojtu Petrovského, který dal v minulém utkání devatenáct branek, což se nám nakonec podařilo. Myslím si, že to bylo pro diváky velice zajímavé a atraktivní utkání. Na obou stranách byly vidět dobré výkony.“
     
    60
    Konec zápasu. (29:23)
     
    59
    V dnešním utkání se již nic nestane! Po bouřlivém závěru plném emocí vítězí domácí Valaši stavem 29:23. (29:23)
     
    59
    A máme tady další červenou kartu, tentokrát pro šéfa zuberské defenzivy Bechného, který dával značně najevo svou nespokojenost s výroky rozhodčích. (29:23)
     
    59
    Miroslav Krahulík obdržel za svůj zákrok dvouminutový trest. Je to však Krahulíkové třetí vyloučení a následovat tak bude červená karta. (29:23)
     
    58
    Tomáš Řezníček navyšuje své střelecké konto a připisuje si neuvěřitelnou třináctou branku v utkání! (29:23)
     
    57
    Ale tento obranný systém nepřidělal vrásky na čele Kichnerovi! Petr Kichner šel vysoko nad obranný blok zuberských hráčů a prezentoval se famozní ránou z přetažení! Tak tato trefa měla opravdu světové parametry! Hned po Kichnerově atraktivní ráně přidávají hosté další rychlou branku! (28:23)
     
    56
    Bránící hráči Zubří zkoušejí kombinovaný systém 5 + 1 (pět obránců brání osobně, jeden obránce brání zónově na 9m). (28:21)
     
    55
    V těchto momentech nás doprovází opravdový zmatek na palubovce. Hra se nám přelévá z jedné strany na druhou. (28:21)
     
    54
    Další dvouminutový trest obdržel Michal Vacula. (28:21)
     
    53
    Domácí měli ještě k dobru sedmimetrový hod! Ten však fantastickým zákrokem zneškodnil frýdecký strážce brány. (28:21)
     
    52
    Tentokrát padlo vyloučení na stranu hostů. Miroslav Krahulík se dvě minuty do hry nepodívá. (28:21)
     
    51
    Frýdeckým házenkářům se podařilo nabourat rozehrávku domácích a dostali se tak do rychlého útoku, který ale excelentním zákrokem zlikvidoval Orság! (28:21)
     
    51
    Selhání koncovky zuberské ofenzivy trestá Frýdek brankou z rychlého útoku. Lodivod zuberské lavičky, Jiří Kekrt, si žádá oddechový čas. (28:21)
     
    51
    Za zmaření jasné brankové příležitosti měli frýdečtí házenkáři v rukou sedmimetrový hod, který byl bezpečně a chladnokrevně proměněn z rukou Kichnera. (28:20)
     
    50
    A hned po Kašpárkovi odchází na trestnou lavici také Matěj Šustáček. (28:19)
     
    50
    Stanislav Kašpárek vidí za svůj zákrok dvě minuty. (28:19)
     
    49
    Už jen jediná branka dělí našlápnutý domácí celek od desetibrankového odstupu! Libor Horut nad ničím nepřemýšlel a z velké dálky napřáhl. Jeho rána se zastavila až o síť frýdecké branky! (28:19)

    Martin Petřek

    HC ROBE Zubří
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    Celkem 0/0 0 0 0 0
    Pepino SKP Frýdek-Místek
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    Celkem 0/0 0 0 0 0
    Rozhodčí: Michal Nezbeda, Václav Zelenka, delegát ČSH Směja Petr
    Diváci: 950
    bahis siteleri