Litovel – Lovosice 24:35 (kon.) | Zubří – Frýdek-M. 29:23 (kon.) | Jičín – Královo Pole 27:18 (kon.)
konec
HC ROBE Zubří
29:23 (13:9)
Pepino SKP Frýdek-Místek
Sobota 14.02.2015, 18:00 • SH - Gumárny Zubří Aréna • Chance Extraliga mužů
Předzápasové kurzy
     
    Házenkáři Gumáren Zubří v sobotním utkání 18. kola extraligy nepřipustili žádné komplikace a dle očekávání si připsali další domácí vítězství. V souboji ostře sledovaných snajprů si skvěle vedl Tomáš Řezníček, jenž přispěl k výhře Gumáren třinácti kousky, zatímco hostující vrchní dělostřelec Petrovský nasbíral „pouze" pět zásahů.

    Zubří – Frýdek-Místek 29:23 (13:9)

    Zubří, které nyní upíná všechny síly do honby za druhým místem po základní části, chtělo potvrdit domácí neporazitelnost. A to se mu beze zbytku potvrdilo. Hosté, kteří naopak bojují o postupovou osmičku, se drželi jen první čtvrthodinku, ve které se vedení přelévalo. Pak domácí odskočili na poločasové čtyři branky a na začátku druhé půle Frýdku-Místku definitivně ujel vlak. „Právě na konci prvního a startu druhého poločasu jsme zápas rozhodli v náš prospěch," konstatoval po vítězném utkání trenér Gumáren Zubří Jiří Kekrt. Zkušený stratég byl hlavně rád, že se jeho týmu podařilo parádně ubránit odstřelovače hostů Petrovského. „Jeho schopnosti známe, v minulém kole dal 19 branek, proto jsme se na něj velmi soustředili. Myslím, že se nám to podařilo, a to bylo pro výsledek také důležité. Myslím, že jinak to bylo pro fanoušky zajímavé a atraktivní utkání," pravil Jiří Kekrt. Hosté si čichli k šanci na možný úspěch jen prvních zhruba dvacet minut, pak už výrazně zaostávali, nejvíce až o devět gólů. „Pokud chcete uspět v Zubří, musíte podat i více, než stoprocentní výkon. A to se nám rozhodne nepodařilo. Zápas nám utekl v začátku druhé půle. Nedali jsme tam ani ty největší šance. Obrovským problémem pro nás byl Tomáš Řezníček, jeho bránění jsme nezvládli, přestože jsme se na něj hodně připravovali," bilancoval prohrané utkání kouč Frýdku-Místku Aleš Chrastina.

    Nejvíce branek: Řezníček 13/5, Hrstka 4, Šustáček 4 – Kichner 8/1, Hečko 5, Petrovský 4/1. Rozhodčí: Nezbeda, Zelenka. Sedmimetrové hody: 6/5 – 4/2. Vyloučení: 6 (přímá ČK Bechný). Diváci: 950. (00:15:45)
     
    Pozápasové ohlasy obou dnešních trenérů:

    Aleš Chrastina, trenér týmu SKP Frýdek-Místek: „Já gratuluji Zubří k zaslouženému vítězství. My jsme věděli, že jestli chceme uspět, tak musíme podat stoprocentní výkon. Bohužel jsme si dovolili takový luxus, že jsme soupeři dovolili vsítit i deset branek. Když jsme se zase moli zvednout, tak jsme neproměnili. Nástup do druhého poločasu se nám nevyvedl a už jsme s tím nedokázali nic udělat. Velkým problémem byl také pro nás Tomáš Řezníček, kterého jsme v dnešním utkání nedokázali uhlídat.“

    Jiří Kekrt, trenér Gumáren Zubří: „Já jsem samozřejmě s výkonem mého družstva spokojený. My jsme vstupovali do utkání připraveni. Důležité pro nás bylo ubránit Vojtu Petrovského, který dal v minulém utkání devatenáct branek, což se nám nakonec podařilo. Myslím si, že to bylo pro diváky velice zajímavé a atraktivní utkání. Na obou stranách byly vidět dobré výkony.“
     
    60
    Konec zápasu. (29:23)
     
    59
    V dnešním utkání se již nic nestane! Po bouřlivém závěru plném emocí vítězí domácí Valaši stavem 29:23. (29:23)
     
    59
    A máme tady další červenou kartu, tentokrát pro šéfa zuberské defenzivy Bechného, který dával značně najevo svou nespokojenost s výroky rozhodčích. (29:23)
     
    59
    Miroslav Krahulík obdržel za svůj zákrok dvouminutový trest. Je to však Krahulíkové třetí vyloučení a následovat tak bude červená karta. (29:23)
     
    58
    Tomáš Řezníček navyšuje své střelecké konto a připisuje si neuvěřitelnou třináctou branku v utkání! (29:23)
     
    57
    Ale tento obranný systém nepřidělal vrásky na čele Kichnerovi! Petr Kichner šel vysoko nad obranný blok zuberských hráčů a prezentoval se famozní ránou z přetažení! Tak tato trefa měla opravdu světové parametry! Hned po Kichnerově atraktivní ráně přidávají hosté další rychlou branku! (28:23)
     
    56
    Bránící hráči Zubří zkoušejí kombinovaný systém 5 + 1 (pět obránců brání osobně, jeden obránce brání zónově na 9m). (28:21)
     
    55
    V těchto momentech nás doprovází opravdový zmatek na palubovce. Hra se nám přelévá z jedné strany na druhou. (28:21)
     
    54
    Další dvouminutový trest obdržel Michal Vacula. (28:21)
     
    53
    Domácí měli ještě k dobru sedmimetrový hod! Ten však fantastickým zákrokem zneškodnil frýdecký strážce brány. (28:21)
     
    52
    Tentokrát padlo vyloučení na stranu hostů. Miroslav Krahulík se dvě minuty do hry nepodívá. (28:21)
     
    51
    Frýdeckým házenkářům se podařilo nabourat rozehrávku domácích a dostali se tak do rychlého útoku, který ale excelentním zákrokem zlikvidoval Orság! (28:21)
     
    51
    Selhání koncovky zuberské ofenzivy trestá Frýdek brankou z rychlého útoku. Lodivod zuberské lavičky, Jiří Kekrt, si žádá oddechový čas. (28:21)
     
    51
    Za zmaření jasné brankové příležitosti měli frýdečtí házenkáři v rukou sedmimetrový hod, který byl bezpečně a chladnokrevně proměněn z rukou Kichnera. (28:20)
     
    50
    A hned po Kašpárkovi odchází na trestnou lavici také Matěj Šustáček. (28:19)
     
    50
    Stanislav Kašpárek vidí za svůj zákrok dvě minuty. (28:19)
     
    49
    Už jen jediná branka dělí našlápnutý domácí celek od desetibrankového odstupu! Libor Horut nad ničím nepřemýšlel a z velké dálky napřáhl. Jeho rána se zastavila až o síť frýdecké branky! (28:19)
     
    48
    Do samostatného úniku na bránu se dostal frýdecký Klaban, který po náskoku z brankoviště poslal svou střelu za záda Orsága. (27:19)
     
    47
    Neuvěřitelné vedení ruky a nádherná rána kopřivnického rodáka Adama Rečka, která vymetla růžek frýdecké brány. (27:18)
     
    46
    Martin Hrstka se z pozice spojky prosadil přízemní střelou k pravé tyči. (26:18)
     
    46
    Ve frýdeckém útoku to vzal na sebe Vojtěch Petrovský, který zaznamenal svou třetí branku v dnešním utkání. (25:18)
     
    45
    Ale domácí se ve svém útoku příliš dlouho neohřáli a útočit tak bude znovu Frýdek. (25:17)
     
    44
    Hosté se ve svém útoku dopustili prorážení a dopředu tak přechází domácí. (25:17)
     
    43
    Petr Kichner si připisuje svou šestou branku v dnešním utkání. Na druhé straně palubovky odpovídá zuberský pivotman Šíra. (25:17)
     
    42
    Ve prospěch domácích byl navíc nařízen sedmimetrový hod, který byl úspěšně proměněn z rukou neomylného exekutora sedmimetrových hodů Řezníčka. (24:16)
     
    42
    Vojtěch Hečko oslabí svůj tým na dvě minuty. (23:16)
     
    42
    Útočná jízda frýdeckých házenkářů vyústila v úspěšnou střelu ze spojky, kde se prosadil excelentní ránou Kichner. Petr Kichner je prozatím nejlepším střelcem tábora Aleše Chrastiny. (23:16)
     
    41
    Tomáš Řezníček posílá domácí tým do bezpečného osmibrankového vedení. (23:15)
     
    40
    To byla opravdu pohledná akce! Frýdecký hráč na spojce našel skulinku, kterou propasíroval balón na Vaculu, jenž z brankoviště technickou střelou zakončuje! Jenže Valaši nezůstávají se svou střeleckou aktivitou pozadu a okamžitě odpovídají brankou z rychlého útoku. (22:15)
     
    39
    Po nacvičených akcích vstřelily oba týmy branku. (21:14)
     
    38
    Petr Orság zneutralizoval střelecký pokus hostů z křídel a poslal tak svůj tým na opačnou stranu palubovky, kde se vzápětí ze své pozice spojky prosadil Martin Hrstka. (20:13)
     
    38
    Za tahání za dres obdržel dvouminutový trest zuberský Kašpárek. (19:13)
     
    38
    Taktické pokyny jsou rozdány a hra nám může pokračovat útokem hostů. (19:13)
     
    37
    Aleš Chrastina si vyžádal oddechový čas. (19:13)
     
    37
    Domácí hráči poslali Matěje Šustáčka do trháku, který s přehledem zakončil střelou k levé tyči. (19:13)
     
    37
    Oba dnešní celky se dostaly do rychlého zakončení, které nám upravilo stav na 18:13. (18:13)
     
    36
    Na sedmimetrový hod byl vyslán Tomáš Řezníček, který perfektní střelou vyškolil brankáře hostů. (17:12)
     
    36
    Frýdek si ve své obraně 0:6 pomohl nedovoleným zákrokem. Zubří tak bude mít k dispozici sedmimetrový hod! (16:12)
     
    35
    Rychlá střelecká odpověď z rukou Stracka. (16:12)
     
    34
    Ale Zubří má svého Řezníčka, který je v dnešním utkání k neudržení! Řezníček po výskoku na devíti metrech vymetl růžek frýdecké brány. (16:11)
     
    33
    Jenže Frýdek přidává dvě rychlé branky v řadě! O tu poslední se postaral z rychlého útoku Kichner, který tak snižuje frýdecké manko na rozdíl čtyř tref. (15:11)
     
    32
    A Tomáš Řezníček je opět střelecky při chuti a posílá domácí do vedení o šest branek. (15:9)
     
    32
    Nejlepší střelec dnešního utkání dává o sobě vědět hned ve druhé minutě druhé půle! Řezníček to vzal na devíti metrech na sebe a přesnou pravačkou se trefuje mezi tři tyče! (14:9)
     
    31
    Zubřané ve své první útočné akci poslali do zakončení křídla, ale technická střela přes prsty nepřinesla úspěch. (13:9)
     
    31
    Výhodu úvodního výhozu druhé třicetiminutovky měli domácí házenkáři, kteří tak zahájili svůj první postupný útok druhého poločasu. (13:9)
     
    31
    Začal druhý poločas. (13:9)
     
    30
    První poločas skončil. (13:9)
     
    Tomáš Řezníček pravě rozbušil tlukot v srdcích všech zuberských fandů a vysloužil si ten nejbouřlivější aplaus celého publika! Tak tato situace, kterou předvedl kanonýr Řezníček, se nepochybně zapíše do nejkrásnějších momentů dnešního utkání! Na konci prvního poločasu měli domácí k dispozici volný devítimetrový hod. Před Řezníčkem se vytvořila vysoká obranná hradba hostů, kterou zuberský hráč atraktivní ránou z výskoku prostřelil! (13:9)
     
    29
    Frýdecká defenziva však zastavuje nápor Valachů za cenu faulu a dvouminutový trest tak 2 vteřiny před koncem padá na stranu hostů. (12:9)
     
    29
    Probíhá posledních deset vteřin první třicetiminutovky. V útoku je domácí celek. (12:9)
     
    29
    Jenže zuberský čaroděj mezi třemi tyčemi, Petr Orság, kouzlí v bráně a prezentuje se výborným zákrokem! (12:9)
     
    29
    Valaši budou prožívat těžké momenty na palubovce nejen v prvním poločase. Další dvouminutový trest padl na stranu Zubří, navíc budou mít hosté k dispozici sedmimetrový hod. (12:9)
     
    29
    Hosté tak zahajují svůj postupný útok 6:5. (12:9)
     
    28
    V závěru prvního poločasu oslabí svůj tým Jakub Šíra, který si po obdrženém dvouminutovém trestu půjde zchladit hlavu na lavičku. (12:9)
     
    28
    Utkání se nejen v těchto momentech hraje ve velmi vysokém tempu. Na obou stranách palubovky si oba dnešní celky připsaly branky z rychlých akcí. (12:9)
     
    27
    To ale domácí házenkáře nijak nerozhodilo! Zuberský útok adresoval míč do rukou Kafky, který zakončil svůj let nad brankovištěm střelou k delší tyči. (11:8)
     
    26
    Domácí hráči nejeví žádný zřetelný pokus o vytvoření útočné akce a rozhodčí v poli tak automaticky vysílá varovný signál pro pasivní hru. (10:8)
     
    25
    Zubřané ale mají svou velkou sílu často na spojkách, což potvrdil excelentní ránou Kašpárek. (10:8)
     
    24
    A to se také povedlo! Michal Vacula se dostal za záda bránicích Valachů a stává se autorem osmé branky hostů. (9:8)
     
    23
    Nyní však opět útočí výběr Aleše Chrastiny, který má možnost přiblížit se na nejtěsnější rozdíl jediné branky! (9:7)
     
    22
    Na druhé straně palubovky byla k vidění identická situace, kterou zakončil přesnou střelou Řezníček. (9:7)
     
    21
    Útok hostujícího celku byl zastaven za cenu faulu a v zuberské hale tak byl k vidění sedmimetrový hod. Na exekuci zmiňované sedmičky se postavil Vojtěch Petrovský, který nedal domácímu brankáři šanci. (8:7)
     
    20
    Hosté rozjíždí svůj další útočný kolotoč. (8:6)
     
    19
    Nepřesná střela Martina Hrstky posílá Frýdek do postupného útoku. (8:6)
     
    18
    Hned po oddechovém čase se hosté prosadili zásluhou Kichnera. (8:6)
     
    17
    A je tu další blesková akce domácích, která nám upravila stav utkání na 8:5. Zubří poprvé v těchto minutách odskakuje výraznějším rozdílem, na což reaguje trenér hostů oddechovým časem. (8:5)
     
    16
    Frýdecký brankář vystihl směr střely z dálky, ale vzápětí prochází domácí střeleckým reparátem. Skupina domácích hráčů se řítila proti nezorganizované vracející se obraně frýdeckého celku a zakončila svůj tah na bránu úspěšnou brankou. Tímto rychlým útokem odskakují Valaši do dvoubrankového vedení. (7:5)
     
    15
    Po ataku na devíti metrech si vysloužil žlutou kartu Meca. (6:5)
     
    14
    Frýdek však ve svém útoku nebyl úspěšný a dopředu se tak vrací vedoucí muži dnešního utkání. (6:5)
     
    14
    Hned po rozehrávce vsadili Valaši na pár rychlých přihrávek a ještě rychlejší střelu. Tomáš Řezníček se dostal na devítce do výskoku a ze své parkety spojky posílá Valachy do vedení. (6:5)
     
    14
    Volný devítimetrový hod pro domácí. (5:5)
     
    13
    Za zákrok za hranicí pravidel vidí Jakub Šíra žlutou kartu. (5:5)
     
    12
    Jenže hosté opět srovnávají! Hostům se podařilo dostat do rychlého přečíslení, které ve finále zakončil brankou Petr Kichner. (5:5)
     
    11
    Po výborně sehrané akci se domácí posunují do jednobrankového vedení. (5:4)
     
    10
    Na zuberské palubovce dal o sobě vědět střelecký král minulého kola Vojtěch Petrovský, který si připisuje na svůj střelecký účet svou první úspěšnou trefu. (4:4)
     
    9
    Výborná obrana a ještě lepší rychlý útok. Díky těmto dvěma bodům Zubří otáčí vývoj utkání na svou stranu! V koncovce rychlé akce stál Martin Hrstka, který se trefil mezi tři tyče. (4:3)
     
    8
    Zubří srovnává stav utkání! Matěj Šustáček si seběhl až na střed brankoviště, odkud se prosadil ránou k dolní tyči. (3:3)
     
    7
    Hosté to zkoušeli hrou přes spojky, ale domácí brankář vystihl směr střely. (2:3)
     
    6
    Druhým napomínaným zuberským hráčem je Martin Hrstka. (2:3)
     
    5
    A je to opět Sebastian Strack! Frýdecký kanonýr získal dostatek volného prostoru na devíti metrech a svou dělovou ránou nedal Orságovi šanci. (2:3)
     
    5
    V páté minutě prvního poločasu srovnávají hosté stav utkání zásluhou přesné střelecké ruky Stracka. (2:2)
     
    4
    Zuberský útok poslal do zakončení Šustáčka, který svůj náskok z křídla s přehledem proměnil. (2:1)
     
    3
    Stanislav Kašpárek je napomínán žlutou kartou. (1:1)
     
    2
    Domácí házenkáři okamžitě odpovídají z rukou Tomáše Řezníčka, který se připnul na devítce do vzduchu a prezentoval se atraktivní ránou po ruce. (1:1)
     
    2
    Hosté to ve svém prvním útoku zkusili jednoduchou hrou přes křídla. V tomto případě prolétl z křídla šikmo ke středu brankoviště Hečko, který zamířil přesně na delší tyč. (0:1)
     
    1
    Hosté krouží kolem brankoviště svého soupeře, co vymyslí na úvod zápasu? (0:0)
     
    1
    Výhodu úvodního výhozu od středové čáry měli hostující házenkáři, kteří tak zahájili svůj první postupný útok dnešního utkání. (0:0)
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
     
    Utkání nám odstartuje za několik málo okamžiků. Valaši ze Zubří nastoupí do dnešní bitvy v tradičních zelených dresech. Frýdečtí házenkáři pak v dresech bílých.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Gumárny Zubří: Šlachta Petr, Douda Jakub, Hanus Jan, Horut Libor, Bechný Tomáš, Šustáček Matěj, Hrstka Martin, Orság Petr, Řezníček Tomáš, Reček Adam, Dědek Michal, Janků Tomáš, Šíra Jakub, Kašpárek Stanislav

    SKP Frýdek-Místek: Bosák Jakub, Klaban Tomáš, Meca Roman, Mynář Dalibor, Petrovský Vojtěch, Hečko Vojtěch, Gřesek Adam, Petřík Jaromír, Vacula Michal, Pyško Vít, Kichner Petr, Strack Sebastián, Šoltés Alexandr, Krahulík Miroslav

    Rozhodčí: Michal Nezbeda, Václav Zelenka, delegát ČSH Směja Petr.
     
    My si je pojďme prostřednictvím našich on-line přenosů společně přiblížit!
     
    Za několik málo okamžiků budou hlasatelem zuberské haly vyvolávána jména jednotlivých aktérů dnešního utkání.
     
    Oba celky jsou již na palubovce a před divácky nabitou halou „Srdcemzubřanů“ probíhá předzápasová rozcvička.
     
    Dovolte, abych Vás dnes ještě jednou srdečně přivítal u dnešního šlágru kola mezi domácky neporaženými Valachy ze Zubří a házenkáři Frýdku-Místku, tentokrát už ze sportovní haly v Zubří.
     
    Sobotní podvečer je v divácky nabité hale „Srdcemzubřanů vyhrazen pro utkání, ve kterém domácky neporažení Valaši ze Zubří přivítají ve svém prostředí házenkáře z Frýdku-Místku v čele se střeleckým králem minulého kola Vojtěchem Petrovským. Do konce základní části nejvyšší soutěže házenkářů zbývá pouhých pět kol a pohled na tabulku naznačuje, že každičký získaný bod bude hodně důležitý. Po pauze vyplněné mistrovstvím světa v Kataru se naplno rozběhla extraliga házenkářů a vedoucí Plzeň po 17. kole zvýšila po výhře ve Zlíně 32:23 svůj náskok na tři body a okupuje tak první místo v tabulce. Další aspiranti na dobrou pozici pro play-off se totiž vybili mezi sebou: dosud druhé Zubří prohrálo 28:29 v Lovosicích a dostala se před něj pražská Dukla, jež remizovala na hřišti čtvrtého Brna 25:25. Frýdecko-místečtí házenkáři si upevnili postavení mezi osmi týmy, které si v extralize zahrají play-off. Horníci z Karviné klesli na devátou příčku, ale na osmý Jičín ztrácejí bod a na šestý Frýdek-Místek dva. Kompletním průběhem utkání 18. kola nejvyšší tuzemské házenkářské soutěže Vás bude doprovázet Martin Petřek, který Vás tímto vítá na našich textových on-line přenosech.


    Velmi atraktivní utkání se bude bezesporu těšit skvělé divácké kulise a bude zajímavé sledovat, zda domácí fanoušci doženou své favority k vítězství, nebo zda se z výhry budou radovat příznivci výběru Aleše Chrastiny.


    Frýdek-Místek na palubovce Zubří dokázal bodovat pouze jedinkrát za dlouhých deset let, naposledy se mu to podařilo v zimě roku 2013 (výhra 26:32), předposlední výhra se datuje do roku 2003, kdy Slezané na Valašsku zvítězili 34:23.

    Také tentokrát za favorita hosté nebudou. Pozor si na ně však Zubřané budou muset dát. Frýdek- Místek má ve svém kádru velice kvalitní hráče, ke kterým nepochybně patří i Vojtěch Petrovský. Ostrostřelec tábora Aleše Chrastiny nasázel v minulém kole do sítě horníků z Karviné hned devatenáct branek a zasloužil se tak ve velké míře o vítězství svého týmu. Po spokojenosti s šestým místem v minulém ročníku pokračuje Frýdek-Místek v solidních výkonech, opřených o dobrou defenzivu i ofenzivu v nové sezóně. Stabilní výkonnost potvrzuje dosavadním šestým místem a ztrátou tří bodů na svého soupeře ze Zubří.


    HC Gumárny Zubří:

    Valaši ze Zubří si v posledním utkání na půdě Lovosic neudrželi vedení a zkomplikovali si boj o čelo tabulky. Házenkáři Gumáren Zubří ve stávající sezoně body zvenku nevozí, z Valašska si však nedovezl body ještě žádný celek. Velmi nepříznivou bilanci na palubovkách soupeřů nezlomili Valaši ani v sobotním utkání 17. kola v Lovosicích, kde smolně prohráli o jediný gól. Byla to tak už šestá porážka z devíti venkovních duelů. V prvním vzájemném zápase sezony Zubřané doma na podzim Lovce rozebrali do posledního šroubku a vyhráli o patnáct branek. Na severu Čech to ovšem byla jiná káva. Zápas byl mimořádně vyrovnaný a dramatický až do posledních vteřin. Vedení se mnohokrát vystřídalo, největší náskok měli domácí v první půli (13:10), hosté pak opáčili skvělou sérií šesti gólů a naopak oni vedli 16:13 a pak ještě dvacet minut před koncem vedlo Zubří 20:17. Domácí, kterým ještě navíc chyběla klubová ikona a třetí nejlepší střelec extraligy Motl (111 branek), se však dotáhli a v infarktové koncovce jim dvacet vteřin před koncem vítězství vystřelil Jonáš. Zubří se tak nejhorším možným způsobem vymstilo, že v jinak velmi těsném zápase neudrželo tříbrankové vedení ze 40. minuty o trošku déle. Po konečném hvizdu tak samozřejmě panovalo v táboře Zubří velké zklamání. Po těsné porážce v minulém kole v Lovosicích kleslo Zubří ze druhého na třetí místo tabulky. Nyní tedy nezajímá domácí tým jiná varianta než sebrat všechny body. Dobré zprávy přicházejí z marodky týmu, která se zřejmě až na Václava se Zahradníčkem úplně vyprázdní. Do hry by se měl po delší pauze vrátit dokonce i pivot a šéf obrany Tomáš Bechný, jenž se zranil v předvánočním zápase s Hranicemi. Poprvé před zuberským publikem nastoupí zimní posila křídelník Jan Hanus z nedaleké Kopřivnice. Levoruký křídelník si premiéru odbyl už v Lovosicích, ale doma bude hrát poprvé až proti Frýdku-Místku. Jinak jsou všichni hráči zuberského kádru připraveni nastoupit.


    SKP Frýdek-Místek:

    Základní část házenkářské extraligy se nám nezadržitelně blíží do své cílové rovinky. I s tímto vědomím šli do derby s Karvinou házenkáři frýdecko-místeckého SKP. Svého soka pro udržení se v elitní osmičce museli bezpodmínečně porazit. A povedlo se! Velkou měrou se na domácím vítězství o devět branek podílel Vojtěch Petrovský, který svého bývalého zaměstnavatele pokořil devatenácti brankami. „Nechci snižovat výkon ostatních domácích hráčů, ale ano, byl to Vojta Petrovský s brankářem Pyškem, kteří nás dnes v podstatě porazili," složil hold domácím házenkářům karvinský trenér Jaroslav Hudeček. „My jsme nesmírně rádi za získané body, jelikož ve zbývající části sezony bude důležitý každý zápas. O první osmičku se uchází devět týmů. V derby jsme vycházeli ze zajištěné obrany, dařilo se v brance i Víťovi Pyškovi, který chytal výborně. Jsem rád, že nám to šlapalo i v útoku, takto musíme pokračovat i v dalších zápasech, které nás ještě čekají. Dva body bereme, ale ještě není nic hotového," zdůraznil domácí kouč Aleš Chrastina.

    Házenkáři Gumáren Zubří se tak v sobotním utkání budou chtít nepochybně laborovat svým fanouškům za ztrátu bodů v Lovosicích a poskočit tak tabulkou směrem vzhůru. Družina okolo trenéra Aleše Chrastiny v čele s kanonýrem Petrovským však určitě nedá v divácky nabité hale svému soupeři nic zadarmo. Našlápnutý Frýdek- Místek naopak může v sobotu překvapit a případně tak sebrat Valachům jejich domácí neporazitelnost. Zítřejší utkání odstartuje v zuberské sportovní hale úvodním hvizdem v 18:00.


    Rozhodčími v tomto utkání jsou pánové Michal Nezbeda a Václav Zelenka, delegátem Českého svazu házené je Směja Petr.

    Martin Petřek

    HC ROBE Zubří
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    Celkem 0/0 0 0 0 0
    Pepino SKP Frýdek-Místek
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    Celkem 0/0 0 0 0 0
    Rozhodčí: Michal Nezbeda, Václav Zelenka, delegát ČSH Směja Petr
    Diváci: 950
    bahis siteleri