Ženy - 1500 metrů Vítěz: B. Boweová (USA) (kon.) | Ženy - závod s hromadným startem Vítěz: I. Schoutenová (NED) (kon.)
konec
Ženy - závod s hromadným startem

Vítěz: I. Schoutenová (NED)

Neděle 15.02.2015, 16:23 • Thialf, Heerenveen (Nizozemsko) • Mistrovství světa v rychlobruslení
     
    V závodě s hromadným startem měla Česká republika dvojí zastoupení. Lépe se dařilo Nikole Zdráhalové, která vybojovala ve sprinterských prémiích jeden bod a nakonec skončila při konečném součtu bodů a časů na jedenácté příčce. Martina Sáblíková nebojovala v žádné ze sprinterských soutěží a nakonec protla cíl jako osmá. Bez bodového zisku se tak počítal její cílový čas, který nakonec stačil na šestnácté místo.

    I tak ale nemusí být česká výprava smutná. Z letošního Mistrovství světa si české závodnice odvážejí celkem tři medaile. V závodě na 3000 metrů a 5000 metrů dominovala Martina Sáblíková, která vybojovala na obou tratích zlatou medaili. Další medaili vybojovala Kateřina Erbanová v závodě na 1000 metrů, tento závod měl pro ni bronzovou cenu.
     
    13
    Poslední tři kola do konce, v čele se drží a rozjíždí závod Sáblíková.
     
    9
    Na začátku devátého kola se do čela prodrala Sáblíková s Pechsteinovou.
     
    6
    Za Rakušankou se drží Nikola Zdráhalová.
     
    Česká účast

    V posledním závodě na Mistrovství světa se představí celkem dvaadvacet závodnic, mezi nimiž figurují i dvě česká jména. Do dnešního závodu s hromadným startem nastoupí Martina Sáblíková, pro kterou to bude již čtvrtá start na letošním MS, kterou doplní Nikola Zdráhalová, pro níž to bude naopak jediný závod na Mistrovství světa.

    Větší šanci na úspěch má Martina Sáblíková, která se pohybuje na třetí pozici závodnic (255 bodů), které ve světovém poháru do těchto závodů nastoupily. Nikola Zdráhalová se ocitá na příčce šestnácté se ziskem 48 bodů. Nikola může především překvapit a zajet si své maximum. Na výkony obou závodnic si ale budeme muset nějakou chvíli počkat.

    Josef Cestr

    bahis siteleri