Vítkovice – Pardubice 2:0 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 3:1 (kon.) | Mountfield HK – Třinec 0:3 (kon.)
Liberec – Sparta 5:2 (kon.) | Olomouc – Litvínov 2:4 (kon.) | Slavia – Mladá Boleslav 0:4 (kon.)
Zlín – Plzeň 2:4 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:2 (1:0, 3:2, 1:0)
HC Sparta Praha
Pátek 20.02.2015, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec. • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Liberečtí vyhráli i čtvrté utkání v řadě, Sparta naopak po dvou výhrách padla. Bílí Tygři měli navrch střelecky, za tři body dnes vděčí i bojovnému výkonu. Přeji příjemný zbytek večera. (20:31:55)
     
    60:00
    Konec zápasu.
    Tomáš URBAN - 5:2

    Zdroj: www.tvtipsport.cz
     
    59:16
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. TOMÁŠ URBAN se zmocnil puku a ze středního pásma jej obloučkem poslal do opuštěné brány. Měl štěstí, puk se otřel o tyčku a zaplul do sítě. Bez asistence – 5:2.
     
    58:37
    Hosté riskují v šesti bez brankáře. Piskáček střílel od modré a v hradbě těl před Lašákem kotouč kdosi tečoval. Ke smůle sparťané těsně vedle brány.
     
    58:01
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny. Sparta přidala, liberecká pětice je pod tlakem.
     
    56:55
    Domácí příznivci si žádají "bůra" ve sparťanské síti. Tygři se snaží jejich přání splnit: na delší čas nyní okupují pásmo soupeře. Novotný ale moc práce nemá.
     
    55:46
    Sparta je častěji u puku, rozhodně ale nemá tlak. Vondrkův pokus Lašák snadno zneškodnil.
     
    53:42
    Přibyl se dostal k zakončení, jenže z těsné blízkosti neměl šanci Lašáka propálit. Zakročit musel i Novotný, jehož o několik vteřin později prověřil zprava Vampola.
     
    52:27
    Pražané už jsou v plném počtu a mohou soka přimáčknout, jelikož domácím nevyšla rozehrávka a puk skončil až na zakázaném uvolnění.
     
    51:24
    Hosté ale ještě neskládají zbraně. Forman se i v oslabení pustil do souboje s přesilou protihráčů, ale nezakončil. Pouze zklamaně sklopil zrak a míří na střídačku.
     
    50:40
    Filippiho rána škrtla o kovový oblouk Novotného brány, severočeské družstvo posléze zastavil ofsajd. Hráči už se staví na buly ve středním pásmu.
     
    50:12
    Bílí Tygři si zahrají přesilovou hru, Kumstát dostal dvě minuty za podražení.
     
    49:30
    Tribunami objíždí mexická vlna, sparťanský sektor fanoušků se snaží přesile statečně vzdorovat. Na ledě toho nyní k vidění příliš není.
     
    48:16
    Valský ujížděl od středového kruhu úplně sám na Novotného, jenže nedal. V podstatě ani nevymyslel nic převratného, jen vystřelil a minul.
     
    47:37
    Lašák si připisuje další úspěšný zákrok, když bez potíží zlikvidoval střelu Buchteleho. Následuje komerční přestávka, po které se bude vhazovat v útočném pásmu Sparty.
     
    46:29
    K Balaštíkovi se dostala odražená střela, ale útočník ji z kruhu umístil jen do blokujícího hráče. Z protiútoku ohrozila Lašáka formace vedená Hlinkou.
     
    45:33
    Hosté se snaží tvořit hru, nejsou však zatím příliš úspěšní. Protivník aktivně napadá a vyhrává osobní souboje.
    Marken.cz

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 18. Výtisk (Šimek, Vampola), 30. Šimek (Filippi, Vampola), 32. Bulíř (Bakoš), 37. Vlach (Bakoš), 60. Urban – 34. Hlinka (Polášek, Piskáček), 40. Přibyl


    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Vaněček) – Šimek, Gřegořek, Derner, Plutnar, Ulrych, Vitásek, Výtisk "C" – Bulíř, Vampola, Bulík – Valský, Filippi, Urban – Balaštík, Jelínek, Krenželok – Hrníčko, Vlach, Bakoš.
    HC Sparta Praha: Janus (od 37. Novotný) – Piskáček, Polášek, Ďaloga, Mikuš, Eminger, Barinka, Hrbas – Vondrka, Hlinka, Klimek – Forman, Přibyl, Buchtele – Kumstát, Pech, Rolinek "C" – Černoch, Cingel, Sabolič.

    Rozhodčí: Pešina, Horák – Lhotský, Svoboda.

    Diváci: 5 894
    bahis siteleri