Tlač. konferencia FC DAC 1904 Dunajská Streda (kon.) | Tlač. konferencia MFK Ružomberok (kon.)
Tlač. konferencia MŠK Žilina (kon.)
konec
Tlačová konferencia MFK Ružomberok

sk Středa 25.02.2015, 13:00Tiskové konference
     
    Ďakujeme za pozornosť a tešíme sa na vás pri textových prenosoch z Fortuna ligy. (13:28:13)
     
    Tlačová konferencia sa oficiálne skončila. Zhrnúť môžeme, že jednoznačným cieľom je, aby Ružomberok hral najvyššiu súťaž aj budúci rok a podľa možnosti sa v tabuľke posunul vyššie. Klub taktiež bude od mája riešiť situáciu s hracou plochou, ktorá je na Liptove často skôr nevýhodou ako výhodou pre domáce mužstvo. Preto sa prvé stretnutia odohrajú v Ružomberku a Liptáci uzavrú sezónu zápasmi von a na štadióne bude prebiehať inštalácia vyhrievaného trávnika.
     
    Kto vybral kapitána?

    Ivan Galád: ,,O tomto sme sa nerozprávali. Podobne to bolo aj v iných kluboch, kde sa vrátil hráč. Myslím si, že sú prípady, kedy to je prirodzené."
     
    Ľubomír Golis o problémoch s hracou polchou. Ako príklad mu dal novinár umelý trávnik AS Trenčín. – ,,Trenčín išiel svojou cestou, na Slovensku netradičnou. U nás bude tieto problémy riešiť vyhrievané ihrisko. Je to na 99%, zostáva už len podpísať zmluvu s ministerstvom školstva. Rekonštrukcia by mala prebiehať od mája do stredu augusta." Taktiež dodáva, že minulá zima bola ľahšia ako tá terajšia.
     
    Ako s herným prejavom na tomto ihrisku, ktoré nie je v dobrom stave?

    Marek Sapara: ,,Myslím si, že tak ako tréner rozprával o zápasoch v Turecku, napr. s Amkarom Perm, ukázalo nám to zrkadlo. Odohrali sme dobrý zápas, prehrali sme 0:2, nebudeme sa vyhovárať kvôli čomu, ale odohrali sme dobrý zápas, tréner nám ukázal na videu naše akcie. V Turecku sme hrali na biliardovom stole, kde lopta poslúcha a dá sa nacvičiť herný prejav, ktorý chceme. Tu bude dôležité aby sme sa pripravili na to, že terén sa bude meniť. V hlave si to musíme nastaviť tak, že musíme bojovať a možno herne to nebude pekné. Teraz ide o body, budem si priať, aby sme nehrali tak krásny futbal, ale aby sme získavali body. Chceme dostať Ružomberok tam, kam patrí, nie tam kde je."

    Ivan Galád: ,,Chválim podmienky, ktoré tu doteraz neboli." Je spokojný so všetkými podmienkami, ale chýba tomu ešte tréningové centrum, kde na Slovensku uvádza ako príklad Žilinu. ,,Z nevýhody musíme spraviť výhodu. Nesmieme plakať, za to nám nik nezaplatí, ani nás nich nepochváli. Nechcem hovoriť, že ideme bojovať, bojuje sa vo vojne, ale v zápase budeme musieť aj bojovať."
     
    Erik Kendera o Zošákovi: ,,Absolvoval s nami prípravu, stále je náš hráč a tréner s ním v zápasoch počíta."
     
    Ivan Galád o slabinách mužstva: ,,Keby som o nich hovoril, nahrával by som nášmu súperovi. Chceli sme hrať v Turecku čo najviac zápasov, mali sme tri a ešte jeden sme si vymodlili. Myslím si, že by nám mohli pomôcť, otázne je, do akej miery budeme môcť na našom trávniku hrať svoju hru."
     
    Ivan Galád o doplnení kádra: ,,Bol som v Nitre, nerád sa pozerám dozadu, ale vnímam vyjadrenia futbalovej obce na návrat hráčov Sapara, Zošák, Maslo, ktorí pomáhajú klubu, z ktorého sa dostali do veľkého futbalu. Kvalita našej hry sa zlepšila, výkonnostný posun som videl v zápase v Turecku. Na každom poste máme dvoch hráčov. Musím spomenúť odchod Zreľáka, ktorý bol nečakaný, ale tréner sa s tým musí vyrovnať. Je to podľa mňa najlepší útočník na Slovensku. Mne sa s chlapcami pracuje pomerne slušne, sú to chlapi a príjmu aj tvrdšie slová."
     
    Erik Kendera: ,,Došlo k veľkému prievanu v kabíne. Vzhľadom k jesennej časti nastala veľká obmena. V lete sme začali robiť s mladými a sme sa presvedčili, že do mužstva musíme pritiahnuť skúsenosť. Jar je pre nás špecifická. Prvých 5 kôl hráme doma, samy ste mohli vidieť hraciu plochu, v akom je stave. Musíme robiť všetko preto, aby sme to vôbec odohrali, ale veríme, že po tlačovej konferencii po poslednom kole sa nebudeme tešiť len zo záchrany, ale aj z posunu vyššie!"
     
    Marek Sapara: ,,Som presvedčený, že Ružomberok nebude bojovať o záchranu, mali sme kvalitnú prípravu, mužstvo sa posilnilo o skúsených hráčov, všetci sme pripravení na jarnú časť. Myslím, že keď zatiaľ nebola spokojnosť s výsledkami v príprave, bude spokojnosť s výsledkami v lige."
     
    Ivan Galád: ,,Máme toľko bodov, ako je tu novinárov," odľahčil na úvod. Ďalej pokračuje tým, že sú dve veci, urobiť divákom radosť, čo je úlohou tímu a druhou je udržať najvyššiu súťaž. ,,Dôležité je, čo poviem na tlačovej konferencii po poslednom zápase." Je spokojný, že všetko fungovalo tak, ako malo, čo podľa neho na Slovensku nie je bežné.
     
    P. Golis: ,,Ja vás všetkých vítam na tradičnej konferencii pred jarnou časťou sezóny. Vrátim sa do jesennej časti, kedy bolo postavenie v tabuľke zlé a tak sme sa rozhodli pre zmeny v realizačnom tíme. Viete, že zimujeme na predposlednej priečke, len o skóre pred Banskou Bystricou. Roboty bolo viac než dosť, sústredili sme sa na jarnú časť a na vystuženie kádra. Od soboty uvidíme, ako sa to podarilo."
     
    Tlačová konferencia sa začala. Otvoril ju Ján Svrček, ktorý privítal všetkých prítomných a odovzdal slovo generálnemu riaditeľovi p. Golisovi.
     
    Realizačný tím:

    Tréner A mužstva: PaedDr. Ivan Galád
    Asistent trénera A mužstva: Mgr. Ján Bíreš
    Tréner brankárov: Stanislav Seman
    Technický vedúci: Peter Adamčiak
    Kluboví lekári: MUDr. Tibor Letko, MUDr. František Rigo
    Maséri: Juraj Hervartovský, Juraj Bachan
     
    Hráčsky káder – A mužstvo:

    Brankári: Tomáš Lešňovský, Štefan Senecký, Matej Šavol

    Obrancovia: Dominik Kružliak, Ján Maslo, Lukáš Ondrek, Gagik Daghbashyan, Oliver Práznovský, Antonín Rosa, Martin Boszorád

    Stredopoliari: Milan Ferenčík, Richard Bartoš, Mário Almaský, Tomáš Gerát, Martin Nagy, Juraj Vavrík, Lukáš Lupták, Boris Turčák, Štefan Zošák, Ivan Kotora, Marek Sapara, Lukáš Janič

    Útočníci: Andrej Lovás, Štefan Gerec, Pavol Masaryk
     
    Zmeny v kádri:

    Odchody: Martin Mečiar, Róbert Vaniš, Michal Habánek, Armando Mance, Libor Koníček, Martin Nosek (všetci ukončenie zmluvy), Erik Liener (hosťovanie MFK Lokomotíva Zvolen), Miroslav Almaský (hosťovanie ŠKM Liptovský Hrádok), Adam Zreľák (prestup ŠK Slovan Bratislava)

    Príchody: Štefan Senecký (prestup ŠKF Sereď), Martin Boszorád (prestup FC Nitra), Pavol Masaryk (prestup TJ Družstevník Radimov), Gagik Daghbashyan (prestup FC Banants Jerevan), Ján Maslo (prestup FC Shakhter Karaganda), Antonín Rosa (hosťovanie Mladá Boleslav), Marek Sapara (hosťovanie Osmanlispor), Štefan Gerec (návrat z hosťovania ŽP Šport Podbrezová)
     
    Tlačovej konferencie sa zúčastnia:

    Generálny riaditeľ: Ing. Ľubomír Golis
    Športový a marketingový riaditeľ: Erik Kendera
    Tréner A mužstva: Ivan Galád
    Kapitán A mužstva: Marek Sapara
     
    Priebeh zimnej prípravy:

    Prípravu na jarnú časť Fortuna ligy Liptáci odštartovali 7. januára 2015. Na úvod odohrali domáci tréningový zápas dvoch tímov poskladaných z hráčov A mužstva. Následne, v dňoch 11. – 15. februára sa zúčastnili na kondičnom sústredení na Malinom Brde. Po ňom si v Česku zmerali svoje sily s Karvinou a v Poľsku s Wislou Krakov, pričom na oboch súperov nestačili. Vo Zvolene zvíťazili nad domácou Lokomotívou Zvolen, doma zdolali Michalovce a pred sústredením v Turecku, ktoré trvalo od 4. do 15. februára 2015, ešte v Česku podľahli Zbrojovke Brno. Počas sústredenia v Turecku prehrali s českou Vysočinou Jihlava a maďarským Paksi FC. Následne remizovali s rumunským FC Botosani a na záver sústredenia nestačili na ruský FC Amkar Perm. Generálku odohrali na domácom umelom trávniku a podľahli v nej českému tímu FK Fotbal Třinec.

    Okrem tréningového zápasu odohral Ružomberok 10 stretnutí s bilanciou 2 víťazstvá, 1 remíza a 7 prehier so skóre 15:19.

    Výsledky prípravných zápasov:

    MFK "bieli"MFK "čierni" 1:4
    MFK OKD Karviná – MFK Ružomberok 3:1
    Wisla Krakov SA – MFK Ružomberok 2:1
    MFK Lokomotíva Zvolen – MFK Ružomberok 1:3
    MFK Ružomberok – MFK Zemplín Michalovce 5:1
    FC Zbrojovka Brno – MFK Ružomberok 1:0
    FC Vysočina Jihlava – MFK Ružomberok 3:1
    Paksi FC – MFK Ružomberok 3:2
    FC Botosani – MFK Ružomberok 1:1
    FC Amkar Perm – MFK Ružomberok 2:0
    MFK Ružomberok – FK Fotbal Třinec 1:2

    Góly v príprave (vrátane tréningového zápasu):

    Pavol Masaryk (6), Juraj Vavrík (3), Marek Sapara (2), Boris Turčák (2), Mário Almaský (1), Gagik Daghbashyan (1), Milan Ferenčík (1), Štefan Gerec (1), Lukáš Janič (1), Andrej Lovás (1), Pavel Radoš (1)
     
    Ružomberok má za sebou jesennú časť sezóny, pred ktorou výrazne omladil svoj káder a tento krok sa negatívne odrazil na výsledkoch mužstva. Tím získal za celú jeseň len šestnásť bodov a zimoval na predposlednej jedenástej priečke s rovnakým bodovým ziskom, ako má posledná Banská Bystrica. Dve kolá pred koncom jesennej časti sa udiali zmeny v realizačnom tíme, keď trénera Ladislava Šimča nahradil Ivan Galád. Jeho asistentom sa stal Ján Bíreš a novým trénerom brankárov Stanislav Seman. Počas zimy sa udiali mnohé zmeny aj v hráčskom kádri, o ktorých si povieme viac počas tlačovej konferencie.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 13:00.

    Ján Kmeť

    bahis siteleri