Tlač. konferencia FC DAC 1904 Dunajská Streda (kon.) | Tlač. konferencia MFK Ružomberok (kon.)
Tlač. konferencia MŠK Žilina (kon.)
konec
Tlačová konferencia MŠK Žilina

sk Středa 25.02.2015, 14:00Tiskové konference
     
    Prítomní novinári už nemajú ďalšie otázky, tlačová konferencia v press centre MŠK Žilina sa končí. Ja vám ďakujem za pozornosť, želám príjemný zvyšok dňa a verím, že nášmu portálu Onlajny.eu i naďalej zachováte svoju priazeň. (14:19:13)
     
    Aký je zdravotný stav Jakuba Paura? Adrián Guľa: "Je dôležité, aby sme o Jakubovi hovorili, pretože je to pre nás dôležitý hráč a všetci mu držíme palce. Jeho problém so srdcom sme odhalili pri práci so športtestermi počas tréningu, kde bol jeho pulz abnormálne vysoký. Musíme si uvedomiť, že Jakub bol naozaj v ohrození, mal arytmiu, a týmto by som chcel aj apelovať, aby boli hráči sledovaní nielen v priestoroch lekárskych vyšetrení, ale aj počas tréningov a zápasov."
     
    Prečo Žilina nedotiahla príchod Jakuba Vojtuša? Karol Belaník: "My sme Jakuba skúšali počas jesennej časti. Chceli sme mu dať priestor, ale bohužiaľ, v závere sme sa nedohodli na podmienkach, ktoré boli diametrálne odlišné."
     
    Na akom poste sa predstaví na jar Adam Žilák? Adrián Guľa: "Pre nás je dôležité najmä to, aby bol Adam zdravý. Skúšali sme ho na pravej strane obrany. Je to náš hráč, dostane priestor, uvidíme na akom poste."
     
    Viktor Pečovský: "Som rád, že moja achilovka je už v poriadku, verím, že na jarnú časť som pripravený a zdravotne ju zvládnem bez problémov."
     
    Aký je zdravotný stav kádra? Adrián Guľa: "Matej Jelić prišiel neskôr do prípravy, keďže prekonal kiahne a mal i potom drobné problémy. Výborne sa dal dokopy Jožko Piaček, ktorý zvládol artroskopiu kolena v extrémne krátkom čase. Akurát dnes nám pre chorobu vypadol Michal Klec a dlhšie problémy má Jakub Paur."
    Tlačová konferencia je v plnom prúde.
     
    Viktor Pečovský: "Každá prehra má pre hráča význam, posúva nás ďalej ale zvládli sme to tímovo a vieme sa s tým vyrovnať."
     
    V príprave vás preverili silní súperi,čo na to poviete? Adrián Guľa: "Áno, bolo to dôležité, som rád, že nám klub zabezpečil až dve sústredenia. Oba nám ukázali kam a ako sa máme posúvať, najmä pražské zápasy nám ukázali zrkadlo. Dostali sme poza uši a pre nás to bolo len dobre. Prehry sme si okamžite vyhodnotili a vložili sme do tréningu prvky tak, aby sme to už nabudúce zvládli."
     
    Ide Žilina bojovať o titul? Karol Belaník: "Verili sme, že táto príležitosť príde a spravíme všetko preto, aby sme to zvládli. Nechceme vyznievať alibisticky, je to reality. Spravíme všetko pre to, aby sme uspeli."
    Viktor Pečovský: "V kabíne sa o tom moc nehovorí, ale ideme do toho a chceme dokázať, že na to máme."
    Adrián Guľa: "Chceme, túžime, snívame a prijímame túto výzvu. Tešíme sa na to a ideme do toho."
     
    Karol Belaník: "Tešíme sa na jar, vieme, že to bude ťažké, ale sme pripravení zabojovať o šancu, ktorú sme si vybojovali na jeseň."
     
    Úvodné slovo dostáva Karol Belaník: "Dobrý deň, vitajte na tlačovej konferencii. Zimná príprava prebiehala v domácich podmienkach s výnimkou dvoch sústredení v Prahe a v Turecku. Zámer bol odohrať kvalitné stretnutia s dobrými súpermi, spoznať aj inú futbalovú školu a to sa podarilo. Presvedčili sme sa, že je správne získavať skúsenosti v ťažkých medzinárodných zápasoch. Čo sa týka odchodov, odišiel Martin Krnáč, ktorý odišiel do Stalu Mielec, odtiaľ na hosťovanie do Slovana Bratislava. Názor si na to spravte sami. Prišiel Nikolas Špalek a László Bénes, čím sme potvrdili, že chceme dávať priestor našim mladým hráčom. Chceme obom hráčom dať priestor na adaptáciu v klube, aby pochopili filozofiu a štýl našej hry. Nechceli sme meniť filozofiu a ani koncepciu, pokračujeme v tom, čo sme začali pred dvomi rokmi. Očakávame náročnú a ťažkú jar."
     
    Na tlačovú konferenciu práve prišiel športový manažér Karol Belaník, tréner Adrián Guľa a kapitán tímu Viktor Pečovský.
     
    Príjemný dobrý deň, vitajte pri sledovaní on-line prenosu z tlačovej konferencie MŠK Žilina pred začiatkom jarnej časti futbalovej Fortuna ligy. Tlačová konferencia sa začína v press centre MŠK Žilina o 14:00, my si ešte predtým v krátkosti zhrnieme základné fakty.

    Na tlačovej konferencii sa zúčastní šport,ový manažér tímu Karol Belaník, hlavný tréner Adrián Guľa a kapitán tímu Viktor Pečovský.

    Zmeny v kádri počas zimnej prestávky:
    ODCHODY:
    Martin Krnáč – Stal Mielec (Poľsko), Marek Zuziak – hosťovanie FK Pohronie Žiar nad Hronom
    PRÍCHODY:
    Nikolas Špalek (Spartak Trnava), Lászlo Bénes (ETO Györ)

    Prípravné zápasy:
    MŠK Žilina – Vardar Skopje 0:0
    MŠK Žilina – Metalurg Záporožie 2:1
    MŠK Žilina – Anži Machačkala 1:1
    MŠK Žilina – Sigma Olomouc 2:1
    MŠK Žilina – FK Fotbal Třinec 3:2
    MŠK Žilina – Baník Ostrava 2:0
    Slávia Praha – MŠK Žilina 2:1
    Sparta Praha – MŠK Žilina 1:1
    Dukla Praha – MŠK Žilina 5:1
    Spartak Myjava – MŠK Žilina 0:5

    On-line prenos z tlačovej konferencie MŠK Žilina sa začína o 14:00, z miesta komentátora sa na vás teší Dávid Švec.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 14:00.

    Dávid Švec

    bahis siteleri