Tlač. konferencia FC DAC 1904 Dunajská Streda (kon.) | Tlač. konferencia MFK Ružomberok (kon.)
Tlač. konferencia MŠK Žilina (kon.)
konec
Tlačová konferencia FC DAC 1904 Dunajská Streda

sk Středa 25.02.2015, 10:00 • Villa Rosa • Tiskové konference
     
    Kompletný káder pre jarnú časť Fortuna ligy:

    Brankári: Pernecký, Polaček
    Obrancovia: Tóth, Šnirc, Michalík, Kwin, Turňa, Majerník, Szabó
    Stredopoliari: Ljubičić, Straka, Ujalky, Ľupták, Krišto, Horváth, Sesar, Sarr, Brašeň, Štepanovský
    Útočníci: Sabler, Černák, Jurčo, Szarka

    Tréner: Tomislav Marić
    Asistenti trénera: Dean Računica, Balász Borbély
    Kondičný tréner: Martin Rusňák
    Tréner brankárov: Martin Matlák
    Lekári: Marián Jančár, Zsolt Fegyveres
    Vedúci mužstva: Dušan Chytil (12:01:59)
     
    Tlačová konferencia klubu FC DAC Dunajská Streda sa nám tým pádom skončila. Klub má veľké ciele a chce byť časom najlepší na Slovensku. Už v najbližšej jarnej časti chce ísť v tabuľke Fortuna ligy dopredu a progres chce dosiahnuť postupnými krokmi aj v ďalšom období.

    To je odo mňa na dnes všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem vám príjemný zvyšok dňa. Lúči sa s vami Milan Vrábeľ, dovidenia.
     
    Krisztíán Nagy:

    "Keďže už nie sú ďalšie otázky, tak vám ďakujeme za účasť a tešíme sa na vás na štadióne. Dovidenia."
     
    Pán tréner. Máte jasno o úvodnej zostave?

    "Aj keby som to vedel, tak by som to tu teraz nepovedal. Takže k tomu poviem asi toľko, že máme ešte asi štyri dni času na to. K hráčom môžem povedať toľko, že nie sú úplne fit. Niektorí sú podchladení a napríklad Jurčo si na tréningu trochu narazil koleno. Zhruba však mám predstavu o základnej zostave."
     
    Pán tréner. Videli ste nášho najbližšieho súpera, Zlaté Moravce, na sústredení v Turecku?

    "Áno, videli sme Zlaté Moravce na videu. Ak som správne rozumel, tak nový tréner, je teraz bývalí tréner, Mráz. O súperovi môžme povedať, že je to nepríjemný súper s množstvom nových hráčov. Poznáme štýl hry súpera a pokúsime sa im nanútiť našu hru. Vieme, že tam majú Pavelku, 197cm vysokého hráča. Pokúsime sa nájsť správny recept na to, aby sme vyhrali."
     
    Otázka na trénera. Problém počas jesennej časti bol v zakončovaní a chcel by som vedieť, či dostanú viac príležitostí Černák a Sabler. Szarka a Jurčo totiž v poslednom zápase vystrelili len dvakrát na bránu a to je naozaj málo.

    "Dobrá otázka. Hráme systém 4-1-4-1. Podľa súpera však zvolíme vždy aj inú taktiku ak bude treba. Černák bol zranený a preto nehral. Čo sa týka ďalších hráčov. Hovoríme o Szarkovi, Sablerovi a Jurčovi. Momentálne bojujú o základ. Momentálne je na tom najlepšie Ákos, ktorý mierne vyniká. Ja som bol tiež útočník a preto toto viem posúdiť dosť dobre. Momentálne je na tom teda tesne najlepšie Szarka. Budú hrať aj ďalší, aby mu pozíciu v základe znepríjemnili a bol tam boj o to miesto. Ešte by som rád povedal niečo k Černákovi a k mladým talentom vôbec. Je dôležité, aby sa všetko budovali postupne. Po prvé preto, aby neprišlo rýchlo k vyhoreniu hráčov a po druhé na hráčov, ktorí hrajú veľa je vyvíjaný tlak, na ktorý ešte nie sú pripravení a potom príde zranenie."
     
    Oszkar Világi:

    "Mládežnícke centrum má byť na vysokej úrovni, porovnateľné aj s niektorými európskymi mužstvami. Samozrejme chceme pracovať aj na tréneroch, ktorým sme spravili aj školenie tento týždeň. Chceme ísť úplne do detailov. So stravovaním hráčov, návykmi a podobne."
     
    Aktuálne, keď už nabehla téma o akadémii, ktorá má stáť na mieste bývalého cukrovaru klub premietol prezentáciu o tejto akadémii.
    Tlačová konferencia je v plnom prúde.
     
    Otázka je na majiteľa. Ako je to so štadiónom?

    "Chceme najprv postaviť akademické centrum s 3000 metrami štvorcovými. Potom prvá etapa bude 5 ihrísk, potom ďalších 5 ihrísk. Chceme sa dostať do etapy, kde začneme na jeseň s búraním a zároveň so stavaním štadióna. To chceme dokončiť do konca budúcej sezóny. Chceme hrať stále doma, no zároveň aj otočiť ihrisko. Hotové to chceme mať do roku 2018. Keď to všetko urobíme, tak také podmienky nebude mať žiadny klub na Slovensku aspoň zatiaľ."
     
    Otázka na trénera. Ste spokojní s mužstvom?

    "V prvom rade by som chcel povedať, že tréneri sú na to, aby sa pokúsili hráčov urobiť lepšími. Samozrejme by sa dalo povedať, že by sa mi zišiel Messi. Mohol by som sa spýtať Világiho, či je to reálne." (smiech) Világi: "Chceme si ho vychovať." a Marić pokračoval: "Musím k tomu odpovedať aj vážne. Máme dobrý tím, na ktorom sa dá stavať. Chceme využiť každý post. Chceme urobiť taký klub, aby sem mali záujem prísť hrať hráči zo širokého okolia."

    Opäť Világi doplnil: "Chceme stavať na odchovancoch a mládeži. Nás prvý krok postúpiť s dorastencami do prvej ligy."
     
    Pán tréner naznačil ambície klubu. Dostal aj nejaké podmienky, miesto, ktoré musí obsadiť?

    "Začali sme s tým, že naším cieľom je prvé až šieste miesto, no momentálne sme deviaty. Na druhej strane chceme byť v hre o Slovnaft cup. Chceme sa umiestniť do šiesteho miesta a aj uspieť v Slovnaft cupe. Chceme konsolidovať káder tak, aby mohol nastúpiť do ďalšieho ročníka, tak, že pôjdeme všade po tri body."
     
    Peter Majerník:

    "Myslím si, že príprava bola dobrá, na vysokej úrovni. Aj na sústredení nám nič nechýbalo. Veľa sme trénovali s loptou. Tešíme sa na jar, všetci sme na ňu nabudení."
     
    Druhý blog:

    "Čiže stručne môžem v bodoch povedať niečo o mojej filozofii. Po prvé chceme hrať popri lopte, vyvíjať tlak a získať ju čo najskôr. Následne ísť rýchlo dopredu. Chceme využiť následný chaos u súpera. Nepôjdem však do detailov, lebo si myslím, že konferencia by trvala do večera."

    "Ďalší blog je venovaný otázkam ohľadom cieľov klubu. V aktuálnej sezóne je pre nás dôležité, aby sme získavali body a dostali sa na vyššie priečky. Pred sebou máme dva domáce zápasy s klubom pred a s klubom za nami v tabuľke. Teda teraz sa sústreďujeme na tieto duely. Čo je dôležité je to, že môžem povedať o našom tíme, že dobre spolupracuje. Máme teraz pred sebou obdobie, keď sa budem snažiť dostať filozofiu mojim hráčom. Samozrejme, že to ide aj s chybami, ale to je samozrejmé. Aj napriek tomu, že sme zaznamenali s Videotonom zlý zápas verím, že to bude dobré. To je odo mňa zatiaľ všetko."
     
    Tomislav Marić:

    "Dobrý deň, keďže neviem po slovensky, tak sa vám zatiaľ prihovorím po nemecky. Všetko však urobím preto, aby som sa vám o 3 mesiace prihovoril po slovensky. Mám 42 rokov a narodil som sa v Nemecku. Stručne k mojej osobe. Sám som 18 rokov pôsobil ako hráč. Od roku 2008 pracujem ako tréner, skaut. Pracoval som aj ako hlavný tréner mládeže. Som rád, že teraz môžem trénovať DAC. To, prečo som sa rozhodol prísť do DAC-u malo dôvody. Veľký dojem na mne mali pozitívne rozhovori s Világim, ktoré boli seriózne a pripomínali mi Hoffenheim, kde som hral a aj trénoval. Som rád, že môžem byť súčasťou rozvoja klubu. A toto bol môj prvý blog."
     
    Tibor Végh:

    "Chcem nadviazať na slová Világiho. Počas zimnej prestávky sme boli na sústredení. Odohrali sme kvalitné stretnutia a myslím, že sme dobre pripravení na prvé zápasy proti Zlatým Moravciam a Banskej Bystrici. O príprave vám však viac povie tréner Marić."
     
    Ako prvý prehovoril Oszkar Világi.

    "Pre mňa je to prvá sezóna, počas ktorej som majiteľ. Máme 28 trénerov de facto platíme 88 ľudí, ktorí sú v zamestnananeckom alebo obdobnom pomere. Okrem toho máme 250 hráčov. Nemám informácie o tom, že by mal klub nejaké problémy s platením alebo niečím podobným. Môžem povedať, že DAC sa stal za jeden rok konsolidovaným klubom. Máme najviac fanúšikov, čo som rád, že sa nám takto odmenili za túto prácu. Keď je beh 100 metrov, tak my sme aktuálne na asi 7 metri. To znamená, že máme veľa práce, ale zároveň aj veľa odhodlania. Čaká nás teda ešte dlhá cesta na konci ktorej chceme byť najlepší na Slovensku. To sa týka aj mládežníckych mužstiev. Čakám aj otázku ohľadom zmeny trénera. Ja to považujem za minulosť. Radványimu sme sa poďakovali. Korektne sme si vyrovnali vzťahy. Nedali sme mu žiadne obmedzenia a aj preto robí vlastne pre konkurenciu, v Gabčíkove. Vždy však máme dvere otvorené pre prípadnú budúcu spoluprácu. O tomto kroku som presvedčený, že bol správny. Dlho som nad tým rozmýšľal a myslím si, že bolo správne rozhodnutie. Ďakujem, to je odo mňa všetko."
     
    Úvodné slovo má Krisztián Nagy, ktorý každého privítal a predstavil.
     
    Tlačová konferencia klubu FC DAC Dunajská Streda práve začína.
     
    Už sme tu všetci. Môžeme pomaly začať.

    Milan Vrábeľ

    bahis siteleri