Třinec – Zlín 1:4 (kon.) | Mountfield HK – Olomouc 6:4 (kon.) | Slavia – Kometa Brno 5:2 (kon.)
K. Vary – Liberec 5:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 1:2 (po pr.) | Plzeň – Pardubice 2:1 (po pr.)
Litvínov – Sparta 5:3 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:5 (1:2, 1:2, 0:1)
HC Olomouc
Pátek 27.02.2015, 17:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Play-out DHL extraligy juniorů
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Play-out DHL extraligy juniorů má na programu své další pokračování. V jeh rámci změří síly celky HC Dukla Jihlava a HC Olomouc. Úvodní buly bude na Horáckém zimním stadionu vhozeno v 17:00. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Pohled do statistik

    Jihlavští mladíci se momentálně nacházejí na poslední příčce tabulky, přičemž na svém kontě mají 36 bodů. Na předposlední České Budějovice ztrácejí tři body. Poslední odehraný duel zvládli na výbornou, když v posledních dvou minutách otočili skóre a zdolali České Budějovice 4:3.

    Olomoučtí Kohouti mají na svém kontě 55 bodů, soutěž tak mohou dohrát v poklidu. V předchozím kole si v domácím prostředí poradili s Litvínovem 3:2 po prodloužení.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Vacek (Kořenář) – Hohl, Dundáček, Leština, Tobola "C", Kochánek, Port – Střecha, Jícha "A", Bambula "A" – Beran, Dvořák, Ondráček – Nováček, Vala, Marcilis

    HC Olomouc: Urbisch (Slezák) – Jeklič, Škoda, Nesvadba, Tomek, Brandýs, Hes – Ostřanský "C", Beták "A", Horák – Bauer "A", Konečný, Markl – Ministr, Pavlovský, Štefka – Kropáč, Janáš

    Rozhodčí: Doležal – Kotlík, Zídek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Hosté se hned v úvodu vydali do ofenzivy, ovšem zastavilo je postavení mimo hru. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    00:37
    Na jedné straně zkoušel bekhendem vypálit Horák, ovšem stejně jako při následné možnosti Střechy byla rána zblokována. Hanáci se tak ihned osvobodili.
     
    01:16
    Dvořák chtěl vysunout Ondráčka, jemuž ale puk ve středním pásmu utekl. Po zakázaném uvolnění se hra vrací před Davida Vacka.
     
    01:51
    Úvodní okamžiky zápasu příliš atraktivních momentů nepřinesly, na ledové ploše je vidět celá řada nepřesností. Oba celky působí nervózně.
     
    02:28
    Po nepovedeném pasu končí touš na střídačce domácího celku. Buly bude vhozeno v neutrální zóně.
     
    03:41
    Dvořákova rána z pozice levého kruhu skončila v lapačce Jakuba Urbische. Hostující brankář poté přerušil hru, a tak se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    04:41
    Dominik Hohl byl nešťastně zasažen kotoučem do obličeje. Zdá se, že bude muset na šití, avšak zranění zcela jistě nebude vážnějšího charakteru.
     
    05:30
    Jihlavští přešli modrou čáru příliš rychle, a tak je odpískáno postavení mimo hru. Stále se hraje bez výraznější brankové příležitosti.
     
    05:43
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí se díky poněkud šťastné brance ujímají vedení. SIMON BERAN sjel do mezikruží, odkud poslal lehkou střelu k pravé tyči. Urbisch toho příliš neviděl, tudíž nemohl zasáhnout. Asistence: Hynek Tobola.
     
    06:41
    Ani úvodní branka ofenzivní hru nerozvířila, stála se hraje poněkud opatrně. Momentálně jsou ale v útočném pásmu nastěhovaní hosté.
     
    07:52
    Ondráček se proháčkoval do mezikruží, kde byl posléze faulován. Menší trest za podražení dostává Šimon Beták (OLO). Jak domácí naloží s touto možností?
     
    08:18
    Po Ondráčkově ráně nastal velký závar, který ale nikdo z jihlavských mladíků nedokázal zužitkovat. Olomouc poté vyhodila přes všechny čáry.
     
    08:51
    Další nepovedená akce Dukly, konkrétně icing. Vhazovat se tak bude po levé ruce Davida Vacka, což vyhovuje hostující ekipě.
     
    09:30
    Na ledové ploše zůstal ležet Jiří Bambula. Nakonec se ale zvedá a bude v pořádku. Sudí hru vykazuje do středního pásma.
     
    10:02
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté zužitkovali mizerné střídání mužstva z krajského města Vysočiny. Šimon Beták pelášil do útočného pásma, kde sjel do mezikruží. Když už se zdálo, že bude pálit, našel excelentní zadovkou najíždějícího JIŘÍHO HORÁKA. Olomoucký forvard poté procedil touš skrze Vackovy betony. Asistence: Šimon Beták.
     
    11:19
    Hosté jsou po vstřelené brance velmi aktivní, Dukla se osvobodila zhruba po minutě. Lehký pokus ale eliminoval pohotový Urbisch.
     
    11:52
    Vladimír Port hledal ideální pozici ke střele, leč poté vyslal lehký padáček. Hostující brankář si s ním poradil bez sebemenších potíží.
     
    12:36
    Beran opět velice aktivně vybojoval kotouč, ovšem poté jej nedokázal nikomu předat. Mora se tak dostala do středního pásma.
     
    13:16
    Filip Nováček se protáhl do útočného pásma, kde ostře vypálil. Urbisch byl ale pozorný a razantní úder zneškodnil pomocí svého plastronu.
     
    14:22
    Po nepovedené akci Dukly je odpískáno postavení mimo hru. David Vacek se tak opět bude muset mít na pozoru.
     
    14:47
    Další trest pro hostující ekipu. Šimon Beták (OLO) obdržel dvě minuty za napadení.
     
    15:24
    Lukáš Jícha zkusil své štěstí z pozice levého kruhu, ovšem Urbisch byl pozorný a šanci zneškodnil. Následně raději přerušil hru.
     
    15:46
    Ondřej Leština se po podivném odrazu kotouče ocitl zcela sám před Urbischem, který však jeho pokus z otočky v poklidu zlikvidoval.
     
    16:10
    Další trest pro Olomouc. Jiří Horák (OLO) obdržel menší trest za podražení. Dukla tak bude hrát 37 sekund v pěti proti třem.
     
    16:19
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak to je krutá rána pro Jihlavský celek. MILAN OSTŘANSKÝ se ve dvojnásobném vydal do samostatného úniku, který zužitkoval přesnou ranou mezi Vackovy betony. Asistence: David Nesvadba.
     
    16:58
    Lukáš Jícha měl již v pěti proti čtyřem na holi vyrovnání, avšak Urbisch vynikajícím zásahem pomocí levého betonu zabránil druhé brance ve své síti.
     
    17:37
    Jihlavští hokejisté jsou po druhém zásahu ve své síti jako opaření, hosté se v poklidu brání. Po sražené střele se bude vhazovat po levici Jakuba Urbische.
     
    17:53
    Hynek Tobola natáhl od modré k ráně, která ale zamířila vysoko nad. Vinou teči ale červenožlutí zůstávají v útočném pásmu.
     
    18:20
    Jiří Horák se ihned po svém návratu z trestné lavice vydal kupředu, ovšem jeho rána skončila taktéž v ochranné síti. Buly po Vackově pravici.
     
    18:31
    Lukáš Vala zkusil své štěstí z levé strany, leč setkal se pouze s připraveným Urbischem, který poté podržel kus gumové pryže ve své moci.
     
    19:23
    Jihlavští se ještě v závěru periody snaží útočit, ale Olomouc se zatím brání bez sebemenších obtíží. Hosté si v poklidu hlídají nabyté vedení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi úvodní perioda, kterou rozehráli lépe domácí. Duklu poslal do vedení Simon Beran, ovšem hosté poté nejprve vyrovnali a následně ve dvojnásobném oslabení přidali další přesný zásah. Jak se bude duel nadále vyvíjet?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    Domácí vlétli do druhého dějství velice aktivně, ostře pálil z pravé strany Tomáš Střecha. Urbisch byl ale na svém místě a včas zasáhl.
     
    21:29
    Nyní zahrozili naopak hosté, avšak ani oni Mora příliš kloudného nevymyslela. Hra se stěhuje zpět do středního pásma.
     
    22:20
    V prostřední části ze zatím stále nepřerušovalo, utkání se hraje ve velkém tempu. Uvidíme, co přinesou následující minuty duelu.
     
    22:34
    Tentokráte se domácí provinili zakázaným uvolněním, tudíž se hra stěhuje před Davida Vacka. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    23:26
    Dvě velké šance na obou stranách. Nejprve se z mezirkuží neprosadil Tomáš Ministr, načež se na opačné části kolbiště nemohl radovat Bambula.
     
    24:04
    Zakázané uvolnění Olomouce. Buly tak proběhne před Urbischem. Taktéž druhé dějství příliš hokejové krásy nepřináší.
     
    24:43
    Lukáš Vala se agilně protáhl až do zakončení, které však nedotáhl do zdárného konce. Jakub Urbisch jeho pokus z pravé strany útočného pásma lapil.
     
    25:17
    Další snahu červenožluté družiny maří postavení mimo hru. Buly tak proběhne ve středním pásmu.
     
    25:58
    Další icing v podání Kohoutů. Jakub Urbisch se tak bude muset mít opět na pozoru.
     
    26:40
    Stále se hraje bez výraznějších možností. Zejména na jihlavské hole se vkrádá nervozita.
     
    27:14
    Lukáš Vala měl ale nyní solidní možnost. Zcela sám před Urbischem ale neuspěl, skákavý kotouč poslal zhruba půl metru vedle pravé tyče.
     
    27:54
    Jíchovo lehké nahození z levé strany hrací plochy Urbisch opět zneškodnil. Domácí jsou přece jenom o něco málo aktivnějším celkem.
     
    28:36
    Brandýsova dělovka od modré čáry Vacka pouze vyděsila. Jihlavský brankář ale zasahovat nemusel, puk je opět ve středním pásmu.
     
    29:35
    Olomouc zvýšila svou aktivitu a nyní soupeře k ničemu nepouští. Po další nepřesné rozehrávce domácí družiny končí kotouč na střídačce Dukly.
     
    30:11
    Tentokráte se ale Kohoutům rozehrávka nepodařila. Po zakázaném uvolnění se tak bude vhazovat po Urbischově levé ruce.
     
    30:57
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté navyšují své vedení. JIŘÍ HORÁK vystihl odražený kotouč za jihlavskou brankou, načež vybruslil do prostoru před ní a v poklidu zasunul puk do domácí klece. Bez asistence.
     
    30:57
    David Vacek opouští brankoviště, do jihlavského brankoviště nastupuje Josef Kořenář.
     
    31:43
    Horák chtěl dorážet ránu od modré čáry, což se mu ale nepodařilo, Kořenář si celou situaci pohlídal a přerušil hru.
     
    32:20
    Filip Dundáček (JIH) komplikuje domácím ještě více situaci, neboť odchází na lavici hanby. Provinil se napadením.
     
    33:04
    A opět se bude vylučovat, tentokráte na obou stranách. Jan Kropáč (OLO) je vyloučen za krosček. Lukáš Jícha (JIH) poté tvrdě atakoval soupeře u mantinelu, za což obdržel pětiminutový trest. Současně se musí také odebrat do sprch. Trest odpyká Filip Nováček (JIH). Martin Hes (OLO) tento zákrok následně opětoval sekáním.
     
    34:29
    Ondřej Leština vyslal jedovatou ránu od modré, s níž si ale Urbisch poradil. Dukla nadále setrvává v útočném pásmu.
     
    35:11
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté snižují nepříznivý stav. FILIP DUNDÁČEK obdržel přihrávku zpoza branky, načež si touš přehodil na bekhend a umístil jej za bezmocného Urbische. Asistence: Tomáš Střecha.
     
    35:57
    Konečný chtěl v mezikruží tečovat prudkou ránu, což se mu ale nepodaiřlo. Následný protiútok eliminuje v poklidu Jakub Urbisch.
     
    37:03
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté využívají přesilovou hru. JAROSLAV ŠKODA poslal na branku zdánlivě ledabylé nahození, které ale doplachtilo přesně do pravého horního růžku domácí svatyně. Asistence: Jan Štefka, Matěj Pavlovský.
     
    37:48
    Hosté i nadále Duklu svírali, ovšem větší šanci si nevytvořili. Následně se provinili postavením útočícího hráče v brankovišti.
     
    38:20
    Kohouti se chtěli prohnat kupředu, ovšem zastavilo je postavení mimo hru. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    39:21
    Pavlovský z levé strany útočného pásma tvrdě orazítkoval Kořenářův beton, ovšem domácí brankář byl pozorný.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část je u konce. Lepším celkem byli opět hosté, kteří skórovali hned dvakrát, prosadili se Horák a Škoda. Za domácí snižoval Dundáček. Před třetí periodou ale mají lepší výchozí postavení hosté. Jak se duel nadále vyvine?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:34
    Ondráček zkoušel v mezikruží provést elegantní otočku, což se mu také podařilo. Zakončení však bylo nepřesné skončilo zhruba metr vedle levé tyče.
     
    41:21
    Tentokráte byl Simon Beran v ještě lepší pozice, avšak zcela sám se před Urbischem neprosadil. Hostující brankář dnes působí velice jistým dojmem.
     
    42:29
    Obrovská šance hostí. Jihlavští za sebou nechali puk, který Pavlovský poté přenechal Štefkovi. Hostující forvard ale sám před Kořenářem neuspěl.
     
    43:14
    Po další zblokované ráně končí kotouč v ochranné síti. Vhazovat se tak bude po Urbischově pravé ruce.
     
    44:28
    Dukla bojuje v útočné třetině, kde se ale do žádných větších šancí nedostává. Hosté zatím hrají s naprostým přehledem.
     
    45:13
    Domácím se nedá upřít snaha, ovšem s ranami tohoto typu si Urbisch jistě lámat hlavu nebude. Další buly v útočném pásmu Dukly.
     
    45:34
    Jiří Horák dostal vynikající pas do jízdy, leč hattrick se mu zužitkovat nepodařilo, prostor mezi pravou rukou a Kořenářovým tělem netrefil. Simon Beran (JIH) je ale současně vyloučen za sekání.
     
    46:16
    Domácí jsou zatím v útočném pásmu, Olomouci se tato přesilová hra vůbec nevede.
     
    46:22
    A další trest. Dominik Bauer (OLO) dostává menší trest za podražení. Síly na ledové ploše se tak vyrovnají.
     
    47:25
    Hraje se převážně ve středním pásmu, kde ani jednomu z celků žádné vážnější nebezpečí nehrozí. Uvidíme, co přinesou následující okamžiky.
     
    47:52
    Střecha skončil až za brankovou čarou, načež se bude vhazovat po Urbischově levé ruce.
     
    48:37
    Dukla zabetonovala puk u pravého mantinelu, odkud se jí nedaří dostat. Nakonec touš získala hostující juniorka.
     
    49:26
    Daniel Dvořák se ocitl zcela sám před brankou, ovšem poté zamířil vysoko nad. Velká škoda pro domácí Duklu!
     
    50:34
    Matěj Pavlovský se prodral až do mezikruží, odkud prověřil Kořenáře. Jihlavský brankář ale udržel akcie domácí družiny nad vodou.
     
    51:12
    Jan Štefka (OLO) dostává dvě minuty za držení. Dukla tak má další možnost ke snížení.
     
    51:56
    Domácím se ale hra v početní výhodě vůbec nevede, Olomouc se brání v naprostém klidu.
     
    52:18
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Jihlavští mladíci opět kapitulují ve vlastní přesilové hře. MARTIN KONEČNÝ se dostal do útočného pásma, doputoval až před Kořenáře, kterého překonal střelou do levé horní části branky. Asistence: Tomáš Markl.
     
    53:16
    Domácí jsou jako opaření, nedaří se jim prakticky vůbec nic. Kohouti naopak v poklidu kontrolují hru.
     
    54:15
    Horákova rána z levé strany útočného pásma rozduněla Kořenářův levý beton. Hosté jsou stále v útočném pásmu.
     
    55:45
    Utkání již neoplývá příliš velkým tempem, spíše se dohrává. Není divu, o výsledku je pravděpodobně rozhodnuto.
     
    56:35
    Stále se bojuje převážně ve středním pásmu, kde ani jedné z družin žádné nebezpečí nehrozí.
     
    57:09
    Zakázané uvolnění Olomouce vrací hru před Urbische. Domácí mají jednu z posledních teoretických šancí.
     
    57:28
    Tomáš Střecha poslal z mezikruží kotouč zhruba metr vedle levé tyče, načež se hosté osvobodili.
     
    58:30
    Hra he přerušena, neboť se domácí provinili hrou vysokou holí. Vhazovat se bude před Kořenářem.
     
    59:35
    Hosté dohrávají utkání v poklidu v útočném pásmu, o vítězi je rozhodnuto.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Ve třetí části přidali další branku hosté, prosadil se Martin Konečný. Olomouc tak zcela zaslouženě zdolala Duklu 5:2. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou! (19:17:52)

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 6. Beran (Tobola), 36. Dundáček (Střecha) – 11. Horák (Beták), 17. Ostřanský (Nesvadba), 31. Horák, 38. Škoda (Štefka, Pavlovský), 53. Konečný (Markl)


    HC Dukla Jihlava: Vacek (31. Kořenář) – Hohl, Dundáček, Leština, Tobola "C", Kochánek, Port – Střecha, Jícha "A", Bambula "A" – Beran, Dvořák, Ondráček – Nováček, Vala, Marcilis
    HC Olomouc: Urbisch (Slezák) – Jeklič, Škoda, Nesvadba, Tomek, Brandýs, Hes – Ostřanský "C", Beták "A", Horák – Bauer "A", Konečný, Markl – Ministr, Pavlovský, Štefka – Kropáč, Janáš

    Rozhodčí: Doležal – Kotlík, Zídek
    bahis siteleri