Tisková konference české fotbalové reprezentace (kon.) | Tisková konference českého národního týmu v hokeji (kon.)
Tisková konference s mistryní světa Ester Ledeckou (kon.)
konec
Tisková konference české fotbalové reprezentace

Pondělí 16.03.2015, 10:30Tiskové konference
     
    11:15
    Ondřej Lípa, tiskový mluvčí české reprezentace, ukončil oficiální část tiskové konference. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dne. (11:14:48)
     
    Ondřej Lípa: Na utkání s Lotyšskem zbývá asi 1 500 vstupenek. Pokud nějaké vstupenky zbydou po internetovém prodeji, k dispozici budou před utkáním na stadionu. Vstupenky na mistrovství Evropy do 21 let jsou stále v prodeji, který probíhá kontinuálně. K uvolňování vstupenek dochází průběžně.
     
    Pavel Vrba: Rosický je jeden z těch hráčů, s nimiž se budeme bavit, zda pojedou na Slovensko, nebo se vrátí do Arsenalu. Lotyšsko je jasné, Slovensko nechám na něm, jak se bude cítit. Když hraje zápasy po dvou dnech, tak se trochu šetří. Bude záležet na dohodě s ním, jak on sám se bude cítit. Pokud nebude mít problém, tak na Slovensko pojede.
     
    Pavel Vrba: Co se týče Kadlece, tak přišel do Sparty za pět minut dvanáct. Nakonec skončil tam, kde skončil. Sparta je pro něj ideální řešení, vybudoval si silnou pozici a je vidět. Pro aktuální tým je přínosem.
     
    Pavel Vrba: Myslím si, že legionáři mají postavení přibližně stejné. Plašil je v Bordeaux, které je momentálně páté či šesté. Rosický má větší minutáž než za minulou sezonu, i když má teď zdravotní problémy. Jeho pozice v Arsenalu se zpevnila, v těch zápasech, v nichž nastoupil, byl hodnocen kladně. Co se týče Čecha, tak chytal v poháru, kde dostával prostor. S brankáři musím být trpělivý. Věřím, že Petr se svými zkušenostmi situaci v Chelsea zvládne.
     
    Pavel Vrba: Poslední informace o Sivokovi jsou ve vlnách. Když už vypadá, že je v pořádku, tak se mu zranění vrátí. Nechci tady řešit komunikaci mezi doktorem a Tomášem, mě mrzí, že se zranění táhne dlouho. Nevím proč, ale to je spíš otázka pro odborníky, ne pro mě. Není v mé kompetenci jeho zranění posuzovat.
     
    Pavel Vrba: Byl jsem za Vaclíkem v Basileji, viděl jsem ho v Champions League. Jeho pozice je velice silná, i když teď po Portu má trochu složitější situaci. Má předpoklady, aby do brány nastoupil, kdyby se cokoli stalo. Počítáme s ním, nominaci si zaslouží.
     
    Pavel Vrba: Jiráček je jeden z hráčů, o němž jsme také přemýšleli. Je dobře, že zase hraje. Věřím tomu, že si znovu svými výkony zaslouží nominaci.
     
    Pavel Vrba: Nominovaní hráči do obrany mají svou kvalitu, Procházka zvládl Holandsko a Theo ukazuje, že je také kvalitní. Nemám z toho obavy a i další hráči mají určité kvality a jsou schopni druhé nahradit.
     
    Pavel Vrba: Šabalu sleduji od podzimu, všechny čtyři zápasy máme sestříhané. Je to nejlepší útočník Lotyšska. Než přišel do Jablonce, věděli jsme, co je to za fotbalistu. Věděli jsme, že to bude klíčový hráč. Možná zavoláme trenérovi Jablonce Šilhavému, co na něj bude platit. Jablonec udělal určitě zajímavý transfer.
     
    Pavel Vrba: Musím říct, že s Jakubem Dovalilem jsme se o hráčích bavili dlouho. Netýká se to jen Vydry a Kadlece. Pokud by to byli hráči základní sestavy, tak bych je nominoval do A-mužstva. V jednadvacítce mají místo, nechci říct pevné, ale mají tam větší šanci. Je lepší, když půjdou s nimi, než aby s námi odehráli tři minuty. Ale někdo z nich může být donominovaný k zápasu na Slovensku.
     
    Pavel Vrba: Na rozdíl od Jakuba Dovalila téma nominace otevřu. Chceme na Slovensko využít jednoho brankáře z jednadvacítky. Drobný už má nějaký věk, takže se díváme spíš perspektivně a sázíme na mládí. Po zápase s Anglií se jeden z gólmanů přesune do A-týmu.
     
    Pavel Vrba: Mrzí mě, že Kadeřábek momentálně není k dispozici. Kdyby byl v pořádku, v nominaci by byl. Přeji mu brzké uzdravení, jsem s ním v kontaktu. Na základě toho jsme povolali Gebre Selassieho, který si vytvořil silnou pozici v Brémách. Na podzim měl zdravotní problémy, ale teď už opět hrává. Při problémech, které napravo máme, když chybí Řezník s Kadeřábkem, Theo byl prvním, koho jsme nominovali. Ve čtvrtek bude nominovaný ještě jeden obránce, ale ještě si necháváme prostor.
     
    Pavel Vrba: Samozřejmě tím, že jsme hráli kvalifikace a nastupoval omezený počet hráčů, utkání se Slovenskem je možností vyzkoušet hráče, kteří by si prostor zasloužili. Po Fotbalistovi roku uvolníme některé hráče zpět do klubů a další budou donominováni. Změny určitě proběhnou.
     
    Pavel Vrba: Rosický nebyl v nominaci Arsenalu kvůli chřipce, nejsou to problémy, které by ho omezovaly dlouhodobě. Pilař se má ještě dát stoprocentně do pořádku a ve středu by mohl proti Slavii nastoupit. Snad bude fit i pro reprezentaci.
     
    Pavel Vrba: Nechci nikoho favorizovat, ale týká se to především Škody a Necida. Necid začal hrát, do posledních třech zápasů nastoupil. Škoda je aktuálně nejlepší střelec, prosazuje se, to je jeden ze stimulů, proč o něj usilujeme. Rozhodneme se až po středečním utkání Plzně se Slavií.
     
    Pavel Vrba: O které hráče půjde? Jedná se o hráče z české ligy, ve čtvrtek řeknu konkrétní jména. Měli by to být pravý obránce, pravý záložník a hrotový útočník.
     
    Pavel Vrba: Ve čtvrtek budou donominováni tři hráči do pole a přibyde i jeden brankář. Konkrétně odpovím při vašich dotazech.
    Trenér národního týmu Pavel Vrba oznámil nominaci na nadcházející mezistátní zápasy české reprezentace.

    Radek Šamša

    HOSTÉ TISKOVÉ KONFERENCE
    Jakub Dovalil, trenér české fotbalové reprezentace do 21 let
    Jaromír Šeterle, manažer české fotbalové reprezentace do 21 let
    Jaroslav Kolář, tiskový mluvčí české fotbalové reprezentace do 21 let

    Pavel Vrba, trenér české fotbalové reprezentace
    Ondřej Lípa, tiskový mluvčí české fotbalové reprezentace
    bahis siteleri