Tisková konference české fotbalové reprezentace (kon.) | Tisková konference českého národního týmu v hokeji (kon.)
Tisková konference s mistryní světa Ester Ledeckou (kon.)
konec
Tisková konference české fotbalové reprezentace

Pondělí 16.03.2015, 10:30Tiskové konference
     
    11:15
    Ondřej Lípa, tiskový mluvčí české reprezentace, ukončil oficiální část tiskové konference. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dne. (11:14:48)
     
    Ondřej Lípa: Na utkání s Lotyšskem zbývá asi 1 500 vstupenek. Pokud nějaké vstupenky zbydou po internetovém prodeji, k dispozici budou před utkáním na stadionu. Vstupenky na mistrovství Evropy do 21 let jsou stále v prodeji, který probíhá kontinuálně. K uvolňování vstupenek dochází průběžně.
     
    Pavel Vrba: Rosický je jeden z těch hráčů, s nimiž se budeme bavit, zda pojedou na Slovensko, nebo se vrátí do Arsenalu. Lotyšsko je jasné, Slovensko nechám na něm, jak se bude cítit. Když hraje zápasy po dvou dnech, tak se trochu šetří. Bude záležet na dohodě s ním, jak on sám se bude cítit. Pokud nebude mít problém, tak na Slovensko pojede.
     
    Pavel Vrba: Co se týče Kadlece, tak přišel do Sparty za pět minut dvanáct. Nakonec skončil tam, kde skončil. Sparta je pro něj ideální řešení, vybudoval si silnou pozici a je vidět. Pro aktuální tým je přínosem.
     
    Pavel Vrba: Myslím si, že legionáři mají postavení přibližně stejné. Plašil je v Bordeaux, které je momentálně páté či šesté. Rosický má větší minutáž než za minulou sezonu, i když má teď zdravotní problémy. Jeho pozice v Arsenalu se zpevnila, v těch zápasech, v nichž nastoupil, byl hodnocen kladně. Co se týče Čecha, tak chytal v poháru, kde dostával prostor. S brankáři musím být trpělivý. Věřím, že Petr se svými zkušenostmi situaci v Chelsea zvládne.
     
    Pavel Vrba: Poslední informace o Sivokovi jsou ve vlnách. Když už vypadá, že je v pořádku, tak se mu zranění vrátí. Nechci tady řešit komunikaci mezi doktorem a Tomášem, mě mrzí, že se zranění táhne dlouho. Nevím proč, ale to je spíš otázka pro odborníky, ne pro mě. Není v mé kompetenci jeho zranění posuzovat.
     
    Pavel Vrba: Byl jsem za Vaclíkem v Basileji, viděl jsem ho v Champions League. Jeho pozice je velice silná, i když teď po Portu má trochu složitější situaci. Má předpoklady, aby do brány nastoupil, kdyby se cokoli stalo. Počítáme s ním, nominaci si zaslouží.
     
    Pavel Vrba: Jiráček je jeden z hráčů, o němž jsme také přemýšleli. Je dobře, že zase hraje. Věřím tomu, že si znovu svými výkony zaslouží nominaci.
     
    Pavel Vrba: Nominovaní hráči do obrany mají svou kvalitu, Procházka zvládl Holandsko a Theo ukazuje, že je také kvalitní. Nemám z toho obavy a i další hráči mají určité kvality a jsou schopni druhé nahradit.
     
    Pavel Vrba: Šabalu sleduji od podzimu, všechny čtyři zápasy máme sestříhané. Je to nejlepší útočník Lotyšska. Než přišel do Jablonce, věděli jsme, co je to za fotbalistu. Věděli jsme, že to bude klíčový hráč. Možná zavoláme trenérovi Jablonce Šilhavému, co na něj bude platit. Jablonec udělal určitě zajímavý transfer.
     
    Pavel Vrba: Musím říct, že s Jakubem Dovalilem jsme se o hráčích bavili dlouho. Netýká se to jen Vydry a Kadlece. Pokud by to byli hráči základní sestavy, tak bych je nominoval do A-mužstva. V jednadvacítce mají místo, nechci říct pevné, ale mají tam větší šanci. Je lepší, když půjdou s nimi, než aby s námi odehráli tři minuty. Ale někdo z nich může být donominovaný k zápasu na Slovensku.
     
    Pavel Vrba: Na rozdíl od Jakuba Dovalila téma nominace otevřu. Chceme na Slovensko využít jednoho brankáře z jednadvacítky. Drobný už má nějaký věk, takže se díváme spíš perspektivně a sázíme na mládí. Po zápase s Anglií se jeden z gólmanů přesune do A-týmu.
     
    Pavel Vrba: Mrzí mě, že Kadeřábek momentálně není k dispozici. Kdyby byl v pořádku, v nominaci by byl. Přeji mu brzké uzdravení, jsem s ním v kontaktu. Na základě toho jsme povolali Gebre Selassieho, který si vytvořil silnou pozici v Brémách. Na podzim měl zdravotní problémy, ale teď už opět hrává. Při problémech, které napravo máme, když chybí Řezník s Kadeřábkem, Theo byl prvním, koho jsme nominovali. Ve čtvrtek bude nominovaný ještě jeden obránce, ale ještě si necháváme prostor.
     
    Pavel Vrba: Samozřejmě tím, že jsme hráli kvalifikace a nastupoval omezený počet hráčů, utkání se Slovenskem je možností vyzkoušet hráče, kteří by si prostor zasloužili. Po Fotbalistovi roku uvolníme některé hráče zpět do klubů a další budou donominováni. Změny určitě proběhnou.
     
    Pavel Vrba: Rosický nebyl v nominaci Arsenalu kvůli chřipce, nejsou to problémy, které by ho omezovaly dlouhodobě. Pilař se má ještě dát stoprocentně do pořádku a ve středu by mohl proti Slavii nastoupit. Snad bude fit i pro reprezentaci.
     
    Pavel Vrba: Nechci nikoho favorizovat, ale týká se to především Škody a Necida. Necid začal hrát, do posledních třech zápasů nastoupil. Škoda je aktuálně nejlepší střelec, prosazuje se, to je jeden ze stimulů, proč o něj usilujeme. Rozhodneme se až po středečním utkání Plzně se Slavií.
     
    Pavel Vrba: O které hráče půjde? Jedná se o hráče z české ligy, ve čtvrtek řeknu konkrétní jména. Měli by to být pravý obránce, pravý záložník a hrotový útočník.
     
    Pavel Vrba: Ve čtvrtek budou donominováni tři hráči do pole a přibyde i jeden brankář. Konkrétně odpovím při vašich dotazech.
    Trenér národního týmu Pavel Vrba oznámil nominaci na nadcházející mezistátní zápasy české reprezentace.

     
    Ondřej Lípa, tiskový mluvčí reprezentace ČR: Ještě jednou vás vítáme na tiskové konferenci před kvalifikačním utkáním s Lotyšskem a přátelským utkáním na Slovensku. Nyní přečtu nominaci, kterou později bude trenér Vrba komentovat.
     
    Pavel Vrba: Nevím, co k tomu mám říct. Tady na kufru je jednička, což asi nebude pro mě, ale pro Petra Čecha.
     
    Česká fotbalová reprezentace má nového partnera, společnost Rimowa.

    Vladimír Kozler, ředitel společnosti Rimowa: „Jsme hrdí, že jsme součástí Fotbalové asociace ČR. Vyrábíme kufry v Německu, které jsme si připravili i pro českou reprezentaci. Firma je na trhu s exkluzivním materiálem. Každý povrch je označen číslem, aby si hráči svá zavazadla poznali. Věřím, že se týmu bude dobře cestovat, stejně jako se cestuje německému reprezentačnímu týmu, který našich služeb využívá.“
     
    Tisková konference Jakuba Dovalila skončila, nicméně za několik minut bude pokračovat dnešní program v hotelu NH Prague tiskovou konferencí trenéra reprezentačního A-týmu Pavla Vrby.
     
    Jakub Dovalil: Co se týče Stronatiho, on začal hrát v Ostravě levého obránce pod trenérem Pulpitem, jsou to už asi tři roky. Měl nějaký vývoj, hrával, míval nejlepší hodnocení za podzim, co se týče hry hlavou. Pro nás je tohle možnost ho ještě vidět. Začal hrát v Austrii Vídeň, nejprve dal branku, pak byl vyloučen, v derby s Rapidem nastoupil asi na pět minut. Myslím, že má předpoklady pro to, aby uspěl. Spíš je to ovlivněno situací stoperů a i jsem uvažoval tak, že Baránek se Stronatim spolu hráli v Ostravě, takže by spolu mohli vytvořit dvojici.
     
    Jakub Dovalil: Proběhla dohoda tří subjektů, jednadvacítky, A-mužstva a zástupce Sparty. Priorita je seniorská reprezentace, aby se koncentroval na Lotyšsko.
     
    Jakub Dovalil: Krejčí je v nominaci A-mužstva a bude se plně koncentrovat na utkání s Lotyšskem. Pokud se nic vážného nestane, tak by na zápas s Portugalskem mohl být k dispozici.
     
    Jaroslav Kolář: Vstupenky se prodávají po vlnách, největší přebytek vstupenek bude asi na zápas Dánska se Srbskem v naší skupině, který se kříží s naším duelem s Německem. Vstupenky budou k dispozici i v den utkání na stadionech a nyní jsou na Ticketportal.cz. Když už jsem u organizačních věcí, Anglie oznámí nominaci 19. března. Zajímavé je, že neponechávají nic náhodě. Do Brna přiletí už v pondělí 23. března a až do čtvrtka budou trénovat v Olomouci. V úterý budou mít Angličané trénink, po němž chystají setkání s novináři a fanoušky.
     
    Jakub Dovalil: Vstupenky jsem ještě neřešil, mám to naplánované na duben. O turnaj bude zájem, myslím, že bychom naše zápasy mohli naplnit.
     
    Jakub Dovalil: Co se týče brankářů, nerad bych situaci specifikoval. Nějakou představu máme, pro ty gólmany je důležité, že chytají. Pavlenka podává dobré výkony v Baníku, Koubek v Hradci, který byl do včera poslední. Totéž platí o Reichlovi. Pro gólmany je podstatné, aby chytali v klubu a přenesli si pohodu do reprezentace. V minulých jednadvacítkách to tak nebylo, Štěch ve West Hamu a na hostováních moc nechytal a Vaclík byl ve druhé lize u nás.
     
    Jakub Dovalil: Dohoda s Pavlem Vrbou je standardní. Svaz nastavil dvě priority, A-tým je číslo jedna, jednadvacítka je druhá. Když to přeženu, tak Vydra může dát ještě deset gólů a ta situace může být jiná, než když dá jen dva. Budeme to řešit až těsně před turnajem. Důležité je, že to nijak nekoliduje. Jedná se o největší společensko-politickou akci, kterou můžeme pořádat, takže doufáme, že všichni budou zdraví. Řešit co a jak budeme až za dva měsíce.
     
    Jakub Dovalil: V nominaci nám chybí hráči, kteří jsou v A-týmu, a to Krejčí s Kadeřábkem. Dobré výkony podával i Čermák z Hradce, ale to je ročník 1994, jeho ještě budeme sledovat.
     
    Jakub Dovalil: Myslím, že se do týmu začlení oba útočníci Vydra i Kadlec. Vydra může hrát ze strany i na podhrotu, totéž platí o Kadlecovi, který nastoupil do prvních utkání na podhrotu. Oba jsou adaptabilní, pak bude na nás, abychom jim vybrali vhodný post.
     
    Jakub Dovalil: Musíme se koukat hlavně na sebe. Je otázka, s čím Anglie přijede. Tiskovou konferenci mají 19. března. Myslím, že to bude dobrý zápas, když si vzpomenu na devatenáctku, porazili jsme je 2:0. Je to soupeř, proti němuž se hraje dobře, ale musíme to podpořit svým výkonem.
     
    Jakub Dovalil: Myslím, že diskuze s Vydrou probíhala v klidu. Standardně jsme se profesionálně domluvili. Bylo to o tom, že Vydra na ME startovat chce, minulý půlrok neměl takové vytížení v reprezentačním A-týmu, takže jsme se normálně domluvili. Samozřejmě se může v seniorském mužstvu znovu objevit, pokud bude jeho forma gradovat. Krmenčík má poraněnou chrupavku, žádný jiný použitelný útočník v lize kromě Kadlece není.
     
    Jakub Dovalil: Týmy Anglie a Portugalska budou silné, ukáže nám to měřítko, jak na tom tři měsíce před Eurem jsme.
     
    Jakub Dovalil: Myslím, že nominace je pro nás po třech jarních kolech taková, že jsme se snažili vybrat podle statistik, podle toho, jak vidíme nejlepší hráče. Jsou tam nějaké otazníky. Je škoda, že se do hry nedostává víc Masopust nebo Baránek, nicméně jsou tam hráči, kteří nám oproti podzimu dělají radost. Počítám do nich všechny tři brankáře, Kalase, co se týče záložníků, tak Skaláka a Zmrhala. I Vydra po nějakých dvacetiminutovkách naskočil do základní sestavy, dává góly, totéž i Kadlec, který se vrátil do Sparty a prezentoval se třemi brankami.
    Kouč reprezentace do 21 let Jakub Dovalil nominoval svůj třiadvacetičlenný tým na duely s Anglií a Portugalskem.

     
    10:30
    Jaroslav Kolář, tiskový mluvčí české reprezentace do 21 let, vítá přítomné novináře na tiskové konferenci FAČR. V 10:30 bude představena nominace reprezentace do 21 let, od 11:00 se bude pokračovat nominací seniorského týmu Pavla Vrby.
     
    BŘEZNOVÝ PROGRAM ČESKÉ REPREZENTACE

    28. března, 18:00 (Eden): Česko-Lotyšsko (kvalifikace ME 2016)
    31. března, 20:30: Slovensko-Česko (přátelské utkání)

    BŘEZNOVÝ PROGRAM ČESKÉ REPREZENTACE U21

    27. března, 20:30 (Letná): Česko U21-Anglie U21
    31. března, 18:00 (Eden): Česko U21-Portugalsko U21
     
    Na tiskové konferenci bude kromě nominace na následující dva zápasy seniorského týmu, jenž řeší především absenci zraněného pravého obránce Pavla Kadeřábka ze Sparty, oznámena také nominace výběru do 21 let. Družina Jakuba Dovalila, která bude v červnu hostit evropský šampionát zmiňované věkové kategorie, narazí na konci března na dva účastníky letošního mistrovství Evropy Anglii a Portugalsko.
     
    Dobré dopoledne z hotelu NH Prague, kde se dnes koná tisková konference české fotbalové reprezentace před dalším kvalifikačním soubojem o mistrovství Evropy, po němž se národní výběr vypraví za přípravným duelem na Slovensko. Svěřenci trenéra Pavla Vrby budou po podzimních vítězstvích nad Nizozemskem 2:1, v Turecku 2:1, v Kazachstánu 4:2 a nad Islandem 2:1 čelit Lotyšsku, které dosud nasbíralo dva body za remízy v Kazachstánu a s Tureckem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:30.

    Radek Šamša

    HOSTÉ TISKOVÉ KONFERENCE
    Jakub Dovalil, trenér české fotbalové reprezentace do 21 let
    Jaromír Šeterle, manažer české fotbalové reprezentace do 21 let
    Jaroslav Kolář, tiskový mluvčí české fotbalové reprezentace do 21 let

    Pavel Vrba, trenér české fotbalové reprezentace
    Ondřej Lípa, tiskový mluvčí české fotbalové reprezentace
    bahis siteleri