Čína – Nizozemsko 1:0 (kon.) | Pobř. slonoviny – Thajsko 2:3 (kon.) | Kanada – Nový Zéland 0:0 (kon.)
Austrálie – Nigérie 2:0 (kon.)
konec
Austrálie
2:0 (1:0)
Nigérie
Pátek 12.06.2015, 23:00 • John Scouras Field at Winnipeg Soccer Complex, Winnipeg, Manitoba • Mistrovství světa - ženy
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Tak teď upířmně nevím, co se stalo. Rozhodčí jasně ukazoval, že nastavuje čtyři minuty, nicméně utkání ukončil již po jedné minutě! To jsem ještě neviděl!
     
    90
    Nastavují se celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    87
    Austrálie provádí druhé střídání! Dvougólová střelkyně Kyah Simonová jde ze hry. Na její pozici nastupuje Michelle Heymanová!
     
    84
    Nigérie střídá dnes naposledy! Ze hřiště jde Asisat Oshoalaová. Na její místo se jde podívat na posledních pár minut Courtney Dike.
    Břevno Allewayové
     
    82
    Exekuce se ujala Kerrová, jejíž přízemní centr mířil na přední tyč. Zde jej lehce tečovala Allewayová a ten se otřel o břevno! Následně už Nigérie zvládla míč odklidit z vápna pryč!
    Výborný zákrok Dedeové proti střele De Vannaové
     
    80
    Do zajímavé příležitosti se po levé straně hnala Del Vannaová, která vystřelila z hranice vápna. Její střela však mířila doprostřed a Dedeová dokázala zasáhnout!
    Kyah SIMONOVÁ - 2:0
     
    68
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Austrálie se necelých 25 minut před koncem prosazuje podruhé a je velmi blízko první výhře na tomto šamionátu! Sražený centr si za vápnem zpracovala Kerrová, která se rozhlédla a našla za obranou KYAH SIMONOVOU, ta se ocitla opět sama proti Dedeové a již podruhé v dnešním zápase si věděla rady!
    Kerrová nedokázala míč zasáhnout
     
    67
    Standardní situaci Austrálie si vzala na starost van Egmondová, která volný přímý kop kopla výborně. Míč se dostal za obranu, kam si naběhla Kerrová. Těžký míč však ve vzduchu nedokázala zasáhnout!
     
    62
    První změnu provádí i tým Austrálie! Ze hřiště odchází dnes neviditelná Katrina Gorryová, kterou na její pozici nahrazuje Tameka Buttová!
     
    60
    Druhou žlutou kartu z týmu Nigérie dostává Josephine Chukwunonyeová, která ve středu hřiště faulovala unikající Kellondovou a Austrálie má k dispozici zajímavou standardku!
     
    54
    Nigérie vzápětí střídá podruhé! Ze hřiště jde útočnice Desire Oparanozieová, kterou na její pozici nahrazuje Perpetua Nkwocha!
     
    52
    Nigérie poprvé střídá a trenér Okon posiluje útok! Ze hry jde pravá obránkyně Osinachi Ohaleová, na její pozici nastupuje záložnice Ugo Njoku!
    Standardní situace Oparanozieové
     
    52
    Rozehrávky volného přímého kopu se ujala Oparanozieová, která vůbec nevystřelila špatně. Její střelu však vyrazila na roh Williamsová!
     
    42
    Hodně vysoko nyní vylétla noha Nwabuokové, která faulovala Kerrovou a zcela zaslouženě vidí žlutou kartu!
     
    42
    Tak jsem to zakřikl! Do vápna se dostala s míčem Oparanozieová, která však dlouhou dobu váhala, nicméně vypálila. Její střelu na zadní tyč zablokovala stoperka Kennedyová!
     
    37
    Velmi zajímavou přihrávku dostala do vápna Oparanozieová, která však u míče byla později než gólmanka Willaismová. Po kontaktu s ní útočnice Nigérie spadla. O penaltový zákrok se však dle rozhodíčho nejednalo!
    Rána Kerreové mířila mimo
     
    35
    Austrálie se dostala rychlým přechodem na útočnou polovinu. Dobrý míč do vápna dostala střelkyně úvodní branky Simonová, jejíž střela byla zablokovaná. Míč doletěl přímo na nohu Kerrové, ta však nemířila přesně!
    Kyah SIMONOVÁ - 1:0
     
    29
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Austrálie se dostává překvapivě po necelé půlhodince do vedení! Ve středu hřiště odvedla brilantní práci De Vannaová, která prošla kolem trojice protihráček a vše korunovala skvělou přihrávkou pro KYAH SIMONOVOU. Ta už si proti Dedeové věděla rady!

    Jan Havlovic

    Branky: 29. Simonová, 68. Simonová

    Karty:   42. Nwabuokuová (NIG), 60. Chukwunonyeová (NIG)


    Austrálie: Williamsová – Catleyová, Kennedyová, Allewayová, Foordová – Gorryová, Kellondová, van Egmondová – Kerrová, Simonová (86. Heymanová), De Vannaová
    Náhradníci: Crummerová, Sykesová, Polkinghorneová, Uzunlarová, Khamisová, Buttová, Poliasová, Rasová, Hudsonová, Arnoldová, Bolgerová, Heymanová

    Nigérie: Dedeová – Ebereová, Ebiová, Chukwunonyeová, Ohaleová (52.Njokuová) – Okobiová, Ayindeová, Nwabuokuová, Oshoalaová (84.Dike) – Oparanozieová (54. Nkwochaová), Ordegaová
    Náhradníci: Edohová, Nkwochaová, Sundayová, Dikeová, Umotongová, Njokuová, Whyteová, Ayilaová, Ohadughaová, Nkuová, Ohiaeriakuová, Nnodimová

    Rozhodčí: Frappartová – Nicolosiová, Rodriguezová
    bahis siteleri