Čína – Nizozemsko 1:0 (kon.) | Pobř. slonoviny – Thajsko 2:3 (kon.) | Kanada – Nový Zéland 0:0 (kon.)
Austrálie – Nigérie 2:0 (kon.)
konec
Austrálie
2:0 (1:0)
Nigérie
Pátek 12.06.2015, 23:00 • John Scouras Field at Winnipeg Soccer Complex, Winnipeg, Manitoba • Mistrovství světa - ženy
Předzápasové kurzy
     
    AUSTRÁLIE
    Austrálie nepatří ve skupině D k favoritům na postup. Ve společnosti USA, Švédska a Nigérie by měla obsadit poslední místo, nicméně právě dnešní utkání rozhodne, který tým postoupí ze třetího místa. Austrálie dnes potřebuje vyhrát, neboť Nigérie má již na svém kontě jeden bod!

    Austrálie odehrála před šampionátem hned čtyři přípravná utkání. Nejdříve se představila na půdě Rakouska, kterému podlehla 1:2. V dalším utkání remízovala se Skotskem 1:1. Jako finální přípravu si zvolila outsidera z Vietnamu. První zápas svěřenkyně Alena Stajcice vyhrály 4:0 a to druhé poměrem 11:0! Náladu a seběvědomí si Australnky jistě zvedly, avšak šlo o to, zda-li Vietnam otestoval připravenost australských žen!

    Na tuto otázku mělo odpovědět hned první utkání ve skupině, kdy se Australanky střetly s výběrem Spojených Států Amerických. Na úvodní gól Rapinoeové dokázala De Vannaová ještě odpovědět, avšak Američanky udeřily dvakrát ve druhém poločase a vyhrály 3:1! Svěřenkyně trenéra Stajcice tak nevstoupily do turnaje zrovna ideálně!
    Fotbalistky Nigérie budou mít jistě i dnes v hledišti podporu svých fanoušků!

     
    NIGÉRIE
    Fotbalistky Nigérie se účastní světového šampionátu již posedmé v historii. Příliš dobře však na tyto šampionáty africká země. Na všech skončila hned v základní skupiny, kromě roku 1999, kde Nigérie prohrála s Brazílií ve čtvrtfinále, což je také nejlepší výsledek této země na MS. Nigérie je však současným mistrem Afriky! Nigérie zde byla naprosto suverénní a vyhrála všech pět duelů, včetně finálového s Kamerunem v poměru 2:0!

    Svěřenkyně Edwina Okona sehrály před šamionátém celkem dvě přípravná utkání. Už na konci března sehrály utkání v Mali a trenér Okona příliš spokojený být nemohl. Zápas skončil remízou 1:1. O dva týdny později si Nígérie pozvala Mali k přípravénu zápasu znovu a tentokrát už se hráčky Nigérie rozjely. Utkání skočilo výhrou domácích 8:0!

    Nigérie své vystoupení zde v Kanadě začala utkáním s favorizovaným Švédskem. První poločas vyšel lépe Evropankám, které vedly 2:0. Nigérie však po přestávce vstřelila rychlé dvě branky a skóre bylo vyrovnané. Poté se však prosadila Sembrantová, která vrátila vedení na švédskou stranu. Tři minuty před koncem řádné hrací doby se však prosadila Ordegaová a utkání skončilo 3:3! Nigérie tak získala cenný bod, na který by měla dnes navázat v utkání s Austrálií. Pokud vyhraje, velmi se přiblíží postupu ze skupiny!
     
    Hezký páteční fotbalový večer! Mistrovství světa žen v Kanadě je v plném produ a základní skupiny se blíží pomalu ke svému konci! My se společně zaměříme na utkání skupiny D mezi Austrálií a Nigérií. Úvodní výkop je naplánován v 23:00 a u textového onlajnu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Úvodní sestavy:

    Austrálie: Williamsová – Catleyová, Kennedyová, Allewayová, Foordová – Gorryová, Kellondová, van Egmondová – Kerrová, Simonová, De Vannaová
    Náhradníci: Crummerová, Sykesová, Polkinghorneová, Uzunlarová, Khamisová, Buttová, Poliasová, Rasová, Hudsonová, Arnoldová, Bolgerová, Heymanová

    Nigérie: Dedeová – Ebereová, Ebiová, Chukwunonyeová, Ohaleová – Okobiová, Ayindeová, Nwabuokuová, Oshoalaová – Oparanozieová, Ordegaová
    Náhradníci: Edohová, Nkwochaová, Sundayová, Dikeová, Umotongová, Njokuová, Whyteová, Ayilaová, Ohadughaová, Nkuová, Ohiaeriakuová, Nnodimová

    Rozhodčí: Frappartová – Nicolosiová, Rodriguezová.
    Rozcvička hráček Austrálie

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Frappartová právě zahájila dnešní utkání! Úvodní výkop měli k dispozici fotbalistky Nigérie, které se hned v úvodu dostájí na útočnou polovinu!
     
    1
    Hodně riskantní zpětnou přihrávku poslala Kellondová. Naštěstí pro Austrálii Oparanozieová si míč špatně zpracovala a do šance se nedostala!
     
    2
    Ve středu pole čistým způsobem získala míč Egmondová, která postupovala vpřed a následným pasem našla Simonovou. Tu poslala k zemi Chukwunonyeová a Austrálie má k dispozici standardní situaci!
     
    3
    Rozehrávky se ujala Kellondová, která však branku Dedeové neohrozila a přestřelila! Následuje odkop od branky Nigérie.
     
    4
    Na útočné polovině vhazovala aut Ebereová, která hledala Ordegaovou. Těsně před ní však odhlavičkovala míč Foordová do zámezí a Nigérie bude opět vhazovat!
     
    5
    Tentokrát si vzala rozehrávku na starost Ohaleová, která se pokoušela svým dlouhým centrem najít někoho ve vápně. To se však nestalo a míč doskákal do zámezí.
     
    6
    Oshoalaová úřadovala na pravé straně, odkud poslala nádherný centr do vápna, na který si naběhla Oparanozieová. Té však nevyšlo zakončení a Williamsová mohla zůstat v klidu.
     
    7
    Od prvních minut majít více ze hry "hostuící" reprezentantky Nigérie. Austrálie je zatím hodně pasivní a hlavně v obranné hře si koleduje!
     
    9
    Australskou rozehrávku málem vystihla Ayindeová, která však ve středu hřiště těsně nedosáhla na přihrávku Simonové.
     
    10
    Nigérie se přecijen k míči dostala a postupnou kombinací přešla na útočnou polovinu. Ohaleová hledala dlouhým nákopem za obranou Ordegaovou. Míč však k této hráčce nedošel!
     
    11
    Domácí kapitánka De Vannaová vymýšlela krásnou centr do vápna na nabíhající Simonovou. Ta však na centr těsně nedosáhla!
     
    12
    Austrálie dobře kombinovala na vlastní polovině. Poté však poslala hodně slabou přihrávku Kennedyová a Allewayová musel hodně zabrat, aby stihla míč odkopnout před Ordegaovou!
     
    13
    Teď se však Nigérie přecijen dostala na útočnou polovinu a z pravé strany vhazovala dlouhý aut opět Ohaleová. Tentokrát ji však nevyšel a míč skončil v zámezí.
     
    14
    Austrálie je v posledních minutách aktivnější na míči a Nigérie se lehce zatáhla. Do nějakého slibného zakončení se však Australanky zatím nedostaly.
     
    15
    Pravá obránkyně Foordová provedla krásný únik, kdy prošla přes dvojici protihráček a následně předala míč přesně k nohám Kerrové. Ta odcentrovala, avšak její centr zastavila ve vápně Ohaleová! Možná zastavila míč rukou, avšak ani opakované záběry toto nejsou schopny určit stoprocentně!
     
    16
    Kerrová se octila v akci na pravé straně znovu. Tentokrát proti ní stála Chukwunonyeová, která míč nezískala, ale odpílila jej na rohový kop!
     
    17
    Na malém vápně se při rohovém kopu odehrál souboj van Egmondové a Ohaleové. Hlavní rozhodčí nakonec odpískal faul útočící hráčky, nicméně souboj byl vzájemný. Z rohového kopu Austrálie tak žádné nebezpečí nevzniklo!
     
    18
    Na druhé straně se dostávala do šance Oshoalaová, která však při přebírání míče zavadila o Kellondovou a hlavní rozhodčí odpískala nedovolený zákrok!
     
    20
    Po několika odrazech ve vápna Austrálie se míč dostal před vápno na nohu Nwabuokuové, která se nerozpakovala a prostě vystřelila! Její přízemní střela však mířila do středu hřiště a Williamsová zasáhla!
     
    21
    Na druhé straně velmi dobře napadala Simonová, která poslal k zemi Chukwunonyeovou, ta přepadla přes svou brankářku a pravděpodobně si přivodila nějaké zranění.
     
    22
    Velkou chybu ve středu pole udělala Nwabuokuová, která vyslala do protiútoku Austrálii. Protiútok táhla Kellondová, ta předávala míč na levou stranu k Kerrové, jejíž střela však byla zablokovaná.
     
    23
    Na druhé straně se do zakončení dostala Oparanozieová, která si obehrála Foordovou a vystřelila z hranice vápna. Její přízemní střela mířila mimo!
    Fotbalistky Nigérie může těšit podpora diváků, kteří se nacházejí přímo na stadiónu

     
    24
    Oparanozieová poslala hodně riskantní přihrávku k nohám Ebiové. Ta měla na zádech napadající Simonovou, avšak situaci zvládla a kombinace Nigérie pokračuje!
     
    25
    Na druhé straně zahrozila svým centrem Catleyová, jejíž centr však bezpečně odvrátila Ayindeová, která se výborně vrátila.
     
    26
    První ofsajd byl nyní odmáván hostující Oparanozieové, která si nabíhala na míč De Vannaové, avšak si nepohlídala ofsajdovou linii.
     
    28
    Austrálie se nyní dokázala dostat kombinací na útočnou polovinu, navzdory aktivnímu napadání fotbalistek Nigérie!
     
    29
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Austrálie se dostává překvapivě po necelé půlhodince do vedení! Ve středu hřiště odvedla brilantní práci De Vannaová, která prošla kolem trojice protihráček a vše korunovala skvělou přihrávkou pro KYAH SIMONOVOU. Ta už si proti Dedeové věděla rady!
    Kyah SIMONOVÁ - 1:0
     
    30
    Austrálie se i po vstřelené brance dostává kombinací na útočnou polovinu a pokouší se ohrozit znovu branku Dedeové!
     
    31
    Stoperka Kennedyová se pokoušela vybídnout k hlavičce dlouhým centrem De Vannaovou. Ta se však přes protihráčky k míči nedostala, a ten zachytila gólmanka Dedeová.
     
    32
    Útok Nigérie neskončil zakončení, a tak je u míče znovu Austrálie, která se stěhuje na útočnou polovinu. Nigérie je opět lehce pasivní, což domácímu týmu ulehčuje práci s míčem.
     
    33
    Taktickým faulem se prezentovala stoperka Kennedyová, která zastavila nedovoleně Oshoalovou. Žlutou kartu za svůj zákrok neuviděla.
     
    34
    Nigérie měla k dispozici zajímavou standardní situaci, nicméně centr Nwabuokuové dolétl pouze do rukavic gólmanky Dedeové! U míče tak bude Austrálie!
     
    35
    Austrálie se dostala rychlým přechodem na útočnou polovinu. Dobrý míč do vápna dostala střelkyně úvodní branky Simonová, jejíž střela byla zablokovaná. Míč doletěl přímo na nohu Kerrové, ta však nemířila přesně!
    Rána Kerreové mířila mimo
     
    36
    De Vannaová se pokoušela vysunout opět Simonovou. Na tu si však počkala Chukwunonyeová, která zastavila útočnici Austrálie tělem, avšak v souboji si sama ublížila.
     
    37
    Velmi zajímavou přihrávku dostala do vápna Oparanozieová, která však u míče byla později než gólmanka Willaismová. Po kontaktu s ní útočnice Nigérie spadla. O penaltový zákrok se však dle rozhodíčho nejednalo!
     
    38
    Z hodně velké vzdálenosti si troufla na střelu Okobiová, která se pokoušela překvapit Williamsovou "lobíkem". Míč však dolétl až za branku a gólmanka Austrálie mohla zůstat v klidu.
     
    40
    Austrálie po delší době vybojovala rohový kop. De Vannaová jej rozehrála na krátko s Simonovou. Střelkyně první branky se pokoušela odcentrovat, avšak její centr byl hodně přetažený a míč skončil v zámezí!
     
    41
    První poločas se pomalu blíží ke svému konci a Nigérie stále prohrává. Zatím neregistrujeme nějaký drtivý tlak afrického celku!
     
    42
    Tak jsem to zakřikl! Do vápna se dostala s míčem Oparanozieová, která však dlouhou dobu váhala, nicméně vypálila. Její střelu na zadní tyč zablokovala stoperka Kennedyová!
     
    42
    Hodně vysoko nyní vylétla noha Nwabuokové, která faulovala Kerrovou a zcela zaslouženě vidí žlutou kartu!
     
    43
    Útok Nigérie nyní nedošel do zakončení a následoval odkop od branky. Ten však neprovedla Williamsová, ale stoperka Allewayová. Zajímavé řešení!
     
    44
    Nigérie se dostala postupnou kombinací na útočnou polovinu. Oshoalová našla ve středu hřiště Ordegaovou, která z první posílala míč pro Ohaleovou. Ta však neměla žádnou šanci míč stihnout!
     
    45
    Hlavní rozhodčí tohoto utkání nastavuje celkem jednu minutu nad rámec základní hrací doby!
     
    45+1
    První poločas skončil.
    Gólová radost Kyah Simonové

     
    První poločas nabídl dlouho vyrovnanou hru obou týmů. Až ve 29. minutě jsme viděli velkou šanci a hned z toho byla branka! De Vannaová předložila míč Kyah Simonové, která si již s zakončením poradila! I další šanci měly Australanky! Střela Simonové byla zablokoval, avšak míč se odrazil přímo na nohu Kerreové, ta však minula. V závěru mohla srovnat Oparanozieová, její střela však byla zablokována.

    Druhý poločas začne ve Winnipegu přibližně v 0:01!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hlavní sudí Frappartová z Francie právě zahájila druhý poločas! Úvodní výkop druhé půle měla k dispozici Austrálie.
     
    46
    Na levé straně se pokoušela dostat do úniku Kerrová, tu si však pohlídala Ohaleová, která však následně poslal míč pouze do zámezí!
     
    47
    Australský útok ukončila nepřesná přihrávka Catleyové, která měla na levé straně najít Kerrovou. Ta však neměla šanci míč stihnout!
     
    48
    Na útočné polovině se chystala k přijetí přihrávky De Vannaová, těsně před tím však přilétla do souboje Ebiová, která se míče zmoncila a vyráží do protiútoku.
     
    49
    Z levé straně se podařilo odcentrovat Kerrové, která ve vápně našla hlavu Gorryové. Její hlavičce však chyběla dostatečná razance a Dedeová zasáhla bez problémů.
     
    51
    Chukwunonyeová našla před vápnem volnou Oparanozieovou, která se zbavila Gorryové a poslala přihrávku do vápna pro Ordegaovou. Ta však míč ztratila! Hra pokračovala a Nigérie se k míči dostala zpět a před vápnem byla faulovaná Oshoalaová!
     
    52
    Rozehrávky volného přímého kopu se ujala Oparanozieová, která vůbec nevystřelila špatně. Její střelu však vyrazila na roh Williamsová!
    Standardní situace Oparanozieové
     
    52
    Nigérie poprvé střídá a trenér Okon posiluje útok! Ze hry jde pravá obránkyně Osinachi Ohaleová, na její pozici nastupuje záložnice Ugo Njoku!
     
    53
    Rozehrávky rohového kopu se ujala Ayindeová, která však svůj centr zakroutila pouze do zámezí!
     
    54
    Nigérie vzápětí střídá podruhé! Ze hřiště jde útočnice Desire Oparanozieová, kterou na její pozici nahrazuje Perpetua Nkwocha!
     
    56
    Neúspěšný útok Nigérie končí odkopem od branky. Toho se ujala již tradične Kennedyová, která vykopává míče místo gólmanky Williamsové.
     
    57
    Austrálie se dostala z hodně nepříjemné situaci na levé straně a Catleyová měla před sebou volný prostor, avšak přihrávka na Simonovou ji nevyšla.
     
    58
    Ordegaová vybojovala pozici pro Ebereovou, která odcentrovala z levé strany. Její centr našel ve vápně střídající Nkwochaovou, která se však minula!
     
    60
    Druhou žlutou kartu z týmu Nigérie dostává Josephine Chukwunonyeová, která ve středu hřiště faulovala unikající Kellondovou a Austrálie má k dispozici zajímavou standardku!
     
    61
    Exekuce se ujala stoperka Kellondová, které však střela nevyšla a Dedeová mohla zůstat v klidu, neboť míč letěl mimo.
     
    62
    První změnu provádí i tým Austrálie! Ze hřiště odchází dnes neviditelná Katrina Gorryová, kterou na její pozici nahrazuje Tameka Buttová!
     
    63
    Na zemi zůstala ležet Ayindeová a je přivolána lékařská pomoc! Doufejme, že hráčka Nigérie bude v pořádku.
     
    65
    Ebeeová teď posílal přihrávku naslepo středem hřiště. Její přihrávka s velkým štěstím došla k Oshoalaové, která však přihrávala nepřesně Nkwochaové.
     
    66
    Njokuová vhazovala z pravé strany dlouhý aut. Ve vápně se nacházela Ordegaová, na tu byl však aut opravdu až příliš dlouhý. Gólmanka Williamsová si pro mííč došla a bude rozehrávat!
     
    67
    Standardní situaci Austrálie si vzala na starost van Egmondová, která volný přímý kop kopla výborně. Míč se dostal za obranu, kam si naběhla Kerrová. Těžký míč však ve vzduchu nedokázala zasáhnout!
    Kerrová nedokázala míč zasáhnout
     
    68
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Austrálie se necelých 25 minut před koncem prosazuje podruhé a je velmi blízko první výhře na tomto šamionátu! Sražený centr si za vápnem zpracovala Kerrová, která se rozhlédla a našla za obranou KYAH SIMONOVOU, ta se ocitla opět sama proti Dedeové a již podruhé v dnešním zápase si věděla rady!
    Kyah SIMONOVÁ - 2:0
     
    70
    Na trávníku zůstala ležet Catleyová, nicméně po krátké době se zvedla a Nigérie zahrávala rohový kop. Ten rozehrály hráčky Nigérie nakrátko a v rohu byla faulovaná Ebereová, standardka i pro hosty!
     
    71
    Rozehrávky volného přímého kopu se ujala Nkwochaová, jejíž centr prošel malým vápnem bez povšimnutí! Marně se po míči natahovala Ebiová.
     
    73
    Ve vápně Austrálie odvedla velmi dobrou práci Nkwochaová, která na sebe natáhla dvojici hráček a následně přenechala míč Oshoalaové. Té však střela vůbec nesedla a poslal míč vysoko nad branku!
     
    74
    Njokuová posílala z pravé strany dobrý centr do vápna, nicméně žádná z jejích spoluhráček si na míč nenaběhla a pro ten si došla Williamsová.
     
    75
    Austrálie zatím hraje po druhé brance výborně takticky. Dopředu se nikterak aktivně nežene, nicméně svého soupeře nepouští na dostřel své branky!
     
    76
    Na trávníku zůstala ležet po souboji s Njokuovou Samantha Kerrová. Ta se po krátkém ošetření vrací do hry, nicméně je stále velmi ostřesená.
     
    78
    Na pravé straněse proviinila nedovoleným zákrokem Catleyová, která faulovala Njkuovou a Nigérie má k dispozici standardní situaci!
     
    79
    Exekuce se ujala Oshoalaová, jejíž centr se snášel do vápna, nicméně obrana Austrálie míč odvrátila. Následně byl odpískán útočný faul jedné z hráček Nigérie!
     
    80
    Do zajímavé příležitosti se po levé straně hnala Del Vannaová, která vystřelila z hranice vápna. Její střela však mířila doprostřed a Dedeová dokázala zasáhnout!
    Výborný zákrok Dedeové proti střele De Vannaové
    Trenér Nigérie Edwin Okon zatím s výkonem svých hráček nemůže být spokojen!

     
    81
    Na pravé straně se provinila nedovoleným zákrokem Ebereová, která tvrdým způsobem poslala k zemi Kerrovou a Austrálie má k dispozici zajímavou standardní situaci!
     
    82
    Exekuce se ujala Kerrová, jejíž přízemní centr mířil na přední tyč. Zde jej lehce tečovala Allewayová a ten se otřel o břevno! Následně už Nigérie zvládla míč odklidit z vápna pryč!
    Břevno Allewayové
     
    84
    Nigérie střídá dnes naposledy! Ze hřiště jde Asisat Oshoalaová. Na její místo se jde podívat na posledních pár minut Courtney Dike.
     
    85
    Z velké dálky to nyní zkusila Oshoalaová, jejíž střela však letěla nad břevnem branky Dedeové!
     
    86
    Austrálie hraje v poslední době výborně a stále drží dvoubrankové vedení. Nigérie má sice více ze hry, avšak do nějakého zajímavého zakončení se zatím nedostala.
     
    87
    Austrálie provádí druhé střídání! Dvougólová střelkyně Kyah Simonová jde ze hry. Na její pozici nastupuje Michelle Heymanová!
     
    88
    Střídající Dike se pokoušela něco vymyslet na pravé straně, avšak proti sobě měla Foordovou a míč nakonec ztratila!
     
    89
    Na pravé straně nestíhala v souboji s Okobiovou Catleoyvá a domácí hráčka musela faulovat! Nigérie tak má k dispozici hodně zajímavou standardní situaci.
     
    90
    Rozehrávky se ujala Nwabuokuová, která směřovala svůj centr na malé vápno. Zde však před brankářkou Williamsovou míč odkopla odhlavičkovala Kennedyová!
     
    90
    Nastavují se celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+1
    Tak teď upířmně nevím, co se stalo. Rozhodčí jasně ukazoval, že nastavuje čtyři minuty, nicméně utkání ukončil již po jedné minutě! To jsem ještě neviděl!
     
    90+1
    Konec zápasu.
    Momentka z první branky Kyah Simonové!

     
    Utkání je u konce! Austrálie zvládla důležitý souboj s Nigérií a zvítězila 2:0, udržela si tak šanci na postup ze skupiny!

    První poločas nabídl dlouho vyrovnanou hru obou týmů. Až ve 29. minutě jsme viděli velkou šanci a hned z toho byla branka! De Vannaová předložila míč Kyah Simonové, která si již s zakončením poradila! I další šanci měly Australanky! Střela Simonové byla zablokoval, avšak míč se odrazil přímo na nohu Kerreové, ta však minula. V závěru mohla srovnat Oparanozieová, její střela však byla zablokována.

    Ve druhém poločase jsme si na branku museli opět počkat! Až v 68. minutě se dokázala prosadit Kyah Simonová, která přidala svůj druhý gól v zápase! V závěru ještě ostře pálila De Vannová, avšak Dedeová její střelu zneškodnila! Poté ještě trefila Allewayová břevno, nicméně skóre už se nezměnilo!

    Z mé strany je to vše a u dalšího fotbalového přenosu se těším brzy nashledanou! (00:51:54)

    Jan Havlovic

    Branky: 29. Simonová, 68. Simonová

    Karty:   42. Nwabuokuová (NIG), 60. Chukwunonyeová (NIG)


    Austrálie: Williamsová – Catleyová, Kennedyová, Allewayová, Foordová – Gorryová, Kellondová, van Egmondová – Kerrová, Simonová (86. Heymanová), De Vannaová
    Náhradníci: Crummerová, Sykesová, Polkinghorneová, Uzunlarová, Khamisová, Buttová, Poliasová, Rasová, Hudsonová, Arnoldová, Bolgerová, Heymanová

    Nigérie: Dedeová – Ebereová, Ebiová, Chukwunonyeová, Ohaleová (52.Njokuová) – Okobiová, Ayindeová, Nwabuokuová, Oshoalaová (84.Dike) – Oparanozieová (54. Nkwochaová), Ordegaová
    Náhradníci: Edohová, Nkwochaová, Sundayová, Dikeová, Umotongová, Njokuová, Whyteová, Ayilaová, Ohadughaová, Nkuová, Ohiaeriakuová, Nnodimová

    Rozhodčí: Frappartová – Nicolosiová, Rodriguezová
    bahis siteleri