Denní liveblog Baku 2015 (16. června 2015) (kon.)
konec
Denní liveblog Baku 2015 (16. června 2015)

Úterý 16.06.2015, 07:00Evropské hry Baku 2015
     
    V ázerbajdžanské metropoli je tedy pro dnešek dosportováno. Českého fanouška potěší především třetí medaile naší reprezentace na Hrách v Baku, kterou vybojoval na trati 200 metrů rychlostní kanoista Martin Fuksa. Český reprezentant obsadil třetí příčku. Pro dnešek je to od nás všechno, ale zítra od brzkého rána našeho času pokračují Evropské hry dalším nabitým dnem a my u toho nebudeme chybět. I zítra bude mít naše reprezentace adepty na medaili. Tak například ve finálovém závodě ve střelecké disciplíně trapu se představí olympijský vítěz David Kostelecký. Já se s Vámi loučím, děkuji za pozornost a přeji dobrou noc. (21:29:35)
     
    21:25
    Volejbalisté Srbska porazili domácí Ázerbajdžán 3:0 na sety a uzavírají dnešní program na Evropských hrách v Baku.
    Působivý snímek ze západu slunce nad stadionem pro vodní pólo

     
    20:54
    Volejbalisté Srbska právě vyhráli druhý set a už jen jedna sada je dělí od výhry nad reprezentací Ázerbajdžánu.
    Upoutávka na sledování zápasu mezi Ázerbajdžánem a Srbskem, který se hraje před velmi slušnou kulisou

     
    20:15
    V Baku už z dnešního programu stačí jen dohrát volejbalový zápas mezi Ázerbajdžánem a Srbskem, který začal pár minut před osmou. Aktuálně se hraje první set a domácí reprezentace prohrává 15:19.
     
    20:10
    Mužské taekwondo váhové kategorie do 58 kilogramů ovládl Portugalec Rui Braganca, který si ve finále poradil s Jesusem Tortosem Cabrerou ze Španělska.
    Radost Charlie Maddockové po vítězném finále v ženském taekwondu do 49 kilogramů

     
    20:05
    Zlatou medaili pro Velkou Británii vybojovala Charlie Maddocková, která ve finále ženského taekwonda kategorie do 49 kilogramů zdolala Tijanu Bogdanovičovou ze Srbska.
     
    20:00
    Program plážového volejbalu je pro dnešek u konce. V posledním utkání zdolalo rakouské duo Plesiutschnigová a Schutzenhoferová domácí dvojici Cunhaová a Ljubymovová 2:0 na sety.
     
    19:25
    V taekwondu vrcholí dnešní program. Nejprve se hraje ženské finále mezi Srbkou Bogdanovičovou a Britkou Maddockovou. Po nich budou o zlato soupeřit muži, konkrétně Španěl Tortosa Cabrera s Portugalcem Bragancou.
     
    18:50
    Medaile jsou rozdány i ve wrestlingu. V kategorii žen do 75 kilogramů zvítězila Běloruska Vasilisa Marzaljuková, druhé místo obsadila Jekatěrina Bukinaová z Ruska a bronz získají výjimečně dvě wrestlerky, Unda Gonzalez de Audicana ze Španělska a moldavská reprezentantka Svetlana Saenková.
     
    18:46
    V předposledním zápase plážového volejbalu dnešního dne si poradila domácí dvojice Karimová, Ferreireová s Ukrajinkami Udovenkovou a Sulimovou 2:0 na sety. V sedm hodin si to ještě rozdají Rakušanky Plesiutschnigová a Schutzenhoferová s další ázerbajdžánskou dvojicí Cunhaová a Ljubymovová.
    Kanoista Martin Fuksa si medailí z Evropských her náležitě považuje

    Tahle vzácnost má strašnou sílu! ????#Baku2015

    Posted by Martin Fuksa – OfficialWebsite on 16. červen 2015
     
    18:15
    Pro dnešek už mají za sebou všechny zápasy i vodní pólisté. V posledních dvou zápasech dnešního programu si poradili Španělé s Francií 20:5 a Srbové s Rumunskem v poměru 8:2.
     
    18:10
    V Baku je dnes co se týče stolního tenisu dobojováno. Společně se Slovákem Yangem si zajistili postup do druhého kola před chvílí Bosňák Duranspahič a Polák Gorak. Druhé kolo dvouher je na programu zítra. Češi budou mít po vypadnutí Konečného jediného zástupce, kterým bude Dmitrij Prokopcov, Slováci budou držet palce dvěma vlastním reprezentantům, Lubomíru Pištějovi a Wangovi Yangovi.
     
    18:05
    Naturalizovaný Slovák Wang Yang vydřel postup do druhého kola pingpongového turnaje na Hrách v Baku, když zdolal 4:3 na sety Srba Alexandera Karakaševiče. V další fázi turnaje čeká na Slováka těžký soupeř, druhý nasazený Němec Boll.
    Další zlato pro pořadatelskou zemi. Zlato vybojovala wrestlerka Anzhela Doroganová

     
    17:39
    Beach volejbalistky Karolína Řeháčková a Eliška Galová nenavázaly na svou ranní výhru, když podlehly Polkám Katarzyně Kociolekové a Dorotě Stragové po setech 15:21 a 17:21. Z výhry se před malou chvílí zaradovaly rovněž Rusky Syrtcevová a Prokopjevová, když si poradily s ukrajinskými sestrami Machnovými.
     
    17:21
    České beach volejbalistky Karolína Řeháčková a Eliška Galová prohrály první set s polskou dvojicí Kocioleková a Stragová v poměru 15:21.
    Španělské akvabely slaví zisk stříbrné medaile, více bodů nasbíraly jen Rusky, třetí skončily Ukrajinky

     
    17:08
    Úderem páté hodiny rozehrály své utkání plážové volejbalistky Karolína Řeháčková a Eliška Galová proti polské dvojici Katarzyna Kocioleková a Dorota Stragová.
     
    17:02
    Český stolní tenista Tomáš Konečný končí na turnaji v Baku již v prvním kole. S Maďarem Danielem Kosibou prohrál 3:4 na sety (7:11, 14:12, 8:11, 11:5, 5:11, 11:7, 6:11) Za malou chvíli odstartuje svůj zápas prvního kola Slovák Wang Yang, který si to rozdá se Srbem Alexandrem Karakaševičem.
     
    16:39
    V zápase mezi Tomášem Konečným a Danielem Kosibou je opět vyrovnáno. Maďar sice vyhrál třetí set 11:8, ovšem český tenista vzápětí srovnal po vyhrané čtvrté sadě v poměru 11.5. Aktuálně se hraje pátá sada, ve které vede Kosiba 5:2.
     
    16:24
    Slovenští volejbalisté podlehli Německu 0:3 na sety.Českému stolnímu tenistovi Tomáši Konečnému se povedlo srovnat v duelu prvního kola s Kosibou na 1:1 na sety, když zvítězil 14:12.
    Hostitelský Ázerbajdžán je zatím druhou nejúspěšnější zemí v počtu nasbíraných medailí

     
    16:14
    Tomáš Konečný prohrál první set zápasu s Maďarem Kosibou v poměru 7:11.
     
    16:04
    Český stolní tenista Tomáš Konečný právě zahájil svůj zápas prvního kola proti Danielu Kosibovi z Maďarska.
    Ačkoliv je ping pong výsadou asijských zemí, i na Evropských hrách je k vidění stolní tenis světové kvality

     
    15:55
    Aktuálně hrají své utkání rovněž volejbalisté Slovenska, kteří ovšem prohrávají s Německem 0:2 na sety. Momentálně se hraje třetí sada.
     
    15:47
    Slovenský stolní tenista Lubomír Pištěj zvládl své utkání prvního kola, když porazil Turka Ahmeda Li 4:0 na sety. Ve druhém kole si zahraje se čtvrtým nasazeným Marcosem Freitasem z Portugalska. Za zhruba deset minut nastoupí ke svému zápasu prvního kola rovněž český stolní tenista Tomáš Konečný, jenž poměří síly s Maďarem Kosibou.
     
    15:21
    Plážová volejbalistka Diana Žolnerčíková se ohlédla za utkáním ve kterém se svou spoluhráčkou Martinou Jakubšovou i přes mohutné vzepětí prohrály duel s Rakušankami Teuflovou a Zassovou "V závěru byl náš vzestup velký, měly jsme tam řadu šesti balonů. Už jsem věřila, že bychom to mohly nakonec vyhrát, bohužel se to nepovedlo. Může to být příslib na zítřek, ale teď nás čeká nejtěžší soupeř ve skupině, takže to bude pro nás asi nejhorší zápas. Ale budeme se určitě snažit!"
     
    15:15
    Do turnaje stolních tenistů vstoupil i slovenský reprezentant Lubomír Pištěj. Jednatřicetiletý Slovák momentálně zápolí s Turkem Ahmedem Li a první velmi vyrovnanou sadu nakonec zvítězil v poměru 13:11.
    České beach volejbalistky Jakubšová se Žolnerčíkovou při utkání proti rakouským hráčkám.

     
    14:50
    Žolnerčíková s Jakubšovou prohrály duel s Rakušankami Teuflovou a Zassovou 24:26 a 17:21, když ve druhém setu prohrávaly už 11:19, ale jejich vzepjetí odporu k obratu nakonec nestačilo. Volejbalistky mají v základní skupině nyní 1 výhru a 1 porážku.
     
    14:47
    Pomalu se rozbíhají dvouhry mužů ve stolním tenise. Do prvního kola by okolo 15 hodiny měl vstoupit slovenský hráč Lubomír Pištěj, kterého čeká Turek Ahmet Li. Čech Tomáš Konečný si od 16 hodin zahraje o postup do druhého kola s Maďarem Danielem Kosibou.
    Na níže přiloženém odkazu si můžete přečíst rozhovor s dvojnásobným medailistou Martinem Fuksou!

     
    14:32
    Německý kajakář Max Hoff vybojoval vítězství na vytrvalecké trati na 5 kilometrů a vylovil z řeky v Mingačeviru již druhou zlatou medaili! Pro stříbro si dojel se ztrátou 10 vteřin Portugalec Fernando Pimenta a bronzo vybojoval Cyrille Carre z Francie, který na vítěze ztratil 41 vteřin. Lukáš Trefil skončil na krásném šestém místě se ztrátou 17 vteřin na bronzovou pozici. Slovák Krajčovič dokončil závod na 17. místě se ztrátou na vítěze téměř dvou a půl minuty.
     
    14:30
    České beach volejbalistky prohrály úvodní set proti Rakunšankám v poměru 24:26.
    Zlatá medailistka z trapu žen, Fatima Galvezová.

     
    14:12
    Dalšími čtvrtfinalisty ve vodním pólu mužů jsou řečtí reprezentanti, kteří porazili v kvalifikačním předkole Francie 16:7 a zahrají si proti Maďarsku. Francii čeká pouze zápolení o 9.-12. místo. V souběžně hraném ženském utkání Rusky rozemlely Srbky jednoznačně 28:3.
     
    14:08
    Polští volejbalisté nezvládli ani čtvrtý set a v souboji s Tureckem musela rozhodnout až pátá sada. V ní se Polsku konečně podařilo potvrdit roli mírného favorita a zvítězit tesně v poměru 15:13. Takové trápení asi Poláci neočekávali.
     
    14:03
    Vůbec poslední disciplínu v areálu v Mingačeviru na Evropských hrách obstarají mužští kajakáři na vytrvalecké trati. Ve startovní listině figuruje český závodník Lukáš Trefil a slovenský kajakář Marek Krajčovič.
     
    14:00
    Vytrvalecký závod kajakářek na 5 kilometrů vyhrála Běloruska Maryna Litvinčuková o 17 vteřin před Britkou Lani Belcherovou a třetí Maďarkou Renata Csayovou. Česká závodnice Anna Kožíšková se jen těsně nevešela do elitní desítky a skončila na 11. místě, Slovenka Lucia Mištínová skončila čtrnáctá.
     
    13:57
    Zlatou medaili v ženském trapu vybojovala s bilancí 13/15 Fatima Galvezová ze Španělska, která porazila sanmarinskou střelkyni Perilliovou, která minula 4 holuby.
     
    13:52
    Od 14 hodin se opět bude pokračovat v programu plážových volejbalistek a ke svému druhému zápasu naskočí i Češky Martina Jakubšová a Diana Žolnerčíková, které budou hrát proti Rakušankám Teuflové a Zassové.
     
    13:47
    Bronzovou medaili v trapu žen získala Ruska Tkačová, která v souboji o třetí místo porazila svou krajanku Barsukovou. Tkačová sestřelila 14 z 15 holubů, Barsuková se trefila pouze 11krát.
    Martin Fuksa po dojezdu ve včerejším finále C1 na 1000 metrů
     
    13:36
    Semifinále v trapu žen se střílelo pouze na patnáct terčů a již tedy známe střelkyně, které v soutěži pokračovat nebudou. Je to Turkyně Kandirová, která minula hned 8 holubů a Finka Makela-Nummelová. Ve finále uvidíme Španělku Galvezovou a San Marinku Perilliovou, o bronz si to rozdají Rusky Tkačová s Barsukovou.
     
    V Mingačeviru nás dnes ještě čekají dva vytrvalecké závody na 5km mužů a žen. Ženský závod s Annou Kožíškovou již odstartoval.
    Velká radost Martina Fuksy z bronzu!

     
    13:25
    Rozběhlo se semifinále ženského trapu. Velmi špatně je na tom po sedmi terčích Turkyně Kandirová, která minula čtyři holuby a postup do finále se jí nejspíš týkat nebude.
    Martin Fuksa při ceremoniálu převzal bronzovou medaili. Českému kanoistovi to v Mingačeviru cinklo hned dvakrát!

     
    13:08
    "Chtěl jsem loď kopnout do cíle vší silou, a tak jsem z ní vypadl," řekl ke kuriózní situaci v cíli Martin Fuksa. "Rozhodně mě medaile překvapila a jsem za ní rad. Mnohokrát jsem byl čtvrtý, teď stálo štěstí při mně. "
     
    13:05
    Poláci už měli ve volejbale takřka hotovo, jenže v dramatickém třetím setu utkání s Tureckem prohráli právě třetí set po boji 28:30 a o vítězství se musí pokusit až ve čtvrtém dějství. Aktuálně vedou 2:1 na sety.
     
    12:52
    Slovenské vodní pólistky podlehly Italkám nakonec vysoko 7:18. V souběžně hraném mužském zápase porazilo Rusko Černou Horu 11:8 a Rusové tak postupují do čtvrtfinále, v němž se zítra utkají se Španělskem.
    Martin Fuksa prožívá fantastické dny na Evropských hrách! Gratulujeme!

     
    12:42
    Poslední sprinterská trať v Mingačeviru patřila ženským kajakářkám v kategorii K2. Vítězkami jsou Bělorusky Machnevová a Litvinčuková před Srbkami Moldovanovými a Ukrajinkami Povchovou s Todorovovou.
     
    12:40
    V Mingačeviru není nač čekat a další medaile se rozdávají v disciplíně K2 na 200 metrů. Zlato vybojovala srbská posádka Grujič s Novakovičem, kteří porazili Němce Rauheho s Liebscherem. Obrovský boj se sváděl o třetí příčku, kterou o pouhých 5 tisícín vteřiny urvali ve svůj prospěch Maďaři Totka s Molnárem. Rozdíl pěti tisícin od bronzu dělil hned dvě posádky, Španěly a Brity, kteří se dělí o čtvrté místo.
     
    12:38
    Slovenská střelkyně Zuzana Rehaková-Štefečeková bohužel nepostoupila z kvalifikace v trapu. Nedokázala ustřílet své soupeřky v rozstřelu o dvě postupové příčky a končí na osmém místě.
     
    12:35
    Po stříbře na kilometrové trati dokázal český kanoista Martin Fuksa na sprinterské trati přidat do své sbírky bronzovou medaili! Fuksa v cíli porazil Rusa Kraitora o 11 tisícin vteřiny! Zlato získal Litevec Henrikas Zustautas a stříbro k velké radosti domácích příznivců Ázerbajdžánec Valentin Děmjaněnko.
     
    12:32
    Fantastický závod předvedl Martin Fuksa, který se do finiše položil natolik, až se i se svou lodí převrátil! Prozatím čekáme na oficiální výsledky.
     
    12:28
    Polská kajakářka Marta Walczykiewiczová ovládla závod K1 na 200 metrů a na Evropských hrách získává již třetí medaili. Stříbro jde do Ruska zásluhou Podolskajovové a bronz do Maďarska díky Danutě Kozakové.
     
    12:24
    Dnes již třetí zlatou medaili v Mingačeviru pro maďarskou výpravu vybojoval Mikloš Dudáš, který vynikajícím závěrem přesprintoval Švéda Pettera Menninga. Bronz si domů odveze Brit Ed McKeever. Filip Šváb dnes bohužel konkurenci nestačil a skončil na předposledním osmém místě.

     
    12:18
    Hagara finišoval na šestém místě. Dalším závodem v Mingačeviru bude konečně medailová jízda, konkrétně K1 mužů na 200 metrů s Filipem Švábem ve startovním poli.
     
    12:15
    Ve sprintu kanoistů C1 na 200 metrů uvidíme ve finále A i Martina Fuksu, na jeho start si však budeme muset nějaký čas počkat. Organizátoři postupně posílají do závodů nejprve účastníky sprinterských finále B ve všech kategoriích, nyní tedy malé finále v C1, kde pojede Slovák Lubomír Hagara.
     
    12:12
    Ve finále B v kategorii K1 na 200m obsadil slovenský kajakář Miroslav Zaťko osmé místo.
     
    12:07
    V Mingačeviru se po přestávce pokračuje v programu posledního dne soutěží v rychlostní kanoistice. Michaela Mlezivová na trati K1 na 200m ve finále B skončila na posledním devátém místě. Martina Kohlová si dojela pro čtvrté místo.
     
    11:52
    Nikola Mazurová: „Jsem ráda, že jsem se do finále vůbec dostala. Vzduchovku netrénuju skoro vůbec, takže v malorážce by to mohlo být ještě lepší.“
     
    11:49
    Slovenky po dvou čtvrtinách duelu s Italkami ve vodním póle prohrávají vysoko 2:9.
    Jaké jsou ohlasy českého čtyřkajaku mužů se můžete dočíst na níže přiloženém odkazu.

    Jiří Lipták: „Mohlo to být určitě lepší. Zítra nesmím minout samozřejmě ani jednou.“

     
    11:40
    Zuzana Rehaková-Štefečeková se dokázala v dalších dvou kolech kvalifikace trapu zlepšit natolik, že se 70 trefenými 'holuby' ze 75 se posunula na dělené páté místo!
     
    11:33
    Do bazénu se vrhly slovenské vodní pólistky, před koncem první čtvrtiny však prohrávají s Italkami 1:4.
     
    11:25
    Zlatou medaili ve vzduchové pušce na 10m získala Srbka Andrea Aršovičová, která porazila o pouhou jednu desetinku bodu překvapivou účastnici finále Sarah Hornungovou ze Švýcarska, která poslední ranou trefila právě o zmíněnou desetinku méně než její sokyně. Bronz získala Němka Barbara Englederová.
    Jiří Lipták je prozatím v kvalifikaci trapu na patnáctém místě.

     
    11:11
    Nikola Mazurová své umístění z kvalifikace nevylepší. Po deseti ranách končí v soutěži na desátém místě. V soutěži pokračuje ještě 6 střelkyň.
     
    11:09
    Ve třetím kvalifikačním kole v trapu jednou minul také český střelec David Kostelecký, který je průběžně desátý s nástřelem 73/75.
     
    11:05
    V boxerském ringu se nepodařilo slovenskému borci Eriku Tlkanecovi vybojovat postup do dalšího kola, když podlehl Maďarovi Adamu Hamorimu 0:3.
     
    11:03
    Finále vzduchové pušky bylo zahájeno – po prvních třech ranách má Nikola Mazurová 30.4 bodů a je na šestém místě.
    V Baku máme i druhý český pár v beach volejbalu ve složení Martina Jakubšová a Diana Žolnerčíková.

     
    10:47
    Skvělým výkonem se slovenský střelec Erik Varga v kvalifikaci trapu posunul na průběžné třetí místo a stále má ve statistikách pouze jednoho minutého 'holuba'.
     
    10:36
    Složení finálových dvojic zápasu žen. Medailové boje budou probíhat, jako již tradičně, od 16 hodin. Kategorie do 53kg Doroganová (AZE) – Zasinová (POL), kategorie do 58kg Lavrenčuková (UKR) – Barkaová (HUN), kategorie do 63kg Tkačová (UKR) – Lazinskajová (RUS), kategorie do 75kg Marzaljuková (BLR) – Bukinová (RUS).
     
    10:32
    Jiřímu Liptákovi třetí kolo prvního kvalifikačního dne v trapu příliš nevyšlo a minul další dva terče. Průběžně je s výkonem 72 úspěšných střel ze 75 na 14. místě.
     
    10:31
    Ve vodním póle mužů byly zahájeny vyřazovací boje. V soubojích o 13.-16. místo postoupili do zápasu o 13. místo Turci po výhře 11:9 nad Ukrajinci a také domácí ázerbajdžánské družstvo, které si v poměru 8:7 poradilo s Maltou. Ženy pokračují v základních skupinách – Nizozemky porazily Němky 16:4 a Řekyně si poradily hladce 19:4 s Izraelkami.
    Nikola Mazurová se pomalu chystá na finále i se svým trenérem Vladislavem Šaňákem.

     
    10:22
    Do druhého kola stolních tenistek postupuje i Slovenka Eva Odorová, která v šesti setech uspěla nad Švédkou Lindou Bergstromovou a porazila ji tak 4:2 na sety. V dalším kole na ní čeká silná Portugalka Yu.
     
    10:15
    "Byla jsem trochu nervózní ke konci, kdy se schylovalo k naší výhře, abychom to dotáhly do konce. Hrozně špatně se mi hraje se soupeřkami, které tolik neznám. Mám pocit, že bychom je měly porazit, že je to povinnost. Tyjo, z toho mám vždycky nervy už od rána," řekla po vítězném utkání volejbalistka Karolína Řeháčková.

     
    10:06
    "Byly to pro mě nervy, snad to bude ve finále uz klidnější. Poslední ránu (9,9) jsem premířila," svěřila se Mazurová, která musela napjatě čekat až do poslední rány svých soupeřek, zda její výkon bude stačit. A stačil!
     
    10:05
    Střelkyně Nikola Mazurová s celkovým nástřelem 415.7 bodů postupuje do finále vzduchové pušky na 10m! V kvalifikaci na 15. místě skončila Gabriela Vognárová, o příčku níže zakončila svou účast v této disciplíně Demjén-Pešková. Jana Hyblerová skončila až ve čtvrté desítce.
    Nikola Mazurová bojuje o postup do finále!

     
    09:54
    V nabitém programu nesmíme zapomínat ani na další sporty. Zahájeny byly první souboje v boxerském ringu, čeští boxeři však přijdou na řadu až později odpoledne. Ve volejbalu mužů Rusko porazilo 3:0 Belgii a stejným poměrem se radovali Francouzi nad Belgičany.
     
    09:45
    Beach volejbalistky Řeháčková s Gálovou porazily Ukrajinky Dariu Udovenkovou a Yelyzavetu Sulimovou 2:0 na sety.
    Zápolení v plážovém volejbalu je v plném proudu. Řeháčková s Galovou jsou prozatím lepší než jejich ukrajinské soupeřky.

     
    09:39
    Beach volejbalistky Řeháčková s Galovou vyhrály první set nad ukrajinskými soupeřkami.
     
    09:38
    Druhé kolo v kvalifikaci trapu přineslo ohromnou smůlu pro Davida Kosteleckého, který dlouho útočil na stoprocentní nástřel, ale nakonec jeden z posledních terčů netrefil. S bilancí 49/50 je na desátém místě, Jiří Lipták se posunul na 6. pozici. Mezi oběma Čechy je na sedmé příčce Slovák Erik Varga.
     
    09:35
    Nikola Mazurová má skvěle rozjetou kvalifikaci ve vzduchové pušce! Prozatím drží vysoký průměr 10.427 a drží se na třetím místě. K postupu do finále bude dle odhadu potřeba udržet průměr okolo 10.4 bodů na výstřel.
    V Baku se dnes poprvé představují také soutěže v taekwondu.

     
    09:26
    Renata Štrbíková hladce postoupila do druhého kola dvouher ve stolním tenise. V úvodním kole porazila kyperskou soupeřku Louizu Koureovou 11:6, 11:1, 11:6 a 11:5. V dalším kole na ní čeká Španělka Shen.
    Čeští skeetaři Jakub Tomeček (vlevo) a Jan Sychra na tréninku.

     
    09:11
    Bohatý program na střelnici v Baku nyní rozšíří i kvalifikace žen ve vzduchové pušce. Ve startovní listině jsou i dvě Češky, Nikola Mazurová s Gabrielou Vognárovou, a dvě Slovenky, Jana Hyblerová a Daniela Demjén-Pešková.
     
    09:07
    Slovenka Zuzana Reháková Štefečeková se v prvním kole kvalifikace ženského trapu trochu potrápila, nakonec minula čtyři terče a s bilancí 21/25 je na předposledním devatenáctém místě.
     
    09:04
    Svůj program v Baku zahájily i plážové volejbalistky Karolína Řeháčková a Eliška Gálová, které bojují na úvod s Ukrajinkami Dariou Udovenkovou a Yelyzavetou Sulimovou.
    S čím střílí Češi na skeetu – sellier & bellot 24 gramů střelného prachu. Vyrobeno ve Vlašimi.

     
    08:56
    Bělorus Vitalij Bubnovič zvítězil o pouhé dvě desetiny bodu nad Italem Niccolo Camprianim v první medailové disciplíně sportovních střelců na Evropských hrách v Baku. Bronzovou příčku ve vzduchové pušce obsadil izraelský střelec Sergej Richter.
     
    08:54
    Soutěž jednotlivkyň v synchronizovaném plavání ovládla suverénně Ruska Anisiya Neborakovová, která o více než 8 bodů porazila Španělku Bertu Ferreras-Sanzovou. Bronz získala Rakušanka Anna-Maria Alexandriová. Slovenka Naďa Daabousová skončila na desáté příčce.
     
    08:51
    Adéla Hanzlíčková nezvládla svůj čtvrtfinálový souboj se Švédkou Hennou Johanssonovou.
    K dnešní době patří neodmyslitelně 'selfička'. Jaké fotky pořídili v Baku čeští sportovci?

    Evropské hry jsou hlavně o sportu, ale pobyt v Ázerbájdžánu si také společně všichni užíváme! A co by to bylo za akci...

    Posted by Český olympijský tým on 15. červen 2015
     
    08:42
    Slovenské kajakářky dojely bohužel na sedmé příčce. Zlaté medaile na pětisetmetrové trati v kategorii K2 získala srbská posádka Milica Starovičová s Dalmou Ruzičičovou-Benedekovou. Stříbro získaly Rumunky a bronz po skvělém závěru Maďarky.
     
    08:36
    Poslední ranní finálovou disciplínou v Mingačeviru bude ženská K2 na 500m, kde se pokusí o medaili zabojovat slovenská dvojice Ivana Kmetová, Martina Kohlová.
     
    08:34
    Z vítězství na kilometrové trati K4 se radují Maďaři s časem 3:07.063, druhé skončilo Rusko s časem 3:08.034 a třetí místo obsadilo Bělorusko v čase 3:08.827. Češi na čtvrtém místě zaznamenali čas 3:08.885 a od bronzu je dělilo pouhých pár centimetrů. Slovenská posádka dojela se ztrátou necelých 4 vteřin na sedmém místě.
     
    08:32
    Pouhých šest setin sekundy rozhodlo o tom, že český čtyřkajak ve složení Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba končí na neoblíbené bramborové pozici.
     
    08:28
    Po polovině kilometrové trati je český čtyřkajak na druhém místě!
     
    08:27
    Finále vzduchové pušky mužů prozatím ovládá Ital Campriani se skóre 104.4. Pouhých 7 desetin ztrácí Armén Babajan, o další desetinku zpět je Bělorus Bubnovič.
    Adéla Hanzlíčková na úvod svého vystoupení v Baku porazila maďarskou zápasnici. Nyní čeká na svůj čtvrtfinálový souboj.

    Na svůj start se chystá český čtyřkajak!

     
    08:17
    V Mingačeviru byl zahájen finálový program v rychlostní kanoistice. Na úvod se raduje maďarská kajakářka Danuta Kozaková, která v kategorii K1 na 500m porazila druhou Rakušanku Schuringovou. Bronz putuje do Polska zásluhou Eweliny Wojnarowské.
     
    08:14
    David Kostelecký zahájil kvalifikaci v trapu výborně a po prvním kole je stoprocentní s bilanci 25/25. O jeden terčík méně trefil Jiří Lipták.
    Jiří Lipták po prvním kole kvalifikace v trapu. Prozatím trefil 24 z 25 terčů.

     
    08:10
    Kromě kvalifikace mužského trapu začali muži střílet i v soutěži na 10m vzduchovou puškou. Finále začne za několik okamžiků, v této disciplíně nebylo žádné české ani slovenské zastoupení.
     
    08:02
    Martina Jakubšíková a Diana Žolnerčíková otočily zápas proti Lotyškám Ozolinové a Graudinové a zvítězily ve třetím setu 15:9.
    Jiří Lipták již zahájil kvalifikaci v trapu. Po 16 terčích je prozatím stoprocentní!

     
    7:37
    Druhý set české beach volejbalistky zvládly a vyhrály jej 21:18.
     
    7:32
    Česká zápasnice ve volném stylu do 63 kg Adéla Hanzlíčková porazila svou maďarskou sokyni Gabriellu Sleiszovou 5:0 v osmifinále.
     
    7:22
    České beach volejbalistky Martina Jakubšíková a Diana Žolnerčíková prohrály první set s Lotyškami 17:21.
     
    7:14
    Lenka Hocková, zápasnice ve volném stylu do 53 kg, prohrála své první vystoupení na hrách s Finkou Tiinou Ylinenovou 1:3.
     
    7:09
    Už neuvěřitelných 7 let uplynulo od chvíle, kdy se David Kostelecký nechal smáčet pekingským deštěm po zlaté olympijské medaili v trapu. Dnes elitní český střelec poprvé vystoupí na Evropských hrách ve stejné disciplíně. Potvrdí v ázerbájdžánském horku roli favorita?
    Kvalifikace trapu i s dalším českým zástupcem, Jiřím Liptákem, začíná v 7:30 českého času.
     
    7:00
    Denní liveblog právě začíná.
     
    Pátý den Evropských her je před námi a s ním i vyvrcholení kanoistických soutěží, ve kterých znovu budou mít čeští sportovci ambice zaútočit na medailové pozice. Krome kanoistiky se český fanoušek může těšit také na začátek střeleckých disciplín, ve kterých se bude v nadcházejících dnech rozdělovat spousta sam medailí i s hojnou českou účastí. Příznivci bojových sportů si příjdou na své nejen na zápasnické žínce, ale také v boxerském ringu či v klání taekwondistů. Své disciplíny zahájí plážové volejbalistky a lukostřelci, stolní tenisté a tenistky započnou souboje ve dvouhrách a pokračovat bude také zápolení ve vodním pólu a volejbale. Vše podstatné z dění v Baku si můžete přečíst na našem liveblogu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 07:00.

    Václav Petrů

    Jan Vojkůvka