Denní liveblog Baku 2015 (16. června 2015) (kon.)
konec
Denní liveblog Baku 2015 (16. června 2015)

Úterý 16.06.2015, 07:00Evropské hry Baku 2015
     
    V ázerbajdžanské metropoli je tedy pro dnešek dosportováno. Českého fanouška potěší především třetí medaile naší reprezentace na Hrách v Baku, kterou vybojoval na trati 200 metrů rychlostní kanoista Martin Fuksa. Český reprezentant obsadil třetí příčku. Pro dnešek je to od nás všechno, ale zítra od brzkého rána našeho času pokračují Evropské hry dalším nabitým dnem a my u toho nebudeme chybět. I zítra bude mít naše reprezentace adepty na medaili. Tak například ve finálovém závodě ve střelecké disciplíně trapu se představí olympijský vítěz David Kostelecký. Já se s Vámi loučím, děkuji za pozornost a přeji dobrou noc. (21:29:35)
     
    21:25
    Volejbalisté Srbska porazili domácí Ázerbajdžán 3:0 na sety a uzavírají dnešní program na Evropských hrách v Baku.
    Působivý snímek ze západu slunce nad stadionem pro vodní pólo

     
    20:54
    Volejbalisté Srbska právě vyhráli druhý set a už jen jedna sada je dělí od výhry nad reprezentací Ázerbajdžánu.
    Upoutávka na sledování zápasu mezi Ázerbajdžánem a Srbskem, který se hraje před velmi slušnou kulisou

     
    20:15
    V Baku už z dnešního programu stačí jen dohrát volejbalový zápas mezi Ázerbajdžánem a Srbskem, který začal pár minut před osmou. Aktuálně se hraje první set a domácí reprezentace prohrává 15:19.
     
    20:10
    Mužské taekwondo váhové kategorie do 58 kilogramů ovládl Portugalec Rui Braganca, který si ve finále poradil s Jesusem Tortosem Cabrerou ze Španělska.
    Radost Charlie Maddockové po vítězném finále v ženském taekwondu do 49 kilogramů

     
    20:05
    Zlatou medaili pro Velkou Británii vybojovala Charlie Maddocková, která ve finále ženského taekwonda kategorie do 49 kilogramů zdolala Tijanu Bogdanovičovou ze Srbska.
     
    20:00
    Program plážového volejbalu je pro dnešek u konce. V posledním utkání zdolalo rakouské duo Plesiutschnigová a Schutzenhoferová domácí dvojici Cunhaová a Ljubymovová 2:0 na sety.
     
    19:25
    V taekwondu vrcholí dnešní program. Nejprve se hraje ženské finále mezi Srbkou Bogdanovičovou a Britkou Maddockovou. Po nich budou o zlato soupeřit muži, konkrétně Španěl Tortosa Cabrera s Portugalcem Bragancou.
     
    18:50
    Medaile jsou rozdány i ve wrestlingu. V kategorii žen do 75 kilogramů zvítězila Běloruska Vasilisa Marzaljuková, druhé místo obsadila Jekatěrina Bukinaová z Ruska a bronz získají výjimečně dvě wrestlerky, Unda Gonzalez de Audicana ze Španělska a moldavská reprezentantka Svetlana Saenková.
     
    18:46
    V předposledním zápase plážového volejbalu dnešního dne si poradila domácí dvojice Karimová, Ferreireová s Ukrajinkami Udovenkovou a Sulimovou 2:0 na sety. V sedm hodin si to ještě rozdají Rakušanky Plesiutschnigová a Schutzenhoferová s další ázerbajdžánskou dvojicí Cunhaová a Ljubymovová.
    Kanoista Martin Fuksa si medailí z Evropských her náležitě považuje

    Tahle vzácnost má strašnou sílu! ????#Baku2015

    Posted by Martin Fuksa – OfficialWebsite on 16. červen 2015
     
    18:15
    Pro dnešek už mají za sebou všechny zápasy i vodní pólisté. V posledních dvou zápasech dnešního programu si poradili Španělé s Francií 20:5 a Srbové s Rumunskem v poměru 8:2.
     
    18:10
    V Baku je dnes co se týče stolního tenisu dobojováno. Společně se Slovákem Yangem si zajistili postup do druhého kola před chvílí Bosňák Duranspahič a Polák Gorak. Druhé kolo dvouher je na programu zítra. Češi budou mít po vypadnutí Konečného jediného zástupce, kterým bude Dmitrij Prokopcov, Slováci budou držet palce dvěma vlastním reprezentantům, Lubomíru Pištějovi a Wangovi Yangovi.
     
    18:05
    Naturalizovaný Slovák Wang Yang vydřel postup do druhého kola pingpongového turnaje na Hrách v Baku, když zdolal 4:3 na sety Srba Alexandera Karakaševiče. V další fázi turnaje čeká na Slováka těžký soupeř, druhý nasazený Němec Boll.
    Další zlato pro pořadatelskou zemi. Zlato vybojovala wrestlerka Anzhela Doroganová

     
    17:39
    Beach volejbalistky Karolína Řeháčková a Eliška Galová nenavázaly na svou ranní výhru, když podlehly Polkám Katarzyně Kociolekové a Dorotě Stragové po setech 15:21 a 17:21. Z výhry se před malou chvílí zaradovaly rovněž Rusky Syrtcevová a Prokopjevová, když si poradily s ukrajinskými sestrami Machnovými.

    Václav Petrů

    Jan Vojkůvka