Denní liveblog Baku 2015 (16. června 2015) (kon.)
konec
Denní liveblog Baku 2015 (16. června 2015)

Úterý 16.06.2015, 07:00Evropské hry Baku 2015
     
    17:39
    Beach volejbalistky Karolína Řeháčková a Eliška Galová nenavázaly na svou ranní výhru, když podlehly Polkám Katarzyně Kociolekové a Dorotě Stragové po setech 15:21 a 17:21. Z výhry se před malou chvílí zaradovaly rovněž Rusky Syrtcevová a Prokopjevová, když si poradily s ukrajinskými sestrami Machnovými.
     
    17:21
    České beach volejbalistky Karolína Řeháčková a Eliška Galová prohrály první set s polskou dvojicí Kocioleková a Stragová v poměru 15:21.
     
    17:08
    Úderem páté hodiny rozehrály své utkání plážové volejbalistky Karolína Řeháčková a Eliška Galová proti polské dvojici Katarzyna Kocioleková a Dorota Stragová.
     
    17:02
    Český stolní tenista Tomáš Konečný končí na turnaji v Baku již v prvním kole. S Maďarem Danielem Kosibou prohrál 3:4 na sety (7:11, 14:12, 8:11, 11:5, 5:11, 11:7, 6:11) Za malou chvíli odstartuje svůj zápas prvního kola Slovák Wang Yang, který si to rozdá se Srbem Alexandrem Karakaševičem.
     
    16:39
    V zápase mezi Tomášem Konečným a Danielem Kosibou je opět vyrovnáno. Maďar sice vyhrál třetí set 11:8, ovšem český tenista vzápětí srovnal po vyhrané čtvrté sadě v poměru 11.5. Aktuálně se hraje pátá sada, ve které vede Kosiba 5:2.
     
    16:24
    Slovenští volejbalisté podlehli Německu 0:3 na sety.Českému stolnímu tenistovi Tomáši Konečnému se povedlo srovnat v duelu prvního kola s Kosibou na 1:1 na sety, když zvítězil 14:12.
     
    16:14
    Tomáš Konečný prohrál první set zápasu s Maďarem Kosibou v poměru 7:11.
     
    16:04
    Český stolní tenista Tomáš Konečný právě zahájil svůj zápas prvního kola proti Danielu Kosibovi z Maďarska.
     
    15:47
    Slovenský stolní tenista Lubomír Pištěj zvládl své utkání prvního kola, když porazil Turka Ahmeda Li 4:0 na sety. Ve druhém kole si zahraje se čtvrtým nasazeným Marcosem Freitasem z Portugalska. Za zhruba deset minut nastoupí ke svému zápasu prvního kola rovněž český stolní tenista Tomáš Konečný, jenž poměří síly s Maďarem Kosibou.
     
    15:21
    Plážová volejbalistka Diana Žolnerčíková se ohlédla za utkáním ve kterém se svou spoluhráčkou Martinou Jakubšovou i přes mohutné vzepětí prohrály duel s Rakušankami Teuflovou a Zassovou "V závěru byl náš vzestup velký, měly jsme tam řadu šesti balonů. Už jsem věřila, že bychom to mohly nakonec vyhrát, bohužel se to nepovedlo. Může to být příslib na zítřek, ale teď nás čeká nejtěžší soupeř ve skupině, takže to bude pro nás asi nejhorší zápas. Ale budeme se určitě snažit!"
     
    14:50
    Žolnerčíková s Jakubšovou prohrály duel s Rakušankami Teuflovou a Zassovou 24:26 a 17:21, když ve druhém setu prohrávaly už 11:19, ale jejich vzepjetí odporu k obratu nakonec nestačilo. Volejbalistky mají v základní skupině nyní 1 výhru a 1 porážku.
     
    14:47
    Pomalu se rozbíhají dvouhry mužů ve stolním tenise. Do prvního kola by okolo 15 hodiny měl vstoupit slovenský hráč Lubomír Pištěj, kterého čeká Turek Ahmet Li. Čech Tomáš Konečný si od 16 hodin zahraje o postup do druhého kola s Maďarem Danielem Kosibou.
     
    14:30
    České beach volejbalistky prohrály úvodní set proti Rakunšankám v poměru 24:26.
     
    14:03
    Vůbec poslední disciplínu v areálu v Mingačeviru na Evropských hrách obstarají mužští kajakáři na vytrvalecké trati. Ve startovní listině figuruje český závodník Lukáš Trefil a slovenský kajakář Marek Krajčovič.
     
    13:52
    Od 14 hodin se opět bude pokračovat v programu plážových volejbalistek a ke svému druhému zápasu naskočí i Češky Martina Jakubšová a Diana Žolnerčíková, které budou hrát proti Rakušankám Teuflové a Zassové.
     
    V Mingačeviru nás dnes ještě čekají dva vytrvalecké závody na 5km mužů a žen. Ženský závod s Annou Kožíškovou již odstartoval.
     
    13:08
    "Chtěl jsem loď kopnout do cíle vší silou, a tak jsem z ní vypadl," řekl ke kuriózní situaci v cíli Martin Fuksa. "Rozhodně mě medaile překvapila a jsem za ní rad. Mnohokrát jsem byl čtvrtý, teď stálo štěstí při mně. "
     
    12:32
    Fantastický závod předvedl Martin Fuksa, který se do finiše položil natolik, až se i se svou lodí převrátil! Prozatím čekáme na oficiální výsledky.
     
    12:18
    Hagara finišoval na šestém místě. Dalším závodem v Mingačeviru bude konečně medailová jízda, konkrétně K1 mužů na 200 metrů s Filipem Švábem ve startovním poli.
     
    12:15
    Ve sprintu kanoistů C1 na 200 metrů uvidíme ve finále A i Martina Fuksu, na jeho start si však budeme muset nějaký čas počkat. Organizátoři postupně posílají do závodů nejprve účastníky sprinterských finále B ve všech kategoriích, nyní tedy malé finále v C1, kde pojede Slovák Lubomír Hagara.
     
    12:07
    V Mingačeviru se po přestávce pokračuje v programu posledního dne soutěží v rychlostní kanoistice. Michaela Mlezivová na trati K1 na 200m ve finále B skončila na posledním devátém místě. Martina Kohlová si dojela pro čtvrté místo.
     
    11:52
    Nikola Mazurová: „Jsem ráda, že jsem se do finále vůbec dostala. Vzduchovku netrénuju skoro vůbec, takže v malorážce by to mohlo být ještě lepší.“
     
    11:11
    Nikola Mazurová své umístění z kvalifikace nevylepší. Po deseti ranách končí v soutěži na desátém místě. V soutěži pokračuje ještě 6 střelkyň.
     
    11:03
    Finále vzduchové pušky bylo zahájeno – po prvních třech ranách má Nikola Mazurová 30.4 bodů a je na šestém místě.
     
    10:32
    Jiřímu Liptákovi třetí kolo prvního kvalifikačního dne v trapu příliš nevyšlo a minul další dva terče. Průběžně je s výkonem 72 úspěšných střel ze 75 na 14. místě.
     
    10:15
    "Byla jsem trochu nervózní ke konci, kdy se schylovalo k naší výhře, abychom to dotáhly do konce. Hrozně špatně se mi hraje se soupeřkami, které tolik neznám. Mám pocit, že bychom je měly porazit, že je to povinnost. Tyjo, z toho mám vždycky nervy už od rána," řekla po vítězném utkání volejbalistka Karolína Řeháčková.
     
    10:06
    "Byly to pro mě nervy, snad to bude ve finále uz klidnější. Poslední ránu (9,9) jsem premířila," svěřila se Mazurová, která musela napjatě čekat až do poslední rány svých soupeřek, zda její výkon bude stačit. A stačil!
     
    10:05
    Střelkyně Nikola Mazurová s celkovým nástřelem 415.7 bodů postupuje do finále vzduchové pušky na 10m! V kvalifikaci na 15. místě skončila Gabriela Vognárová, o příčku níže zakončila svou účast v této disciplíně Demjén-Pešková. Jana Hyblerová skončila až ve čtvrté desítce.
     
    09:45
    Beach volejbalistky Řeháčková s Gálovou porazily Ukrajinky Dariu Udovenkovou a Yelyzavetu Sulimovou 2:0 na sety.
     
    09:39
    Beach volejbalistky Řeháčková s Galovou vyhrály první set nad ukrajinskými soupeřkami.
     
    09:38
    Druhé kolo v kvalifikaci trapu přineslo ohromnou smůlu pro Davida Kosteleckého, který dlouho útočil na stoprocentní nástřel, ale nakonec jeden z posledních terčů netrefil. S bilancí 49/50 je na desátém místě, Jiří Lipták se posunul na 6. pozici. Mezi oběma Čechy je na sedmé příčce Slovák Erik Varga.
     
    09:35
    Nikola Mazurová má skvěle rozjetou kvalifikaci ve vzduchové pušce! Prozatím drží vysoký průměr 10.427 a drží se na třetím místě. K postupu do finále bude dle odhadu potřeba udržet průměr okolo 10.4 bodů na výstřel.
     
    09:26
    Renata Štrbíková hladce postoupila do druhého kola dvouher ve stolním tenise. V úvodním kole porazila kyperskou soupeřku Louizu Koureovou 11:6, 11:1, 11:6 a 11:5. V dalším kole na ní čeká Španělka Shen.
     
    09:11
    Bohatý program na střelnici v Baku nyní rozšíří i kvalifikace žen ve vzduchové pušce. Ve startovní listině jsou i dvě Češky, Nikola Mazurová s Gabrielou Vognárovou, a dvě Slovenky, Jana Hyblerová a Daniela Demjén-Pešková.
     
    09:04
    Svůj program v Baku zahájily i plážové volejbalistky Karolína Řeháčková a Eliška Gálová, které bojují na úvod s Ukrajinkami Dariou Udovenkovou a Yelyzavetou Sulimovou.
     
    08:51
    Adéla Hanzlíčková nezvládla svůj čtvrtfinálový souboj se Švédkou Hennou Johanssonovou.
     
    08:32
    Pouhých šest setin sekundy rozhodlo o tom, že český čtyřkajak ve složení Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba končí na neoblíbené bramborové pozici.
     
    08:14
    David Kostelecký zahájil kvalifikaci v trapu výborně a po prvním kole je stoprocentní s bilanci 25/25. O jeden terčík méně trefil Jiří Lipták.
     
    08:02
    Martina Jakubšíková a Diana Žolnerčíková otočily zápas proti Lotyškám Ozolinové a Graudinové a zvítězily ve třetím setu 15:9.
     
    7:37
    Druhý set české beach volejbalistky zvládly a vyhrály jej 21:18.
     
    7:32
    Česká zápasnice ve volném stylu do 63 kg Adéla Hanzlíčková porazila svou maďarskou sokyni Gabriellu Sleiszovou 5:0 v osmifinále.
     
    7:22
    České beach volejbalistky Martina Jakubšíková a Diana Žolnerčíková prohrály první set s Lotyškami 17:21.
     
    7:14
    Lenka Hocková, zápasnice ve volném stylu do 53 kg, prohrála své první vystoupení na hrách s Finkou Tiinou Ylinenovou 1:3.
     
    7:09
    Už neuvěřitelných 7 let uplynulo od chvíle, kdy se David Kostelecký nechal smáčet pekingským deštěm po zlaté olympijské medaili v trapu. Dnes elitní český střelec poprvé vystoupí na Evropských hrách ve stejné disciplíně. Potvrdí v ázerbájdžánském horku roli favorita?
    Kvalifikace trapu i s dalším českým zástupcem, Jiřím Liptákem, začíná v 7:30 českého času.

    Václav Petrů

    Jan Vojkůvka