Česko – Slovensko 1:3 (kon.)
konec
Česko
1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Slovensko
Sobota 27.06.2015, 20:00 • Bossard Arena • Mistrovství světa mužů • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    44:57
    Ještě se bude jednou vhazovat před Petríkem, jelikož se Slováci osvobozují vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    44:37
    Bacovského rána končí na nohách slovenských obránců!
     
    44:14
    Slovenské nahození trefilo tyč prázdné české klece!
     
    43:44
    Hrajeme v šesti, podaří se nám snížit na rozdíl jedné branky?!
     
    43:25
    Minutu a půl před koncem utkání se bude vhazovat v obranném pásmu slovenského celku, jenž má však dvougólový náskok a tohle budou mít Češi hodně těžké!
     
    43:25
    Petrík nyní po nahození od mantinelu raději přerušuje hru a Češi si berou oddechový čas a podle všeho to zkusí bez brankáře Jirotky.
     
    41:37
    Slovenský gólman si vyžádal úklid jeho brankoviště, kde se rozlila voda z jeho flašky a nervozita se tím tak ještě více stupňuje! Čechům už moc času na vyrovnání nezbývá, a to prohrávají o dvě branky.
     
    40:45
    Češi si zahrají přesilovku, na trestnou lavici totiž míří Hrivnák!
     
    40:07
    Slováci běželi dva na jednoho a Oravec našel krásným pasem Rímského, jenž si střelou z první ale na Jirotku nepřišel.
     
    38:57
    Lux dostal přesný pas před slovenskou kasu, ale míček usměrnit za záda Petríka nedokázal! Následuje buly po pravé straně slovenské branky.
     
    37:40
    Tak to je velká škoda! Kruček se prodral po pravé straně až před Petríka a už to vypadalo, že míček pronikne za jeho záda, ale slovenský gólman ukryl kus oranžového plastu v útrobách své výstroje. Bude se vhazovat po levici Petríka.
     
    35:18
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Česká radost z kontaktní branky netrvala příliš dlouho a Slovensko využívá dalšího zaváhání české obrany, kdy se z bezprostřední blízkosti prosazuje MILAN BENIAČ – 1:3. Asistence: Ivan Škultéty, Dušan Danko.
     
    34:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesilová hra českého týmu sice již skončila, ale Češi si i nadále počínali suverénně a po prudké střele z dílny Hudečka od modré čáry, se před Petríkem zjevil JAN PŘÍHODA, jenž dorazil poskakující míček za záda bezmocně se ohlížejícího slovenského gólmana – 1:2. Asistence: Lukáš Hudeček, Daniel Hnízdil.
     
    30:35
    Slovensko si nyní zahraje oslabení, jelikož jeden z jeho hráčů se prezentoval podražením a je tu přesilovka pro Českou republiku!
     
    30:30
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak, teď se čeští beci musí červenat až za ušima, jelikož se jim nepovedla rozehrávka a ke střele z mezikruží se nikým nehlídaný dostal JAROSLAV MARTINUSÍK, jenž vymetl levé horní víko Jirotkovy klece – 0:2! Asistence: Milan Rampáček.
     
    29:58
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak to je hodně moc nepříjemné! Slovenští hráči doslova uspali české obránce, a když se na vrcholu kruhů dostal k prudké střele golfem MARTIN KOLLÁR, tak propálil doposud bezchybného Jirotku, jenž na jeho pumelici prostě neměl nárok – 0:1. Asistence: Marek Slovák, Milan Rampáček.
     
    29:31
    Jaj, tak tohle je hodně nepříjemné. Wróbel omylem zasáhl slovenského obránce Danka do obličeje a míří na trestnou lavici za nebezpečnou hru vysokou holí. Slováci si tak zachvilku zahrají přesilovou hru.
     
    27:46
    Pospíšilova dělovka už padala za záda Petríka, ale jeho beci míček odpalují pryč!
     
    27:40
    Sudí uklidňují emoce vzájemným vyloučením Kačera a Špačka. Oba si odsedí dvě minuty za hrubost.
     
    27:06
    A vykoledovali si faul Minárika, jenž míří na lavici hanby za podražení. Je tu přesilová hra pro Čechy.
     
    26:09
    Kruček dostal krásný pas od Špačka, ale z bezprostřední blízkosti uspět nedokázal.
     
    24:17
    Ale tohle byl opět úchvatný zákrok Jirotky! Nejdříve vyrazil střelu z mezikruží v podání Martinusíka a následně vykryl i dorážku Rampáčka!
     
    22:46
    Hnízdil si s Hudečkem počínají v útočné třetině, jakoby hráli v přesilovce a ne v oslabení, to je nádhera!
     
    22:05
    Oravec se natlačil do posvátného území Jirotky, kterého povalil, ale vylučuje se překvapivě na straně Čechů, kdy si za katr jde sednou Růžička, jenž si odsedí dvě minuty za držení hole. Je tu rázem další přesilová hra slovenského týmu.
     
    20:51
    Ten předvedl pohlednou kličku do bekhendu a už už mířil do odkryté slovenské klece, Petrík se ale ohnal holí a vypíchl českému útočníkovi míček!
     
    20:41
    A je nařízené trestné střílení, které provede kdo jiný, než Martin Kruček!
     
    20:39
    Kruček vystihl nahrávku Slovenska a mířil sám na Petríka a byl podražen!
     
    20:26
    Slováci pokračují v nátlakové hře a nyní se Kudela opřel do Bujdáka, jenž po zákroku Jirotky píchl holí do českého gólmana. Tohle se tedy nedělá a právem míří za katr. Společně s ním ale i Kudela za hrubost.
     
    20:04
    Střela od červené z dílny Ladivera udělala v českém brankovišti pořádnou neplechu!
     
    19:46
    Tak to je nevídané!!! Na lavici hanby opět odchází Hudeček za podražení. Na Slováky tak čeká druhá přesilovka těsně po sobě.
     
    18:56
    Nyní se však Hrivnák zapomněl u levé tyče české kasy, kde si počínal velice důrazně, což se českým obráncům logicky nelíbí a hned ho náležitě masírují.
     
    17:01
    Tak to byl ohromný důraz Hudečka, jenž doslova smetl Minárika a bohužel míří za katr za naražení na hrazení. Slovensko si tak zahraje první přesilovou hru v tomto zápase.
     
    16:12
    Jaj! Slovák se mohl opět dostat do samostatného úniku, ale sudí ho zastavují pískáním postavení mimo hru!
     
    10:51
    Beniač už si to šinul zcela osamocený na Jirotku, ale muži v pruhovaném náhle pískají postavení mimo hru!
     
    7:04
    Slovák uháněl atakovaný Kudelou na Jirotku, který se proti jeho střele z mezikruží musel vytáhnout zákrokem vyrážečkou!
     
    5:42
    Martinusík nyní dostal úchvatný pas do brejku, míček mu však ujel do rohu, odkud se ale protlačil před Jirotku a ten měl s jeho pokusem bekhendem plné ruce práce!
     
    4:13
    Nyní se po další menší roztržce sudí rozhodli vyloučit jednoho hráče na každé straně a pokračuje se v pěti proti pěti.
     
    1:33
    Petrík teď nevěděl kde má míček! Hudeček se krásně vytočil zpoza jeho svatyni a pokusil se míček zasunout mezi jeho betony.
     
    1:00
    Wróbel se vytočil zpoza branky, vzal si na svá bedra dva protivníky a zkusil překvapit Petríka střelou z otočky. Slovenský gólman však míček kryje a následuje buly po jeho pravici.
     
    Hráči obou, jistě na tento duel natěšených a pořádně nervózních týmů, už energicky vstupují na hrací plochu a zápas o postup do bojů o zlaté medaile je na spadnutí!

    Filip Červinka

    Branky a nahrávky: 35. Příhoda (Hudeček, Hnízdil) – 30. Kollár (Slovák, Rampáček), 31. Martinusík (Rampáček), 36. Beniač (Škultéty, Danko)


    Česko: Jirotka (Šimara) – Pospíšil, Příhoda, Růžička "C", Kudela, Slanec, Soukup, Krejčí – Bacovský, Špaček, Kruček – Průcha, Bílý, Wróbel – Benedikt, Hudeček, Štěpáník – Lux, Hnízdil, Schnaubelt. Trenér: Drahomír Kadlec.
    Slovensko: Petrík (Komenda) – Danko, Minárik "C", Blahút, Doskočil, Káčer, Titka, Bujdák, Mikéska – Hrivnák, Slovák, Ladiver, Beniač, Rampáček, Frkaň, Śkultéty, Martinusík, Ecker, Kollár, Rímsky, Oravec, Maděra, Teplický. Trenér: Jozef Ďuris.

    Rozhodčí: Michael Wahbi, Justin Creamer.
    bahis siteleri