TK FK Teplice a SG Dynamo Dresden (kon.) | Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.)
Tisková konference FC Slovan Liberec (kon.)
konec
Tisková konference FK Teplice a SG Dynamo Dresden

Čtvrtek 16.07.2015, 13:00Tiskové konference
     
    Tisková konference právě skončila. (13:54:13)
     
    Na závěr programu se budou představovat retro a sezónní dresy Teplic a sezónní dresy Dynama Drážďany.
     
    Kovařík také odhaluje, že Teplice v sobotu nastoupí ve speciálních retro dresech.
     
    Martin Kovařík hovoří i o bohatém doprovodném programu v sobotu, vše začne ve 12 hodin.
     
    Tiskový mluvčí Martin Kovařík a odhad divácké kulisy v sobotu při zápase s Dynamem: "Z Drážďan by prý mělo přijet 500 až 1000 fanoušků z Drážďan. Rádi bychom, aby přišlo i co nejvíce příznivců Teplic."
     
    Dotaz na sportovního manažera Mingeho na sportovní situaci v Dynamu, klub hraje třetí německou ligu.

    Minge: "Chceme se vrátit do druhé ligy, ale v uplynulé sezóně jsme skončili na 6. místě, což nebylo pro nás dobré. Už nyní jsme prodali 13 tisíc permanentek, kádr trochu proměňujeme a v nové sezóně budeme mít nejvyšší ambice."
     
    Ralf Minge: "Apelujeme na naše diváky, aby do Teplic přijeli. Naši fanoušci nás podporují při venkovních zápasech v hojném počtu a bylo by pěkné, aby přijeli i do Teplic."
     
    Slovo si bere trenér David Vavruška: "Vnímáme společenský podtext sobotního utkání s Drážďany, ale jedná se pro nás také o přípravný zápas a generálku na ligu, takže chceme předvést co nejlepší výkon."
     
    Drážďany, co se týče marketingu, mají Teplicím rozhodně co nabídnout, víme, že na zápasy Drážďan chodí klidně i třicet tisíc diváků, což je v českých podmínkách poměrně nereálné.
     
    Kristian Walter, asistent sportovního manažera Dynama Drážďany:

    "Teplice chtějí přilákat fanoušky do ochozů, budeme spolupracovat na straně marketingu a vztahu k fanouškům."
     
    Stále u slova Skýpala: "Drážďany už spolupracují s Ústí nad Labem, regionálně chceme navázat na spolupráci s dalšími kluby v regionu, ať u o partnerství se Zwickau či Bautzenem,"
     
    Jan Skýpala navazuje: "Jedná se o propojení skautingu, sdílení skautské databáze, doplňkový program pro hráče U17, U 19, U21. Marketingové projekty směrem k partnerům klubů a fanouškům."
     
    Tiskový mluvčí Martin Kovařík si bere slovo:

    "Chceme navázat na těsnější spolupráci s Dynamem Drážďany."
     
    Skýpala: "Jedná se o soutěž pro hráče do 23 let, širší členy "A" týmu a výběry U17, U19, U21. Herními dny budou úterý a středa.
     
    Nyní se téma přesunulo na myšlenku projektu FUTURE LEAGUE:

    Skýpala: V Čechách i Německu došlo ke změnách v systému rezervních týmů. V Německu skončila povinnost mít "B" tým a řada klubů své rezervy ruší. V Čechách máme Juniorskou ligu. Jedná se o sérii přípravných mezinárodních zápasů, alternativu k Juniorské lize. Účastnit se jí budou Sparta, Liberec, Teplice, Drážďany, Hallescher a Chemnitz. Všechny celky se k projektu postavily aktivně a hned jsme se domluvily na podobě soutěže."
     
    I sportovní ředitel Drážďan Ralf Minge se rozpovídal o svých zkušenostech s Teplicemi.

    "Během své hráčské kariéry jsem sehrál proti Teplicím několik zápasů. Přestože spíše přátelských, jednalo se o pěkné a zápasy, kde šlo o prestiž a sportovní duch."
     
    Slovo si vzal ředitel Teplic Petr Hynek: "Zápasem s Drážďany vyvrcholí naše letní příprava a bude s ejednat o generálku na ligu. Ve stejné fázi přípravy se nacházejí i Drážďany. S Drážďany jsme historicky sehráli nejvíce zápasů, ač většinou přípravných. Náš vztah z Drážďany sahá v podstatě až do hluboké minulosti."
     
    Dynamo Drážďany mimochodem býval hlavně v minulosti velmi úspěšným východoněmeckým klubem a několikrát mistrem NDR. Aktuálně hraje ve třetí německé lize, ale ještě v sezóně 2013-2014 startoval ve druhé lize.
     
    Kovařík opakuje náplň tiskové konference, bude se hovořit o generálce na ligu s Drážďany.

    Martin Pešout

    bahis siteleri