USA – Jamajka 1:2 (kon.) | Panama – Mexiko 1:2 (po pr.)
po prodl.
Panama
1:2 (0:0)
Mexiko
Čtvrtek 23.07.2015, 03:00 • Georgia Dome, Atlanta • CONCACAF Gold Cup • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Finále Gold Cupu nakonec obstarají fotbalisté Mexika a Jamajky. Favorizovaní Mexičané to však měli proti Panamě hodně nahnuté. Od 25. minuty sice hráli přesilovku, ale v 57. minutě inkasovali z hlavy Romána Torrese, jenž se prosadil po rohovém kopu. Právě Torres však v závěru řádné hrací doby v pokutovém území spadl na balón, na který si sáhl rukou a rozhodčí Geiger odpískal přísnou penaltu. Tu po desetiminutovém prostoji proměnil José Andrés Guardado, jenž tak zápas posunul do prodloužení. V závěru jeho prvního dějství pak přišel pád Orozca ve vápně a s ním i další dárek pro Mexiko v podobě pokutového kopu. Guardado se nemýlil ani napodruhé a rozhodl tak o postupu svého týmu do finále. (06:02:25)
    Andrés Guardado dvěma pokutovými kopy potopil panamské naděje na účast ve finále Gold Cupu 2015 a byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. "Nejlepší" však byl na hřišti někdo jiný a všichni víme, o koho jde...

     
    To je neskutečné! Rozhodčí Geiger musí po závěrečném hvizdu prchat před hráči i realizačním týmem Panamy. Ujímá se ho ochranka, která ho odvádí do útrob stadionu.
     
    120+2
    Konec zápasu.
     
    120+2
    Guardado mohl rozhodnout! O hattrick ho však připravil Penedo, který jeho velkou šanci zlikvidoval.
     
    120+1
    Ještě dvě minuty!
     
    120
    Jedna z posledních šancí pro Panamu v podobě standardní situace. Centrovaný balón ale dolétl jen do Ochoových rukavic.
     
    119
    Stephens pronikl po pravé straně a dokázal i odcentrovat. V šestnáctce však neměl dostatečnou podporu a obrana soupeře tak míč odehrála ke svému gólmanovi.
     
    117
    Ochoa se ještě nechal ošetřit. Těžko soudit, zda mu Arroyo opravdu tak ublížil, nebo gólman Mexika spíše natahoval čas.
     
    116
    Velký závar před svou bránou nakonec vyřešil zachycením míče Ochoa. Brankáře Mexika pak strčil i s balónem za brankovou čáru Arroyo, ale takový gól pochopitelně platit nemůže. Jasný faul na gólmana Mexičanů.
     
    115
    Guardado fauloval Coopera, Panama bude rozehrávat.
     
    113
    Chvíli se nehrálo. Ošetřován byl Jesús Corona, který se už ale přesunul do zámezí.
     
    112
    V pokutovém území se dostal k míči Davis, nedokázal však pořádně vystřelit ani odcentrovat. Kopat se bude od Ochoovy svatyně.
     
    111
    Mexičané si vyměňují přihrávky na půlce hřiště. To jim nyní vyhovuje.
     
    109
    Střídání v týmu Panama: ze hřiště odchází Henríquez, přichází Alfredo Stephens.
     
    108
    Cummings tentokrát zasáhl Orozca opravdu tvrdě a žlutá karta je v tomto případě na místě.
     
    107
    Carlos Vela se až k zakončení nedostal, ale jeho tým bude alespoň vhazovat.

    Martin Augustin

    Branky: 57. Torres (Davis) – 90+10. Guardado (pen.), 105+1. Guardado (pen.)

    Karty:   27. Godoy (PNM), 78. Nurse (PNM), 83. Pimentel (PNM), 89. Machado (PNM), 90+10. Cooper (PNM), 105. Torres (PNM), 108. Cummings (PNM) – 4. Vela (MEX), 55. Herrera (MEX), 90+12. Aguilar (MEX), 94. Orozco (MEX)   25. Tejada (PNM)


    Panama: Penedo – R. Torres (C), Cummings, Davis – Pimentel (87. Henríquez, 109. Stephens), Cooper, Machado, Godoy, Quintero – Tejada, Nurse (79. Arroyo).
    Náhradníci: Mejía, Calderón – Stephens, Gómez, Pérez, G. Torres, Camargo, Blackburn, Henríquez, Pinzón, Arroyo, Patrick.

    Mexiko: Ochoa – Aguilar, Reyes, Rodríguez, Alanís (46. Esquivel), Layún (77. Javier Orozco) – H. Herrera (59. J. Corona), J. dos Santos, Guardado (C) – Peralta, Vela.
    Náhradníci: Muñoz, Jonathan Orozco – M. Herrera, J. Corona, G. dos Santos, Javier Orozco, Ríos, J. Torres, Dueñas, Esquivel, Vázquez.

    Rozhodčí: M. Geiger (USA)
    bahis siteleri