Mountfield HK – Pardubice 2:1 (po pr.)
po prodl.
Mountfield HK
2:1 (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Pondělí 03.08.2015, 17:00 • Malá hala FORTUNA arény, Hradec Králové • Přípravné zápasy staršího dorostu
Partner:
     
    64:58
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak přece jenom je to gól! Už to vypadalo, že Dynamo oslabení ubojuje, ale dvě vteřiny před koncem prodloužení rozhodují domácí mladíci o svém vítězství. Tvrdou ránu Kynčla dorážel Dominik Matouš a ještě větší hlad prokázal novic PATRIK MAŠÍN, který dokázal pod tělem Milana Kloučka dostrkat puk do sítě. První derby letošní sezóny, a to v podání starších dorostenců, vyhrává Hradec Králové – 2:1 po prodloužení! Asistence: Dominik Matouš, Tomáš Kynčl.
     
    64:05
    Bojovný kapitán domácích Štěpán Matějček zařídil svému týmu výhodnou přesilovku čtyři na tři! Boček (PCE) pyká za hákování. Velká šance pro Hradec.
     
    62:03
    Neviděl jsem, jaké tresty Pohl s Palieskem dostali, ale buď dvojitý menší trest, nebo pět minut a do konce utkání. Každopádně se pokračuje klasicky čtyři na čtyři.
     
    62:03
    Vypadalo to nevinně, ale Mikuláš Pohl s Ondrejem Palieskem vytáhli parádní bitku. Nekompromisní obránce domácích nakonec složil svého protivníka na led a vysloužil si ovace hradeckého publika!
     
    59:26
    Hejna vracel od brankové čáry Dominiku Matoušovi. Ten ale neměl na zakončení z výtečné pozice prostor.
     
    56:41
    Dynamo mohlo svého soupeře dokonale uštknout z protiútoku. Štefka se hnal na Vomáčku sám, ale dojíždějící obránci mu zvládli zkomplikovat situaci a mám pocit, že pardubický forvard nezakončil!
     
    53:38
    Tak aspoň něco po konci přesilovky. Kryštof Pažourek si křikl Jiráskovi o přihrávku, jenže Klouček byl přilepený ke své bližší tyči a puk nepustil za záda!
     
    51:19
    Matějčkovu střelu vyrazil Klouček, o chvíli později se ale jeho spoluhráči dopustili chyby při střídání. Dvě minuty za hru v šesti odsedí Machač (PCE), na přesilovky je to 2:2. Uvidíme tentokrát něco zajímavého?
     
    49:34
    Mountfield má teď nad svým soupeřem viditelně navrch, Pardubice zmatkují. Z rotace vyjel na pravém kruhu Martin Štohanzl a rozhodl se pro střelu, kterou si Milan Klouček nemohl dovolit pustit. Na dorážku totiž číhala hned dvojice Hradečáků.
     
    45:19
    Kotouč od modré čáry propadl až k Pochobradskému, jenž se otočil kolem své osy a střílel. Druhou tyčku těsně minul!
     
    42:33
    Filip Moník se Štohanzlem navíc povedeně napadali, druhému jmenovanému chyběl před Kloučkem jen kousek k zakončení.
     
    40:40
    Dosud jsme viděli jen po jedné přesilovce na každé straně, teď dostanou druhou možnost Pardubice. Mikuláš Matouš (HKM) odchází pykat za sekání při dojíždění pardubického protiútoku.
     
    37:59
    Velká možnost čtvrté hradecké lajny. Maršík narýsoval zpoza branky nahrávku Pažourkovi, jenž zakončoval z první, ale v těžké pozici minul branku!
     
    35:09
    Pardubická obrana je poslední dvě minuty v nedbalkách, na Kloučka se hnala další pohroma. Hroudný poslal křižnou přihrávku, na kterou však jeho spoluhráči nedosáhli.
     
    34:12
    A povzbuzený Mountfield nepřestává šlapat do pedálů. Dvořák s Matějčkem to chtěli vykombinovat až do kuchyně, jenže první jmenovaný trefil jen boční konstrukci! Jeho parťák už měl zakončovat.
     
    33:15
    Hradec právě vstřelil branku!
    A máme vyrovnáno! Domácím hokejistům stačil krátký okamžik, aby přečíslili obranu soupeře a nádhernou akci zakončili gólově. Martin Štohanzl narýsoval přihrávku na FILIPA MONÍKA, který se z první trefil přesně do bližšího růžku – 1:1! Asistence Martin Štohanzl, Filip Jirásek.
     
    28:46
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hradec si ve vlastní přesilovce počínal až příliš nebezpečně, už v jejím úvodu čelil dvěma protiútokům. Ten třetí dotáhli hosté nejen k šanci, ale i ke gólu. Ze střední pozice vyslal tvrdou střelu MARTIN KAUT a kotouč propadl Vomáčkovi za brankovou čáru – 0:1! Asistence: Ondřej Machala.
     
    28:38
    Kombinace se zakončujícím Matějčkem už byla o mnoho lepší. Klouček zasahuje pravým ramenem.
     
    27:14
    A to bylo ze strany hostů všechno, Štefka (PCE) totiž poslal svého soupeře k zemi a je prvním vyloučeným hráčem Dynama. Menší trest za napadení.
     
    27:14
    Další zákrok pro diváky! Pardubické přečíslení zakončoval Machač, hradecký gólman Tomáš Vomáčka se blýskl parádním semaforem.
     
    24:44
    Slovák ve službách Pardubic Šeliga volil před Vomáčkou bekhendovou přihrávku na spoluhráče, který si o puk klepnul. Ale tohle řešení se neukázalo býti šťastným, vracející se Kynčl puk zblokoval.
     
    21:43
    Machala s Martínkem ujeli do přečíslení dva na jednoho a druhý jmenovaný měl před Vomáčkou čistou gólovku. Reprezentační brankář Mountfieldu si ale svého protivníka doslova vychutnal, když betonem efektně vykopl puk až do ochranné sítě!
     
    17:38
    Ou! Martin Hejna si ukázkově počkal na Cacha, kterého složil k ledu parádním bodyčekem.
     
    16:23
    Hra nám nabrala patřičné obrátky, což se zaplněné malé hale samozřejmě líbí. Nyní přichází první faul, který má na svědomí Martin Štohanzl (HKM) – dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    15:41
    Po dlouhé době přejeli dopředu hosté, také z toho bylo přečíslení. Paliesek volil místo nahrávky střelu, s níž si poradil Tomáš Vomáčka.
     
    15:28
    A nyní se v šanci ocitl přímo Dominik Matouš, který byl před Kloučkem sám. Skákavý puk ale nedokázal trefit.
     
    14:54
    Hradec Králové teď svého soupeře přehrává. Dominik Matouš v přečíslení vybídl Martina Hejnu, jenže Klouček si druhou tyčku pohlídal.
     
    14:11
    Není snadné odstavit Štěpána Matějčka od kotouče, hradecký kapitán byl hlavním mužem akce domácích. Nakonec měl nejblíž ke gólu Jaroslav Dvořák, ale na puk před brankovištěm o kousek nedosáhl!
     
    07:21
    První gólová příležitost pro Dynamo. Před brankou zůstal nehlídaný Paliesek, jenže hradeckou klec minul!
     
    05:53
    Po vyhraném buly propadl kotouč na hokejku Štěpána Matějčka. Kdyby trefil branku, měl by to Klouček těžké, jenže kotouč šel mimo.
     
    03:02
    Ale tohle byla nádhera. Mikuláš Matouš ze vzduchu sklepl kotouč a za modrou čarou ho poslal do jízdy Jaroslavu Dvořákovi. Ten v gólovce těsně minul pardubickou tyčku!

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 34. F. Moník (Štohanzl, Jirásek), 65. Mašín (D. Matouš, Kynčl) – 29. Kaut (Machala)


    Mountfield HK: Vomáčka (Kouba) – Kynčl, Hroudný, Šalda, J. Moník, Gaspar, Pohl, Fanderlik, Jonáš – M. Matouš, Matějček "C", Dvořák – Mašín, D. Matouš, Hejna – F. Moník, Štohanzl, Jirásek – Hašek, Pažourek, Maršík. Trenér: Jiří Slabý.
    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Jánský) – Mikulčák, Boček "C", Mert, Hrubý, Jančařík, Fuchs, Leder, Javůrek – Šeliga, Pochobradský, Paliesek – Machala, Kaut, Martínek – Machač, Roubal, Štefka – Kubišta, Cach, Černý. Trenér: Milan Kusý.

    Rozhodčí: Pechánek – Lučan, Antalík.
    bahis siteleri