Nantes – Guingamp 1:0 (kon.) | Montpellier – Angers 0:2 (kon.) | Nice – Monaco 1:2 (kon.)
Marseille – Caen 0:1 (kon.) | Bastia – Rennes 2:1 (kon.) | Troyes – GFC Ajaccio 0:0 (kon.)
konec
ESTAC Troyes
0:0 (0:0)
GFC Ajaccio
Sobota 08.08.2015, 21:00 • Stade de l'Aube (Troyes) • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je u konce! ESTAC Troyes nepotvrdilo roli favorita a s GFC Ajaccio pouze remízovalo 0:0!

    První poločas nabídl na Stade de I´Aube zajímavou podívanou! Na první šanci jsme čekali až do čtrnácté minuty, kdy se do míče opřel Yoann Court a pořádně protáhl gólmana Godu. Nejdůležitější moment prvního poločasu přišel ve 44. minutě, kdy hlavní rozhodčí pískl penaltu pro Ajaccio. K penaltovému puntíku se postavil Wael Larbi, nicméně branku přestřelil!

    Hned na začátku druhého poločasu střílel Karaboué, nicméně jeho rána mířila těsně mimo! O osm minut později nebezpečně střílel Corentin Jean, nicméně Goda i nadále držel čisté konto. V samotném závěru měl rozhodnutí na kopačce Jimmy Cabot. Střídající hráč však gólmana Ajaccia rovněž nepřekonal!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (22:54:27)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Po nepřesné přihráce Jimmyho Cabota skončil míč v zámezí a bude se odkopávat od branky Gody. Hostující brankář si samozřejmě dává na čas!
     
    90+3
    Za vápnem se k míči dostal Jessy Pi, který svým nadýchaným centrem hledal za obranou Benjamina Niveta. Tomu však k míči kousek chyběl!
     
    90+2
    Jimmy Cabor udělal kličku do středu hřiště a spadl po souboji s Pujolem. Hostující hráč však předvedl naprosto ukázkový skluz, kterým získal míč pro svůj tým!
     
    90+1
    Hlavní arbitr nastavuje pět minut nad rámec základní hrací doby! Domácím se rohový kop vůbec nepovedl a Ajaccio může zahrozit z rychlého protiútoku!
     
    90
    Z hodně velké vzdálenosti vypálil Lossémy Karaboué, nicméně jeho pokus byl skrytý mezi obránci a Goda jej viděl na poslední chvíli, raději tak míč vyrazil na rohový kop!
    89. Proti střele Cabota výborně zasáhl Goda
     
    89
    Ajaccio však míč dlouho na svých kopačkách neudrželo a dopředu zamířili opět domácí! Po pravé straně postupoval Martins Pereira, který poslal míč do běhu pro střídajícího Jimmy Cabota. Francouzský útočník se mohl stát hrdinou zápasu, nicméně jeho tvrdou střelu Goda vyrazil!
     
    88
    Troyes dlouhou kombinovalo na útočné polovině, následně se však nechal vcelku lehce obrat o míč Benjamin Nivet a dopředu míří hosté!
     
    86
    Domácí fotbalisté stupňují tlak, nicméně do zakončení se stále nemůžou dostat. Obrana Ajaccia dnes funguje opravdu výborně! Do konce však stále zbývá i s nastavením nějakých osm minut!
     
    85
    Krásnou individuální akci předvedl střídající Jimmy Cabot, který nasadil jesličky Coeffovi a postupoval vpřed. Následně ho však zastavil Sylla.
     
    84
    Domácí tým se propracoval k rohovému kopu. Rozehrávky se ujal střídající Ben Saada, jehož centr směřoval na malé vápno. Ven z branky šel opět Goda, který míč vyboxoval.
     
    83
    Poslední změnu provádí domácí tým! Ze hřiště odchází exekutor standardní situací Yoann Court, na jehož místo přichází Jimmy Cabot!
     
    82
    Domácí kouč Jean-Marc Furlan si již kontroluje hodinky! Ano, času již moc nezbývá!
     
    81
    Tentokrát se však Benjamin Nivet dočkal a poslal do vápna nadýchaný centr. Gólman Goda je však v tomto zápase velmi jistý, což potvrdil i v tomto případě.
     
    80
    Yoann Court a Benjamin Nivet kombinovali na pravé straně, nicméně obrana Ajaccia byla velmi dobře zformovaná a tato francouzská dvojice se do zakončení nedostala.

    Jan Havlovic

    Branky:

    Karty:   16. Youga (GFC), 27. Martinez (GFC), 41. Ducourtioux (GFC), 75. Sylla (GFC)

    Neproměněná penalta: 45. Larbi (GFC), mimo


    ESTAC Troyes: Bernardoni – Martins Pereira, Koné, Saunier, Karaboué – Ayasse, Pi – Camus (68. Ben Saada), Nivet, Court (83. Cabot) – Jean (74. Bienvenu).
    Náhradníci: Dreyer – Azamoum, Ben Saada, Bienvenu, Cabot, Othom, Xavier.

    GFC Ajaccio: Goda – Đoković, Coeff, Martinez, Sylla – Youga, Le Moigne, Larbi (77. Mayi) – Ducourtioux, Pujol, Tshibumbu.
    Náhradníci: Maury – Boutaïb, Mayi, Poggi, Piereschi, Gbampok, Casanova.

    Rozhodčí: Miguelgorry – Gaillard, Lamouche (vš. FRA)

    Diváci: 10 858
    thejrc.org