Finsko U18 – USA U18 5:1 (kon.) | Švédsko U18 – Švýcarsko U18 4:3 (kon.) | SR 18 – Rusko U18 2:5 (kon.)
Česko U18 – Kanada U18 1:3 (kon.)
konec
JOJ ŠPORT Slovensko U18
2:5 (1:3, 0:1, 1:1)
Rusko U18
Pondělí 10.08.2015, 17:30Hlinka Gretzky Cup • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já se s vámi loučím, přeji hezký zbytek večera. (19:29:27)
     
    Zápas je u konce. První zápas Slovenska na Memoriálu Ivana Hlinky končí prohrou s Ruskem v poměru 2:5. Domácí naděje se však za svůj výkon nemusí vůbec stydět.

    Nejlepší hráči zápas:
    SVK: Martin Bodák (0+1)
    RUS: Ilja Avramjenko (1+1)
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    V posledních sekundách utkání se Buček dostal ještě k jedné šanci. V situaci dva na jednoho se rozhodl vzít situaci na sebe, Kalijajev ale zasáhl svou vyrážečkou.
     
    59:07
    Samuel Buček se dravě prodíral, podařilo se mu projít přes modrou čáru, dál se však nedostal.
     
    58:01
    Byly ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny a podle všeho také i celého utkání.
     
    56:41
    Proti střele Maxima Bajna zasáhl svým pravým betonem Kožiak, nyní zase dlouhou dobu Rusové Slováky k ničemu výraznému nepustili.
     
    55:27
    Rusové si mohli vzít své čtyřbrankové vedení zpět, jenže kotouč, který proplul brankovištěm Kožiaka nikdo v bílém dresu nedokázal uklidit do sítě.
     
    54:48
    Slovákům se nyní nepovedl přechod přes útočnou modrou čáru, bude se tak vhazovat v neutrální zóně.
     
    54:07
    Slovensku sice již nezbývá moc času, zdá se ale, že by se domácí hokejisté rádi pokusili o nemožné. Nechybělo mnoho a mohli se za krátkou dobu radovat podruhé, proti byl ale brankář Kalijajev.
    Marián STUDENIČ - 2:5
     
    52:07
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Až teď to Slovákům konečně vyšlo! Pěkná kombinace třetí proti dvěma zakončil přesnou ranou nad Kalijajevovo rameno MARIÁN STUDENIČ, který dostal nabito od Samuela Bučka, jenž si přihrávku skvěle načasoval. Asistence: Samuel Buček, Martin Bodák.
     
    51:44
    S ránou Alexejeva z levého kruhu neměl Kožiak žádné větší potíže.
     
    50:43
    Slováci stále mají snahu utkání alespoň zkorigovat, ruská obrana ale domácím hráčům nic nedovoluje.
     
    49:13
    Rychlou akci Ruska zastavila až pohotová vyrážečka domácího strážce svatyně! Ten čelil pokusu Marka Verby, který ze svého zápěstí vyslal pořádnou jedovku.
     
    47:25
    Potřetí v zápase pomohla Jánu Kožiakovi branková konstrukce.
     
    46:55
    Erik Rajnoha se dokázal dostat s kotoučem až za branku Ruska, následně byl ale o kotouč obrán, čímž celá akce domácího výběru skončila.
     
    45:42
    Rusové dál tlačí svého soupeře, Slováci už jen zřídka dokáží ohrozit branku gólmana Kalijajeva.
    Vjačeslav ŠEVČENKO - 1:5
     
    43:01
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové navyšují své vedení. Po střele VJAČESLAVA ŠEVČENKA se snažil odražený puk dorazit Danil Verijajev, tomu se to ještě nepovedlo, následně se však dostal k dorážce ještě autor první střely, který už úspěšný byl. Asistence: Danil Verijajev, Arťom Ivanjuženkov.
     
    42:33
    Poté, co kotouč opustil hrací plochu, se bude vhazovat v útočném pásmu ruského výběru.
     
    41:30
    Ivanov si vzal ve středním pásmu na svou hůl a projel s ním až do útočné třetiny. Díky tomu se Rusové nyní již několik vteřin drží před Kožiakem.
     
    40:16
    Kožiak má po pár vteřinách třetí části první zákrok. Od modré čáry na něj vypálil Radik Achmetgalijev.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Slováci se snaží Rusku vzdorovat, seč jim síly stačí, zatím to ale nestačí. Sborná ve druhé třetině díky brance Kajumova navýšila své vedení na rozdíl tří branek. Aktuálně tak Rusko vede nad Slovenskem 4:1.

    Třetí dvacetimitovka začne zhruba v 19:01.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Slováci si žádnou příležitost ve své přesilovce vytvořit nedokázali, naopak ještě se svou útočnou akcí zahrozil Georgij Ivanov.
     
    38:47
    Slovákům se zatím vůbec nedaří, jejich soupeř je ještě ani nepustil do svého pásma.
     
    38:01
    Slováci budou hrát do konce druhé třetiny v převaze, pokud tedy svou přesilovkou nevyužijí. Na trestné lavici sedí za podražení German Rubtcov (RUS). Tento ruský útočník dostal dnes již svůj třetí menší trest.
     
    37:11
    Hra je přerušena. Puk se zachytil do síťky ze zadní strany branky, rozhodčí pokřikoval po hráčích, ať hrají, následně se však rozhodl písknout do píšťalky.
     
    36:13
    Samuelu Rudymu se povedlo proháčkovat přes tři hráče, jeho střídání však už bylo dlouhé, proto se takticky rozhodl nahodit kotouč na brankáře Kalijajeva, aby alespoň získal útočné pásmo.
     
    35:13
    Rusům se teď kombinace v útočném pásmu nepovedla, sami se vyhnali z útočné třetiny pryč.
     
    34:23
    Brankář Ján Kožiak teď dokázal udržet puk skvělým zákrokem před brankovou čárou. Rusové trpělivě kombinovali v před jeho brankou, chtěli dát gól tzv. "až do kuchyně", což by se jim nebýt nevídaného Kožiakova zásahu povedlo.
     
    33:38
    Podražení, to je přestupek, za který putuje za katr Boris Martančík (SVK).
     
    31:46
    Rusové v plném počtu.
     
    31:40
    Tak tohle nebylo vůbec špatné! Kalijajev měl co dělat, aby se stihl postavit proti všem pokusům, které na něj teď mířily. Nejnebezpečněji vypadala teč v podání Fereta.
     
    30:38
    Po chvilkovém dobývání ruské branky se konečně někdo ze Slováků odhodlal ke střele. Byl to Samuel Solenský, Kalijajev ale na jeho pokus dobře viděl.
     
    29:46
    Slovenské mužstvo se může dostat do kontaktu. Za nedovolené bránění byl na trestnou lavici poslán Maxim Afanasev (RUS).
     
    28:55
    Oba celky ukazují, že se nebojí hrát tvrdě. Všichni přítomní mohli v krátkém časovém sledu vidět minimálně čtyři čisté bodyčeky.
     
    27:45
    Následně však podruhé v zápase orazítkovali Rusové brankovou konstrukci Slovenska!
     
    27:21
    Další ruskou akci měl na svědomí Arťom Ivanjuženkov, jeho útoku ale chybělo přesnější zakončení.
     
    26:12
    Pěkným únikem se prezentoval Michail Meščerjakov, který musel při své útočné akci obcházet i rozhodčího, který se mu nechtěně zapletl do cesty. Ruský forvard dokázal vystřelit, i když byl tísněný obráncem. Kožiak ale nyní tahat kotouč ze své sítě nemusel.
     
    25:26
    Vladimír Vybiral po přihrávce na nic nečekal a z prostoru mezi kruhy vypálil. Jeho střela ale nebyla přesná, proto se Maxim Kalijajev vůbec nezapotil.
    Artur KAJUMOV - 1:4
     
    23:11
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rychlé přečíslení třech proti dvěma končí pukem v síti Slovenska. Ještě předtím, než se Kožiak stihl gymnasticky roztáhnout, poslal kotouč za jeho záda ARTUR KAJUMOV. Asistence: Ilja Avramjenko, Igor Švyrev
     
    22:38
    Střelou ze středního pásma se prezentoval Tibor Tamáš. Ta odpovídala tomu, z jaké vzdálenosti byla vystřelena, Kalijajev s ní neměl žádné potíže.
     
    22:00
    Obě mužstva hrají zase v plném počtu.
     
    21:15
    Dmitrij Alexejev nyní rozdal dva tvrdé bodyčeky ve středním pásmu, čímž zastavil protiútok slovenského celku.
     
    20:39
    Ve hře čtyři na čtyři jsou zatím aktivnější Rusové, kteří Kožiakovu branku ohrozili dvakrát v krátkém časovém sledu. Následně však vystrašil Kalijajeva Solenský.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Se zazněním první sirény byli vyloučení dva hráči – jeden na straně Slovenska, jeden z týmu Ruska. Za hrubost Samuel Buček (SVK), za držení Igor Švyrev (RUS).
     
    První třetina zápasu Slovenska s Ruskem je již minulostí. Rusové se snažili od úvodních minut ukazovat, že jsou jasným papírovým favoritem. Dostali se také do vedení, Slováci ale dokázali rychle kontrovat. Nakonec však Rusové mohou do kabin odcházet spokojeni, vedou totiž po prvních dvaceti minutách 3:1.

    Druhá perioda startuje přibližně v 18:15.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:05
    Rusové se druhé přesilovce Slovenska ubránili, Rubtcov si tak tentokrát odpykal celé dvě minuty a může v klidu vstoupit zase na led.
     
    18:59
    Erik Rajnoha nahodil od modré čáry puk na Kalijajeva, ten měl ale čistý výhled, proto pro něj nebylo složité chytit kotouč do své náruče.
     
    18:13
    Slovenské mužstvo dlouho okupovalo útočnou třetinu, po nepřesné střele se však zmocnili puku Rusové, kteří jej nekompromisně vyhodili až ke Kožiakovi.
     
    17:05
    German Rubtcov (RUS) je podruhé v utkání vyloučen, tentokrát je to za hákování. Slováci první přesilovku v zápase využili, jak tomu bude teď?
     
    16:39
    Michal Meščerjakov mohl k asistenci přidat branku, po jeho střele se však roztřepetala jen síť za brankou Slovenska. Ještě předtím ale kotouč tečoval brankář Kožiak, proto se bude vhazovat v útočném pásmu Ruska.
     
    15:33
    Na druhé straně naopak po jedné ze střel ruských hráčů zazvonila tyčka!
     
    14:42
    Dvěma slibnými pokusy se teď prezentovali i reprezentanti Slovenska, jejich zakončení v těsné blízkosti branky gólmana Kalijajeva však nebyla přesná.
     
    14:18
    Sborná nehodlá svého soupeře nijak šetřit, na slovenskou branku se valí jeden útok za druhým.
    Ilja AVRAMJENKO - 1:3
     
    12:15
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové jsou dnes ve svých přesilových hrách zatím naprosto přesní. Na rozdíl dvou gólů upravil ILJA AVRAMJENKO, jehož skvostnou nahrávkou na vzdálenější tyči Kožiakovy branky našel Michail Meščerjakov. Asistence: Michail Meščerjakov, Igor Geraskin.
     
    10:52
    Vypadá to, že bude před slovenskou brankou opět pořádné horko. Za hru vysokou holí byl dvěma minutami potrestán Erik Rajnoha (SVK).
    Danil VERIJAJEV - 1:2
     
    09:11
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Slovensku však radost z vyrovnání moc dlouho nevydržela. Rusové totiž hned vzápětí dokázali udeřit díky přesnému pokusu DANILA VERIJAJEVA. Asistence: Arťom Ivanjuženkov.
    Miloš ROMAN - 1:1
     
    08:54
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci také využívají svou přesilovku! Galbavý tak dlouho klepal hokejkou o led, až na něj puk jeho spoluhráči konečně poslali. Nebyla to však ideální přihrávka, Galbavý ji ale dokázal ve vzduchu zkrotit, čímž dokonale zmátl gólmana. Černou práci, kterou dokončil gólovou akci Slovenska, pak na předvedl MILOŠ ROMAN. Asistence: Matěj Galbavý.
     
    08:26
    Slováci mohou svému soupeři vrátit jeho úder stejnou mincí. Za podražení byl totiž mimo hru vykázán German Rubtcov (RUS).
     
    08:04
    Samuel Solenský si vybruslil od mantinelu do prostoru pravého kruhu, odkud vyslal na Kalijajeva v brance Ruska tvrdý projektil. Ruský brankář ale dokázal včas zasáhnout.
    Maxim AFANASEV - 0:1
     
    06:30
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nyní už se ale Rusko může radovat ze svého prvního gólu na turnaji. Odražený kotouč uklidil do sítě před brankou nikým nepokrytý MAXIM AFANASEV. Rusové tak využili hned svou první početní výhodu. Asistence: Nikita Popugajev, Maxim Bajn.
     
    06:00
    Před branku si pěkně najel Afanasev, puk ale netrefil přesně, proto mohl zůstat Kožiak poměrně v klidu.
     
    05:18
    Uvidíme první přesilovku zápasu, tu si zahrají Rusové. Za nedovolené bránění totiž usedl na trestnou lavici domácí Miloš Roman (SVK).
     
    03:45
    Slovenské mužstvo je v napadání hodně aktivní, proto mají Rusové co dělat, aby se vůbec dostali ven ze svého pásma.
     
    02:58
    Slováci se ve třetí minutě dokázali téměř celou dobu držet před ruskou svatyní, za což byli odměněni i potleskem publika.
     
    02:00
    Poprvé do útoku se vydali i Slováci, jejichž akce rovněž nevypadala vůbec marně. Před brankou mohl zamést kotouč do sítě Čacho, před Kalijajevem ale bylo příliš mnoho bruslí na to, aby puk prošel skrz ruského brankáře za brankovou čáru.
     
    00:25
    Mark Verba se stal hráčem, který má na svědomí první střelu zápasu. Brankář Ján Kožiak si ale věděl proti jeho pokusu rady.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Slovensko U18: Kožiak (Durný) – Bodák, Rajnoha, Zeleňák, Kmec, Krempaský, Fereta, Juriga, Rudy – Studenič, Solenský (C), Buček – Galbavý, Roman, Václav – Vybiral, Čacho, Lacka – Ružička, Martančík, Tamáš.

    Rusko U18: Kalijajev (Suchačev) – Achmetgalijev, Makejev (C), Afanasev, Gromov, Alexejev, Ijakovenko, Ryženkov – Bajn, Rubtcov, Verba – Popugajev, Ivanov, Kajumov – Ivanjuženkov, Ševčenko, Verijajev – Avramjenko, Meščerjakov, Geraskin – Švyrev.

    Rozhodčí: Baluška, Konc – Výleta, Šefčík.
     
    Vítejte u sledování druhého zápasu z bratislavské skupiny Memoriálu Ivana Hlinky 2015. Po prvním utkání, v němž Finsko zdolalo USA v poměru 5:1, přijde na řadu zápas domácího výběru Slovenska s výběrem Ruska. Start zápasu je naplánován na 17:30. Buďte s námi u toho!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 9. Roman (Galbavý), 53. Studenič (Buček, Bodák) – 7. Afanasev (Popugajev, Bajn), 10. Verijajev (Ivanjuženkov), 13. Avramjenko (Meščerjakov, Geraskin), 24. Kajumov (Avramjenko, Švyrev), 44. Ševčenko (Verijajev, Ivanjuženkov)


    JOJ ŠPORT Slovensko U18: Kožiak (Durný) – Bodák, Rajnoha, Zeleňák, Kmec, Krempaský, Fereta, Juriga, Rudy – Studenič, Solenský (C), Buček – Galbavý, Roman, Václav – Vybiral, Čacho, Lacka – Ružička, Martančík, Tamáš.
    Rusko U18: Kalijajev (Suchačev) – Achmetgalijev, Makejev (C), Afanasev, Gromov, Alexejev, Ijakovenko, Ryženkov – Bajn, Rubtcov, Verba – Popugajev, Ivanov, Kajumov – Ivanjuženkov, Ševčenko, Verijajev – Avramjenko, Meščerjakov, Geraskin – Švyrev.

    Rozhodčí: Baluška, Konc – Výleta, Šefčík
    bahis siteleri