Moser Medical Graz 99ers – Junosť Minsk 5:4 (kon.) | Poprad – Slavia 3:7 (kon.)
konec
Moser Medical Graz 99ers
5:4 (0:1, 4:1, 1:2)
Junosť Minsk
sk Pátek 21.08.2015, 15:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tatranský pohár
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Najlepší hráči zápasu
    Graz – Sebastian Dahm
    Minsk – Šafarenko

    Ďakujem vám za pozornosť a o 18:00 začína druhý zápas druhého hracieho dňa medzi Popradom a Slaviou Praha. (17:17:48)
     
    Tak nakoniec prišiel rozhodujúci gól z hokejky Jefimenku, ktorý spečatil výhru Minsku na nájazdy 5:6, čiže Junosť získava pomocný bod do tabuľky.
     
    Práve začína 12. séria nájazdov, stav nerozhodný 5:5.
     
    Nájazdy zatiaľ nemajú konca, stav je 4:4 a videli sme už asi 8 sérií.
     
    V tretej tretine sme videli ešte tri góly, za Graz skóroval iba Feichtner z trestného strieľania, za Minsk skórovali Šafarenko a Kirusčenkov a v závere sa ešte hráči bieloruského tímu pokúsili o dramatické vyrovnanie a posun zápasu do predĺženia, no nepodarilo sa to. Nasledujú ešte samostatné nájazdy.
     
    Koniec zápasu.
     
    59:47
    Graz vyhodil puk a to už Minsk nestihne.
     
    59:43
    Borg a Turkin sú poslaní na dve minúty za hrubosť, powerplay je teraz v znení piatich proti štyrom.
     
    59:43
    Rydinský vypálil od modrej, tam sa snažila trojica hokejistov Minska akosi dotlačiť puk do brány, ale napokon sa situácia upratala a prichádzajú aj vylúčenia.
     
    59:35
    Vhadzuje sa po ľavici gólmana Dahma.
     
    59:35
    Teraz hokejisti Grazu pre istotu poslali puk von z tretiny na icing a Minsk si vyžiadal oddychový čas.
     
    59:26
    Hráči si však posúvajú puk za bránou.
     
    59:07
    Teraz už áno, Minsk je v šestici.
     
    58:39
    Minsk už chcel riskovať, ale Valitalo sa napokon ešte nepokúsil ísť až úplne na striedačku.
     
    57:51
    Feichtner zrýchlil cez stred ihriska a z pravej strany nahodil takú žabku pred bránu, snažil sa ešte dať šancu Whiteovi, ale brankár Valitalo s prehľadom zachytil puk.
     
    57:01
    Dahmovi vypadol puk do bránkoviska, ale našťastie pre Graz tam stál obranca Marcou a nie Korso, ktorý bol iba niekoľko desiatok centimetrov od brány.
     
    56:45
    Medzitým sa už po vhadzovaní Valitalo pre istotou vrátil do brány.
     
    56:32
    Minsk dobíjal a dobíjal bránu, Michnov z tesnej blízkosti pálil, ale Dahm nakoniec aj s pomocou spoluhráčov prikryl puk.
     
    56:19
    Jefimenka to dával nebezpečne z ľavej stranypred bránu, ale Korso sa strely nedočkal.
     
    56:01
    Minsk to skúša bez brankára!
     
    55:46
    Chernook nebezpečne vypálil príklepom od modrej čiary, namieril to do masky brankára Dahma a hlavný rozhodca následne prerušil hru.
     
    55:05
    Minsk bude mať výhodu presilovej hry a to im v tomto závere iba pomôže. Victor Borg odchádza na trestnú lavicu za držanie.
     
    54:45
    Graz 99errs iba nahodili do útočnej tretiny a okamžite sa rozhodli vystriedať.
     
    54:06
    MacArthur zrýchlil v útočnom pásme, jasnú stopku mu ale ukázal Rydinský, ktorý ho telom zastavil, avšak nebolo to až také tvrdé.
     
    53:12
    Martin Oraze napriahol na modrej čiare, jeho delovku ale s pomocou optimálneho výhľadu brankár Valitalo zachytil do výstroje.
     
    52:43
    Minsk dal gól!
    Michnov získal puk za bránou, obkorčuľoval ju a ku opačnej žrdi dával na KIRUSČENKOVA, ktorý nemal problém zakončiť, pretože brankár Dahm ani len nezaregistroval, že sa puk presunul už inde! Minsk znižuje stav na 5:4.
    Asistencia: Michnov.
     
    51:46
    Hráči Minsku porušili pravidlá pri útočení na bránu, Turkin bol až v bránkovisku a hlavný rozhodca vykázal vhadzovanie do stredného pásma.
     
    51:15
    Vylučuje sa na oboch stranách. Kovalenya (Minsk) dostáva dve minúty za filmovanie a Philipp Pinter (Graz) za nedovolené bránenie.
     
    50:50
    No, Minsk si predošlou situáciou vôbec neprilepšil, teraz bude musieť doháňať dvoj-gólové manko.
     
    50:11
    Graz dal gól!
    ALEXANDER FEICHTNER zvolil jednoduchý blafák, rozhýbal si brankára a potom forhendom pohodlne ponad betón zakončil!
     
    50:11
    Pred Dahmom vznikla obrovská mela, puk dokázali hokejisti Grazu v poslednej chvíli upratať a aj do výhodnej pozície pre Feichtnera, ktorý vykorčuľoval v obkolesení dvoch hráčov na bránu a hlavný rozhodca nariadil pre Feichtnera kvôli hákovaniu trestné strieľanie!
     
    49:28
    K strele sa dostal Štěpán Novotný, ale jeho pokus z hornej časti pravého kruhu neskončil v priestore bránky.
     
    48:57
    Michnov nebezpečne nahodil z pravého kruhu do ohňa pred bránu, Dahm len tak tak vyrazil puk v poslednej chvíli.
     
    48:33
    Graz si vyžiadal oddychový čas.
     
    48:18
    Puk sa do medzikružia odrazil ku Kirusčenkovi, ktorý mal možnosť vyrovnať, ale jeho strela skončila vo výstroji gólmana Grazu!
     
    47:53
    Minsk sa už hodnú minútu drží v útočnom pásme a bude tak aj ďalej pokračovať, pretože Graz vyhodil puk na zakázané uvoľnenie.
     
    46:57
    Pinterov pokus z dolnej časti pravého kruhu Valitalo s istotou videl a aj rovnako sebavedomo vyrazil puk do rohu klziska.
     
    46:46
    K zakončeniu z ľavého kruhu sa prebojoval Kirusčenkov, lenže jeho strela z otočky bola zrazená na ochrannú sieť.
     
    46:10
    Černý posunul na ľavý kruh Turkinovi, ktorý nekompromisne vypálil príklepom, ale jeho tvrdú delovku Dahm betónom vyrazil.
     
    44:48
    Minsk si vypracoval gólovú príležitosť! Korso z pravého kruhu našiel pri opačnej žrdi Turkina, ktorý vystrelil a trafil hornú žŕdku brány!
     
    43:31
    Jefimenka chcel prehodiť puk z ľavej strany napravo, kde bol Michnov, ale neposlal mu takú prihrávku, aby mohol ďalej zakončovať.
     
    42:49
    Dlho však presilovka Grazu netrvala. Český center Štěpán Novotný dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    42:28
    Hokejisti Minsku vypálili puk cez všetky čiary, do rozohrávky sa zapája aj gólman Sebastian Dahm.
     
    42:01
    DeSimone strieľal od modrej, ale obranne sa mu do strely postavil Sundstrem, ktorý chráničmi zblokoval strelu na ochrannú sieť.
     
    41:43
    Faulu sa dopustil hráč Minska Sačivko. Patria mu dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    40:34
    Minsk dal gól!
    Hokejisti Minsku okamžite nastúpili do tretej tretiny a strieľajú kontaktný gól! Jefimenka nakorčuľoval po ľavej strane, najprv otestoval Dahma, ale na druhý pokus už našiel v medzikruží ŠAFARENKA, ktorý tesne ku ľavej žrdi dokázal trafiť voľný priestor brány!
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V druhej dvadsaťminútovke sme videli až päť gólov! Najprv vyrovnal Graz zásluhou Borga a dostali aj do vedenia v 36. minúte gólom DeSimona. Hneď o necelú minútu vyrovnával Chernook, ale v absolútnom závere tretiny prišli góly z hokejok MacArthura a Walkera. Skóre je teda 4:2 v prospech rakúskeho tímu.
    Tretia tretina bude ešte zaujímavá a začne približne o 16:29.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:59
    Graz dal gól!
    Hokejisti Grazu však spolu so záverečným klaksónom skórovali ešte raz! Z ľavej strany sa na bránu vyrútil LUKE WALKER a cez medzierku Valitalovej výstroje a pravej žrdi dotlačil puk do brány!
    Bez asistencie.
     
    39:52
    Graz dal gól!
    Presilovková akcia v závere tretiny hokejistom Grazu vyšla! Marcou posunul na pravý kruh DeSimonovi, ktorý chvíľu miešal puk a potom ho ku opačnej žrdi presunul na PETERA MACARTHURA a ten iba hokejkou doklepol puk do brány!
    Asistencie: Philip DeSimone a Mike Marcou.
     
    39:06
    V početnej výhode si v závere druhej tretiny a v úvode tretej tretiny zahrajú hokejisti Grazu. Kirusčenkov dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    38:30
    Je vidieť, že obe mužstvá bažia po víťazstve z tohto zápasu. Niet divu, tieto dva tímy sú aj najväčšími favoritmi na zisk titulu a dnes sa už môže aj prakticky rozhodnúť.
     
    36:41
    Minsk dal gól!
    Rakúski hokejisti si však vedenie nezachovali ani minútu! Hráči Minsku sa okamžite natlačili do útočného pásma, vystrelili párkrát na Dahma, od neho obrancovia upratovali puky na modrú čiaru, kde bol pripravený obranca CHERNOOK a ten už prepálil všetko, čo mu stálo v ceste!
    Asistenciu si pripísal Turkin.
     
    35:55
    Graz dal gól!
    Teraz to však tejto dvojičke vyšlo! PHILIP DESIMONE potiahol akciu po pravej strane, prihral ku ľavému kruhu Walkerovi a ten mu ešte sympaticky puk pred bránu vrátil, no a z takejto pozície už DeSimone nemal problém prekonať ležiaceho Valitalu!
    Asistencia: Luke Walker.
     
    35:33
    DeSimone ponúkol z medzikružia dobrú prihrávku ku pravej žrdi Lukeovi Walkerovi, ten však nestrieľal z prvej, čo stačilo Valitalovi, aby sa presunul a potom puk vyrazil!
     
    35:06
    Graz si to opäť rozhodil v útočnom pásme a pripravil strelecký pokus pre Marcoua, jeho projektil tentokrát už Valitalo musel vo výstroji zachytiť.
     
    34:47
    Od modrej pálil Mike Marcou, jeho delovka však nemierila do priestoru brány.
     
    34:08
    Graz bude hrať presilovú hru. Hráčska lavica Minsku dostala menší trest za príliš veľa hráčov na ľade. Odchádza di ho odsedieť Kovalenya.
     
    33:36
    Kirusčenkov nepríjemne vystrelil spoza viacerých hráčov od pravého kruhu, Dahm bol našťastie v rozkľaku a dokázal vyraziť strelu aj keď pravdepodobne nič nevidel.
     
    33:16
    Hráči HC Junosť Minsk iba nahodili puk do útočnej tretiny, ten sa odrazil od zadného mantinelu do bránkoviska a tam ho už Dahm pre istotu prikryl.
     
    31:45
    Pekná kombinácia Minsku! Michnov získal puk na útočnej modrej čiare a zbadal Jefimenku, ako mu korčuľuje pred Dahma, tak mu adresoval prihrávku, náslendé Jefimenkovo zakončenie bekhendom ale neprekvapilo gólmana Grazu!
     
    30:38
    Do streleckej možnosti sa dostal Morten Poulsen, ktorý bol obťažovaný protihráčom, ale napokon akosi z medzikružia bekhendom vystrelil. Valitalo jeho strelu ukryl pod betónmi.
     
    30:17
    Konradsheim posunul na útočnú modrú čiaru Konečnému, ktorý takmer ohrozil striedačku svojho tímu, pretože práve po jeho teči smeroval puk na pleksisklo na striedačku. Ešteže tak.
     
    29:33
    Po pravej strane sa do útočného pásma dostal Michnov, zakončoval samostatne, ale Dahm ho dokázal skvelo vychytať.
     
    28:23
    Presilovka pre Graz už vypršala, bola v nej jedna väčšia šanca, teraz sa môže opäť dostať do herného tempa tím z Minska.
     
    27:07
    Marcou od modrej dával peknú strieľanú prihrávku pred bránu, kde prichádzal MaArthur, ale tesne minul pravú žrď.
     
    26:23
    Graz 99ers budú hrať v presilovke, Kovalenya inkasuje dve minúty za seknutie.
     
    26:22
    V šanci bol aj Daniel Woger, ktorý vykorčuľoval spoza brány do medzikružia, ale následne bekhendom trafil iba výstroj fínskeho brankára v službách Minsku.
     
    25:12
    Graz dal gól!
    Hokejisti Grazu vyrovnávajú! V momente, keď VICTOR BORG naskočil z tresnej lavice sa puk ideálne kĺzal ku útočnej modrej čiare, prevzal si ho, prešiel viac napravo a jednoduchým prízemným zakončením ku pravej žrdi prekonal Valitala!
    Bez asistencie.
     
    25:04
    Kovalenya vystrelil z pravého kruhu, ale trafil iba zadný mantinel.
     
    24:23
    Minsk bude hrať nejaký čas presilovku štyroch proti torom. Philip DeSimone sa previnil hákovaním.
     
    23:58
    Od ľavého kruhu vystrelil Šeleg, Sebastian Dahm si pokryl priestor bránky a vyrazil ľavým betónom.
     
    23:26
    Početná výhoda pre Minsk sa však veľmi rýchlo končí. Rydinský totižto fauloval a odsedí si trest za seknutie.
     
    23:13
    Šeleg vypálil príklepom od modrej čiary, brankár Dahm vyrazil pred seba a následne už puk vyhodil cez celé ihrisko Oraze.
     
    23:05
    Presilovku budú hrať hráči Junosti Minsk. Victor Borg dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    22:12
    Sačivko našiel v medzere obrany Korsa, ktorý mohol ísť do samostatného nájazdu, rozhodcovia však bez váhania odpískali ofsajd.
     
    21:27
    Turkin sa obtočil na ľavom kruhu a z otočky vystrelil, ale mieril nad bránu do pleksiskla.
     
    20:58
    Minsk iba nahodil puk smerom na brankára Dahma, ten okažmite rozohrával.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V úvodnej časti hry sme videli dynamický a aktívny hokej, dotieravejší však boli hráči Minsku, ktorí napokon aj strelili gól. V 13. minúte padol z hokejky Michnova.
    Druhá dvadsaťminútovka začne približne o 15:44.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:43
    Príležitosť na vyrovnanie mal Luke Walker, ktorý zachytil puk na modrej čiare, posunul sa ku kruhu a vystrelil, následne aj dorážal, ale oba pokusy Valitalo bezpečne likvidoval.
     
    19:17
    Mitchellovi sa nepodarilo do stredného pásma posunúť na Pintera, ktorý nespracúval, iba tečoval puk do útočnej tretiny.
     
    18:11
    Asi prvé zakázané uvoľnenie na strane Minsku. Po zlej rozohrávke od Mickeviča sa bude vhadzovať po Valitalovej ľavici.
     
    17:55
    Nebezpečný Korso vykorčuľoval z rohu klziska pred Dahma, odtiaľ však netrafil priestor bránky.
     
    17:11
    Štvrtá formácia Grazu sa takisto trápila s rozohrávkou, Petrovitz to iba narýchlo dával po ľavej strane na Nattera, avšak nebolo to nič platné.
     
    16:42
    Grazu sa asi na tri razy nepodarila rozohrávka, poslednýkrát to pokazil White, našťastie už útočiaci Jelnerovský bol v postavení mimo hry.
     
    15:42
    Grazu ž hrá v plnom počte, ale od modrej čiary ešte nepríjemne príklepom pálil Rydinský, Dahm aj so zníženým výhľadom vyrážačkou likvidoval strelu.
     
    15:07
    Korso vymýšľal zaujímavú krížnu prihrávku ku pravej žrdi, kde nachádzal Kovalenyu, hráči Grazu si však dali na nebezpečného krídelníka Junosti pozor.
     
    14:08
    Korso adresoval Turkinovi ku ľavej žrdi, ten ešte chcel do prázdnej brány posunúť Kovalenyovi, ale tam bol obranca Konradsheim, ktorý to vyčistil.
     
    13:58
    Mitchell poslal puk spoza brány nekompromisne von cez celé klzisko, takto sa musia hokejisti Grazu brániť.
     
    13:33
    Minsk bude hrať presilovku. Martin Oraze putuje na trestnú lavicu za hákovanie.
     
    13:15
    A mohlo byť 0:2! Kovalenya vykorčuľoval po pravom krídle, dostal sa pred Dahma, na ktorého skúšal blafák, ale Dahm skúsene zmenšil strelecký uhol a zachytil strelu!
     
    12:17
    Minsk dal gól!
    Minsk otvára skóre stretnutia! Po pravej strane prekorčuľoval ihrisko Jefimenka, ktorého zakončenie ale Graz zachytil, obranca rakúskeho tímu však nahral na modrú čiaru priamo Henkelovi, ktorý vypálil a jeho strelu úspešne tečoval MICHNOV!
    Asistencia: Henkel.
     
    11:34
    Peknú individuálnu akciu hneď nato predviedol po pravej strane Luke Walker, vystrelil spoza hráča do betónov Valitala a ešte smeroval aj do dorážky, no vtedy si ho už súper postrážil.
     
    11:16
    Sačivkova strela od modrej čiary bola nebezpečenstvom pre gólmama Grazu, pretože ju ešte tečoval Turkin, no nakoniec to góom neskončilo.
     
    10:38
    Graz v strede ihriska nedokázal rozohrať a chopiť sa puku, nahodil ho do útočného pásma a potom obe mužstvá prestriedali formácie.
     
    10:05
    Razvadovský sa obtočil okolo brány a forhendom dotlačil puk na Dahma, ten však okamžite zasahoval a prikrýval.
     
    08:40
    Šafarenko pekne prenechal na pravom kruhu Jefimenkovi, ktorý sa pokúsil okamžitou strelou zakončiť, no Dahm všetko pozorne sledoval a vyrážal.
     
    07:38
    Tvrdo z hornej časti ľavého kruhu pálil Štěpán Novotný, Valitalo však spoľahlivo vyrazil puk výstrojou do rohu hracej plochy.
     
    07:01
    Po Novotného pokuse o prihrávku sa puk pred bránkoviskom nebezpečne odrazil od korčule hráča Junosti Minsk a trafil žŕdku. Chýbalo pár centimetrov a Valitalo by inkasoval nešťastím.
     
    06:52
    Mitchell nabil napravo MacArthurovi, jeho delovku však Valitalo zachytil v lapačke.
     
    06:41
    Prichádza vylúčenie na strane Minsku. Kovalenya inkasuje menší trest za podrazenie.
     
    06:27
    Mickevič nahodil puk od modrej čiary do ohňa pred Dahma, ale ten s prehľadom vyrazil puk do rohu klziska.
     
    05:51
    Už sa blíži záver oslabenia Grazu, domáci vyhodili puk cez všetky čiary a na ďalšiu ofenzívu už času nebude.
     
    04:43
    Šeleg dokázal pekne nájsť Jefimenku, ktorý ešte chcel krásne posunúť ku ľavej žrdi na Šafarenka, ale to sa už nepodarilo.
     
    04:16
    Jefimenka vystrelil z ľavého kruhu, protihráči však dokázali pomôcť gólmanovi, keďže zblokovali strelu na ochrannú sieť.
     
    03:59
    Skončil sa trest pre oboch hráčov a vzápätí prichádza ďalší na strane Grazu. Mario Petrovitz putuje na dve minúty za podrazenie.
     
    03:36
    Dukov nahodil puk na bránu, získali ho ale protihráči, po ľavom krídle prišiel do útočného pásma Philipp Pinter, vystrelil z ľavého kruhu, ale Valitalo do výstroje chytil puk.
     
    02:48
    Chernook sa ešte snažil vystreliť od modrej čiary, nakoniec to ale podľa čiarového rozhodcu bolo z ofsajdovej pozície a hra bola prerušená.
     
    02:18
    Pekný blafák ukázal Daniel Natter, ktorý sa presadil až ku Valitalovi, ale svojím bekhendom ho nedokázal zaskočiť.
     
    01:53
    Hlavný rozhodca posiela na trestnú lavicu po jednom hráčovi z oboch celkov. Za Graz odchádza Daniel New a za Minsk Sačivko. Obaja menší trest za hrubosť.
     
    01:52
    Daniel New sa pretlačil po pravom krídle až do útočného pásma, odkiaľ otestoval brankára Valitala, ale ten bol v strehu a puk bezpečne zachytil do lapačky.
     
    01:24
    Kondradsheim neukázal dobré rozohrávačske schopnosti, nepresne prihral na Wogera, čo v konečnom dôsledku znamenalo zakázané uvoľnenie.
     
    00:57
    Prvú strelu na bránu vyslal od modrej čiary Henkel, brankár Dahm si postrážil priestor pred bránou a nedovolil akejkoľvek dorážke.
     
    00:03
    Na úvodnom vhadzovaní zvíťazili hokejisti Grazu, nepodaril sa im však plynulý presun do útočnej tretiny.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Pomaly prichádzajú na ľadovú plochu obe mužstvá. Graz, písaný ako domáce mužstvo, bude dnes hrať v čiernych dresoch, Junosť, písaný ako hosťujúci celok sa predstaví v druhom zápase v bielych dresoch.
     
    Úvodné zostavy:

    Graz 99ers: Dahm (Honeckl) – Oraze, Marcou, Borg, Mitchell, Kondradsheim, New, Petrovitz, Strohmeier – DeSimone, White, Walker – Poulsen, Novotný, MacArthur – Feichtner, Pinter, Woger – Konečný, Zusevics, Natter

    HC Junosť Minsk: Valitalo (Borodulya) – Rydinský, Šeleg, Henkel, Chernook, Mickevič, Sačivko, Dukov – Jefimenka, Šafarenko, Michnov – Kirusčenkov, Sundstrem, Razvadovský – Turkin, Korso, Kovalenya – Abakunčik, Černý, Jelnerovský

    Rozhodca: Snášel – Bednár, Wolf.
     
    Prajem vám príjemné popoludnie a vítam vás pri sledovaní tretieho zápasu Tatranského pohára 2015! O 15:00 začne zápas Graz 99ersHC Junosť Minsk a v tomto prenose ho budete môcť sledovať on-line.

    Včera sme boli svedkami dvoch zápasov. V prvom stretnutí o 15:00 si Junosť Minsk hravo poradil so Slaviou Praha 8:1 a vo večernom zápase domáci Poprad nedokázal Grazu streliť gól a prehral 0:4.

    Graz 99ers
    Klub z rakúskeho mesta Graz pôsobí v nadnárodnej EBEL lige. Najväčším úspechom v tejto súťaži je len postup do semifinále v sezóne 2003/04, titul sa Grazu zatiaľ nepodarilo vybojovať. Graz už dobre pozná podtatranské prostredie a Poprad, prvý raz sa tu ukázali v roku 2011, následne v roku 2013 už pohár získali popri obsadení tímov HC Košice, HK Poprad a reprezentácia Poľska. Známymi hokejistami z kádra môžu byť Štěpán Novotný (bývalý hráč HC Lev Poprad, HC Košice či MsHK Žilina) alebo Američan Patrik White, ktorý obliekal dres Banskej Bystrice a bratislavského Slovana.

    HC Junosť Minsk
    Klub z hlavného miesta Bieloruska je šesťnásobným majstrom domácej extraligy, trikrát získal striebro a raz sa mu podarilo vybojovať bronz. V sezóne 2012/2013 to skúšal aj v ruskej Vyššej hokejovej lige (VHL), ale nepodarilo sa mu postúpiť do play-off. Cenná trofej Ruslan Salej Cup alebo iba Pohár Bieloruska získali hokejisti Junosti štyrikrát. Káder mužstva je zložený prevažne z Bielorusov doplnených o pár zahraničných mien. Medzi najväčšie hviezdy patrí Kanaďan Daniel Corso. Junosť Minsk je absolútnym nováčikom Tatranského pohára.
     
    TATRANSKÝ POHÁR

    Na Slovensku má tradíciu už niekoľko turnajov. Či hovoríme o RONA CUP-e, Spišskom pohári alebo Memoriáli Pavla Zábojníka. Žiadny z nich však nemá takú hlbokú históriu ako Tatranský pohár. Ten je totižto tento rok už 68. v poradí...

    Všetko mohlo byť inak a dnešný hokejový turnaj o Tatranský pohár mohol byť starší, keby boli Košičania vytrvalí v organizovaní svojich týždňov a viac spolupracovali s organizátormi z Tatier. V histórii však "keby" neplatí. Košické týždne postupne stratili na rovnovážnosti, prevalcovali ich podujatia organizované domácimi klubmi, či už to bol na lyžovanie orientovaný Karpatenverein alebo ŠKVT.
    Rok 1929 bol rokom, ktorý potvrdil vo Vysokých Tatrách definitívu kanadskému hokeju. Najprv sa uskutočnil hokejový turnaj o Pohár Palace sanatória Dr. Szontagha v dňoch 29. decembra 1929 až 1. januára 1930. Všeobecne sa tento turnaj považuje za 1. ročník dnešného Tatranského pohára. Podnet k usporiadaniu turnaja je jasný už z názvu, hľadajme teda za ním predovšetkým osobu novinára Ferdinanda Mareka z Bratislavy, Dr. Jána Kubíka, riaditeľa Palace sanatoria dr. Szontagha a predsedu Športového klubu Vysoké Tatry (ŠKVT), ale napr. aj funkcionárov Skiklubu Bratislava. Turnaj bol pre slovenský hokej mimoriadne významný. Po prvý raz sa na súťažnom podujatí stretli tri slovenské mužstvá, pričom pôvodne mali byť štyri, ale Košičania sa na poslednú chvíľu odhlásili. Víťazom turnaja sa stala ŠK Slavia Praha, ktorá je mimochodom jedným z tohtoročných účastníkov.

    Posledných päť víťazov
    63. ročník, 2010, medzinárodný, HC Oceláři Třinec (Česko)
    64. ročník, 2011, medzinárodný, Kölner Haie (Nemecko)
    65. ročník, 2012, národný, HK Poprad (Slovensko)
    66. ročník, 2013, medzinárodný, Moser Medical Graz 99ers (Rakúsko)
    67.ročník, 2014, medzinárodný, HK Poprad (Slovensko)

    Trofej pre víťaza Tatranského pohára



    Kto sa môže stať držiteľom trofeje tento rok?
    Jeden zo štvorice:
    HK Poprad (SK/obhajca titulu)
    Graz 99ers (Rakúsko)
    Slavia Praha (Česko)
    Junosť Minsk (Bielorusko)

    Tatranský pohár začína tohto roku 20.8. a finišuje 22.8. Každý deň sa hrajú dva zápasy. Jeden o 15:00 a druhý o 18:00, ktorý je vyhradený pre domácich hokejistov. Pohár začína 20. augusta zápasom Junosť Minsk – Slavia Praha.

    Kompletný rozpis
    20. august
    15:00, HC Junosť Minsk – HC Slavia Praha
    18:00, HK Poprad – Graz 99ers
    21. august
    15:00, Graz 99ers – HC Junosť Minsk
    18:00, HK Poprad – HC Slavia Praha
    22. august
    15:00, HC Slavia Praha – Graz 99ers
    18:00, HK ŠKP Poprad – HC Junosť Minsk

    K sledovaniu prenosov zápasov z Tatranského pohára 2015 ste srdečne pozvaní. Vychutnajte si s nami tento druhý najstarší turnaj v Európe a taktiež najstarší turnaj na Slovensku vôbec. Príjemné sledovanie on-line prenosov želá Lukáš R. Ovšonka, ktorý tu bude pre vás počas každého zápasu. Pekný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 26. Borg, 36. DeSimone (Walker), 40. MacArthur (DeSimone, Marcou), 40. Walker, 51. Feichtner (TS) – 13. Michnov (Henkel), 37. Chernook (Turkin), 41. Šafarenko (Jefimenka, Michnov), 53. Kirusčenkov (Michnov)


    Moser Medical Graz 99ers: Dahm (Honeckl) – Oraze, Marcou, Borg, Mitchell, Kondradsheim, New, Petrovitz, Strohmeier – DeSimone, White, Walker – Poulsen, Novotný, MacArthur – Feichtner, Pinter, Woger – Konečný, Zusevics, Natter
    Junosť Minsk: Valitalo (Borodulya) – Rydinský, Šeleg, Henkel, Chernook, Mickevič, Sačivko, Dukov – Jefimenka, Šafarenko, Michnov – Kirusčenkov, Sundstrem, Razvadovský – Turkin, Korso, Kovalenya – Abakunčik, Černý, Jelnerovský

    Rozhodčí: Snášel – Bednár, Wolf
    bahis siteleri