5. ročník turnaje (1. den) (kon.)
konec
5. ročník turnaje (1. den)

Pátek 21.08.2015, 08:00 • Zimní stadion Na Lapači (kapacita 5400 míst) • Wallachian Puck
     
    Já se s Vámi pro dnešek loučím a u zítřejšího hracího dne opět napočtenou. Přeji hezký zbytek pátečního večera. (18:23:50)
     
    11.záp
    Ve strhujícím utkání dvou neporažených nakonec zvítězila spravedlnost, která rozdělila oběma týmům po bodu. Byl tak zopakován loňský výsledek stejných rivalů. Ti se tak pasovali do role největších kandidátů na prvenství.

    VHK Vsetín – HC Slezan Opava 2:2 (2:2)
    Branky a asistence: 13. Turek (Dědek, Mikula), 15. Dědek – 2. Vehovský (Činčala), 12. Činčala (Vehovský).
     
    11.záp
    Opava byla již ve dvougólovém trháku, který ovšem Valaši dokázali korigovat a jednadvacet sekund před koncem poločasu dokonce srovnali krok zásluhou přesné trefy Matyáše Dědka.
     
    11.záp
    Poslední utkání prvního hracího obstarávají na Lapači týmy Opavy a domácího Vsetína. Bílo-červený celek od polských hranic má zatím v souboji dvou dosud bezchybných celků navrch díky trefě z úvodu utkání, kterou obstaral Vehovský.
     
    10.záp
    Poruba si vítězství bez většího přerovského vzdoru v posledních minutách pohlídala a díky Skálovi navýšila svou výhru na 5:3, čímž se tak vrátila do hry o medaile. Nebude si však moct dovolit žádné velké zaváhání. Přerov má po třech utkáních na kontě pouze jeden bod za remízu proti Dinamu.

    HC RT Torax Poruba – HC ZUBR Přerov 5:2 (2:2)
    Branky a asistence: 6. Juříček, 6. Macius (Juříček), 17. Kural (Juříček, Macius), 20. Wawrzkiew (Macius), 26. Skála – 9. Schneider, 15. Tomeček (Buršík), 30. Raška (TS).
     
    10.záp
    Poruba si dokázala vzít dvoubrankové vedení zpět a pět minut před koncem utkání vede 4:2. Zasloužili se o to svými trefami Kural a Wawrzkiew.
     
    10.záp
    V předposledním utkání prvního hracího dne proti sobě nastoupili tradiční soupeři. Poruba narazila na Přerov, se kterým vedla po dvou slepených brankách ze šesté minuty už 2:0. Hanáci se nevzdali a v poslední minutě prvního poločasu dokázali srovnat krok.
     
    9. záp
    Nepříliš zajímavé střetnutí je za námi. Třebíč v něm poklidu přehrála mladé hráče z Trenčína, kteří, jak to tak vypadá, budou platit za roli největšího outsidera na turnaji.

    HS Třebíč – HK Dukla Trenčín 5:1 (4:0)
    Branky a asistence: 1. Kuba (A. Svoboda), 3. Kuba (Šabatka), 8. Horký, 12. Horký (Jaša), 29. A. Svoboda – 25. Honzek (Olle)
     
    9. záp
    Vzájemný duel Třebíče a Trenčína znamená pro obě mužstva druhé utkání na turnaji. Dukla přijela s velmi mladým mančaftem a je to bohužel vidět na výsledcích. Horácká Slavia vede nad západoslovenským celkem už 3:0.
     
    8. záp
    Velmi poklidný zápas pro opavský Slezan, který kombinoval a líbivou hrou dokráčel k vítězství jasným poměrem 5:1. Ružinov sice snížil na 3:1, to bylo ovšem ze slovenské strany poslední slovo. Opavští přidali další dvě branky a jsou se Vsetínem zatím stoprocentní.

    HC Slezan Opava – HK Ružinov Bratislava 5:1 (3:1)
    Branky a asistence: 2. Činčala (Hradil). 5. Hartman (Hradil), 8. Backa, 17. Hradil, 25. Olšanský (Chudoba) – 10. Baran (Čajkovič).
     
    8. záp
    Teď by mohli opavští hráči vybírat vstupné, jelikož jejich kolotoč je už moc dlouho spuštěn. Hrají v klidu, není se, čemu divit, vedou 5:1 a zápas dotáhnou do vítězného konce.
     
    8. záp
    Nabídnutou přesilovou hru využili po jedenácti vteřinách také hráči slovenského týmu. Po přihrávce od Čajkoviče se trefil ranou, která ještě zazvonila na tyč, Richard Baran. Sníženo 1:3.
     
    8. záp
    Prozatímní průběh utkání drží ve svých otěžích Slezan Opava, i díky málo ukázněné hře ružinovských hráčů, kteří ovšem. obdrželi branku v oslabení, kdy byla potrestána jejich lavice za nesportovní chování jednoho z trenérů. Stav je nyní 3:0 pro Severomoravany.
     
    Turnaj byl právě oficiálně zahájen. Na starost si uvedení do jubilejního pátého ročníku vzali ředitel turnaje a jednatel VHK Vsetín Daniel Tobola společně se starostou města Vsetína a českým senátorem Jiřím Čunkem. Nyní po úpravě ledu následuje utkání mezi Opavou a Ružinovem Bratislava.
     
    7. záp
    Hektický závěr krásného utkání, které mělo vše včetně dramatické koncovky, ve které Zubři z Přerova nakonec dokázali srovnat na 5:5. Tabulka se tedy zamotává, což je jedině dobře

    HC ZUBR Přerov – HS Dinamo Riga 5:5 (3:4)
    Branky a asistence: 1. Tomeček (Hlávka), 4. Hlávka (Koblížek), 6. Tomeček, 23. Tatýrek, 30. Hlávka (Buršík, Tomeček) – 3. Ramanis (Andersons), 5. Livišics, 6. Andersons, 12. Livišics (Gavars), 20. Bikše (Orlovs).
     
    7. záp
    Po zvýšení Bikšeho se užuž zdálo, že má Riga otěže utkání pevně v rukou, ale přerovským hráčům svitla naděje po důrazném počínání Tatýrka v brankovišti, jenž k velké radosti svých spoluhráčů snížil na 4:5.
     
    7. záp
    Ve dvanácté minutě ukojené brankové hody připomněl Davids Livišics, který tak určil poločasové vedení na stranu Dinama. Druhou půli začali Zubři z Přerova neproměněnou přesilovkou.
     
    7. záp
    Tohle je brankostroj. Do obou sítí padly tři branky, tudíž po šesti minutách svítí na světelné tabuli stav 3:3. Obrany zatím nefungují, oko diváka je ale ukojeno dostatečně.
     
    7. záp
    Sedmý zápas prvního hracího dne budou mít na starost týmy Přerova a Dinama Rigy. Poté bude následovat oficiální zahájení turnaje.
     
    6. záp
    Hráči domácích si nakonec pro vítězství dokráčeli, i když mrzí kaňka v podobě zmařeného čistého konta jinak výborně chytajícího Růžičky. Čestný úspěch Poruby vystřelil minutu a třináct sekund před koncem Macius. Ostravané tak zůstávají bez bodu, Vsetín je naopak bez ztráty kytičky.

    VHK Vsetín – HC RT Torax Poruba 3:1 (1:0)
    Branky a asistence: 6. Kovář (Mošnička), 22. Kovář (Stodůlka), 25. Dědek – 29. Macius (Kural, Juříček).
     
    6. záp
    Ne že by Poruba neměla šance, ovšem bezchybný Růžička v brance Valachů její pokusy likviduje, na druhé straně se vsetínské střelbě daří, a tak i díky druhé trefě Filipa Kováře a samostatné akce Matyáše Dědka vedou zelení poměrem 3:0.
     
    6. záp
    Vyrovnaná bitva je v poločase 1:0 pro Vsetín. Vedení vystřelil Valachům Filip Kovář, ovšem i Poruba si vytvořila řadu nebezpečných situací, jež si prozatím pohlídal brankář v zeleném Daniel Růžička.
     
    6. záp
    Před sebou nyní mají druhé zápasy týmy Vsetína a Poruby, kteří se ve vzájemném souboji pokusí o body. V případě domácích by to bylo druhé vítězství, Poruba by odčinila první zaváhání proti rižskému Dinamu.
     
    5. záp
    Strhující finiš, ve kterém měla mírně navrch Horácká Slavia, skončil smírným stav, čímž se nám narodila první remíza na turnaji. To i díky výtečnému výkonu obou brankářů, jak Jana Trvaje v brance Třebíče tak Maxima Friedla v sytě červeném dresu. Remízu 1:1 vystřelil ružinovskému celku v přesilovce Jakub Strapek, za hráče z Vysočiny otevřel skóre Tadeáš Kuba.

    HK Ružinov Bratislava – HS Třebíč 1:1 (0:0)
    Branky a asistence: 25. Strapek (Baran) – 23. Kuba (A. Svoboda)
     
    4. záp
    Tah trenérů z Bratislavy vyšel na výbornou. Poté, co byl vyloučen Filip Svoboda, si vzali oddechový čas, v němž nastavili taktiku, která vedla k vyrovnávací brance Jakuba Strapka. Necelé čtyři minuty před koncem je stav srovnán na 1:1.
     
    4. záp
    Až v třiadvacáté minutě jsme se dočkali první branky, která se zrodila vcelku nenápadně. Vyražený kotouč po střele Adama Svobody dopravil z otočky za překvapeného jinak výtečného Maxima Friedla útočník Horácké Slavie Tadeáš Kuba.
     
    4. záp
    Prozatím nejvyrovnanější střetnutí je souboj hlavního slovenského města s Vysočinou, ovšem ani střelci Třebíče ani hráči Ružinova branku zatím nedali a stav je po prvním poločasu bezbrankový.
     
    4. záp
    Čtvrté utkání prvního hracího dne obstarají jeden staronový účastník, tým Ružinov Bratislava, a úplný novic na turnaji Horácká Slavia Třebíč.
     
    3. záp
    Opava si závěr pohlídala a v poklidu dokráčela k vítězství 8:1. Trenčín alespoň tedy korigoval zásluhou Porubského, ovšem byla to pouze labutí píseň v podání slovenského celku.

    HK Dukla Trenčín – HC Slezan Opava 1:8 (0:6)
    Branky a asistence: 20. Porubský (Chudoba) – 3. Vehovský (T. Kalužík), 5. Vehovský, 5. T. Kalužík (Činčala), 6. Hradil, 9. Vehovský, 11. Činčala (T. Kalužík), 23. Hradil, 30. Činčala (T. Kalužík).
     
    3. záp
    Opavě se ve druhé třetině nedaří překonat vystřídavšího brankáře Balaje, naopak se prosadila žluto-červená Dukla, a to zásluhou zakončujícího Chudoby. Stav je tedy 1:6 z pohledu Trenčína.
     
    3. záp
    Třetí utkání znamená česko-slovenský souboj mezi Trenčínem a Opavou. Mladí hráči Dukly prozatím vůbec nezvládají a prohrávají po poločase se Slezanem už 0:6.
     
    2. záp
    Utkání číslo dvě je u konce, Dinamo Riga uhájilo náskok tří branek, i přes mírný porubský tlak v závěru. Zápas skončil 5:2.

    HS Dinamo Riga – HC RT Torax Poruba 5:2 (4:1)
    Branky a asistence: 2. Rychkov (Gavars, Vasin), 2. Gavars (Livišics), 11. Zile, 15. Rychkov (Andersons), 18. Bikše (Andersons) – 15. Haladěj (Brabec), 26. Petruška.
     
    2. záp
    Skončil nám první poločas, ve kterém se nakonec prosadili i Porubští, jelikož vstřelili půl minuty před koncem gól naděje na 4:1. Zasloužil se o něj po přihrávce od Brabce Matyáš Haladěj.
     
    2.záp
    Lotyšský celek líbivou hrou opět potěší oko diváka na tribuně, a především své fanoušky, jelikož v čase 10:55 ujel ostravským zadákům Zigmars Zile a po krásném bekhendovém blafáku zvýšil už na 3:0. O regulérnosti gólu se museli poradit rozhodčí, kteří nakonec usoudili, že střela šla do zadní konstrukce branky.
     
    2. záp
    Ve druhém utkání přišel na řadu mezinárodní střet. Český hokej zastupuje ostravská Poruba, lotyšský pak jeho nejpovolanější klub, Dinamo Riga. Vínově červení měli raketový vstup do utkání a brankami v rozmezí jedenácti vteřin vedli 2:0. Branky Rychkova a Livišcse určují současný stav i v deváté minutě.
     
    1.záp
    Máme za sebou úvodní střetnutí, které obstaraly týmy Vsetína a Přerova. Úspěšnějším stejně jako v minulém roce byl celek domácích Valachů. Ti dokázali přetlačit soupeře z Hané poměrem 3:2. K jejich vítězství dopomohl i nebývalý počet vyloučení Adama Tomigy, který seděl na trestné lavici za třicet minut hned pětkrát.

    VHK Vsetín – HC ZUBR Přerov 3:2 (1:1)
    Branky a asisitence: 3. Mošnička, 18. J. Čechmánek (Stodůlka), 24. Dědek – 15. Tomeček (Hlávka), 26. Kolařík (Schneider).
     
    Turnaj jinak žádnou změnou neprošel, co se týče herního systému. Nastavený trend vyhovuje, a tak se opět všechny týmy utkají mezi sebou, přičemž se žádné play-off nekoná. Zítřejší první den odstartuje souboj domácího Vsetína a hanáckého výběru z Přerova. Druhé utkání obstará vážený a tradiční host z Lotyšska. Dinamo Riga se stalo jakousi jistotou koření týmů ze zahraničí. Největší klub v Pobaltí vyzve ostravskou Porubu, po němž následuje česko-slovenský souboj Trenčína s Opavou. Veškeré dění na ledě Vám pak zprostředkuje přenos události na serveru Onlajny.com a také aktualizovaný článek na webu hc.vsetin.cz.
     
    Tým ze severu Slovenska ale na letošním turnaji chybí, čímž se dostáváme k účastníkům jubilejního ročníku. Oproti minulému srpnu se dočká soupis zúčastněných celkem tří změn. "Nepřijedou Brumov-Bylnice, Frýdek-Místek a Poprad, ale myslím si, že jsme tato mužstva nahradili kvalitně," řekl zakladatel a ředitel turnaje v jedné osobě Daniel Tobola. A myslím si, že má pravdu. Dvě mužstva přibudou ze Slovenska a úplnými nováčky na turnaji nejsou, jelikož již Wallachian Puck hrála v předchozích letech. Ružinov Bratislava a Dukla Trenčín jistě budou chtít promluvit do medailových pozic. První účast na Pucku má pak před sebou Horácká Slavia Třebíč. Tým z Vysočiny vždy produkoval šikovnou mládežnickou sílu, tudíž si pro příděly modro-červení určitě nepojedou.
     
    Přesně 21. srpna 1968 kolem ranních hodin překročili vojáci Sovětského svazu hranice tehdejší Československé republiky. Ve stejný den roku 2015 vypukne na Lapači o mnoho radostnější událost, odstartuje zde pátý ročník tradičně kvalitně obsazeného mládežnického turnaje Wallachian Puck. Minulý rok byl jeden z přelomových, jelikož hrající ročníky 2000 nahradili jejich o čtyři roky mladší kolegové. V konkurenci osmi týmů se radoval velmi suverénní tým z Popradu, který zaváhal jen jednou, a to ještě ne úplně. S Dinamem Riga remizovali kamzíci 2:2.
     
    Účastníci turnaje:
    1. HS Dinamo Riga
    2. HK Ružinov Bratislava
    3. HK Dukla Trenčín
    4. HS Třebíč
    5. HC Slezan Opava
    6. RT Torax Poruba
    7. HC ZUBR Přerov
    8. VHK Vsetín
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 08:00.

    Dominik Tobola

    bahis siteleri